Vojska nordijske nacije zabranjuje upotrebu TikToka

TikTok
11 komentara

Švedska vojska je navodno zabranila TikTok, odredivši da članovima osoblja više nije dozvoljeno da koriste aplikaciju za razmjenu videa u kineskom vlasništvu na svojim uređajima na poslu zbog sigurnosnih razloga.

Švedsko ministarstvo odbrane u ponedjeljak je izdalo odluku, koju je pogledala agencija-France Presse , kojom se zabranjuje korištenje TikToka. Sigurnosna zabrinutost je izražena na osnovu “izvještavanja koje se pojavilo putem otvorenih izvora o tome kako aplikacija rukuje korisničkim informacijama i akcijama vlasničke kompanije ByteDance”, navodi ministarstvo.

Taj potez uslijedio je nakon sličnih ograničenja koja su u posljednjih nekoliko sedmica uvele druge zemlje EU. Na primjer, Francuska je zabranila državnim službenicima da preuzimaju “rekreativne aplikacije”, uključujući TikTok, na svoje poslovne telefone. Norveška je zabranila upotrebu aplikacije na uređajima koji mogu pristupiti kompjuterskoj mreži njenog parlamenta, dok su je Velika Britanija i Belgija zabranile na svim državnim telefonima. Ministarstvo odbrane Danske i Ministarstvo vanjskih poslova Letonije uveli su svoje zabrane TikTok-a ranije ovog mjeseca.

“Korišćenje mobilnih telefona i tableta samo po sebi može predstavljati sigurnosni rizik, pa stoga ne želimo TikTok na našoj radnoj opremi”, rekla je za AFP sekretar za štampu švedskog ministarstva odbrane Guna Graufeldt.

SAD, Kanada i Novi Zeland ranije su zabranili svojim saveznim zaposlenicima da koriste TikTok na uređajima koje je izdala vlada, navodeći strah od veza ByteDancea s Komunističkom partijom Kine (CCP). Članovi Kongresa mogli bi pokušati potpuno zabraniti aplikaciju na američkom tržištu nakon što svjedočenje na kongresnom saslušanju prošle sedmice od strane izvršnog direktora TikToka Shou Zi Chewa nije ublažilo njihove sigurnosne brige.

“Oni su zapravo ujedinili republikance i demokrate iz brige da dopuštaju KPK da kontroliše najdominantniju medijsku platformu u Americi”, rekao je američki predstavnik Mike Gallagher u nedjelju u intervjuu za ABC News.

Kineski zvaničnici demantovali su tvrdnje da se TikTok koristi za prikupljanje ličnih podataka američkih korisnika. “Kineska vlada nikada nije tražila i nikada neće tražiti od bilo koje kompanije ili pojedinca da prikupi ili pruži podatke, informacije ili obavještajne podatke koji se nalaze u inostranstvu protivno lokalnim zakonima”, rekla je glasnogovornica kineskog ministarstva vanjskih poslova Mao Ning novinarima prošle sedmice. Dodala je da je Washington napao TikTok ne pruživši nikakve dokaze da ugrožava sigurnost SAD-a.

ŠvedskaTik-TokVojska
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ivan
1 godina prije

Bitno da ih Ameri spijuniraju i cenzuriraju preko Facebooka, Twittera i Instagrama, jebem im mater blesavu..

Alex Keller
1 godina prije

Kad godpodar naredi,pas izvršava. Eventualno maše repom ako je nevoljan,pa ga gospodar malo klepi iza uha i komanda je izvršena.
Za nagradu dobije malo mesa.

Vox
1 godina prije

Svedska zabranjuje placanje gotovinom, na korak je od zabrane Hriscanstva i Islama (Bibliju se pljuje, Kuran spaljuje)…….samo se ne zabranjuje Sotonizam i sluzenje Sotoni. To se u Svedskoj NE ZABRANJUJE !

Schwarze Hunderte
1 godina prije

Ta …. Možeš zabranjivati , koliko te volja ! Uvijek se pronađe načina ! Smiješno ! A umije ponekad bit i – tragično ! Posebice kada te vlastito dijete ukopa te te gurne na Tik Tok i od tebe načini SVJETSKI HIT ⚠️ a da to UOPĆE nijesi željeo ! Naime … Izvjesni i nedvojbeno maloljetni Louie Carradine Hernandez sa Filipina , pokazao SVIJETU , kako —- GODINE NIKOG PROLJEPŠALE NIJESU ⚠️ te prikazao VLASTITU MATER — KAKO JE IZGLEDALA , PRIJE NO JE NJEGA RODILA ⚠️ A KAKO – DANAS 😱🙃🤪 ——->>>> tiktok.com/@heylouie24?lang=en 🧐 . Video mu postao GLOBALNO vitalan što je sa očevidnim smislom za business , iskoristio da bi i sebe izreklamirao jer se na njegovim ,ostalim videima , vidi da se radi o juvenile gay ” femboy ” 👎👎👎😡 . Očevidno prihoduje od rentiranja , vlastita …..

Steve
1 godina prije

Toliko o demokratiji. Drže mi tu neka predavanja. Zabrana do zabrane. Svi temelji i postulati kojima su se puvali, ispostavilo se samo na papiru i u teoriji, su u vodi. Grčki polisi su za njih definicija demokratije. Zabrana govora, zabrana štampe, otimanje tuđe imovine, pravo na slobodni izbor, zabrana knjiga, pisaca, javnog ispoljavanja nezadovoljstva, prebijanje na ulicama,…ako je i od demokratije, mnogo je…

Max
1 godina prije

Sad se zegu samo preko fejsbuka.

Cane
1 godina prije

To stanje i treba da se zabrani!!!

gogo
1 godina prije

još nisu u natu ali jesu u američkom šupku

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI