Uragan “Michael” uništio 17 američkih F-22 i otkrio da su se ipak trebali nastaviti proizvoditi

F-22

Iako su vojne vlasti Sjedinjenih Država prije udara uragana “Michael” na područje američke vojne zrakoplovne baze “Tyndall” priopćile da su svi zrakoplovi F-22 i F-35 koji su se tamo nalazili evakuirani u druge baze, na kraju su morali priznati da je 17 zrakoplova F-22 vjerojatno pretrpjelo štetu ili su uništeni tijekom oluje.

Ovi zrakoplovi, od kojih svaki košta 150 milijuna dolara, nisu uspjeli pobjeći s ostatkom flote F-22 flote zračnu bazu “Wright Patterson” u saveznoj državi Ohio i ostavljeni su parkirani unutar hangara, a osoblje baze se nadalo najboljem mogućem scenariju.

Na zračnim snimkama štete u bazi “Tyndall” se može vidjeti da je većina zrakoplova djelomično ili potpuno uništena, a šteta se procjenjuje na oko 7,5 milijardi dolara.

Prema drugim izvorima, uragan “Michael”, koji je prošlog tjedna prošao obalama Floride, najmanje 22 borbenih zrakoplova F-22 je oštećeno u zračnoj luci “Tyndall”, a 33 zrakoplova su prebačena u bazu “Wright Patterson” u Ohiju. No, dolazak “Michaela” je bio koban za preostale zrakoplove.

Na kraju je na stranici US Military News navedeno da je barem 17 zrakoplova od onih koji su ostali u bazi toliko oštećeno da je njihov popravak gotovo nemoguć.

Ukupna šteta od uragana može iznositi oko 7,5 milijardi dolara. Trenutno se vojne vlasti dvoume vrijedi li popravljati teško oštećene zrakoplove, ali je problem što su za vraćanje proizvodnje F-22 potrebne investicije od 15 milijardi dolara.

Zapravo je cijela priča s prvim američkim serijskim stealth borbenim zrakoplovom F-22 bila “velika katastrofa”.

F 22

FOTO: ilustracija, problemi sa sistemom dovoda kiseonika na F-22

U listopadu 2018. godine, bez nesreće 11. listopada u zračnoj luci “Tyndall”, manje od polovice svih F-22 već su bili “izbačeni iz stroja”, odnosno 49% od ukupno 187 zrakoplova.

Dodatni faktor za tešku sudbinu ovih zrakoplova je da su preostali zrakoplovi uglavnom bili lišeni tehničke podrške s proizvodnjom. Naime, proizvodnja F-22 je u potpunosti obustavljena 2011. godine i planiralo se nastaviti proizvodnju, ili barem pristojnu potporu, ali se konačna odluka stalno odgađala zato što su proizvodni pogoni Lockheed Martina usredotočeni na razvoj sljedeće generacije borbenih zrakoplova,  obećavajućih F-35.

Sve eskadrile F-22 je zakomplicirala činjenica da je ovo zapravo bio prvi borbeni zrakoplov pete generacije na svijetu, na kojem su američki stručnjaci početkom ’90-ih odlučili primijeniti nekoliko temeljnih inovacija odjednom. Odlučeno je da mora biti niskog profila, visokih manevarskih i multifunkcionalnih sposobnosti, te s digitalnom kontrolom motora i cijelog zrakoplova. Zbog ovih inovacija, ali nedokazanog praktičnog pristupa, F-22 se pokazao kao veliki proboj u zrakoplovnoj industriji, ali vrlo kontroverzan zrakoplov.

Dakle, već u razvojnom stadiju projekta je bilo potrebno izbaciti bočne radare, sustav upozorenja protiv raketnih napada i obećavajući optički sustav lokacije, što je utjecalo na sposobnost letjelice, ali i na cijenu. Čak i bez istraživačkog i razvojnog rada provedenog na programu F-22, njegova je cijena dosegla 146,2 milijuna dolara, a ako se u obzir uzme istraživanje i razvoj, što je prešućeno, zrakoplov zapravo košta 379,5 milijuna dolara po jedinici. No, to još uvijek nije bio “zrakoplov od milijardu dolara”, ali je već prilično probio proračun.

Usput, pokušaj proizvodnje F-35, dok je sam F-22 bio tek nešto više od šest godina do zatvaranja programa, bio je u početku predstavljen kao način da se spasi proračun. Budući da je prema početnim procjenama F-35 trebao koštati malo manje od 108 milijuna dolara po jedinici. Naravno, daljnji razvoj situacije je pokazao da su te nade bile neutemeljene, a F-35 je bio još problematičniji od F-22.

Vijest o katastrofalnim posljedicama uragana “Michael” po bazu “Tyndall” se podudara s nekoliko izvješća o operativnim problemima američkih borbenih zrakoplova. Paradoksalno, većina tih izvješća se nije odnosila na “starce” F-16 ili F-14, iako je prvi od njih greškom tehničara uništen 11. listopada u zračnoj luci u “Florennes” u Belgiji. Posebno uznemirujuće vijesti su dolazile od “nade” američkog ratnog zrakoplovstva, novog borbenog zrakoplova F-35.

Najnoviji F-35 se 28. rujna neočekivano srušio u američkoj državi Južnoj Karolini. Prema rezultatima preliminarne istrage je utvrđeno da to nije bila greška pilota ili sabotaža, nego posljedica strukturnih nedostataka samog zrakoplova.

F-35

FOTO: ilustracija, problemi sa stajnim trapom na F-35

Prema preliminarnim podacima, F-35 je pao zbog oštećenja u sustavu napajanja gorivom. Sudeći po činjenici da je nakon nesreće u Južnoj Karolini, Pentagon obustavio sve letove ovih najnovijih zrakoplova, ne samo u Sjedinjenim Državama, već u svim zemljama koje su ih kupile, navodni strukturni nedostatak može utjecati na bilo koji serijski F-35 i dovesti do nesreće ili čak katastrofe.

Za zrakoplov čiji je prvi serijski model napustio pogone Lockheed Martina upravo 2011., kada je prekinuta proizvodnja F-22, ova situacija je izuzetno kritična. Uostalom, jedno od obećanja Pentagona je bilo ukloniti sve nedostatke u dizajnu zrakoplova, kako bi saveznici Washingtona u NATO paktu i svi drugi bili zainteresirani za kupnju F-35, te da dobiju već testirane zrakoplove bez ikakvih nedostataka.

Američki interes je jasan. Pentagon je imao ogromno vanjsko tržište koje će američkoj vojsci omogućiti ne samo unifikaciju borbenog zrakoplova sa svojim saveznicima, već i postizanje značajnih proračunskih ušteda na velikom broju tih letjelica.

S takvom logikom se s F-35 namjeravalo prijeći na operativnu probnu fazu rada 2015. Nakon toga su saveznici trebali početi kupovati nove zrakoplove već 2016. ili 2017. Međutim, 2015. je ovaj rok za F-35 odgođen do 2019. zbog problema s oružjem i softverom zrakoplova.

Nakon toga je iz priopćenja za tisak u cijelosti nestao bilo koji određeni rok. Samo su govorili da će problemi biti “riješeni” i da datum ulaska zrakoplova u testni rad ne bi ništa promijenio. Ovi se može shvatiti na dva načina. Kao obvezu ispravljanja pogrešaka u dizajnu do 2019. i kao priliku za upotrebu zrakoplova od strane Sjedinjenih Država i saveznika u nedovršenoj konfiguraciji.

Međutim, nedavni događaji u Južnoj Karolini su okončali ovaj spor. Za preostala dva mjeseca do početka 2019. Sjedinjene Države neće moći ukloniti kritične pogreške u dizajnu zrakoplova, što znači katastrofalni manjak zrakoplova na nebu.

Dakle, svi oni koji su vjerovali u moć američkog vojno-industrijskog kompleksa danas de facto koriste zrakoplov koji nije pouzdan. Danas F-35 ne samo da nije samo u skladu s početnim tehničkim zahtjevima, već može predstavljati opasnost za život pilota.

F22 F35 baster

FOTO: ilustracija, fotomontaža F22 i F35

Treba napomenuti da problemi s F-22 i F-35 nisu kobni. Oba tipa borbenih zrakoplova su u službi u američkoj vojsci, a za F-35 postoje brojni ugovori za isporuke američkim saveznicima. Unatoč brojnim problemima, nastavlja se razvoj programa F-35, a izlazak novih zrakoplova iz postrojenja Lockheed Martina je u tijeku.

Osim toga, Pentagon je već odobrio mogući “plan B”, ako se nastave strukturni problemi s dizajnom F-35. U srednjoročnom razdoblju se SAD mogu vratiti na proizvodnju, iako bi to bilo vrlo skupo, ali pouzdanije, zrakoplova F-22, a plan je proizvesti još 194 takvih letjelica.

U međuvremenu, unatoč nedavnim nesrećama i katastrofama, F-35 ipak leti, a čak je u rujnu uspio provesti prvu borbenu misiju. Američko ratno zrakoplovstvo je zrakoplovom F-35B gađalo položaje talibana u Afganistanu, iako se talibani ne mogu pohvaliti posebnom protuzračnom obranom.

Međutim, već postaje jasno da su “čudo od oružja” ranih 2000-ih, američki stealth zrakoplovi, ništa više nego mali iskorak na putu poboljšanja modernog borbenog zrakoplova. Korak koji se pokazao vrlo neizvjestan, ali zato definitivno skup i opasan.

VIDEO – Zračne snimke štete koju je uragan “Michael” uzrokovao u američkoj vojnoj zračnoj bazi “Tyndall”

najnoviji najstariji najviše ocjenjeniji
Obavijest
DAWOR
Gost
DAWOR

URAGAN “MICHAEL” POD HITNO PROGLASITI BLAŽENIM !!!!!!!!! ——- “SANTO SUBITO” !!!!!!!!!!

Zagor
Gost
Zagor

Treba biti pošten i napomenuti da su dotični zrakoplovi ostali u bazi jer nisu bili spremni za let (pokvareni), a ne da ih nisu stigli evakuirati. Pa nije uragan F1.

perzija do trsta
Gost
perzija do trsta

pa kako god,zrakoplov na remontu košta isto kao i operativni zrakoplov.ali kako kaže šumadinac,u slučaju većeg sranja samo se otvore linije za 15,16 18-ice i naštanca se dovoljna količina zrakoplova.ovo je amerima samo skupi eksperiment plačen virtualnim novcem.za razliku od rusa,ameri sebi mogu dozvoliti bacanje para na takve programe,valjda jer su uvjereni da na kraju balade neće ostati kratkih gača,što je i istina.dolar je još uvijek glavni adut,i dok je tako stvari se neče promijeniti.a i kad ne bude glavni adut biti će u prva tri,sasvim dovoljno za dobar život,ne baš lagodan kao do sada ali para će se okretati,pa kako se tko snađe.ameri pritišću saveznike jer znaju da su sve velike države dovoljno snažne da vode samostalnu politiku.slabiji i podložniji će ostati u njihovoj sferi utjecaja,a ostali će se uz veliku cijenu otrgnuti iz njihove orbite.definitivno gube br,1,ali neće ih tako skoro niko zamjeniti na tom broju zato jer je amerika uvijek top,zbog resursa i stručne radne snage,a naravno i vojnog faktora.

Mak
Gost
Mak

Ameri stručniji od Rusa? Jesu za napraviti smeće i prodati ga kao neku vrijednost (coca-cola)!

Davor
Gost
Davor

I rob ima svoju granicu tolerancije. Kad pukne, ide se do kraja, pa i po cijenu života.

onaj najgl.....veći Dalton
Gost
onaj najgl.....veći Dalton

Navodno je oštećeno 4 – 10 F-22, 5 F-16 i nekoliko trenažnih Mu 2. Četiri F-22 su bili u procesu popravka.
Mattis je nakon posjete bazi izjavio da izgleda kao da bi se svi oštećeni zrakoplovi mogli popraviti, ali nije spreman potvrditi da će baš svi biti popravljeni. I da je stanje bolje, nego što je izgledalo u početku.

Dub Miroslav
Gost
Dub Miroslav

To su govorili i za Agrokor.

Tarzan
Gost
Tarzan

..nisam zlurad, ali… he-he-he-he

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović

Ovo je definitivno nemjerljivo veća šteta nego u njihovim raketnim napadima na “Al-Shaytat” u Siriji, kada su pogodili pistu i jednu betonsku nadstrešnicu sa starim Migom unutra. Izgleda da se netko iskreno pomolio Allahu (s.a.w.a.) za ovo, ako su ova posla u njegovoj nadležnosti.

Alen
Gost
Alen

Subhanehu ve te’ala – “slavan i uzvišen je On , moze i dž.š., što je skraćenica od dželle-šanuhu a izgovor ove fraze je simbol poštovanja, ljubavi, odanosti i vjere u Allaha. Njome se izbjegava poopštavanje Njegovog imena u razgovoru, a ostvaruje efekat uzvišenosti i poštovanja prilikom spomena Božijeg imena..

SAWS.-“sallallahu alejhii ve selam” .salavati na poslanika ,”Neka je Allahova milost i mir uz Njega” 🙂

kiki
Gost
kiki

Zašto dajete minuse? Ovo je znanje, znanje o religiji u ovom slučaju…?

Kaktus
Gost
Kaktus

Koga briga za tvog ajatolaha?

trumba
Gost
trumba

Koje budale, ostavili su ih u hangaru i nadali se da vuk neće otpuvat papirnati hangar.
Puno bi bolje prošli da su ih ostavit vani na pustopoljini i ukopali u beton šipke ili napravili slično rješenje kao na nosaču aviona pa ih višestrukim lancima privezali za tlo.
Ali to je tako kad se radi na tuđim parama, dok ih ima – razmišljanje nije nužno…
pa novci doslovno lete u vjetar!!!

Ivo
Gost
Ivo

Ovoliki idioti nisu ni oni. Trebalo je dobiti nove narudžbe za proizvodnju, i ovo je bio prigodan način. Samo naivci mogu vjerovati u toliku inkompetenciju, postoje i teretni helikopteri i koješta drugo za pravovremenu zaštitu skupocjenih aviona. Uz to, samo najskuplji avioni su uništeni.. Bajke za naivne.

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic

Pa naravno Ivo. Sami se ovdje borimo protiv bajki i laži a sami nasjedemo na njih. Ja sam u Bosni gledao 95,96,97..dolazak IFOR-a i onaj sa dvije elise Šiniuk(ili kako ga već zovu) transportuje tenkove, kamione, himveje, sve.. čak ih nosi u vazduhu vezane nekakvim sajlama.

perzija do trsta
Gost
perzija do trsta

gledajući pažljivije ovu snimku,u jednom dijelu hangara se vide f16,malo razbacani,ali neoštećeni,a u drugo dijelu su uništeni,iako se u tom trenutku snimka prekida,a 16-ice nisu prijavljene kao oštećene ili uništene,moguće je da su razmjeri štete i veći

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović

Šteta je velika ,ima na kraju snimka se vide f16 – ice ,u pravu si ali čisto sumnjam da bi tek tako ostavili Raptore .Koliko god im javnost bila zaglupljena i lako im je uzeti novca koliko hoće ,ovako nešto nebi sigurno uradili .

velebit
Gost
velebit

Na drugoj slici vatrogasac spašava pilota od utapanja.

Komunista
Gost
Komunista

Rusi ba poslali uragan ?

Adriana
Gost
Adriana

Ako i nisu, krivi su.

onaj najgl.....veći Dalton
Gost
onaj najgl.....veći Dalton

Proizvedeno je ukupno 195 lovaca F-22. Mnogo manje od prvobitnog zahtjeva USAF-a (Ratnog zrakoplovstva) od 750 zrakoplova.
Iako se F-22 smatra najboljim ikad proizvedenim lovcem, njegov dizajn je iz osamdesetih godina prošlog stoljeća, a u službi ratnog zrakoplovstva je više od decenije. Tehnologija je stara, a parametri u vezi smanjene vidljivosti, dizajna i instrumenata su u međuvremeni znatno izmjenjeni. Ukoliko se USAF odluči investirati desetke milijardi dolara u nastavak njegove proizvodnje trebali bi se prvo uvjeriti da ta tehnologija nije prevaziđena. F-22 će do 2035. g. biti u službi više od 30 g. a obzirom na razvoj tehnologije, postojeća tehnologija ima svoj rok trajanja i pitanje je da li će moći u buduće parirati ruskom SU-57, koji se još uvijek usavršava i kineskom J-20, na kojem se također radi, a najveći problem su mu motori. U međuvremenu su još neki krenuli sa razvijanjem svojih lovaca pete generacije.
Nadležni Odbor američkog Kongresa tražio je do početka 2017. g. procjenu troškova za proizvodnju dodatnih 194 zrakoplova kojima bi bilo opremljeno 10 borbenih eskadrila. U okviru toga je tražio podatke o postojećim alatima za proizvodnju F-22, ukupnu cijenu nabave i mogućnost za izvoz državama partnerima ukoliko se takav izvoz zakonski omogući. U tom trenutku USAF je raspolagao sa 186 operativnih F-22, a od toga je 123 bilo borbeno sposobnih.
USAF u stvari ima nekoliko mogućnosti:
– ponovno pokretanje proizvodne linije F-22,
– raditi na mješancu F-22 i F-35 zašto su posebno zainteresirani Japanci koji se nude da i financiraju/sufinanciraju taj projekt
– koristiti F-22 i F-35, raubajući do kraja mogućnosti zrakoplova četvrte generacije (F-15, F-16, F/A-18) do dolaska zrakoplova nove generacije, na čijem razvoju se radi. To je F-X.
Po svemu sudeći USAF neće pokrenuti novu proizvodnju F-22.

onaj najgl.....veći Dalton
Gost
onaj najgl.....veći Dalton

F-22 ima i drugi problem. Instrumenti na njemu su stariji u odnosu na vrijeme kad je postao operativan, tj. od kraja 2005. g. Iako se radi o najsuvremenijem zrakoplovu, njegova kompjuterska arhitektura je na nivou kraja prošlog stoljeća. Njegovi procesori rade na manjim brzinama od današnjih komercijalnih, a F-35 npr. upotrebljava mrežu od 5 multiprocesorskih ploča, sa procesorima najnovije generacije. U skladu s tim i softver je zastario. Softver u F-22 je rađen u programskom jeziku Ada, a na F-35 na C++. To predstavlja problem kod updatea, pa je bilo problema sa uvođenjem u naoružanje najnovijih varijanti raketa zrak – zrak AIM-9X i AIM-120D. Još uvijek je prisutan problem njegove komunikacije s drugim zrakoplovima i platformama, što je u stvari jedan od važnijih preduvjeta za ostvarivanje zračne nadmoći. On je prvenstveno bio zamišljen da prima podatke od više različitih platformi, ne upotrebljavajući svoje aktivne sustave osmatranja. Tada bi iskoristio sve svoje stealt mogućnosti. Također, trebao bi moći izmjenjivati podatke sa drugim platformama i zrakoplovima četvrte generacije i tako im proslijeđivati informacije potrebne za napad na odabrane ciljeve. F-22 je trenutno jedini u USAF-u koji nema u potpunosti razvijenu ovu opciju. Ako bi se ponovno pokrenula proizvodnja, sve to bi trebalo zamjeniti jer su komponente zastarjele, a takvi procesori i pripadajuće komponente se već godinama ne proizvode. Sada se radi na upgradeu (Increment 3.1), da bi se išlo na upgrade Increment 3.2B. Radar bi dobio SAR mogućnosti, nove mogućnosti za elektronsku borbu, poboljšane mogućnosti lociranja neprijateljskih radara i sposobnost da ponese osam malih GBU-39 bombi od 113 kg, potrebnih za blisku podršku. Ova modifikacija bi omogućila pilotu da ručno označi dvije mete na zemlji, istovremeno koristeći dva različita oružja. Tako bi F-22 mogao gađati četiri različite mete sa osam oružja. U verziji Increment 2, zrakoplov je mogao napasti dvije fiksne mete sa JDAM satelitski i inercijalno vođenim bombama od 454 kg. Problem predstavlja i metalna oplata. Milijune vrijedan metalni sloj koji je prekriven materijalima za apsorpciju radarskog zračenja. Ovaj omotač je osjetljiv na kišu i druge abrazivne elemente, pa je potrebno puno radnih sati za održavanje. Konkretno, oko 30 sati održavanja za svaki sat leta, pa je cijena sata leta oko 44.000 dolara, što je najviše u odnosu na sve druge američke zrakoplove. Boeing je 2005. otkrio oštećenja u nosačima od titana, koji vežu krila za trup aviona. Problem je riješen da su USAF i Boeing potpisali ugovor da će se povećati broj inspkecijskih pregleda zrakoplova u floti, a ove troškove će platiti USAF. Problem je bio u velikom broju podizvođača, a sami proces kontrole kvalitete su bili takvi da su radnici Lockheeda u tvornici sami ispravljali uočene pogreške na loše projektiranim ili izrađenim dijelovima. Dogodilo se 2006. g. da je jedan od pilota nekoliko sati bio zarobljen u kokpitu, jer se zaglavio poklopac kupole. Sama kupola traje oko 18 mjeseci, jer nakon toga gubi čvrstinu i providnost. Naime vidljivost iz kupole opada brže nego što se očekivalo, jer ljuštenje materijala i tamne mrlje se pojavljuju nakon 331 sati leta, umjesto… Pročitaj više »

Alen
Gost
Alen

Ti bas volis borbene avione 😉

Ara
Gost
Ara

@Alen
Ne diraj mi Daltona kad piše o avionima!!!!
.
Mene zanima 🙂

Alen
Gost
Alen

🙂 🙂 🙂

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović

Onaj nagl….veći Raptor,pardon Dalton???

Ara
Gost
Ara

@Dalton
“Konkretno, oko 30 sati održavanja za svaki sat leta, pa je cijena sata leta oko 44.000 dolara”
.
wow pa to je jedno 6-7 puta skuplje od “normalnog” sata leta
skup avion i skupo redovno održavanje, par eskadrila bi “ubilo ” vojni proračun mnogih država
valjda su zato i smanjili inicijalnih 750
.
Znaš li možda kako u tim parametrima stoji su-57?

onaj najgl.....veći Dalton
Gost
onaj najgl.....veći Dalton

Teško je to uspoređivati. Troškovi ruske i američke industrije naoružanja su razlika kao krave i žabe. Rusi su na primjer okrupnili i centralizirali vojnu industriju. Najbolji primjer je sadašnji Almaz-Antej. Tu je veliku ulogu kao operativac odigrao onaj Rogozin. Sada su ga prebacili u svemirsku industriju, jer tamo vlada veliki nered. Rusi po pitanju svog naoružanja rade po principu nešto staro – nešto novo. Starije naoružanje koje se modernizacijom može još uspješno koristiti, dok se radi na novom koje pristiže sukcesivno. Rusi su pretražili ladice i pronašli hrpu naprednih projekata, na koje se nataložila prašina, jer se u eri Gorbačova i Jeljcina, to odbacivalo, što zbog raspada SSSR-a, što zbog nedostatka političke volje, što zbog nedostatka novca. Amerikanci su sad recimo u poziciji da u zrakoplovnoj industriji tri proizvođača imaju monopol. Boing – helikopteri, Lokid-Martin – lovački avioni i Nortrop–bombarderi. Možda o tome nekom drugom zgodom.
Su-57 još nije uveden u naoružanje, i dalje se razvija, kako radar, tako i motor, ali i oružja za njega. A mogu to sebi dopustiti jer imaju fenomenalni Su-35S, koji je 4.5 ili kako Rusi označavaju 4++ generacije i koji se može sigurno ravnopravno nositi sa svim drugim zrakoplovima. Osim toga stealt osobine SU-57 trenutno nisu na nivou američkih zrakoplova, a to nije zato što to Rusi ne znaju napraviti, nego što imaju drugačiju filozofiju uporabe zrakoplova i osobina koje oni moraju/trebaju imati.
U najgrubljim crtama, Amerikanci su poslije rata u Vijetnamu, gdje im je najveći problem bila javnost koja je reagirala na visinu gubitaka i gdje su mediji prenosili sve užase rata, prešli na tehnološku nadmoć i udare iz daljine, trošeći materijal, a štedeći svoju živu silu. Uz to su još maksimalno ograničili medijima pristup nekontroliranim informacijama na ratištu, pa sve ispada kao video igra. Pa su vremenom, razvojem tehnologije, stealt podigli na nivo ”svetog grala”. Stealt ima svoje prednosti, ali nije svemoguć, osobito kad se namjeriš na odgovarajuće naoružanog protivnika, a kamoli na nekoga tko ti je al pari. I o tome se mogu pisati neke zanimljive stvari.
Dugo nisu imali takvog protivnika, išlo im je kao po špranci, malo su se uljuljali u samozadovoljstvo i vlastitu snagu i živjeli na staroj slavi, tj. sa puno opreme proizvedene izmedu 1960.-1995. g. Sad su odjednom postali svjesni da imaju problem. Koristili su vojnu silu ili prijetili njome da bi prisilili konkurente i protivnike da pristanu na njihove zahtjeve. To je ove druge samo pobudilo na jačanje istraživanja i pronalaženje načina za suprostavljanje i zaštitu od blagotvornog utjecaja širenja demokracije.

bbbb
Gost
bbbb

Jako dobro Dalton.

Ara
Gost
Ara

@….Dalton
Upravo su ovi tvoji tekstovi citirani na jednom hrv forumu, te si naznačen kao autor 🙂
Time si naravno doprinio ugledu portala Logicno
Hehehhehe nadam se da se sada nećeš umisliti :)))
.
P:S.
Prilikom citiranja mim je malo intervenirao u tekst , da ga začini
Šteta što se nije potrudio i našao onu prepisku o F-35

onaj najgl.....veći Dalton
Gost
onaj najgl.....veći Dalton

@Ara
Kao što rekoh, sve to je već negdje objavljeno. Onaj koga to zanima, prati.
Nekoga drugoga zanimaju neke korisnije stvari.
Lijepi pozdrav!

kocki
Gost
kocki

Mora da je Veliki Manitu umesao prste

Trubadur
Gost
Trubadur

Evo baš čitam… USrA F-15 izbombali svoje pulene Kurde u istočnoj Siriji… ( 6 mrtvih )… Tako, da… Šta če ti dušmani, kad imaš američku aviaciju za saveznika….

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic

Ne znam, treba biti realan. Ostaviti milijarde dolara samo tako iako se znalo da uragan stiže. Ili nisu bili spremni za let(kao što je dole neko napisao) ili je ovo laž da su uništeni. Ipak govorimo još uvijek o jednoj ozbiljnoj državi i vojsci. Dajte,molim vas…

TOS - 1A
Gost
TOS - 1A

Pa kada sve ove F22 preracunas u kes, boga mi to je otislo finih para.. hehe.. u svakom slucaju je sve to fino, fino.. hehe.. samo da cesto majka priroda ponovi ovo prema SAD.. zasluzili su, jer jebu i unistavaju citav svijet !!!! Jer su skotovi umislili da su oni POSEBNI !!!!

Bezuhov
Gost
Bezuhov

Ocekujem, u znak punog razumevanja i ferpleja, da ce se rusi uzdrzati od upotrebe SU 35, Su 57 i MIG 30

Ara
Gost
Ara

U ovom metežu S-300, F-35 bla bla negdje sam pročitao da je u vrijeme Obame rastavljena proizvodna linija za F-22 i da bi im za ponovo pokretanje proizvodnje trebalo nekoliko godina .
Nemam pojma gdje sam našao navedenu info, pa ako netko ima saznanja da potvrđuje ili opovrgava ovu info molio bih ga da odogovori.

onaj najgl.....veći Dalton
Gost
onaj najgl.....veći Dalton

Čini se da je situacija sa proizvodnim alatima veliki problem. Iako su Lockheed Martin i USAF osigurali skladištenje alata i dokumentacije za proizvodnju F-22, nastali su problemi kad su ekipe za održavanje pokušale pronaći opremu potrebnu za popravak oštećenih zrakoplova. Jedan umirovljeni pripadnik USAF-a je iznio da su u pokušaju popravka dva oštećena F-22 imali gomilu problema sa pronalaskom odgovarajućih alata. U jednom slučaju, serviseri USAF-a su trebali napraviti određenu komponentu da zamjene oštećeni dio. Na mjestu gdje se trebali biti određeni alati i dokumentacija za to pronašli su prazan kontejner. Ista situacija se ponovila nekoliko puta u drugim slučajevima, a nije poznato da li se to uspjelo riješiti.
Na kraju su došli do zaključka da čak i kad bi USAF htio, ne postoji fizička mogućnost za ponovno pokretanje proizvodnje bez ogromnih novčanih investicija, i dugog vremenskog perioda potrebnog za to.
Npr. F-22 sa brojem 407, jedan od prvih serijskih proizvedenih, popravljen je velikim zalaganjem djelatnika Boeinga i vanjskih stručnjaka. Popravak je iznosio oko 23 milijuna dolara a trajao je, ako se ne varam, tri godine.

shumadinac
Gost
shumadinac

Za uragan su, naravno, krivi ruski hakeri koji su videli priliku da unište američke avione pa su hakovali HAARP i poslali uragan u željenom pravcu. Tu je američka vojska bila nemoćna – nove sankcije su neophodne.
Ali još je veći problem pomenuta nedostajuća dokumentacija. Prazni kontejneri su neoboriv dokaz da su ruski hakeri prešli sa virtuelnog na fizički svet – možda teleport? Kakve li se tek sankcije za to spremaju 😉

onaj najgl.......veći Dalton
Gost
onaj najgl.......veći Dalton

Vrlo lako moguće da je neka kineska turistička agencija organizirala izlet

Ara
Gost
Ara

@…….Dalton
Hvala na odgovoru.

Po svim ovim tvojim info sve upućuje da bi uskoro mogli početi i sa kanbaliziranjem jače oštećenih zrakoplova

onaj najgl.......veći Dalton
Gost
onaj najgl.......veći Dalton

Ima toga, kod zrakoplova četvrte generacije.
Inače Ameri imaju odličan sistem konzerviranja zrakoplova. Kad dođe na groblje zrakoplova, iz njega se prvo ispuštaju ulje, gorivo i sve kemikalije. Vade se piropatrone iz sjedišta, a dijelovi motora i sistema za gorivo se premazuju zaštitnim uljem.
Svi zrakoplovi idu na tretman “Spraylat” (sprayable latex), to je ono bijelo što se vidi na zrakoplovima. To je premaz i brtvi sve rupe i zazore gde bi mogla proći vlaga a i štiti od visokih temperatura, jer je temperatura ispod njega za oko 15 stupnjeva manja.
Imaju 4 tipa skladištenja.
Tip 1000 je za zrakoplove koji mogu brzo biti vraćeni u upotrebu ( oko 10 % od ukupnog broja)
Tip 2000 slično kao 1000 ali se sa tih zrakoplova smiju skidati dijelovi
TIP 3000 za zrakoplove koji su tu privremeno, oni se redovno podmazuju i njima se pale motori svakih 30 dana
Tip 4000 samo dobiju premaz preko kokpita i motora i često im se vade motori. To su najstariji avioni koji vjerojatno neće nazad u službu.
Najstariji avion koji je bio vraćen u upotrebu je F-4 koji je nakon 20 godina vraćen u letno stanje da služi kao meta QF-4.
Godišnje se iskoristi više od 10.000 rezervnih dijelova, ali prvo se gleda da se kupuju novi dijelovi ili ovo bude privremeno rješenje. Ali ako nema drugog koriste se dijelovi sa groblja.

Zorule
Gost
Zorule

@Dalton
Vjerojatno su se cigani dokopali tih uskladistenih alata i prodali u sekundarne sirovine

deno
Gost
deno

Popravak je iznosio oko 23 milijuna dolara a trajao je, ako se ne varam, tri godine.
Kao da popravljaju nosač aviona a ne avion

Zorule
Gost
Zorule

Jebes vojsku koja nema hangare od armiranog betona.

blaf
Gost
blaf

Ostali u hangaru i nadali se najboljem?

Pa, ili nisu mogli da polete posto i nisu bili ispravni ili ameri nemaju dovoljno pilota da ih spase.
Nije dobro Ujka Sam, nije dobro za najvecu vojnu silu.

shumadinac
Gost
shumadinac
Mister ?
Gost
Mister ?

Naucna fantastika…

Helena
Gost
Helena

Konačno da se složim sa tobom, Mister. Sve u domenu vojne tehnologije što Rusi proizvedu za ostatak sveta jeste naučna fantastika. Niko im nije ravan i nikad i neće biti. A u budućnosti će izaći iz tog vojnog okvira. Rusi su jednostavno genijalni.

bbbb
Gost
bbbb

Samo se ti tješi misterijo.

Kile
Gost
Kile

Uz F-14 TomCat meni osobno najljepši avion, i normalno legendarni kanadski Arrow kojeg su ameri uništili na samom početku

bbbb
Gost
bbbb

Do pojave Su-27 F-14 mi je bio najljepši.

giordano bruno
Gost
giordano bruno
nime
Gost
nime

je to onaj koji je bio u mladeži htz pa je tražio da se uvede policija za mladež?

stjepan
Gost
stjepan

FOTO: ilustracija, problemi sa sistemom dovoda kiseonika na F-22

Banana
Gost
Banana

Sigurno je Rusija imala prste u tome , ako ne i sam Putin.

Mario
Gost
Mario

F-22 daleko najbolji zrakoplov

nikola
Gost
nikola

kolateralna stete dabogda svi tako zavrsili svetski olos

Mister ?
Gost
Mister ?

A citava ruska flota ne kosta toliko.

Ivo
Gost
Ivo

Točno, nisu uračunali 1000% korupcije u svaki komad. Odmah je malo jeftinije.

Mister ?
Gost
Mister ?

Koja korupcija?? Oni jednostavno moraju trosit novce kojeg imaju na tone. Kako bi Inace i od cega zivjeli bez naoruzanja ivo? Neko ode kupit voce, povrce a kauboj pusku tenk, avion…

Zadranin
Gost
Zadranin

@Misster

Ruski avion bi bar preživio ovo. ?

Pljuc!

Mister ?
Gost
Mister ?

Pa moguce i da bi. Kauboji i tako peru novce u skupim projektima koje placaju Nato clanice

Riddick
Gost
Riddick

Koliko je to bacenih para…

Mister ?
Gost
Mister ?

Kako dosle tako i otisle… Kazem da oni znaju sta rade i boli ih briga jer ce opet uzet ono sto hoce a ko nece da igra po njihovom sankcije ili smjena vlade…

POVEZANE VIJESTI

Izbornik