fbpx

Urota Tajkuna

Israël Shamir

Milioneri žele da zarade. Milijarderi žele da stvore istoriju. Možemo još dodati da multi-milijarderi žele da idu korak dalje; oni žele da se čovečanstvo prilagodi njihovim potrebama i željama. A što se tiče osoba koje kontolišu bilione, njima je stalo do naših želja koliko je nama stalo do mrava kada čistimo naše bašte.

Mi ne koristimo otrov protiv mrava dok nam mraviljaci ne počnu zadirati našim cvetnjacima; bez oklevanja ako smatramo da je to neophodno. Čovečanstvo se suočavalo sa puno megalomana, i neki od njih su bili vrlo moćni; Genghis Khan je bio jedan od njih. Međutim, svi su oni bili teritorijalno ograničeni. Moćni Genghis je potresao sve do Rima, ali Englezi i Francuzi nisu bili uzdrmani od rastućeg Mongolskog carstva. Novi super-tajkuni nemaju takve limitacije. Globalizacija im je dozvolila da razmišljaju bez ograničenja. Njihovi potezi su odavno bili predviđeni na filmu, u svetu snova. Kao što snovi dozvoljavaju psiholozima da prouče naše skrivene želje i strepnje, kinematografija nudi uvid u kolektivni ljudski ego. Čega smo se sve plašili u relativno slobodnim Sedamdesetim?

Klasični negativac iz 1970-ih i 80-ih je bio zli tajkun. James Bond se suprotstavio nekima od njih. Upoznajte Hugo Draxa u filmu Moonraker (Operacija Svemir), ili Karl Stromberga u Špijun Koji Me Je Voleo; ti likovi su bili spremni da unište čovečanstvo da bi ga zamenili boljom verzijom. Stromberg je planirao da izazove globalni atomski rat koji bi on preživeo ispod mora. Drax je namerao da otruje čovečanstvo njihovim smrtonosnim gasom i da svet naseli sa njegovim izabranim ljudima. Još jedan super-zlikovac je bio de Wynter iz Avengersa koga igra Sean Connery. On je kontrolisao svetsku klimu, i mogao nas je sve ubiti kroz uragane i cunamije.

Pre tajkuna, dok je još vladao Hladni rat, zlikovac je bio agent KGB-a ili Kineski operativac. Kada je détente smirio tenzije između blokova agenti nisu više bili u modi; kasnije, fanstastični zlikovci iz Marvel stripova su postali popularni. Filmski zli tajkuni su postali neugodno slični pravim likovima; i oni su prešli iz filmskog sveta u našu realnost.

Svet u kojem danas živimo je svet formiran od strane tih tajkuna. Oni su sadašnji Demiurgesi, kreatori Gnosticizma, stara sekta koja se suprostavljala Crkvi. Kao i Demiurges, oni su praktično svemoćni; jači su od Države. Vladi je potrebno puno dozvola i odobrenja da bi potrošila svaki cent. Ako je i jedan cent pogrešno potrošen, mračna reč ”korupcija” se pominje. ”Korupcija” je blesavi pojam; koristeći ga, oligarsi su uspeli da eliminišu državnu konkurenciju, pošto su oni u stanju da plate koliko god žele kome god žele. Država mora da se pridržava rigidnim arhaičnim pravilima, dok tajkuni nemaju takva ograničenja. Oni tako oblikuju naše umove i živote, i time su potisnuli Državu da izigrava zakonitog ali siromašnog kralja medju moćnim i bogatim baronima.

Corona kriza je rezultat njihovih akcija. Nedavno je grupa naučnika iz SZO završila četvoronedeljnu inspekciju grada Wuhan, nastojeći da ustanove kako je virus uspeo dopreti među ljude; neki od njih smatraju (kao i svojevremeno predsednik Trump) da je virus procurio iz laboratorije u Wuhanu. Matt Ridley je u dnevniku Daily Telegraph analizirao njihove zaključke: “Sve veći broj vrhunskih stručnjaka [on je pružio spisak njihovih imena] tvrde da je curenje iz laboratorije jedna plauzibilna naučna hipoteza koju treba istražiti.” To je malo verovatno, izveštava SZO, ali druga obrazloženja (pangolini itd.) takodje graniče sa neverovatnim. Kinezi su razumljivo uzrujani. Hua Chunying, glasnogovornica Ministarstva Inostranih Poslova je odbila tu tezu, rekavši: “Sjedinjene Države bi trebale da otvore biološku laboratoriju u Fort Detricku i da pozovu stručnjake SZO da istraže poreklo virusa u Sjedinjenim Državama”. Novine Guardian izveštavaju da ona time promoviše “teoriju zavere da virus potiče iz vojne laboratorije SAD”; istovremeno je gospođa Hua okrivila SAD da šire “teorije zavere i laži” time što trasiraju poreklo iz Wuhana. Šta god mi kažemo je proverena istina na bazi temeljite istrage; šta god vi kažete je teorija zavere – SAD i Kina oboje ponavljaju tu mantru.

Ron Unz je napravio odličnu analizu tih međusobnih optužbi i protivoptužbi u svom članku iz aprila 2020. On je primetio da je virus izbio u Wuhanu u najgore moguće vreme i mestu za Kineze; prema tome, slučajno ili namerno širenje virusa od strane Kineza je krajnje neverovatno. Ron Unz sugeriše da se umesto toga radi o Američkom biološkom napadu na Kinu. Zar nisu Amerikanci patili od te bolesti? Da, ali Američka vlada je “groteskno i očito nesposobna” i verovatno su očekivali “da neće nikada doći do masovnog prenosa virusa iz Kine u SAD”.

Možda, ali bolje objašnjenje je da su jedan ili više tajkuna sa zlim namerama odigrali ulogu Karl Stromberga koji je u James Bond filmu nameravao da nukleranim napadima uništi Moskvu i New York i time opustoši ceo svet. To bi mogao biti neko poput Billa Gatesa, koji je veliki investitor u Wuhanskoj Istraživačkoj Laboratoriji. Jedan od zvaničnih sajtova za proveru činjenica je priznao da je ta laboratorija “primila sredstva od strane fondacije Bill & Melinda Gates” ali da se Bill Gates ne može opisati kao “partner” u toj laboratoriji kako je optužen. Sigurno da nije partner. Samo je investitor, što je bitnije od partnerstva. I on nije jedini; drugi multi-milijarderi su umešani u biološko istraživanje, u proizvodnji vakcina, u Velikoj Farma industriji.  “Glaxo, BlackRock, i Bill Gates su partneri, ali ne i vlasnici firme Pfizer”, piše Myth Detector, drugi sajt za proveru činjenica. “2015 godine Dr. Anthony Fauci je dodelio subvenciju u iznosu od $3,7 miliona Wuhan Institutu Virologije”, ali ne za to “da stvore virus Corone” – dodaje taj sajt. Ipak, ne može se očekivati da Dr. Fauci izričito definiše svrhu svoje donacije, ili?

Taj zadatak može biti prevelik čak i za tako zlobnog tajkuna kao što je Gates. Urota nekoliko tajkuna je više verovatna. Zajedno, oni mogu pokušati da izmene svet i čovečanstvo na način kako njima odgovara.

Zli tajkuni mogu da otruju Kinu za vreme proslave njihove Nove Godine i tako skrenu ambicije te arogantne države. Mogli su da unesu virus u SAD da bi podrili i uklonili Trumpa koga su mrzili. (On bi sigurno dobio na izborima da nije bilo Corone). Mogli su da otruju Evropu da bi je omekšali i napravili je pokornijom – i da bi jeftino otkupili njenu imovinu. Corona i mere zatvaranja nemaju nikakvog uticaja na njih, oni inače žive povučeno i daleko od običnih ljudi.

Milijarderi kontolišu medije; toliko znamo, a uloga medija u stvaranju Corona krize je ogroman. Njihovo izveštavanje te krize ima ogroman skriveni trošak. Pokušajte da publikujete neku informaciju koju smatrate važnom na prvoj strani novina, to će vas puno koštati. Ipak, sve novine koje pripadaju bloku Milijaderskih Medija počevši sa New York Times i završavajući sa Haaretz su svakodnevno odvajali barem trećinu svoje prve strane vestima oko Corone. Sam trošak te reklame se može računati u milijardama dolara. Da li ćemo ikada saznati ko je platio za sve to?

Film Contagion (Zaraza) Steven Soderbergha iz 2011. je predvideo mnoge karakteristike Covida-19, posebno njegovo poreklo. U tom filmu bolest potiče od slepih miševa u Kini i širi se od tržnice na kojoj se prodaje kontaminirano svinjsko meso. Kako je Sodebergh (ili njegov scenarista Scott Z. Burns) mogao osam godina unapred pogoditi da će zaraza poteći od Kineskih šišmiševa? Treba se pitati kako je saznao i ko mu je dao tu informaciju? Burns je za potrebe filma bio savetovan od strane stručnjaka iz SZO,  kako prenosi CNN.

Takođe je interesantno da je taj isti Bill Gates veliki sponzor SZO. Zar je potpuno neverovatno da su njegovi ljudi iz SZO već 2011 godine počeli da Hollywoodu odaju neke detalje o nadolazećem virusu?

Tajkuni mogu naterati slabu državu da sledi njihove zahteve: u protivnom, nema para, nema pozicija. Aprila 2020 nemački naučnici  su dobili naređenje “da narodu uliju strah u kosti od Corone”. I oni su to uredno odradili, kako smo nedavno saznali, time što su svakodnevno izmišljali broj novih žrtava.

Izgleda da su tajkuni najviše profitirali od Corona krize. Njihovo bogatstvo se povećalo za više biliona, dok su prihodi srednje klase umanjeni za isti iznos. Šta je još važnije, sve države trpe od krize; primorane su da prihvate pozajmice i kredite, uz odgovornost za zdravlje svojih građana, dok milijarderi uživaju i zabavljaju se. Iz tog razloga odbacujem državnu krivicu, bilo od strane SAD ili Kine, dok (neki) milijarderi ispadaju kao jedini mogući počinioci tog zla.

Ti milijarderi puno više mogu uticati na ljude od države. Razmotrite slučaj Pierre Omidyara. Pored toga što je vlasnik eBaya, on stoji iza više stotina NVO. Njegove organizacije formiraju ”progresivnu” agendu i vrše obuku aktivista ”Zelenog Kursa” za promenu klime.

Roslyn Fuller iz Spiked-online je ušla u trag brojnim NVO-a koje on kontroliše:

Urota Tajkuna 1

Ona tvrdi da su njegovi NVO i dobrotvorne firme “umešane u ‘društveni inženjering’ – to jest, koriste njihova sredstva da veštački promene društvenu strukturu kako oni smatraju da ono treba izgledati. Ako im to uspe, to bi bilo ekstremno zaobilaženje demokratije, koristeći novac ne samo za pobedu na izborima, već da plaćeni ili subvencionisani sadržaj zameni stvarnu podršku, i time prebace celokupnu političku kulturu na drugi kolosek time što pojačavaju određene glasove i razblažuju druge.”

On je samo jedan od Gospodara Diskursa, pored zloglasnog George Sorosa. Facebook, Google, Twitter i Amazon su još jači. Milijarderi imaju ogroman uticaj i oni odlučuju šta možemo, a šta ne možemo da kažemo i pišemo. Samo prošle sedmice je Amazon zabranio moju knjigu  Cabbala of Power (Kabala Moći), knjigu koju su prodavali zadnjih desetak godina. Cenjeni Unz Review je skinut sa Facebooka i takođe zabranjen na Google. Twitter je isključio predsednika Trumpa, čime su dokazali ko je pravi gazda u Sjedinjenim Državama. Većina pokreta koji mogu biti opisani kao ”levičarski” su danas pod kontrolom tajkuna kao Omidyar ili Soros. Prava levica je postala žrtva na bojištu ideja.

Tajkuni su direketno uključeni u Corona krizu, što dokazuju rezultati koji su povoljni za njih. To znači da nas oni imaju tamo gde nas žele, i neće nam dozvoliti da izađemo. Mi smo ukinuti sve dok ne uspemo da promenimo vlast i ukinemo njih.

SAGE, tim za rukovođenje Corona krize pri Britanskoj vladi, je već objavio da će izolacija i zatvaranje ljudi po kućama biti deo života Britanaca više godina u budućnosti, sa ili bez vakcine. Guardian, taj glasnik Oligarha, ih je tim povodom lagano kritikovao pošto nije dobro da se narodu unapred da do znanja šta će ih zadesiti. Treba dozvoliti ljudima da imaju malo nade da bi potrčali za vakcinom i potom im otkriti, žao nam je, to ne pomaže, ipak morate nastaviti sa nošenjem maski i držanjem rastojanja, i da, moraćete još da trpite kućni pritvor. “Puno lakše je prihvatiti pravila ako mislimo da su privremena.”

Planovi urotnika se ne drže u tajnosti; oni su opisani od strane Klausa Schwaba u njegovoj knjizi The Great Reset (Veliko Resetovanje). Schwab nije veliki um već slabi naučnik sa nekoliko publikacija, a nije ni dobar ili čak ni prosečni pisac. Morao je da saradjuje sa novinarom Thierry Malleret da bi izdao tu knjigu. On je samo glas tajkuna. Pitanje je, da li će on/oni dobiti ono što žele?

Moj preliminiarni odgovor je Ne. Nedavno smo imali jedan važan događaj, Davos-2021, onlajn susret tajkuna i njihovih intelektualnih poslušnika. Ove godine je, prvi put posle više godina, pozvan Vladimir Putin. Kineski predsednik Xi je prvi održao govor. Ideja im je bila da pokažu da se Rusija i Kina slažu sa njihovim planovima. Ja sam bio vrlo zabrinut, moram priznati, i govor Xija me nije smirio (u suprotnosti sa našim prijateljem Pepeom Escobarom koji je proslavio njegovo pojavljivanje.) Da, Xi je izjavio da će Kina nastaviti da ide svojim putem i svojim tempom, ali sa istim tim ciljevima. Održivi, sveobuhvatni razvoj, i svi prihvatljivi termini su bili izraženi. Očekivao sam još gori govor od Putina. Godinama je želeo biti pozvan i prihvaćen od strane Zapadnih moćnika, i ovde je bila ogromna prilika da uskoči u njihov voz.

Putin me je iznenadio. On je kategorično odbio ponudu Schwaba i njegove sorte. On je osudio privredni rast od pre-Corone pošto je sva zarada išla u malobrojne, duboke džepove. On je takođe upozorio da digitalni tajkuni predstavljaju opasnost za ovaj svet. Po njegovim rečima, “Moderni tehnološki giganti, pogotovu digitalne kompanije, su de facto konkurencija državama. Po mišljenju tih kompanija, njihov monopol je dobar i optimalan. Možda, ali društvo se pita da li je takav monopol zadovoljava javni interes.”

Tajkuni su verovatno bili začudjeni. U Minhenu 2007. godine, oni su ga ismejavali. Max Boot, Ruski emigrant jevrejskog porekla, je nazvao Putina “Vaška koja je zaurlala” dodavši: “u Putinovoj mračnoj i apsurdoj retorici se može čuti carstvo koje umire”. Ludi Max tada još nije znao koje carstvo umire.

Putin je trebao biti omekšan kroz demonstracije za podršku Navaljnom 23. januara, četiri dana pre Davosa, ali to nije bio slučaj. Sasvim suprotno, Ruski predsednik ne voli kada se vrši pritisak na njega. Protesti 31. januara su bile suzbijene silom; uhapšeni su bili osuđeni na visoke (po Ruskim standardima) novčane kazne. Tri Evropska diplomata su izbačena iz Rusije zbog sudelovanja u protestima. Josep Borrell, Španski diplomata i zastupnik EU je posetio Moskvu i bio je grubo tretiran. U završnoj konferenciji za štampu ministar inostranih poslova Sergei Lavrov je izjavio da Rusija ne smatra EU kao “pouzdanog partnera”. Istovremeno je izvšeno proterivanje troje diplomata. Putin je takođe upozorio Zapad da ”sankcije” (vrsta privrednog rata) bi mogle da nateraju Rusiju da upotrebi vojnu silu. To je verovatno prvo upozorenje te vrste još od 1968. godine.

Istovremeno, Rusija je praktično skinula sve restrikcije vezane za virus. Barovi i restorani su otvoreni do kasno uveče; sportski događaji se ponovo organizuju; škole primaju đake; u nekim delovima Rusije maske su postale “preporučene” umesto “obavezne”. Rusi sada mogu slobodno da otputuju u puno zemalja i da se slobodno vrate nazad kući. Rusi imaju laki pristup domaćoj vakcini Sputnjik-V koji je od strane stručnog časopisa Lancet proglašena za najbolju od svih Corona vakcina. Zapadni stručnjaci smatraju da je to uporedivo sa lansiranjem prvog Sputnjik satelita 1957. godine. Time je Rusija vani izbacila plan Velikog Resetovanja.

Ti događaji su prouzrokovali ogroman preokret u Ruskoj svesti. Ako je do sada (barem od 1970) Ruska obrazovana klasa imala osećaj inferiornosti prema Zapadu i bogatim slobodnim zemljama, to se sada promenilo. Jedan od vodećih Ruskih pozorišnih reditelja, Konstantin Bogomolov je izjavio da je Zapad gotov. Pojave kao što su obaveza ”političke korektnosti” i kulturnog otkazivanja, klečenje pokretu BLM i udvaranje imigrantima, kultu transgenderizma, bojazan od optužbe za seksualno uznemiravanje, straha od smrti (i života!), su uporedivi sa ponašanjem Aleksa, žrtve terapije iz Clockwork Orange, smatra Bogomolov.

Mladić [Aleks] se nije samo otarasio svoje agresije – on više ne može da podnese muziku, ne može da vidi golu ženu, seks mu je odvratan. I kao reakciju na udarac, on liže čizmu mučitelja. Savremeni Zapad predstavlja takvog kriminalca koji je bio podvrgnut hemijskoj kastraciji i lobotomiji, sa lažnim osmehom dobre volje i otvorenosti prema svima, smrznut na licu Zapadnjaka. To nije osmeh Kulture. To je osmeh degeneracije.

On zaključuje:

Zapad nam govori: Rusija je na začelju razvoja. Greška. Pukim slučajem, mi smo se zatekli na začelju kompozicije sa vozom koji sumanuto juri direktno u pakao prikazan u slici [Hieronymus] Boscha u kojem nam nasmejani multikulturalni, polno-neutralni đavoli žele dobrodošlicu. Mi moramo naš vagon otkačiti od tog voza i da se prekrstimo i počnemo da obnovimo dobru staru Evropu, Evropu koju smo oduvek sanjali. Evropu koju su oni izgubili.

Obratite pažnju na njegov poziv da “se prekrstimo”. Na Zapadu, crkve su zatvorene, službe otkazane. Angliska Crkva je na izdisaju, sa Nadbiskupom iz Canterburyja koji slavi BLM pokret, uklanja statue iz crkava i prihvata svaki vladin ukaz koji u nedogled produžava zabranu crkvenih obreda. Istovremeno, sve Ruske crkve su otvorene i poklonici pohađaju hramove na praznicima i svake nedelje.

Ruski dečaci i devojčice se zabavljaju i flertuju bez bojazni da će biti optuženi za uznemiravanje. Ruski kafići su otvoreni. Ko god želi može da primi vakcinu protiv Covida, ili može je odbiti.

Prvi put posle puno godina, Rusija pokazuje put Zapadu. To je dobro. Možda će Zapad, posle neophodne korekcije kursa, ponovo biti u stanju da pretekne Rusiju. I ako je Rusija pokazala put socijalizma Evropi, najbolji rezultati socijalizma su postignuti drugde, na severu Evrope. Dobra stara Evropa (i SAD, njen prekomorski ogranak) će uspeti da ponove taj podvig i da se otarase spletkarećih tajkuna i njihovog propovedanja prinudne ljubavi. Ovom prilikom bi možda bila dobra ideja da se zabrane svi tajkuni. U boljem svetu pre njihovog uspona, nije bilo multi-milijardera. Istorija još nije završena; mi ulazimo u njen najinteresantniji deo. Budite dobro raspoloženi!

Hvala Draganu za prijevod. Israela Shamira, autora ovog članka, možete kontaktirati putem e-maila: adam@israelshamir.net

 

VAŽNA PORUKA ZA LOGIČARE

Vrijeme uvjeravanja prolazi. One koji ne shvaćaju što se događa, treba ignorirati i ne gubiti vrijeme na njih. Poštene, empatične i logične osobe se trebaju okupiti, bez obzira na osobna uvjerenja i svjetonazore. Osim raskrinkavanja, dolazi vrijeme djelovanja brojnim i legalnim sredstvima u gospodarstvu, zdravlju, autonomiji… U protivnom, sve će nas porobiti.

Pitate se što učiniti nakon čitanja ovog teksta? Jednostavno, šaljite i dijelite tekst poštenim, empatičnim i logičnim osobama. Informirajte bližnje o postojanju portala Logično. Priključite nam se na našem Telegram kanalu tako što ćete kliknuti na Vijesti.  Od danas možete komunicirati i pisati nam u Telegram grupi Zajednica. Budimo složni, mudri i jaki.

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
65 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Bobi
Gost
Bobi
4 mjeseci prije

Znaji li oni, ono… pazi što si želiš da ti se ne desi…

Zadranin
Gost
Zadranin
4 mjeseci prije
Reply to  Bobi

Cenzura je iz raja izašla.

P***!

ledeno doba
Gost
ledeno doba
4 mjeseci prije

he, he, he…. bagra faktički odaje sama da im plan cjepljenja debelo zapinje i da se mnogi ljudi ne žele cjepiti Bild Zeitung, poznati korporativni propagandni list objavio je da postoji velika “skeptičnost” ljudi prema cjepljenju, pa je pozvao kancelarku Merkel da se javno cjepi i da tako bude “uzor” drugima, da… Pročitaj više »

Jomla
Gost
Jomla
4 mjeseci prije
Reply to  ledeno doba

A “uzora” i gov..a… C-C-C…

piždro
Gost
piždro
4 mjeseci prije
Reply to  ledeno doba

Nemugu to vazali probavit..

pera lozac
Gost
pera lozac
4 mjeseci prije
Reply to  ledeno doba

E moj “profesore” po cemu je to europa 4 puta veca od Rusije??? Po stanovnistvu je veca tri puta, po povrsini je DUPLO MANJA, po VOJNOJ MOCI je obicni PATULJAK. E moj jado jadni. Ali vi “europljani i intelektualci” takve stvari nerazumete, ili neshvatate ili ste jednostavno ubedjeni u”europsku superiornost”,… Pročitaj više »

pera lozac
Gost
pera lozac
4 mjeseci prije
Reply to  pera lozac

Ovo “europa” je kao ona iz “Malog Mista”
Znaci sprdanje sa vama “europljanima”

CAN
Gost
CAN
4 mjeseci prije
Reply to  ledeno doba

KKR=KKK
ili GORI?

mislim
Gost
mislim
4 mjeseci prije

putin i rusja će pokazati pravu snagu, onog trena kad svoju valutu proglase jedinom .

Malomorgen
Gost
Malomorgen
4 mjeseci prije
Reply to  mislim

vec su glavni sa cijepivom…… sputnik svuda… 😃

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
4 mjeseci prije

“Konstantin Bogomolov je izjavio da je Zapad gotov. Pojave kao što su obaveza ”političke korektnosti” i kulturnog otkazivanja, klečenje pokretu BLM i udvaranje imigrantima, kultu transgenderizma, bojazan od optužbe za seksualno uznemiravanje, straha od smrti (i života!), su uporedivi sa ponašanjem Aleksa, žrtve terapije iz Clockwork Orange, smatra Bogomolov.”

tihobl
Gost
tihobl
4 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

Dobro poredjenje. Zapadni inelektualci izgledaju nas tako.

Perun
Gost
Perun
4 mjeseci prije

Clanak mi se svidja …Hvala Draganu za prijevod. Israela Shamira, autora ovog članka podrzavam usvemu gore navedenom i napisanom….P.S..citat ….Istorija još nije završena; mi ulazimo u njen najinteresantniji deo….Pozdrav redakciji Logicno Hr…

Malomorgen
Gost
Malomorgen
4 mjeseci prije
Reply to  Perun

podpisem…..

CAN
Gost
CAN
4 mjeseci prije
Reply to  Malomorgen

X?

mislim
Gost
mislim
4 mjeseci prije
Reply to  Perun

još samo da naftu, plin, pšenicu, sputnik v i sve prodaje samo u rubljima.
. to bi bile ruske sankcije.
a i multi ” dolar miljarderi “nebi imali moč, bar ne u rusiji.

nessy
Gost
nessy
4 mjeseci prije
Reply to  mislim

EU udara sankcije Rusiji, najozbiljnije. Uz klauzulu, Rusi, ne budite zlopamtila, ipak nam treba vas plin, nafta i Sputnik V.

Suze Roni
Gost
Suze Roni
4 mjeseci prije
Reply to  Perun

Ajde da se ti i ia slazemo oko Putina.

nessy
Gost
nessy
4 mjeseci prije
Reply to  Perun

E, sad jos samo kazi da je Putin sposobniji vodja od Plenkovica. Kad ce samo Putin docekati da ga onaj pijani deda stipne za dupence? Ja ne bih mijenjao Plenkovica za 10 kila lickih krumpira. Za 20? E, to je vec za razmotriti.

CAN
Gost
CAN
4 mjeseci prije
Reply to  Perun

Perune živ bio!
P.S. redakcija je com,
A pari na hr 😉

pera lozac
Gost
pera lozac
4 mjeseci prije
Reply to  Perun

“Profesore” ja tebe stvarno nemogu da skontam.
Vecina tvojih komentara je MSM njesra a onda ko “sneba pa u rebra” napises nesta za “standing ovation”
Izdogovaraj se vise (sam sasobom).

Malomorgen
Gost
Malomorgen
4 mjeseci prije
Reply to  pera lozac

kad ces poceti misliti sa svojom glavom, ne sa vakserskom ili antivakserskom…. skontat češ
đuru…..

PlanetB
Gost
PlanetB
4 mjeseci prije
Reply to  pera lozac

DA ovaj ‘Debeli’ me je stvarno ugodno iznenadio. Bravo!

mmne
Gost
mmne
4 mjeseci prije
Reply to  Perun

znas , evidentno je sto kazes za “pojavu” putina…nadam se da je izgradjen sistem drzavnika patriota u toj piramidi! neshvatljiva je medijska aparijencija zohara, sa iq na nivou dioptrije, koji bestidno lazu i blate taj sistem, jedino sto nam svima moze pomoci, dapace moze nas spasiti od crkavajuce nemani…

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
4 mjeseci prije

“Twitter je isključio predsednika Trumpa, čime su dokazali ko je pravi gazda u Sjedinjenim Državama. Većina pokreta koji mogu biti opisani kao ”levičarski” su danas pod kontrolom tajkuna kao OMIDYAR ili Soros. “

Ista mjera
Gost
Ista mjera
4 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

Osim šta si sama ono čime nazivaš ljude koji te ničim nisu ne dirali, nego ti se niti obratili – govno. Uz to si glupo, nepismeno, neodgojeno i LAŽLJIVO govno. Ili samo jedna od sinčićevih porno šupljača, s obzirom da ti je on bio okidač za govnaranje. Prodaji te svoje… Pročitaj više »

branimir zrilić
Gost
branimir zrilić
4 mjeseci prije

Zanimljiv pogled na nastanak i mogući rasplet ove KURONja KRIZE .Teze su dobro povezane, logički argumentirane .Ipak osnovno polazište o umjetno-labaratorijski stvorenom virusu je u području špekulacije.Osobno mu čak i ne pridajem najbitniji značaj već su mi važniji indikatori koje zdravstvene i životno ugrožavajuće posljedice je izazvao i izaziva taj… Pročitaj više »

Malomorgen
Gost
Malomorgen
4 mjeseci prije

drži to….

ledeno doba
Gost
ledeno doba
4 mjeseci prije

prvo što mi upade u oči u ovoj šemi mreže organizacija povezanih sa tajkunom Omidyarom, je ova u sredini “LUMINATE”.. Svi oni nešto puno vole sve ovo što ima veze sa “osvjetljenjem” i svjetlonošom (Lucifer). Kao i ona Nacionalna akademija medicine (NAM), koju financira djelimično američka vlada, a djelimično tajkunska banda, i… Pročitaj više »

jablan u žitu
Gost
jablan u žitu
4 mjeseci prije
Reply to  ledeno doba

Dodvoravaju se Rusiji da im Putin jednostavno ne kaže da neće završiti gasovod i da momentalno zavrće slavinu Ukrajini, ima tu i elemenata da ono malo političara koji pokušavaju da nazru istinu da ceo svet ode u 3plm, počevši sa Amerikom i da će to stvarno rezultirati 3 Svetskim Ratom… Pročitaj više »

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
4 mjeseci prije
Reply to  ledeno doba

“… Jer, ako Rusija ne sudjeluje u plandemiji: -zašto je i ona sprovodila mjere zaključavanja? -zašto pravi cjepivo za nepostojeću bolest? -zašto je onda Putin uopće sudjelovao na toj onlajn konferenciji WEF-a u Davosu? -zašto je lažjivi “stručni list” list tajkunske elite “The Lancet” pohvalio rusko cjepivo? -zašto onda zapadne zemlje,… Pročitaj više »

mislim
Gost
mislim
4 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

i zašto rusi plin i naftu još prodaju za dolare i eure.

tihobl
Gost
tihobl
4 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

-zašto je onda Putin uopće sudjelovao na toj onlajn konferenciji WEF-a u Davosu? Da li si pratio sta je rekao? Da li si pratio putinove i lavrovljeve izjave poslednjih dana? Putin je rekao da prelazi na kineski model – otvarace drzavna preduzeca i drzava ce bitne grane ekonomije uzeti u svoje… Pročitaj više »

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
4 mjeseci prije
Reply to  tihobl

“… Da li si pratio sta je rekao? Da li si pratio putinove i lavrovljeve izjave poslednjih dana?…” Jesam. Zato i vjerujem da je po srijedi opcia 2 koju spominje Puki. Naime, Putin u onom govoru – u keojem je osudio distopijsku prokekciju ovog “ZLOG Novog Svjetskog Poretka” – takodjer… Pročitaj više »

Milić od bačve
Gost
Milić od bačve
4 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Opet ti !! Zašto Rusija nije do kraja porobljena od kabale,kad su je imali na podu?Otkud Hodorkovsky u zatvoru,kad je trebao biti novi ruski predsjednik ili diktator?Lik je kupovao dionice Yukosa sa lovom od Rothschilda,a bio je povezan i sa Zakladom Rockfeller.Prije hapšenja,prebacio je dionice sa sebe na londonsku banku… Pročitaj više »

Roccos
Gost
Roccos
4 mjeseci prije
Reply to  ledeno doba

Mislim da Rusi jednostavno glume ludilo pa kažu evo vam cjepivo pa se bodite,karantinirajte i ubijajte do mile volje,a mi ćemo na tome još i zaraditi.Drugim riječima Rusija ih je odavno pročitala i to sada jasno stavlja do znanja.Ostaje problem-što će sada smisliti povrijeđeni ego samozvanih smradovladara svijeta?

rimtu
Gost
rimtu
4 mjeseci prije
Reply to  ledeno doba

2) navlakuša/igrokaz.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
4 mjeseci prije
Reply to  ledeno doba

U početku nitko nije točno znao o čemu se radi. Virusne zoonoza znaju “ubrati” ne samo 12% mrtvih kao SARS, nego i daleko više. Mers je imao visoku smrtnost, o Eboli ili Marburgu da se ne priča. Nemaju svi luksuz koji je imao Lukašenko – vidjeli smo što ga je… Pročitaj više »

mario
Gost
mario
4 mjeseci prije
Reply to  ledeno doba

Rusi ih puštaju da se sami upropaste a onda oni nastupaju

PlanetB
Gost
PlanetB
4 mjeseci prije
Reply to  mario

!

Cjovjek
Gost
Cjovjek
4 mjeseci prije
Reply to  ledeno doba

Meni smrdi na navlakušu.
Jucer sam dobio link na
http://www.conscriptuselectus.nl/
Nisan još provjerio ip/regu/server… , nezna jel kakva dezinfo … bolesno u svakom pogledu… Putin je naveden kao član ( pod SOCIETY ) uz druge zanimljive likove… vidi ako imaš volje i vremena.

rimtu
Gost
rimtu
4 mjeseci prije
Reply to  Cjovjek

Samo pogledaj pod “partners”.
Sve će ti biti jasno.

KISIK
Gost
KISIK
4 mjeseci prije
Reply to  ledeno doba

Po meni scenarij 2je vjerovatniji.
Nemaju takvi savjesti

ledeno doba
Gost
ledeno doba
4 mjeseci prije

tko kontrolira americke medije

comment image

CAN
Gost
CAN
4 mjeseci prije
Reply to  ledeno doba

Fala za fotku

Chromosome
Gost
Chromosome
4 mjeseci prije

Na vrhu planine, pusu jaki vjetrovi. Ovo ludilo ce dokrajciti, nesto cemu se najmanje nadamo.

Jomla
Gost
Jomla
4 mjeseci prije

Sve 5! A najbolje mi je ovo: Zapad nam govori: Rusija je na začelju razvoja. Greška. Pukim slučajem, mi smo se zatekli na začelju kompozicije sa vozom koji sumanuto juri direktno u pakao prikazan u slici [Hieronymus] Boscha u kojem nam nasmejani multikulturalni, polno-neutralni đavoli žele dobrodošlicu. Mi moramo naš… Pročitaj više »

Max
Member
Famed Member
Max
4 mjeseci prije

Sve je točno. Posrijedi je urota u kojoj grupe moćnika bivaju jače od Država. Govedripac je samo je jedan od njih. Inače ako portalu treba pomoć oko prijevoda ponajviše s Engleskog tu sam . Nisam stručnjak ali sam bolji od googlea. Hvala

Vlastimir
Gost
Vlastimir
4 mjeseci prije

То ништа није чудно.Онај ко има пуно, хоће још више,никада му није доста,мало му је.А и онај који нема,када буде имао,хоће још више.То је у проклетој људској природи.Хоћеду још више.

bumbar
Gost
bumbar
4 mjeseci prije
Reply to  Vlastimir

Samo, svi koji žele biti još bogatiji ne rade na depopulaciji čovječanstva, ne razmišljaju o transhumanizmu, ne izmišljaju pandemije, ne zatvaraju svjetsko gospodarstvo, ne ukidaju ljudske slobode, itd… U tome se ovi monstrumi razlikuju od normalnih ljudi koji žele biti bogatiji nego što jesu. Ovdje imamo posla s psihopatama koji… Pročitaj više »

Vlastimir
Gost
Vlastimir
4 mjeseci prije
Reply to  bumbar

Da ,u pravu ste.Ovo su zlotvori.

Mikojan
Gost
Mikojan
4 mjeseci prije
Reply to  Vlastimir

A kada ga pitaš što će mu, nema odgovora.

bumbar
Gost
bumbar
4 mjeseci prije

Zadnji put kad je Putin izrekao tako oštru kritiku zapadnoj kabali, kao što je to učinio sada u Davosu, bio je njegov govor u Ujedinjenim narodima 29. rujna 2015. Dva dana nakon toga poslao je kontingent ruske zračne potpore Siriji. Znamo kako je to završilo za kabalu i njihove ISIL-ove… Pročitaj više »

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
4 mjeseci prije
Reply to  bumbar

Još prije koji mjesec su rekli da je ovaj Sjev.tok zadnje što rade sa EU.
I kako je lijepo “zarežao” Lavrov na onog EU bezveznjakovića. A Putin dan iza toga.
I vrijeme je. Rusi to trpe ne od 2014., nego od 2004. Članci na webtribunu.

belp
Gost
belp
4 mjeseci prije

“West ( NATO pact ) tries to make Navalny the most important subject for Russia”

Mikojan
Gost
Mikojan
4 mjeseci prije
Reply to  belp

Sramota za tako velik i jak vojni pakt.

Bond, cigarete Bond
Gost
Bond, cigarete Bond
4 mjeseci prije

Ruski su tajkuni zakon 😉

Suze Roni
Gost
Suze Roni
4 mjeseci prije

Gdje su oni palamudani koji ovdje stalno palamude da je Putin na strani kabale?
Pametnjakovici koji sve znaju

Mucke
Gost
Mucke
4 mjeseci prije
Reply to  Suze Roni

Pa imas ih gore iznad par.

Legendarni Grk
Gost
Legendarni Grk
4 mjeseci prije

46 ljudi (od 96, a maksimalni kapacitet doma je oko 150) je umrlo u staračkom domu u Cadizu, Andaluzija – samo 20 dana nakon primanja cjepiva Pfizer, koje je potpuno zabranjeno u Indiji, isto zbog velikog broja umrlih i teško oboljelih. Kada je indijska vlada tražila obrazloženje i garancije od… Pročitaj više »

Mucke
Gost
Mucke
4 mjeseci prije

Putin pocetkom godine: ” ako budemo napadnuti bioloskim oruzjem uzvraticemo nuklearnim ” Poznato je ,zasad, da nije uzvratio a moje vidjenje tada je bilo da ” daje pajdu vremena da sredi stvar kod kuce”. Pajdo ne samo da nije sredio stvar kod kuce nego je pokraden na izborima i smijenjen… Pročitaj više »

Prc Milojko
Gost
Prc Milojko
4 mjeseci prije

Nisam citao tekst u celini… samo brzi sken. Jedno zapamtite sta zele mocnici, multimiljarderi itd….. Oni zele smart society, optimizaciju drustva. Ili drugim recima, to jest smanjiti troskove koje se gube zbog ljudskosti i povecati zaradu putem smanjenja ljudskosti. Ili opet drugim recima smanjti slobodu coveka, napraviti ga robotom (ne… Pročitaj više »

PlanetB
Gost
PlanetB
4 mjeseci prije

Jedan od najboljih clanaka na ovom portalu o sadasnjoj situaciji u svijetu do sada!
Geopolitika je naravno neizbjezna!

Rusija se opire sudbini propasti Zapada i Putin ne zeli istu sudbinu za svoju zemlju!

Krmak
Gost
Krmak
4 mjeseci prije

Momci koji citaju talmud imaju gadnu mastu i navike. Boze sacuvaj.

exkluzivno
Gost
exkluzivno
4 mjeseci prije

pfizer objavio da poklanjaju 10 mlrd. cjepiva da sprijece humanitarnu katasstrofu koja ce se desiti ako se ne procjepi bar 90% svjetske populacije, ima naznaka da bi se mogla pridruziti i astrazeneca

POVEZANE VIJESTI

Izbornik