You Tube pokušava cenzurirati i prikriti zločine Izraela u Pojasu Gaze

YouTube
24 komentara

Prema Ujedinjenim narodima, do jučer su snage izraelskog režima, koje brutalnom represijom suzbijaju prosvjede na ljudima koji traže povratak na svoju otetu zemlju, ubile 40 i ranile  preko 5 500 Palestinaca.

“Veliki  marš za povratak” Palestinci provode na različitim pograničnim područjima između područja Pojasa Gaze i židovske države. Kampanja duž granične ograde između Gaze i Izraela je počela krajem ožujka, a trajat će do 15. svibnja, kada Palestinci obilježavaju Nakbu, u prijevodu “katastrofu”, dan kada Palestinci obilježavaju utemeljenje Izraela, izjavio je u srijedu Ismail Haniyeh, čelnik političkog ureda Hamasa.

“Palestinski narod će tijekom svetog mjeseca ramazana pokazati da se može boriti s mnogim izazovima s kojima se suočavamo, pa i mirovnim planom kojeg je promovirao američki predsjednik Donald Trump, kojeg je nazvao “sporazumom stoljeća”, rekao je Haniyeh.

Međutim, da svjetska javnost ne bi vidjela svu brutalnost izraelskog režima su se pobrinule razne internetske platforme, mežu kojima i You Tube, koji uklanja objave koje dokazuju zločine izraelske vojske nad Palestincima.

You Tube je u srijedu uklonio snimku  koja pokazuje svu brutalnost Izraela prema Palestincima, koju je podijelio akademik i palestinski aktivist Sana Kassem.

Video je objavljen kako bi se odala počast Palestincima koji su tijekom nedavnih demonstracija ubijeni od strane izraelskog režima u Pojasu Gaze. Istog trenutka kada je objavljen, izazvao je žestoku osudu izraelskih akcija.

Nakon cenzure je poznati američki profesor i aktivist Norman Finkelstein objavio je snimku na svom kanalu na You Tubeu. Međutim, snimka je iznova uklonjena, što je razljutilo profesora Finkelsteina i napisao je e-mail You Tubeu kako bi osudio slučaj cenzure.

“Oni će strpljivo čekati dok Izrael ne pobije svu djecu u Gazi, a onda će objaviti video”, rekao je američki profesor.

Turska agencija Anadolu kaže da ovo nije prvi put da You Tube uklanja videa koji pokazuju brutalnost režima u Tel Avivu.

Nedugo nakon napisa turske agencije,  You Tube je odgovorio je na Finkelsteinu, navodeći da će ponovno emitirati videozapis, ali će postaviti dobne granice.

“Dakle, You Tube će ponovno objaviti videozapis iz Gaze, ali će ga klasificirati kao pornografiju”, navodi američki aktivist na svom Twitteru.

VIDEO – Snimka koju je prvo objavio Sana Kassem, potom Norman Finkelstein

https://www.youtube.com/watch?v=Y9ml7tCChyY&feature=youtu.be

S druge strane, australski aktivist koji živi u Palestini, Robert Martin, izvijestio je da je imao i isti problem. Rekao je da je You Tube izbrisao sve njegove videozapise zbog kritiziranja Izraela i  “flagrantnog zanemarivanja prava na život Palestinaca”.

Kao što smo rekli, 30. ožujka je u Gazi počeo “Veliki  marš za povratak”, koji se na kraju pretvorio u veliki val nasilja koji je iza sebe ostavio desetke mrtvih Palestinaca i tisuće ranjenih. Na internetu se mogu vidjeti snimke izraelskih zločina nad Palestincima u priobalnoj enklavi, a većina ih prikazuje kako izraelski vojnici pucaju u nenaoružane Palestince. Ako Palestinci i raspolaže nekakvim oružjem, to je uglavnom kamenje koje prikupe usput i pokušavaju ga bacati na izraelske snage raspoređene iza visokih nasipa i u borbenim oklopnim vozilima ili tenkovima.

Izraelski zločini i korištenje bojeve municije kako bi rastjerala Palestince izazivaju kritike i osude diljem svijeta, uključujući i Ujedinjene narode i EU, koji su tražili da se o počinjenim zločinima provede neovisna istraga.

Naravno You Tube ne može cenzurirati sve, a kada se više nije mogla sakriti likvidacija palestinskog dječaka, jer je snimka na You Tubeu objavljena na hebrejskom, izraelski ministar obrane je rekao: “Snajperist bi trebao dobiti medalju, a snimatelj bi trebao biti kažnjen.”

Izraelski režim prosvjede Palestinaca guši u krvi – Broj žrtava raste (FOTO/VIDEO)

Šokantni video: Izraelski snajperist ubija palestinskog civila uz krike radosti
 

CenzuraGolanska visoravanpojas GazeUNYou Tube
Pretplatiti se
Obavijesti o
24 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
HEKPCT
5 godine prije

Budućnost Izraela je poprilično crna.

Alex
5 godine prije

Nema bas previše komentara ha ha … šta je, frka ili neinteresantna tema

Bana
5 godine prije

Nema “frke” Alex-Ovaj svijet u kojem živimo je zao ,iskvaren i bezbožan. Izrael koji je izabran da bude svjetlo drugim narodima je korumpiran do Neba. I zato uvjeren sam kada ih njihov Bog udari biti če primjer kako Bog rješava bezakonje i nepravdu ,i kako i priliči najprije u svome dvorištu-Ne bih se iznenadio da ih opet po tko zna koji put pošalje u ropstvo , i protjera iz zemlje koju je obečao da če im dati u posjed.

Globalista
5 godine prije

“Veliki marš za povratak” je jako nezgodan projekat za Izrael od strane sionista a to je potpuno unistenje Izraela i zidova na tom prostoru.

Slagerpjevac
5 godine prije

Za to vrijeme u Hrvatskoj…

http://itd.sczg.hr/labedu/edu-itd/

Špijunska škola u Zagrebu pod pokroviteljstvom Mossada. Blago nama. 😀

kašljanikof
5 godine prije

Mislite Jewtube?

Ive
5 godine prije

Treba samo siriti istinu o djubretarskom fashisticko nacistickom rezimu u Izrelu. I onda se oni bune protiv antisemitizma a sami provociraju antisemitizam. Izraelske trenutne vodje nisu ljudi, to su krvozedne zvijeri koje treba potamaniti i sijeme im ztrati.
Znam nekoliko obicnih i casnih zidova koji skromno zive svoj zivot od vlastita rada, koji nevole javno priznati da imasju ista sa ovim Izraelom i judeizmom.

igi
5 godine prije

zanimljivo…gledam židovsku dokumentarnu emisiju koja se bavi fenomenom postanka običnih njemačkih građana u monstruozne ubojice hitlerovog genocidnog stroja i naravno trkeljaju umno i preumno tražeći razloge….međutim zašto nema emisija koje će se baviti fenomenom židova koji opušteno uz iće i piće gledaju na nekom brdu taracanje nekoliko kilometara udaljene gaze i pri tom nazdravljaju…i mnogo štošta.

Sinisa
5 godine prije

Mene interesuje jesu li Arapi ikada culi za Gandija i Indijsku revoluciju? Znatan deo stanovnistva Izraela je Arapski,sve mislim da su oni zakazali i da su protiv samih Arapa.

Paško
5 godine prije

Radi sigurnosti Izraela uništavaju se sve okolne države uz odobrenje tzv.demokratskog svijeta.

Monoteistička braća
5 godine prije

Dok se dva međusobno tamane, treći trlja ruke!

Amistad
5 godine prije

Nije moč Izraela u tome da Youtube cenzurira njihove zlocine, nego u tome da su 3/4 planete uverili da su baš oni najviše naj….. u WW2 I da onaj koji to ne misli je Antisemit.

Tobia Quantrill
5 godine prije

jedan pasus mi ipak bode oci u clanku:

Izraelski zločini i korištenje bojeve municije kako bi rastjerala Palestince izazivaju kritike i osude diljem svijeta, uključujući i Ujedinjene narode i EU.

uopce se ne slazem s gornjom konstatacijom, jer da je to tako,citalo bi se o tome, pisalo, pricalo…al zapravo nikakva osuda i pritisak nit od EUa, nit UNa pa cak ni HWRa se osjetio nije,a i nece.

zato ce palestinsko domoljublje ipak pobjedit (op.a. kako napisao jedan mladi palestinas…da imam slobodnu drzavu,vjerojatno bi odavno emigrirao u potrazi za boljim zivotom,al bas zato sto nemam slobodno drzavu,iz principa ostajem tu,jer sve ostalo bi bila predaja’

tuf
5 godine prije

Zanimljivo da YouTube-u bez problema promiču kroz prste razni teroristički video zapisi, samoubojice, luđaci koji kreću na pohode u škole… No nekim čudnim čudom vrlo živahno, u roku od par sati, miču ono što se gazdama ne sviđa. Toliko o tome što podržavaju i protiv čega nisu. Badava sav P.R. , u praksi dokazuju da su na strani demona.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI