Venezuela nudi nagradu od 500.000 USD za informacije o tri kolumbijska teroristička agenta

Maduro Venecuela
2 komentara

Ranije je predsjednik Venezuele Nicolas Maduro rekao kako Kolumbija planira “nove napade” na vojsku zemlje uz pomoć “obučenih plaćenika”. Diplomatski odnosi dviju država prekinuti su u veljači 2019.

Venezuela nudi nagradu od 500.000 dolara za pouzdane informacije o trojici “kolumbijskih agenata” za koje je rečeno da su uključeni u “terorističke zavjereničke planove” za napad na demokratski poredak zemlje, rekao je predsjednik Nicolas Maduro u Venezolani de Televisión u utorak.

Vjeruje se da su tri osobe – koje su opisane kao “dužnosnici Obavještajne uprave Vlade Kolumbije” – povezane s navodnim naporima usmjerenim u remećenju instalacije novog venecuelskog parlamenta (AN).

Navodne planove, nazvane “Operacija bojkot AN”, navodno su podržale španjolske elite iz Madrida i navodno ih je financirala vlada kolumbijskog predsjednika Ivana Duquea. Također, prema Maduru, na čelu njihovog pogubljenja navodno je venecuelski čelnik oporbe Leopoldo López, koji trenutno živi u Španjolskoj.

“U Madridu, u Španjolskoj, Leopoldo López potpuno je zaštićen u vezi sa svojim planovima koji uključuju spletke, planiranje bombaških napada, ubijanja, atentate i općenito širenje naselja Venezuelom”, rekao je Maduro tijekom TV prijenosa.

Prema Carmen Meléndez, Ministrici narodne moći za unutarnje odnose, pravdu i mir, “terorističke akcije” trebale su biti otkrivene od 27. prosinca, jer se država priprema napolaganje zakletvenove Nacionalne skupštine, koja bi trebala imati mandat od 2021. do 2026. Skupština je oformljena nakon parlamentarnih obilježja koji su se održali 06. prosinca.

Ministrica je utvrdila kako se šteta želi uzrokovati vojsci, policijskim jedinicama, kao i guvernerima.

“Nijedan vođa ne smije spustiti svoj gard; suočeni smo s ubojitim teroristima, punim mržnje i osvete, a oni su očajni”, rekao je Maduro tijekom razgovora s guvernerima u pripremi za pokretanje novog zakonodavnog tijela koje treba započeti s radom 05. siječnja.

Predsjednik Venezuele objavio je kako je naložio ministru vanjskih poslova Jorgeu Arreazi neka kontaktira svog španjolskog kolegu ne bi li ga prosvijetlio u vezi s tim “protuustavnim planom”.

To se događa samo nekoliko dana nakon što je Maduro otvoreno optužio Kolumbiju za planiranje “novih napada” na vojsku zemlje s “obučenim plaćenicima.” Za te je planove izjavio da je jasno kako oni imaju Duqueovu jasnu podršku. U prosincu je predsjednik tvrdio da je saznao za zavjeru za atentat na njega tijekom parlamentarnih izbora, nešto što je predsjednika države potaknulo na promjenu biračkih mjesta.

nicolas madurovenezuela
Pretplatiti se
Obavijesti o
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Suze Roni
3 godine prije

Ops

3 godine prije zadnji put uredio Suze Roni
Max
3 godine prije

Vemezuela je dosta konkretna u iznošenju podataka. Sramota je što im rade tzv demokratske zemlje. Pa to je čisti terorizam i urota.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI