Vođe republikanaca izdale „Hitan poziv na oružje“, tvrdeći da demokrate pokušavaju „ukrasti“ izbore u Kaliforniji

Borba republikanaca i demokrata
11 komentara

Žalbe republikanaca dolaze zbog toga što je Demokratska stranka otvorila dodatni centar za glasanje u okrugu koji obično glasa za demokrate, a navodno je to učinjeno kako bi se omogućio lak pristup lokacijama za glasanje za različite zajednice.

Predsjedavajući Nacionalnog republičkog kongresnog odbora (NRCC) Tom Emmer poslao je dopis svim republikancima u kongresu sa onim što je okarakterisao kao “hitan poziv na oružje” zbog navodne prijetnje Demokratske stranke da “će ukrasti” izbore u Kalifornijskom 25. kongresnom sjedištu koji bi trebalo da se održe u utorak.

“Objavljujemo hitan poziv na oružje u vezi sa specijalnim izborima CA-25 koji se održavaju ovog utorka”, navodno piše u Emmerovom podnesku.

Američki predsjednik Donald Trump podstakao je zabrinutost tvitujući da su predstojeći izbori “namješteni” ističući da su razlozi za tvrdnje o prevarama na glasanju, ti da je republikanski kandidat Mike Garcia “mnogo pobijedio” nad rivalskim demokratom Christy Smith.

Garsija je tvitnuo da su demokrate „očajni i pokušavaju da promijene pravila kako bi ukrali izbore“, jer su izbori trebali biti vođeni putem pošte.

Demokrate su odbacile optužbe, primjećujući da je glasački centar najavljen u posljednji minut u Lancasteru osmišljen tako da obezbijedi “adekvatan pristup biračima obojenih zajednica” tokom izbornog procesa.

Kandidatkinja demokrata Smith potpalila je Trumpove optužbe o “namještenim izborima” i sugerisala da POTUS “ne želi da glasa većinski afro-američka, latino-američka zajednica”.

Lancasterski glasački centar objavljen je u petak, među devet drugih glasačkih mjesta otvorenih za posebne izbore.

Mjesto ovog kongresnog okruga žele republikanci željni sticanja dodatne moći nakon izbornog “plavog talasa” 2018. Trenutno sjedište pripada kongresmenu French Hill (GOP).

Američke demokrateDonald Trumpkalifornijarepublikanci
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
alex
3 godine prije

Ponekad i tanka iskrica zapali požar…ako je povoljan vjetar. Pa kad se rasplamsa…
Obično se najveće tragedije dogode po gluposti kad je ljudima pun qratz svega.

Red Dog
3 godine prije

To se radi dugo. Zaboravio sam kako se zove.
Deli se u biracke okruge takticki posto se racuna pobednik okruga, ma koliko njih glasali.
Ako okrug A ima 500 glasaca, a okrug B 300 000, to mu dode isto, racuna se ko je pobedio u okrugu.
Tako da pokusavamo deliti da na primer dajemo okrug B sa onih 300 000 koji ionako ne glasaju za nas njima, a nama stvaramo tri okruga sa 500, 1 000 i 1 500 glasaca.
Rezultat: 2 500 glasaca daju 3 nasih, a njihovih 300 000 daju samo jednog njihovog

Emiliano Zapata
3 godine prije

Zar netko zbilja misli da tirani s vrha nesto prepuataju slucaju? Ili mozda mislite da im je nesto promaklo ili otelo se kontroli? Nebi opstali tisucama godina da je tako

Ceki
3 godine prije

Jedan plusic za tebe. Vjerujem ti.

Ive
3 godine prije

Neka pokrenu rat do istrebljenja i neka pobjednik bude zadnji prezivjeli.

Bosanac
3 godine prije

Treba dat ‘republiku’ republikancima , ‘demokratiju’ demokratama :)…… kako su krenule demokrate zavrsit ce ko SDP u ovim nasim krajevima

PlanetB
3 godine prije

Americki izbori su smijurija. Totalni kaos. Mozes glasati visestruki broj puta i ne zna se kuda ce tvoj glas ici jer elektronicke masine gdje jesu a to je vecina drzava su nastimane. Takodejr ne mozes poslije dokazati za koga si glasao jer ‘autoriteti’ uporno odbijaju da izdaju papirnatu potvrdu za koga je covjek glasao. ( No paper trail). na primjer : Covjek glasa za Trumpa a vidi svojim ocima da mu je masina pokazala da je glasao za Hitlery. Sve te masine su proizvedene i odrzavane od strane jedne firme koja ima veze Goerge Sorosom. To jedno Drugo komunisita Obama je javno rekao svim ilegalnim imigrantima: Izadjite na izbore ( na sto oni po zakonu nemaju prava ) i glasajte jer tako postaje gradjani ove zemlje. Trump je prevladao jer su se demokrate ( neokomunisti i glbalisti) mal preracunali u svim tim prevarama. Nisu cekivli toliku podrsku Trumpu. Za ove… Čitaj više »

Kkk
3 godine prije

Ameri su na meth partiju sa machetama,kakvi izbori,oni ni neznaju di se nalaze.https://mobile.twitter.com/pdxalerts

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI