„Ups, jesam li to ponovno učinio?“ Elon Musk tweetom povećava vrijednost dionica kompanije za igre na sreću za 92 posto

Elon Musk
19 komentara

Prije dva tjedna tehnološki je stručnjak povećao vrijednost dionica japanske tvrtke Bandai Namco Holdings Inc. za 4,4 posto, nakon što je objavio meme s likom iz franšize Idolmaster. Prošlog prosinca povećao je cijenu kriptovalute Dogecoin za 20 posto objavljivanjem niza tweetova.

Ponovno je to učinio. Elon Musk objavio je jednu riječ na svom Twitter računu i čudesno povećao udjele maloprodaje igara na sreću. Dionice Game Stopa porasle su više od 60 posto nakon što je izvršni direktor Tesle u utorak napisao: “Gamestonk.” Istog dana dionice su skočile na 92,7 posto. U srijedu su dionice ponovno porasle, a u trenutku pisanja ovog članka cijena je porasla na više od 340 dolara.

Musk očito nije želio stati. Potom je tvitnuo o internetskoj stranici za e-trgovinu Etsy, gdje je kupio vunu za svog psa Marvina Marsovca.

Dionice Etsyja porasle su 10 posto nakon tvita, dok Marvin, čini se, uživa u svojoj novoj odjeći.

Dogecoinelon musk
Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tucker carlson
3 godine prije

Elonee,sjeti se i meneeee🤢

jezevakucica
3 godine prije

Da se ovaj seronja uneredi ispred moje kućice ,cijena nekretnine bi otišla u nebo.
Zeko,medo,vuki lija bi se potukli ko da više?
E ne bi,nisu oni glupi kao većina ljudi!

ledeno doba
3 godine prije

još jedan od bolesnih psihopata…
to je sve veliko ništa, to je sve virtualno. i njihovo bogatstvo i njihove dionice i njihovi dobitci.. sve će se to urušiti kao kula od karata

Stara kuka
3 godine prije

Nije samo Musk nego čitava grupa ljudi. I na taj način su doveli jedan od najvećih investicijskih fondova skoro do likvidacije jer je taj fond namjeravao pokupovati jefitno te dionice. Potražit ću detalje.

No ovo odlično ilustrira svu apsurdnost financijskog tržišta i tržišta dionicama. Nekoliko tvitova npapisanih iz zajebancije odjednom udvostručuje vrijednost firme a isto tako ju može i prepoloviti.

Prc Milojko
3 godine prije

T.z. financijski derivati…..

Lopata
3 godine prije

dajte odite na zerohedge pa se informirajte o tome što se trenutno događa. Nikakve veze ovaj Moskito nema sa time što je jedna grupacija krenula u rat sa hazarijom na burzi preko dionica gamestopa, american airlinesa itd. Žele slomiti burzu, ali nažalost na kraju će ostati bez gaća. ovakvi članci ne da ne informiraju nego rade suprotno, kao i hrpa geopolitičkih pamfleta koje štancate za valjda one navijače tvz “good guysa”. A sve je teatar apsurda koji sa istinom i stvarnošću veze nemaju jer je mali čovjek i dalje planetarno zabrnjavčen.

Puž
3 godine prije
3 godine prije zadnji put uredio Puž
mike
3 godine prije

tehnoloski strucnjak?!?!?!?!?! on je profesor magle kakav qurac stručnjak….

Savonarola
3 godine prije

Dolaze opet ona lipa vrimena kad je lukovica tulipana vridila više nego kuca u Amsterdanu.

Ožujsko light
3 godine prije

Nermin N. pa ti nisi ozbiljan. Nešto si na brzinu natrockao pa čak i slabo preveo. Kakva kompanija za igre na sreču? Kao prvo Gamestop je američki lanac trgovina sa videoigrama, konzolama i ostalim što ide pored. Evo u čemu je stvar. Več cijeli mjesec se na Wallstreetu vodi rat između “Davida i Golijata”. Veliki igrači na Wallstreetu su odlučili da se malo igraju sa svojim milijardama i uložili milijarde u “short pozicije” da če dionica Gamestopa pasti. To na kratko znači (za one koji se ne razumiju u to) da su posudili dionice Gamestopa od posrednika na kratko vrijeme, prodali isti trenutak i čekali da dionica pade, da bi onda te iste dionice kupili nazad po nižoj cijeni, dionice vratili posredniku a zaradu zadržali za sebe. Ali ako cijena dionice ne padne nego i dalje raste, onda imaš minus, jer moraš kupiti te iste dionice po višoj cijeni da… Čitaj više »

VasilisaPremudra
3 godine prije

Mda.
Kad cvrkut o dizajnerskom štrikeraju dobije na planetarnoj važnosti…
🙄🤪

3 godine prije zadnji put uredio VasilisaPremudra
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI