Von der Leyen osuđuje mađarski anti-LGBTQ zakon, koji stupa na snagu i prijeti kaznom

Ursula von der Leyen-LGBT zakon
89 komentara

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen osudila je mađarski zakon protiv LGBTQ-a kao “sramotu” i molila zemlju neka ga preinači ili u suprotnom slijedi kazna.

Von der Leyen najoštrije je osudila Mađarsku zbog odluke nastavljanja s provedbom kontroverznog zakona protiv LGBTQ-a, koji je na snagu stupio u srijedu. Govoreći u Europskom parlamentu u Strasbourgu, rekla je da je koristio “zaštitu djece … da bi diskriminirao ljude zbog njihove seksualne orijentacije”, što je nazvala “sramotom”.

Predsjednica Europske komisije također se oglasila na Twitteru kako bi dodatno kritizirala mađarski zakon, potvrdivši da “Europa nikada neće dopustiti da stigmatiziraju dijelove našeg društva.”

Kako bi pokazala da ove tvrdnje nisu samo prazna obećanja, Von der Leyen dala je strogu primjedbu da će Komisija upotrijebiti svoju moć protiv Mađarske ako zemlja ne ”ispravi” zakon. Iako nije precizirano što bi takva kazna mogla podrazumijevati, nedavna rasprava signalizira da bi se srednjoeuropska zemlja mogla suočiti s ekonomskim sankcijama te da bi isplate od strane EU Mađarskoj bile zamrznute zbog kršenja propisa bloka, koji povezuje sredstva vladavinom prava države članice.

Mađarski anti-LGBTQ zakon koji zabranjuje “pokazivanje ili promicanje” homoseksualnosti ili operacije promjene spola u školskim satima seksualnog odgoja, filmovima ili reklamama osobama mlađim od 18 godina. Vlada kaže da je usmjerena na zaštitu djece. Međutim, mnogi su ga kritizirali zbog štetnosti i diskriminacije.

14 zemalja članica EU ranije je kritiziralo Mađarsku kada je zakon prvi put objavljen ranije u lipnju. Zemlje su potpisale zajedničku izjavu, izražavajući zabrinutost da “predstavlja flagrantni oblik diskriminacije na temelju seksualne orijentacije, rodnog identiteta i izražavanja te stoga zaslužuje osudu”.

Od 27 članica EU, samo su Slovenija i Poljska otvoreno stale na stranu Mađarske u pogledu zakona.

Ne samo da je snažno protivljenje viđeno u parlamentu EU-a među državama članicama, već je i u Mađarskoj pobuna bila prisutna na domaćem terenu. Tisuće su izašle na ulice Budimpešte 14. lipnja, prije nego što su parlamentarni zastupnici glasovali za usvajanje tog prijedloga sljedeći dan.

LGBTQUrsula von der Leyen
Pretplatiti se
Obavijesti o
89 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Željko
2 godine prije

Što bi Nole rekao ova dotična “osoba” samo može da “duva” Orbanu !

Željko
2 godine prije

OFF TOPIC
Brko Lukašenko zna posao !

In the last 24 hours, Belarus has smuggled another 150 migrants into Lithuania – an all-time daily record. That’s more than in 2019 and 2020 combined. Also yesterday, Lukashenko introduced a visa-free regime up to 5 days for citizens of 73 countries. So this is just the beginning.

2 godine prije

“… Od 27 članica EU, samo su Slovenija i Poljska otvoreno stale na stranu Mađarske u pogledu zakona….”

haha…
A vidi poslusnosti ovoj reptilki i cio-satanistima…Samo Slovenija i Poljska otkazale poslusnost…
Dno, dna od “demokratske Rockfelleove EU-ovo-ono“…

dr Nada
2 godine prije

Rađa se PRAVA EU,SUVERENISTIČKA,BOGOBOJAZNA,MORALNA,,uređena pravednim i poštenim zakonima.
TO NE MOŽE SPRIČITI NITKO.POČELO JE UVEZIVANJE U JEDNU MOĆNU STRANKU EU KOJA ĆE BITI NAJMOĆNIJA I U SVIM DRŽAVAMA ČLANICAMA.
ILI ĆE TAKO BIT IL EU NE ĆE BIT.

Zlatko Ljubic
2 godine prije

Sramota je za EU da joj je na celu podkapacitirana propala politicarka Von Der Leyen koju je instalirala na ti poziciju njena prijateljica Merkel

Antinwo HR
2 godine prije

Evo kurvetina stigla i kod nas u Hrvatsku!

Vrane
2 godine prije

Hrvatska kao i obično u mišjoj rupi. Plenky gradi karijeru u EU parlamentu, Juncker ga je uhvatio za guzicu, a Von der Leyenće za jaja.

2 godine prije zadnji put uredio Vrane
Pravednik
2 godine prije

logicno pitanje da zasto se austrijski kancelar toliko mnogo zalaze pri Bruxelles-u za Hrvatsku da dobije malo vise vakcina iz EU kvote tog “ziga Zvijeri 666”. Zato jer sa “mladom europskom marionetom”, austrijskim masonom i saveznim kancelarom Republike Austrije; Sebastian-om Kurz-om upravlja carski prijestolonasljednik i princ, veliki europski sef mason i clan Komiteta 300Karl von Habsburg (iz Salzburga, a u suradnji sa partnerskim Vojvodom Franz-om od Bavarske, starim fosilom iz Komiteta 300!). Dakle, veliki europski mason Karl von Habsburg od Austrije, sto direktno preko europskog masona Andreja Plenkovića, clana francuske masonske loze VELIKI ORIENT, sto posredstvom preko EU mladog Kurz-a diktira i upravlja s Hrvatskom!

Australac
2 godine prije

Zena peder

nema predaje
2 godine prije

Zasto je Mario Plenković, porijeklom sa otoka Hvara, nazvao svog sina Andrej, umjesto Andrija? Zato jer je dio komunisticke 4. dalmatinske bojne. Zato jer je Andrej boljsevicko ime, uvezeno iz komunistickog Sovjetskog Saveza, na koje se komunisti “napaljuju”! A Andrija je nase tradicionalno katolicko ime. Sve ima i svoje znacenje! No, prije svega, najocitija slika stvarnog stanja u Hrvatskoj se ocituje u cinjenici da je Mario Plenković ex-yu pukovnik KOS-a (Kontra-obavjestajna sluzba SFR Jugoslavije), koji utjecajno upravlja sa svojim sinom Andrejom Plenkovićem, sadasnjim predsjednikom Vlade RH. Dakle, Andrej Plenković je nas unutarnji neprijatelj – komunisticki veleizdajnik Hrvatske! I k tome plus je jos veliki europski mason u francuskoj masonskoj lozi VELIKI ORIENT! Usput, treba pripomenuti da je zamjenica Sefa kabineta premijera Andreja Plenkovića, zla i arogantna Tena Mišetić kcer velikog masona Ivana Mišetića iz francuske masonske loze VELIKI ORIENT. Odnosno, zli sotonisticki veliki europski masoni direktno komandiraju komunistickom masonu Andreju Plenkoviću sto da radi za unistenje nase domovine Hrvatske! Na primjer; dobio je, medju ostalim, i nalog/ komandu da mora unistiti i posljednju hrvatsku gospodarsku perjanicu – HEP, Hrvatsku… Čitaj više »

ukuhjlkujkkjuk
2 godine prije

stvarno stanje EU – Europske Komisije se ocituje u cinjenici da je Ursula von der Leyen clanica zloglasne mafijaske organizacije “Bilderberg grupa”.

2 godine prije

Prijateljica briselskog dečeca niš ne kaže o lopovluku za nenog ministrovanja u vojsci maznuto 700 milijuna eura s jednom agencijom za savjetovanje u kojoj joj radi i sin. “BORG”! Jel vidite gdje je briselski dečec učio?

Cupo
2 godine prije

Nije Orban pizda kao Plenki,boli njega neka stvar Ursulicu i to sto ona mlati…

Jomla
2 godine prije

Von der Leyen mi liči na eurupsku Hillary… (trans-Hilarion :)) )

zeljko
2 godine prije

jebateisus i bog, ovaj dvospolac, u njemackoj zvan , flintenusi, puskausi, ovoliko sere sto ne moze ni pojest, ali ima podrsku mracnih snaga tkz eu, e to je to, ima da budemo pederi, incestni, pedofili, sve sto je protiv zdravog razuma, ali oni to zele nametnuti a vi nosite regenbogen, dugine zastave, zvaljite se nasred ulice sa psima, bas je coolll

Hr1977
2 godine prije

Koga boli kita za tu ogavnu kravetinu…kravo odjebi iz moje domovine ovdje nisi dobrodošla

Praetorian
2 godine prije

Zanimljivo kako sada svi ti Kabalisti su raznorazne spodobe, bez obitelji, bez djece, Merkel, Spahn, Von der Leyen, Rutte, Macron, ima ih jos siguran sam. Medju njima sigurno ima i pedofila, poput npr Macronove zene. Sve sami bolesnici su na pozicijama koji odlucuju o djeci, obrazovanju, zdravlju, obitelji i svim drugim bitnim cimbenicima svake zdrave drzave i drustva u globalu.

Takodjer je zanimljivo kako zagovaraju i namecu LGBT prava dok istovremeno su sva osnovna ljudska prava cjelokupne ljudske populacije na kugli zemaljskoj u zadnjih godinu i pol potpuno ponistena i uskracena. Ali sva moguca, toliko da samo iskra moze napraviti takav kaos da ce 2 svj rat biti macji kasalj sta ce se dogadjati

2 godine prije zadnji put uredio Praetorian
Stara kuka
2 godine prije

comment image

2 godine prije zadnji put uredio Stara kuka
madam
2 godine prije

Ovo je jedan između malobrojnih momenta kad sam ponosna na našu Slovensko politiko.

m.ivanisevic
2 godine prije

Orban bi trebao zamrznuti isplate prema EU i mirna Bosna. Mislim da Orban zakon neće mijenjati.

gargamel
2 godine prije

Onu scenu kad joj je Erdogan pokazao gdje da sjedne i njenu facu,. vrh!

Miki
2 godine prije

Orban je pravi državnik koji donosi dobre odluke za svo narod i zemlju.
Orban je “predziđe” krščanstva u Evropi i bio je u pravu kada je podigao “zid” protiv IZREŽIRANE navale migranata.
Orban je pravedan i nije protiv zabrane seksualne slobode i orjentacije, nego je protiv sotonisričkih, pedofilskih nasrtaja na našu djecu.
Orban će sada prije izaći iz sotonističke tvorevine EU, nego popustiti. S punim pravom!
Žao mi je što me ne predstavlja Orban, već Plenki, briselski psić, a Junkersov bipsić, koji radi sve i sve će raditi da sruši Hrvatsku neovisnost, kao i ljudsko dostojanstvo u Hr, po nalogu onih koje služi.

ledeno doba
2 godine prije

da je Orban
barem, minum, se suprostavio uvođenju kovid putovnica u EU-u,. onda bi mu nekako i vjerovao..
ovako je sve to manje više igrookaz.. koji zapravo traje jedno 7-8 godina.
godinama slušamo istu priču: EU dreči na Mađarsku i prijeti im jer su zatucani, nacionalistički, antmigrantski, homofobnmi., itd.. Mađarska sa svoje strane oplete po gloalistima, Sorosu, itd..
ali ne događa se ništa…

Orban je naprsoto neuvjerljiv, jer
 i iza guranja rodne ideologije io LGBT agende i i iza guranja plandemije, stoje iste osobe: kabala.
Dakle, kako će on onda prodavati priču da se bori protiv kabaline agende, ako podržava plandemiju i cjepi vlastito stanovništvo. Ako je vjerovati službenim podatcima, Mađarska spada u najcjepanije države, već više od polovice stanovništva

ledeno doba
2 godine prije

kći iz imućne protestantske obitelji Albrecht plemićkog podrijetla iz Hannovera. Imaju čak vlastiti obiteljski grb otac Ernst Albrecht, je bio premjer pokrajine Donja saska, Ima 5 braće. svi su na nekim dobrim funkcijama. Jedan od njih je šef koncerna Deezer, koji nudi glazbu za download na internetu (za lovu naravno). Jedan drugi brat je bio dugogodišnji član upravnog odbora firme Aurelius. udata za Heika von der Leyena (prezime mu odaje da je također plemićkog podrijetla), koji je sveučilišni profesor i poduzetnik. Imaju 7 djece. članica njemačke luteranske evanđeličke crkve.. u kojoj odavno i gejevi i lezbe mogu biti svećenici i transrodni i svi ostali..a uskoro će valjda biti i životinje svećenici članica organizacije “Unija za Europu” (Europa-Union). To je jedna od više takvih kabalinih organizacija elite, takozvanih federalista. To su oni, koji su za pretvaranje sadašnje EU, koja je savez 27 država u jednu saveznu (federalnu) državu, po uzoru na SAD. Europa-Union… Čitaj više »

Mentalist
2 godine prije

Jako je važno boriti se protiv sablažnjavanja djece. Isus je upozorio na strogu kaznu tko sablazni najmanje. Stoga Mađarska Vlada, svaka vam čast👏👏

Mentalist
2 godine prije

Valjda su zaštita djece temeljna vrijednost Europe a ne novokomponovano reklamiranje nemorala. Mađari, Poljaci, Slovenci, čuvajte i dalje europu od nje same.

2 godine prije zadnji put uredio Mentalist
BanOvan
2 godine prije

I na kraju će Orban morati oplajvaziti van der Lizu da se malo prašina slegne.
Ne kažu latini zalud “Penis bonus pax in …” … EUs.
Pri čemu će Orbi morati obući roze gaćke

2 godine prije zadnji put uredio BanOvan
Kalle balle
2 godine prije

Neka se ljudi sexaju kako zele. ALI OVA SOTONA SE VOZI U BLINDIRANOM AUTU.
ZNA STO RADI I ZATO SE BOJI. GAMAD IZ OKLOPNIH AUTOMOBILA. NAKAZE.

Krmak
2 godine prije

SRECA JE DA MILJON SVEDSKIH MUSLIMANA ZELI POSEXATI OVU LUDARU. DA JOJ KAZU STO JE LJEPOTA HETEROSEXUALIZMA.

Makiša
2 godine prije

Novo normalno. Boze sacuvaj. Djedovi nam se okrecu u grobovima.

Makiša
2 godine prije

Tko mi na djecu dirne i ja cu na njegovu djecu udariti.

Davidschwartz
2 godine prije

Dakle, EU želi djeci promicati drugačiju seksualnu orijentaciju od normalne? Lgbt fašizam.

Kit
2 godine prije

Prava zvecarka

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI