Vakcina protiv virusa umanjuje performanse borbenih snaga SAD

Americka vojska - Vakcina
54 komentara

24. avgusta 2021. godine Pentagon je odobrio vakcinu protiv koronavirusa Pfizer/BioNTech. Obavezno je za sva vojna lica:

“Nakon pažljivih konsultacija sa medicinskim stručnjacima i vojnim vodstvom, a uz podršku predsjednika, ja Lloyd Austin sam utvrdio da je obavezna vakcinacija protiv koronavirusne bolesti 2019 (COVID-19) neophodna za zaštitu snaga i obranu američkog naroda, ”(Ministar odbrane Lloyd Austin, memorandum , 24. avgusta 2021.).

“Pažljivo savjetovanje”? sa Joeom Bidenom, vrhovnim zapovjednikom?

Očigledno nisu preduzete ozbiljne konsultacije.

“Obavezna vakcinacija… Za zaštitu”. Besmislena izjava ministra odbrane.

Nuspojave i ozljede koje se odnose na vakcinu protiv Covida-19 detaljno su dokumentovane: tromboza, srčani udar, miokarditis, krvni ugrušci, rak, neurološki uticaji.

Neizbježno je da će ovi „zdravstveni rizici“ povezani s vakcinom uticati na vakcinisano vojno osoblje, kao i na performanse i sposobnosti „američkih borbenih snaga“.

Analitičari Pentagona su nijemi o toj temi, jer im je rečeno da je “vakcina sigurna”.

Ali vakcina nije sigurna. Pogledajte brojke:

SAD (od decembra 2020. do kraja avgusta 2021. prijavljeno 1. septembra 2021.:  14.506 smrtnih slučajeva povezanih sa vakcinom Covid-19 i 3.146.691 povrijeđenih , (baza podataka VAERS).

Službene brojke (koje je objavio VAERS) samo su mali postotak stvarnih brojki. Na osnovu istorijskih podataka (Elektronička podrška za javno zdravstvo – Sistem izvještavanja o neželjenim događajima vakcina (ESP: VAERS, str. 6) :

“Neželjene posljedice od lijekova i vakcina su česte, ali se prijavljuju premalo. … Manje od 0,3 % svih neželjenih posljedica i 1-13 % ozbiljnih poremećaja prijavljeno je Upravi za hranu i lijekove (FDA). Slično, prijavljeno je manje od 1 % nuspojava vakcina.“

Iako nismo u mogućnosti uspostaviti precizne procjene, u mogućnosti smo uspostaviti red veličine.

Pomnožite službene brojke (registrovane i zabilježene) s odgovarajućim parametrom da biste dobili STVARNE BROJEVE smrtnih slučajeva i povreda.

3,146,691 povreda pomnoženo najmanje sa 10.

Dilema Pentagona. Vojne sposobnosti i performanse oslabljene vakcinom protiv Covida-19

Naredba Pentagona za vakcinu neizbježno će umanjiti sposobnosti američke vojske, uključujući pilote zračnih snaga, mornarice i marinaca, kao i pješačke i kopnene borbene snage vojske. Strateške i operativne implikacije su dalekosežne.

Ovo se odnosi na vakcinisane pilote na velikoj nadmorskoj visini koji možda pate od neželjenih posljedica vakcine protiv Covida, npr.

ljekarka američke vojske i specijalista vazduhoplovne medicine potpukovnica Theresa Long „uputila je čelnicima Pentagona neviđen poziv tražeći od njih da prizemlje sve pilote u svim službama koji su primili vakcinu protiv COVIDA-19“.

Prema dr. Theresa Long:

„Većina mladih novih vojnih pilota su u ranim dvadesetima. Znamo da postoji rizik od miokarditisa pri svakoj vakcinaciji mRNA vakcinom. … Dodatne buster doze dodaju veći rizik. … Upotreba mRNA vakcina u našoj borbenoj snazi ​​predstavlja rizik neodređene veličine…“

… Brojni vojnici i civili iz Ministarstva odbrane pričali su mi o tome kako su bili bolesni, prikovani za krevet, oslabljeni i nesposobni za rad danima do sedmicama nakon vakcinisanja. Nedavno sam pregledala i medicinsku dokumentaciju tri člana posade, od kojih svi imaju i značajne i agresivne sistemske zdravstvene probleme. … Sva tri događaja plućne embolije dogodila su se unutar 48 sati nakon vakcinisanja.”

Progovorili piloti civilnog vazduhoplovstva

Ovo pitanje su pokrenuli i piloti civilnih (komercijalnih) avioprevoznika koji se suočavaju sa istim problemima. Piloti civilnih avioprevoznika također su izrazili zabrinutost za sigurnost putnika.

Nuspojave povezane s vakcinom mogu se pojaviti na 34.000 stopa. Prema pilotu American Airlinesa  Joshui Yoderu:  ” Ovo je možda najveći problem sigurnosti leta s kojim su se aviokompanije ikada suočile”.

„Što ako miokarditis postane veći problem, a piloti počnu gubiti lijekarske dozvole, recimo za tri ili četiri godine; moglo bi u potpunosti baciti avionsku industriju na koljena, ako imaju pilote koji za par godina ne mogu proći ljekarske preglede. … Ovo je možda najveći problem sigurnosti leta s kojim su se avioprijevoznici ikada suočili…“

Tužba protiv američkog Ministarstva odbrane

Nakon memoranduma odbrane od 24. avgusta odmah je uslijedila federalna tužba podnesena 30. avgusta protiv ministra odbrane Lloyda Austina, direktora za unutrašnju sigurnost Xaviera Bacerre i povjerenice američke Uprave za hranu i lijekove Janet Woodcock.

Tužbom, podnesenom 30. avgusta Okružnom sudu SAD u Koloradu, traži se hitna sudska zabrana.

Dvojica tužitelja, Daniel Robert , 33-godišnji narednik za vježbu u bazi vojske Fort Benning u Columbusu, Georgia, i Hollie Mulvihill, 29-godišnji stožerni narednik u bazi Marine Corp u Jacksonvilleu, Sjeverna Karolina, traže od suda privremenu zabranu prilaska kojom se sprječavaju prinudne vakcinacije prije nego što se zakaže potpuno saslušanje. Oni na kraju traže trajnu zabranu i deklarativnu presudu protiv Bajdenovog ministarstva odbrane.

Dvojica tužitelja predstavljaju 220.000 drugih aktivnih vojnih pripadnika američke vojske koji imaju prirodni imunitet i ne žele da im bilo koja od tri sintetičke “vakcine” zasnovane na genima uđe u tijelo. (Leo Hohmann , 3. septembra 2021.)

Vrhovni komandant: Joe Biden “U dilemi”

Što će se dogoditi ako Joe Biden odobri izuzeće od vakcina Covid-19 za vojno osoblje s ciljem izbjegavanja “zdravstvenih rizika”, kao i zaštite sposobnosti zračnih snaga, mornarice, marinaca i kopnene vojske?

Sa „političkog“ stajališta i odnosa s javnošću, to je opcija koju bi predsjednik Joe Biden radije želio izbjeći. To bi potencijalno moglo prekinuti legitimitet njegove naredbe za vakcinu primijenjene na civile. Ovakva odluka takođe bi izložila “zdravstvene rizike” povezane s vakcinom protiv Covida-19.

S druge strane, ako se naredba za vakcine koja se primjenjuje na svo vojno osoblje nastavi primjenjivati, to bi moglo narušiti kredibilitet Joea Bidena kao vrhovnog zapovjednika oružanih snaga SAD. Dokumentovano, vakcina protiv virusa Covid će umanjiti sposobnosti borbenih snaga SAD.

Iako je potreba za prizemljenjem vakcinisanih pilota Vazdušnih snaga stvarna,  predsjednik Biden će po svemu sudeći nastaviti odbacivati ​​pojavu smrtnih slučajeva povezanih s vakcinom i “štetnih posljedica”, poput ugrušaka krvi i miokarditisa. Pritom bi zatvarao oči pred “štetnim posljedicama” i ozljedama povezanim s vakcinom, što će po svoj prilici uticati na performanse vakcinisanih snaga u ratnom okruženju ili zoni borbi.

Propaganda

Prema časopisu Time, prevalencija nevakcinisanih američkih snaga podriva nacionalnu sigurnost . Nevaksirani su označeni kao “ekstremisti”:

“U redovima postoji podmukla infekcija ekstremizma, a to se pokazuje u šokantno visokom postotku vojnika koji odbijaju primiti vakcinu protiv COVIDA-19-čak jedna trećina pripadnika službe je odustala.

„Ovi vojnici možda nisu zavedeni od strane domaćih terorista, ali na njih očigledno utiču teoretičari zavjera na internetu i jednostavno ne vjeruju osnovnim naukama. To je opasno za nacionalnu sigurnost SAD. U sve složenijem digitalnom svijetu, naše trupe trebaju da se čuvaju od dezinformacija, vjeruju podacima i vjeruju u nauku jer je ona sve vitalnija na bojnom polju.”

“Pod uticajem teoretičara zavjere”? Američko vojno osoblje čitalo je službene VAERS izvještaje o smrtima i povredama povezanim s vakcinom. VAERS je entitet američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC).

“Prvi korak je da naši vojni lideri jednostavno uvjere svoje trupe da prime vakcinu. Amerika će jednom biti sigurnija i jača”, piše Time Magazine.

“Amerika će biti sigurnija i jača”: Besmislena izjava časopisa Time. Obrnuto je. „Nesigurna i slaba“. Zamislite šta bi se dogodilo da vakcinisani pilot  borbenog aviona  F-35 Lightning II koji krstari na velikoj visini razvije simptome miokarditisa.

Ono što možemo zaključiti je da: Vakcina i njeni “štetni uticaji” slabe performanse i sposobnosti američke vojske.

“Upotreba vakcina protiv mRNA u našoj borbenoj snazi ​​predstavlja rizik neodređene veličine”, kaže potpukovnik dr. Theresa Long.

Da li su analizirane strateške i operativne implikacije? Pitajte Joea Bidena, on je vrhovni zapovjednik.

Autor: prof Michel Cosudovski

Američka vojskacjepivoPentagonvakcina
Pretplatiti se
Obavijesti o
54 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
2 godine prije

Prvi napad neće biti na nevakcinisane kao što mnogi misle, prvo će se “očistiti sopstveni redovi” – pre svega zvanična savetodavna tela i instituti na kojima se rade istraživanja a onda redom do medicinskih sestara.

Ovaj momenat je izuzetno bitan, ovo je prekretnica jer se odavde može nastaviti samo jednim putem od dva najverovatnija: ili će sadašnji Sistem da se postepeno menja do totalitarizma (sadašnje stanje je tek senka onoga što nas čeka) ili će se ići na rušenje Sistema da bi se postavile nove snage koje bi lakše opravdale promenu ideologije.

Rekao bih da su u ovom momentu oba puta podjednako verovatna, oba imaju prednosti i mane ali ta pat pozicija ne može dugo da traje – sadašnja garnitura mora da se pokaže sposobnom da rešava probleme što neće biti u stanju ako je bojkotuju “više instance”.

mario
2 godine prije

Da li je ovaj portal spreman da pojede sve lazi o vakcini ako se ispostavi (kao sto i je do ovog trena) sta pisu da je skoro sve neistina i obmana?

Samo pisete o nekakvim genocidima, masovnom ovom onom, do kad? jos jedno god/dvije dana pa cete naci nove teme? A ovo sve zaboraviti, ko nebrojno puta do sada

Naravno nametanje vakcine pogotovo za zdrave i mlade ljude, nikako se ne odobravam,
al vi sta pisete je puno gore.

Faggud
2 godine prije

A što ako je zavjera obrnuta : pušten je virus sa HIV sentencom unutar njega i cilj je da pobije što više ljudi. A jedini spas je vakcina koja nije savršena ali je manje zlo od virusa koji sadrži HIV u sebi? Śto onda? Farmacije vise zarade na testovima i liječenju nego na vakcini. Što ako ovi koji vuku konce ne žele da primite vakcinu i time očiste svijet od bolesnih i neposlušnih ?

Dragačevac
2 godine prije

Videli su da im vojnici malaksavaju i ne mogu da nose one velike rance na ledjima kao ranije pa ajde da ih izuzmemo od vakcinacije, ako može.

Dragan
2 godine prije

Svaka Od Vodećih Država je dala bocku svakome a Kakvu??.. Kakvu je htjela! Ti da .. Ti Ne!
Oni Moraju Primiti!! Ima puno razloga!! A to je 20 % ??Stanovništva svugdje!!
Ako Vidim Da Hr branioci prime cjepivo: Nikada neću Više Vjerovati u Njih!!
P.S. Hebala vas Pemzija.. Waik Up!! Probudite se!! Opet Je Hrvatska Na Udaru!!
Branioci HR?? Imate Djecu i Unuke?? Ili Samo penzije?????

Jery
2 godine prije

Pa što je bolje od toga! Neka se krvnici i imperijalisti sami potruju. Samo tako naprijed! Samo se vi cjepite!

Max
2 godine prije

Eto sad i na papiru..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI