Večeras Russia Today u Francuskoj postaje jedina televizija bez cenzure

Frédéric Taddeï Interdit d'interdire - RT France
15 komentara

“Interdit d’interdire” (Zabranjeno je zabraniti), nova je televizijska debata koju će voditi stari i iskusni novinar Frédéric Taddeï, a koja počinje s emitiranjem večeras u 19 sati na ruskoj televiziji RT France.

Danas u 19 sati emitira se prva emisija Frédérica Taddeïa na ruskoj televiziji RT France. Okružen raznovrsnim gostima, Frédéric Taddeï će voditi televizijsku debatu “Zabranjeno je zabraniti“. U jedan sat programa uživo, ponedjeljkom i srijedom izmjenjivat će se ​​debate o društvu, a utorkom i četvrtkom o kulturi.

Možete računati na mene, da ću zvati goste koji se međusobno ne slažu, postavljati im prava pitanja i biti u potpunosti nepristran. Svijet je takav kakav je. Čine ga ljudi koji se međusobno ne slažu. Razumijevanjem zbog čega se ne slažu, razumjet ćemo gdje su problemi“, objašnjava Frédéric Taddeï.

U vrijeme kada je sloboda govora i misli u Europi pod velikim pritiskom, konformizam sve više i više osvaja teren. RT France nudi svojim gledateljima da pogledaju teme koje su često izostavljene, a koje će obraditi ova ikona francuskog novinarstva, okružena gostima bez konsenzusa.

Vrlo mi je drago što je Frédéric Taddeï izabrao RT France za svoju emisiju”. Sličan “talk show” danas nedostaje na francuskoj audiovizualnoj sceni. Sigurna sam da će ova emisija privući javnost i dati joj dobar razlog za gledanje RT Francea“, izjavila je Xenia Fedorova, predsjednica RT Francea i glavni informativni direktor.

Želimo naglasiti da u Francuskoj ne postoji niti jedna emisija na privatnoj ili javnoj televiziji gdje se mogu čuti različita mišljenja. Autocenzura novinara i drugih medijskih protagonista, dovela je francusku medijsku scenu na razinu koja je vladala u Sovjetskom Savezu prije 40 godina.

Više o Frédéricu Taddeïu pročitajte ovdje.

Frédéric TaddeïInterdit d'interdireRT France
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Bruno
5 godine prije

Danas je cenzura gora nego u doba komunizma. Kaži jednu krivu riječ to je odmah govor mržnje. Međutim, to važi samo za bijele heteroseksualne muškarce, za došljake i razne druge društvene skupine koje ti isti muškarci plaćaju, ne važi.

njonjo
5 godine prije

Zanimljiva je ova usporedba medija u Francuskoj s medijima u SSSR-u prije 40 godina. Pratim povremeno francuske medije i slažem se s usporedbom. No, drugi je par opanaka kad se usporedi gledanost RT France i MSM u Francuskoj. Usporedbe radi, koliko MSM mediji u HR prenose vrlo kvalitetne članke i analize s Logičnog, koji je ipak regionalni portal. Uspjeh RT France pokrivati će intelektualnu publiku u Francuskoj, koja je jednako malobrojna kao i svim drugim zemljama liberalnog i neliberalnog državnog ustroja.

eu kolonija
5 godine prije

drugo pitanje je koliko ta cenzura utječe na gospodarski razvoj jednog društva. moje mišljenje je da utječe I to puno

Siniša
5 godine prije

Bas me interesuje kako ce to funkcionisati,ipak neka vrsta samokontrole ili samocenzure mora postojati.

dalmata
5 godine prije

Toliko o tragediji zvanoj ”zapadna demokracija,ljudska prava,sloboda govora,nezavisna stampa” i ko zna koje sve baljezgarije su u upotrebi kad Eu,NATO,USeA krene u ratove,pokolje,pljacku.Koliko ja znam,gotovo svi vrhunski novinari zapada(kojima se zgadilo trci lazi i koji su sacuvali trunku dostojanstva) su na RT.A sta mislite koja bi halabuka bila da je obrnuto?

cogo
5 godine prije

pa to je i u svim ostalim drzavama europske unije pogotovo u bivsim <republikama< na balkanu ,,novinarstvo ko nas plati vise ,,da ti pozli od muke kakve umotvore stvaraju novinari pa balkanu ,,zato vec godinama nemam televiziju ,,ni vrime ne znaju prognozirati

Ana
5 godine prije

Jupiter je vec vise puta dao do znanja koliko ne voli RT. Citaj- RT u Francuskoj vrlo vjerojatno nema bas buducnost.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI