Ruska pomoć Italiji je izvidnička misija u teritorij NATO-a

Iljušin u Italiji
71 komentar

Italija je sve do „jučer“ imala najveći broj smrtnih slučajeva Covida-19 na svijetu. Ipak vodeći talijanski list La Stampa je proglasio rusku pomoć izgovorom da Putin pošalje svoju vojsku na teritorij NATO pakta, nazivajući je „uglavnom beskorisnim” u borbi protiv pandemije.

Koronavirus Covid-19 ubio je preko 10 000 Talijana i zarazio deset puta više. Jedinice intenzivne njege u zemlji su pretrpane, a vlada u Rimu se obratila stranim zemljama za pružanje pomoći.

Moskva je odgovorila na poziv. Tijekom prošlog vikenda, se flota od devet zrakoplova Iljušin IL-76 spustila se u zračnu bazu Pratica di Mare, 30 kilometara od Rima. Došlo je stotinu vojnih liječnika i specijalista, zajedno s mobilnim laboratorijima, vozilima za dezinfekciju, testnim setovima i 600 respiratora, što je talijanski veleposlanik Pasquale Terracciano ocijenio „kritično važnim u toj fazi epidemije“.

Za talijanske novine La Stampa, “ruski vojnici slobodno lutaju Italijom nekoliko koraka od baza NATO pakta” , a čitav paket pomoći je zapravo „izviđačka misija kako bi na teritoriji saveza stala ruska čizma“.

U članku objavljenom u srijedu, La Stampa navodi “kako je osamdeset posto ruske pomoći Italiji potpuno beskorisno ili malo korisno.”

Naravno, La Stampa je ovaj citat dodijelila anonimnom izvoru iz političkih krugova, otkidajući stranicu izravno iz knjige “Russiagate” američkih medija, pojašnjava irski novinar Graham Dockery.

Pacijenta s Covidom-19 koji diše s respiratorom nije briga odakle dolazi. Dovoljno je da mu spašava život. To je ono o čemu bi trebali brinuti intelektualci iz novina poput La Stampe.

Njihovi su „izvori“ rekli da pomoć dolazi s nekim ciljevima i da je Moskva koristi kao “izgovor” za širenje utjecaja u Italiji, dok je talijanski premijer Giuseppe Conte prihvatio da ojača svoj odnos s Moskvom.

Ali zašto Conte ne bi prihvatio pomoć, čak i od sila koje nisu u NATO-u poput Moskve? Uostalom, kad se Italija početkom ovog mjeseca žalila kroz  Mehanizam civilne zaštite Europske unije i tražila sanitetske potrepštine, niti jedna država članica EU se nije odazvala. Francuska i Njemačka su čak uvele ograničenja za izvoz maski.

„EU je ostavila Italiju praktički samu protiv virusa”, izjavio je za RT bivši talijanski ministar vanjskih poslova Franco Frattini.

Uz takvu pomoć tradicionalnih saveznika, čini se da bi La Stampa radije da Talijani umiru u bolničkim hodnicima nego da prihvate pomoć od „velike sotone s Istoka“.

Talijanska vlada nije krila svoju želju za normalizacijom odnosa s Rusijom. Ali ni La Stampa nije skrivala prezir prema toj vladi i njenoj želji za bilo kakvim zbližavanjem Rima i Moskve. Još prije nego što je ruski paket pomoći stigao, torinski je list opisao njegovu isporuku kao “najnoviju rusku operaciju utjecaja na Italiju”. Naravno, članak je ponudio apsolutnu nulu dokaza o bilo kakvoj operaciji utjecaja.

Ispitivanje učinkovitosti bilo koje inozemne pošiljke pomoći posao je medija, a vrijeme će pokazati koliki utjecaj ima ruski zrakoplov na divljajući koronavirus u Italiji. Međutim, insinuirati bez dokaza da je ova pomoć „trojanski konj Vladimira Putina“ nije novinarstvo. To je školski primjer propagande tiskan kao činjenica.

Kad je Kina poslala svoju pošiljku pomoći u Italiju, La Stampa nije pisala o “kineskoj operaciji utjecaja”. Na kutijama su bile slične naljepnice na kojima je pisalo “Put prijateljstva ne poznaje granice”, ali La Stampa njihov sadržaj nije nazvala “beskorisnim”. Možda je nekada ugledni list iz Torina ostao nijem jer nekoliko stotina kineskih liječnika nije nosilo uniformu starog europskog neprijatelja iz vremena Hladnog rata, čiji je Italija bila protagonist kao ključna zemlja operacije „Gladio“. Možda je La Stampa držala jezik za zubima jer njen najveći dioničar ima poslovne interese u Kini? To bismo lako mogli tvrditi. Sad, preko Wikipedije i prateći poslovne veze dioničara La Stampe s drugim poslovnim ljudima, ali to ne bi bilo novinarstvo. Bila bi to glasina na razini La Stampe, predstavljena kao činjenica, u zaključku pojašnjava irski novinar Graham Dockery.

RT / La Stampa

COVID-19NATO
Pretplatiti se
Obavijesti o
71 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
shumadinac
3 godine prije

Šta se čudite, Putin ne veruje dok ne pipne. Ali je lukav, niko nije uspeo da ga slika kako pipa (možda cevi NATO topova ili mlaznice raketa) 🙂

neznanje
3 godine prije

Uz sve mogućnosti koje danas ima Rusija (za špijuniranje koga hoće i kad gog hoće) pripisivati pomoći špijunsko djelovanje je bolesno da bolesnije ne može biti. No, moramo se prisjetiti činjenice da je mišljenje poput šupka, svatko ga ima, a u doba globalnih komunikacija i zaserava globalni prostor izlučevinama iz istog.

Crodaemon
3 godine prije

Ruski respiratori u borbi protiv demokracije! 🙂

tuf
3 godine prije

Joj a što je tu novoga, opće je poznato da se talijanskim tiskom u dobroj mjeri upravlja putem CIA-inih igrača. Ista situacija i kod nas, npr. Bešker koji se za Jutarnji “javlja” iz Italije je tipični CIA-in kadar.
Ignorirajte. Predstavnici talijanskih pokrajina su zahvalni na svakoj pomoći, kao i građani. A ključa nezadovoljstvo europskom “solidarnošću” zbog osjećaja da su ostavljeni na vjetrometini. To je naravno samo dio istine, imaju i oni dosta “putra na glavi”.

Dino85
3 godine prije

Sto im ne pomogne njihov saveznik
Amerika cemerika.
Ovaj torinski list je govno obicni

crna guja
3 godine prije

ovo vec prelazi u sizofreniju dobro su rekli sta je zajednicko kosmosu i ludilu hahaha nema kraja

Savonarola
3 godine prije

Jasno je da nesebicne demonkratske zemlje ne salju pomoč u Italiju da im nebi netko prigovorio da je to jeftina propaganda.A ne kao zli rusi i prljavi kinezi koji to rade.

Crodaemon
3 godine prije

Hehehe jeste komicni, komentar ceka validacuju ako se u njemu nalazi prezime vašeg novinara B. Pa mislim ono stvarno?

veljko
3 godine prije

Pa dobro, samo treba pogledati vlasnicku strukturu ,,la stampa,, i sve jasno kao dan. Ona je talijanska novina, kao sto je i Blic srpska novina…samo po jeziku pisanja

onaj najgl.....veći Dalton
3 godine prije

Putin ante portas!!!!

Mikojan
3 godine prije

Zar je netko očekivao nešto durgo od američkih plačenika? Nije, toga su svjesni i rusi, vjerojatno su znali da će biti ovakva reakcija zato i jesu vojni transporti.

Derim
3 godine prije

Rusi su prvo blokirali svu pomoć zapadnih država i onda je Italija od straha pristala da joj Rusija dostavi pomoć.

Rambo
3 godine prije

Prljave talijanske presstitutke, sto ne pisete kako su vam vasi natofrendovi pomogli i eu partneri, masonska zapadnjačka prljava gamad. Mediji služe isključivo za dezinformaciju i psiho protuobavjestajno ratovanje pih.

onaj najgl.....veći Dalton
3 godine prije

Onaj NATO je prepun budala. Kaže Trump. Viču mu da će Rusi izvršit invaziju na Poljsku….
Da će za deset dana uć’ u Berlin. Da im treba više novaca. Raketa, eroplana, tenkova, vojske……
Da treba pravit pruge, ceste, tunele i mostove…. Za to sve izdržat.
A Rusi se za jedan dan spustili u Rim. Vozikaju se taljanskim auto-putevima….
Ne žale se na ništa. Ne treba im ništa. Dezinficiraju….. Sve do Aviana.
Čak tamošnje domorodce pitaju jel’ im treba pomoć. Za obrisat prašinu.
S atomskih bombi……

Duki
3 godine prije

L.R. Mislio sam da nećete imati komentar na ovaj proglas talijanskih novina (btw -gori nego u Goebbels-ovo doba nazzj-diktature ) ali to je tako kad si jadan i ne možeš si pomoći ,onda još više laj na onog tko ti iskreno želi pomoći ! O ovome sam jučer pisao o nerazumijevanju humanitarne komponente u državama koje nisu demokratski indoktrinirani Zapad (čitaj NATO) ovo ne može shvatiti.Pa samo mi recite od koga bi trebala stići pomoć ,kada je sva proizvodnja prebačena u Kinu . Nevaljala oprema ?? Ma vidi vraga ,čini mi se da je glavni razlog taj što je ona darovana ,jer u pokvarenim prodanim dušama zapadnih političara faktor (IMA L’ TU MENE ??) pada u vodu ! Nema pinke 🖕🖕🖕 ! Pa zato oderi majmune izuj ih iz gaća da se češu još godinu dana ! A onaj naš (kurac naš-američki) pamfletaš iz Indexa -kodno ime Stole,kada već toliko… Čitaj više »

Red Dog
3 godine prije

Prvo dolazi “meka sila”.
Murikanci su dosli sa Marshallovim Planom.
Zna reakcija, posto su primenili to sami.
Konzumenti su stoka. Nemaju oni pojma, ali ako se nesto ponavlja cesto, onda je to tako. Ako im se kaze da su rusi Sotone, onda su Sotone.
Sad dolaze Sotone i konzumenti vide da imaju ljudska lica. Ne valja, ne valja… Jos propagande. 2 megatona… Ne, daj 5 megatona… :/

Vuk
3 godine prije

Još više lažnih vjesti pokušava La Stampa da iskaki.. pogotovo sa ovakvim vlastodršcima.

Kurjaca
3 godine prije

Nermine nisam bio na cistu sta da vjerujem oko ove pomociRusije i Kine ali sad sam sto posto siguran da je to sve pokvareno i da Rusi spijuniraju po Italiji.Kako sam siguran pa tako sto sam procitao clanak od Stošica aka jihad perice na indexu

Mislim dakle postojim?
3 godine prije

Imas novine, imas banku, imas cijeli svijet. Nije putana samo ona sta radi sa genitalijama. Moze se na radiju i olovkom prodavati svoje tijelo i moral. Neke novine su porno magazin zarazene sifilisom.

čitalac
3 godine prije

“…kad se Italija početkom ovog mjeseca žalila kroz Mehanizam civilne zaštite Europske unije i tražila sanitetske potrepštine, niti jedna država članica EU se nije odazvala. Francuska i Njemačka su čak uvele ograničenja za izvoz maski.”
Jeli to doista tako?
Macron u interview-u talijanskim novinama izjavljuje da su im poslali 2 milijuna maski.
???

Dopizdilomi
3 godine prije

Sva sreća pa za vojnih igara u Kini, među američkim reprezentativcima nisu bili špijuni, CIA i slične agencije. Reciprocitet.

Muppet show
3 godine prije

Mogu li mi ovi “novinari” komesari Sorosa objasniti jeli se moze imati sex na dva metra udaljenosti. Moj milokliz je samo 24 cm. Njima ide ovo i na vece udaljenosti. Koje zalosne izjave pomoc nazivati spiuniranjem, dno dna . Pozz svima pol. komesarima Saurona u la Stampa. Bijednici i smutljivci.

nekoime
3 godine prije

Svi se boje nepobjedive talijanske vojske.

Milan
3 godine prije

Hahahahaha kakvo lupetanje gluposti
Režimski novinar i mediji cionistički

Max
3 godine prije

Zašto ond nije la stampa dovela liječnike i opremu na svoj trošak?

Felix
3 godine prije

Haha, a šta imaju špijunirati Italiju? Tu slavnu vojsku, s kojom se rugaju i saveznici? Pa oni nisu mogli osvojiti Etiopiju, ljudi se kopljima branili, a u vrijeme zaljevskog rata jedini avioni koji nisu izvršili zadatak su bili talijanski. Većina nije uspjela primiti gorivo u zraku, a ostali nisu pronašli ciljeve. Pa s njima je NATO slabiji a ne jači!

Tom
3 godine prije

NATO kakva je to bjedna vojska
Hrvatski vojnici zarazeni u Litvi i tamo nema ko da ih ljeci pa nasa vlada salje doktore i avione po njih
Kakav shit od vojske

Ivica
3 godine prije

Govna paranoicna Putin je nada civilizacije. Koga to Rusija i sa kojim razlogom treba napadati. Lesinari demokracije nastavili Hitlerovu politiku u svrhu zauzimana Ruskih!!!! prirodnih resursa. Kazu to su opce svjetska dobra do njih cemo doci ratom il dogovorom. Malo morgen…… Nijedna sila u povijesti nije pod vojnim protektoratom ovladala osvojenim teritorijem pa nece ni ovi. Gotovo je. Gotovo!!!!

Kremit
3 godine prije

BAN OVAN nije tema milokliz ne misli na to nego na novine, milokliz ih samo oslikava sto jesu prodane kurabe.

igor🇲🇰
3 godine prije

a sta ce da spijuniraju koliko ima kurvi u italiji, ma nek se nosi ovaj kreten u 3 lepe materine

HANS
3 godine prije

ma to je citav blaznjak!

Jaghjhhh
3 godine prije

Je unutra su vojnici ruski i kad talijani otvore pakete vojska ruska napadne italiju u srcu italije

Чарапан
3 godine prije

У Српском језику постоји изрека: Дај слепцу кобасицу и она му крива. Зашто се нису обратили Америци водећем члануНАТО пакта. Па они се баш не брину за своје људе, а и они су прихватили Руску помоћ.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI