Uoči Dana neovisnosti se mnogi pitaju tko vlada Ukrajinom

euromeidan
18 komentara

Vojni orkestri Ukrajine i Sjedinjenih Američkih Država planiraju održati zajednički koncert na Trgu neovisnosti u Kijevu, svirat će zajedno na Dan neovisnosti Ukrajine, navedeno u priopćenju Odjela za odnose s javnošću gradske uprave Kijeva, prenose ukrajinske Vijesti.

”U večernjim satima 24. kolovoza je na Trgu neovisnosti je planiran zajednički koncert vojnih orkestara Ukrajine i Sjedinjenih Američkih Država”, navodi se u priopćenju.

Treba napomenuti da mnogi ukrajinski stručnjaci i političari priznaju da je nakon pobjede na Maidanu, Ukrajina izgubila mnogo od svoje samostalnosti i uglavnom pala pod kontrolu Sjedinjenih Američkih Država.

O tome svjedoče česte intervencije američkih diplomata u ukrajinskoj politici, kako tijekom Euromaidana, ali i nakon njega.

Bivša premijerka Julija Timošenko je otvoreno priznala da se Ukrajinom upravlja izvana.

Jedan od najupečatljivijih primjera podređenog položaja ukrajinskih vlasti je bio kada je na ulaz u središnjoj zgradi Službe sigurnosti Ukrajine (SBU) u Kijevu u vrijeme dolaska vrha CIA-e obješena američka zastava. Ova praksa se ne provodi ni u jednoj drugoj zemlji svijeta.

Također se treba prisjetiti američkog veleposlanika u Ukrajini Williama Taylora, koji ne samo da je osobno uručio diplome laureatima ”Akademije Službe sigurnosti Ukrajine”, nego je fotografiju sa svečanosti objavio na društvenim mrežama, čime je zauvijek onemogućio tajni rad obavještajnih profesionalaca i zbog vlastite samopromocije ih doveo u opasnost.

Ovaj incident se dogodio nakon prvog ukrajinskog prevrata, tijekom predsjedanja drugog američkog štićenika, bivšeg predsjednika Viktora Juščenka.

Iako i sama pobornica Euromaidana,  Julija Timošenko je optužila predsjednika, premijera i šeficu središnje banke Ukrajine da djeluju kao marionete i da su zemlju doveli u situaciju potpune ekonomske kolonizacije.

Timošenko tvrdi kako je potrebno hitno nastaviti s demontažom aktualne vlade.

U Ukrajini je uspostavljena vanjska uprava, a kontrola se obavlja kroz marionetsku vladu u zemlji, predsjednika, premijera, šeficu središnje banke i većinu u parlamentu”, rekla je Julija Timošenko.

CIAEuromaidanjulija timošenkoSBUViktor JuščenkoWilliam Taylora
Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
vlado arbiter
6 godine prije

Mislim ,da je Hrvatska na dobrom putu za isti scenarij ko u Ukrajini !

Crni žutokljunac
6 godine prije

Mi smo unutra već dobar dio godina.Naše marionete su postale nešto što se podrazumijeva.I nemamo neke šanse da se isčupamo.Ukraina je puno veća,sa više stanovništva.Stoje između Rusije i Zapada.Oni tu šansu imaju.Totalna samostalnost danas ne postoji,ali bi mogli postić da nisu ničija pudlica.

Tadmur Palmirović
6 godine prije

Još im trebaju uvaliti visokog predstavnika.Neku spodobu tipa Pedi Ešdaun.

samo ćaća
6 godine prije

ja znam, ja znam….ukrajinom vlada IDEJA…kažu, preko ideologa

Georgij Žukov
6 godine prije

Putin i Lavrov imaju neograniceno strpljenje , pokusavaju na sve nacine spasiti zivote inace slavenske brace ukrajinaca i rusa , medjutim peta kolona i kvislinzi potpomognuti bjelosvjetskim olosom na sve nacine hoce zakrviti bracu u ukrajini .Kategoricki tvrdim da ce Putin pokusati na sve nacine iznaci mirno rjesenje ukrajinske krize , pogotovo u pokrajinama donbas i lugansk , medjutim ako se “zapadni partneri” sa domacim ukrajinskim fasistima drznu pokrenuti oruzanu akciju protib naroda donbasa ceka ih pakao kakvog jos nisu vidjeli a ne bi me cudilo da taj sukob preraste i u treci svjetski rat , zato zapadni partneri pamet u glavu !

Hash
6 godine prije

Ajdeee, jel moguće. Pa vi ste se sami demokratski izborili za nezavisnost od ruskog svijeta, pa da niste u stanju sami voditi državu.
Tuga, jad i čemer su ti ukri. Broka slovenska, ko i poljaci.

bbbb
6 godine prije

Sestra od Timotijeve Nulandica razjebala hazariju a sad ova ljubomorna što joj brat po krvi Poroš krade ukrope a ne ona pa glumi ukropa domoljuba a nosata je.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI