Više zemalja bi trebalo da zabrani Twitter i Facebook zbog gušenja slobode govora, kaže Trump

Trump-Sloboda govora
5 komentara

Bivšem predsjedniku je, između ostalih mreža, zabranjen pristup Facebooku i Twitteru, nakon optužbi da su njegove izjave i objave na društvenim mrežama 6. januara doprinijele haosu na Capitol Hillu.

U novoj izjavi objavljenoj u utorak, bivši američki predsjednik Donald Trump čestitao je Nigeriji na zabrani Twitera i izrazio stav da bi sve više i više zemalja trebalo da učine isto sa Twitterom i Facebookom jer „ne dozvoljavaju slobodan i otvoren govor“.

Trump je takođe rekao da vjeruje da će konkurentske kompanije uspješno zauzeti tržište, dok je razmišljao o tome da li je ranije trebalo da zabrani platforme.

“Ko su oni da diktiraju dobro i zlo ako su i sami zli? Možda je to trebalo da učinim dok sam bio predsjednik. Ali Zuckerberg me je neprestano zvao i dolazio u Bijelu kuću na večeru govoreći mi kako sam sjajan”, tvrdi Trump.

Retorički je pitao na kraju izjave: “2024?” očigledno nagovještavajući njegovu moguću kandidaturu za predsjednika.

Prošle nedjelje Trump je takođe komentarisao odluku Nadzornog odbora Facebooka da neodređenu zabranu zamijeni dvogodišnjom zbog činjenice da je početna mjera premašila obim tipičnih kazni platforme. Trenutna suspenzija završit će se 7. januara 2023. Potpredsjednik Facebooka za globalne poslove Nick Clegg izjavio je da će kompanija ispitati Trumpovu zabranu kako bi „procijenila da li se rizik za javnu bezbjednost povukao“.

Trump je u svojoj odgovarajućoj izjavi rekao da presudu smatra “uvredom za rekordnih 75 miliona ljudi, plus mnoge druge, koji su glasali za nas” na predsjedničkim izborima 2020. godine. Takođe je ponovo napao generalnog direktora Facebooka.

„Sljedeći put kada budem u Bijeloj kući, više neće biti večera sa Markom Zuckerbergom i njegovom suprugom na njegov zahtjev“, obećao je Trump. “Sve će to biti posao!”

Prošlog mjeseca, Twitter je takođe suspendovao nalog „Sa stola Donalda J. Trumpa“ poslije samo nešto više od jednog dana od kada je Trump pokrenuo svoju ličnu „komunikacionu platformu“, koja je bila lični blog, koja je zauzvrat ugašena ranije ovog mjeseca .

Čini se da bivša predsjednikova bitka sa glavnim društvenim medijima nije gotova, jer su njegovi pomoćnici već nagovijestili „šire napore koje imamo i na kojima radimo“, očigledno isporučujući Trumpove poruke i primjedbe široj publici.

CenzuraDonald Trump
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Pan
2 godine prije

Mila majko gdje on gubi energiju (osim u napucavanju golf loptice). Ponavlja istu stvar već godinu…Ili naški rečeno: “Pretače Iz šupljeg u prazno”…Možda mu Q pomogne 👌

Goran savic
2 godine prije

Тако је Доналде,на грешкама се учи.убудуће га зови на доручак

Max
2 godine prije

Trump je u pravu.

BanOvan
2 godine prije

Dnald Duck. Jel’ to tebi došlo iz dOOpeta u glavu il’ samo ‘nako masiraš raju?
Načinio si ti mnooogo grešaka ako si išta mogao da učiniš osim da budes pajac …
ili si ipak bio opičeni egocentrik koji je mislio da ga neko ferma pa makar i 3%. I da ponovo dođeš na vlast ope’ bi ti drugi zavrtali yayca. Zato sjedi doma i “češljaj” Melaniju dok još možeš – ako možeš.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI