Zapad će ukloniti Zelenskog

Zelenski
28 komentara

SAD i njihovi saveznici će tolerisati Vladimira Zelenskog dok ne ispuni svoju svrhu, nakon čega će biti zamijenjen, izjavio je u četvrtak sekretar za štampu Kremlja, Dmitrij Peskov.

Portparol predsjednika Vladimira Putina dao je intervju za novine Izvestija na marginama Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu (SPIEF). Između ostalog, osvrnuo se na nedavne izjave predsjednika o vjerovatnoj sudbini lidera Ukrajine.

“Očigledno, biće uklonjen,” rekao je Peskov. “Očigledno, smanjenje starosne dobi za mobilizaciju će izazvati sve veći talas negativnosti u ukrajinskom društvu.”

Peskov je dao komentare kao pojašnjenje izjava koje je Putin dao u srijedu, na sastanku sa šefovima međunarodnih novinskih agencija koji je trajao više od tri sata. U jednom trenutku, ruski predsjednik je primijetio da SAD vrši pritisak na Ukrajinu da mobilizira sve mlađe ljude.

Prema Putinu, Washington je već natjerao Kijev da snizi starosnu dob za regrutaciju sa 27 na 25 godina, s namjerom da se spusti na 23, zatim na 20 ili direktno na 18 godina.

“Zakon mora biti donesen i određeni koraci moraju biti preduzeti,” objasnio je Putin. “Sada je juni 2024. godine, i za ovo će, po mom mišljenju, biti potrebno godinu dana. On će biti tolerisan do proljeća, do početka sljedeće godine u najmanju ruku. Kada se to završi, reći će: ‘Doviđenja’.”

Ukrajina trenutno gubi oko 50.000 vojnika mjesečno i može mobilizirati samo 30.000 zamjena, ostavljajući Kijev sa nerješivim problemom, dodao je Putin.

Zapad već ima “nekoliko kandidata” spremnih da služe kao predsjednik Ukrajine, prema ruskom predsjedniku. Ranije u razgovoru, Putin je istakao da je Zelenski zapravo izvršio državni udar produživši svoj predsjednički mandat nakon 20. maja, kada je legalno istekao.

Zelenski je tvrdio da ukrajinski zakoni zabranjuju održavanje izbora tokom vanrednog stanja, pa mora ostati na funkciji do kraja sukoba s Rusijom. Međutim, ukrajinski ustav ne sadrži takve odredbe – i zapravo propisuje da bi predsjednik parlamenta trebao preuzeti vlast.

rusijaukrajinaZelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
28 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Pero
1 mjesec prije

Zelenskog mogu uklonit ako žele samo njegovi a ne nikakav zapad koji je ionako pod njihovom kontrolom,posebno SAD.

Dusan Silni
1 mjesec prije

Naravno da ce gos. Zelenski biti uklonjen i to zauvjek fizicki ovaj se je stvarno preigrao u svojoj najvecoj zivotnoj ulozi predsjednika ali politiku ne razumije bas najbolje. Ako je stvarno mislio da ce izvuci zivu glavu nakon sta se igrao junaka izvrsioca zapadnih interesa u ratu izmedju najvecih vojnih sila planete Zemlje onda je on mentalno poremecena osoba. Nitko to nije uspio prezivjeti pa i na svjetskom nivou puno veci politicari Sadam H. Gadafi ….neki ce reci Tito ali on je samo imao srece sta nije na vlasti i zivotu dozivio 90-te god jer bi zavrsio kao i ova dvojica imenovanih. Zelenski nemoze prezivjeti jer bi bio zivi svjedok svih ovih podvala i smicalica zapada u ovom oruzanom sukobu (zamislite da ga Rusi zivog uhvate) a lovili bi ga sigurno.

JoeP
1 mjesec prije

Ovi članak ka da je pisa Shumadinac 🙂 Jasno je kako će Ameri maknit Zelenskoga, ali pitanje je kad, a još teže pitanje je koga će meknit umisto njega. Znan kako ima kandidata, ali Amerima je tu izbor sužen, malo je onih koji bi sad glumili predsjednika Ukrajine, možda da zavlada nekakvi duh, na primer The Ghost of Ukraine. A problem je i kako će se to izvest, a da Ukrajincima bude ‘demokratski’ jer ako su neki Ukrajinci i virovali u Zelenskoga, neznan koliko će virovat duhu demokracije jer ni u Ukrajini neviruju svi u duhove 🙂 I još ovo o regrutaciji je očito preveja google, pa ko će regrutirat stare tovare o 25 godin, regrutirat za vojsku bi tribalo i prij 18, ali to već zakonski prelazi u maloljetnost. Druga je stvar mobilizacija odnosno šavanje u rat. Jasno je kako nekoga od 18 godin posli po godine obuke nebi… Čitaj više »

Tužno
1 mjesec prije

Putin je rekao da rusija gubi pet puta manje vojnika od ukrajine,
Znaci, 10.000 rusa mjesecno….
Izginuti će vise rusa nego što ima nacija u ukrajini
Well done, Putin, well done !!!!

vigor komar
1 mjesec prije

pijanci iz kremlja boluju od sindroma wishful thinking. lupetaju po formuli sto se babi…iritantni kao i zeleni (vol)odimir

Tucker
1 mjesec prije

Znaci,u Sankt Peterburgu se održava summit medjunarodnog ekonomskog foruma(SPIEF)..i o desavanjima i temama tog sastanka nećemo nish saznati u člancima ovdje(svaka čast ljudima koji su u komentarima prenijeli informacije i bili izvrijedjani).jedino ćemo saznati Sha je Brko peskov rekao o zelenskom..ajde.hvala.

Tupko Glupko
1 mjesec prije

Nelegalan parlament, nelegalan predsjednik, oboje šalju ukrajinsku mladost na kolinje u rat u kojem ne mogu pobijediti i ne žele uopće pregovarati sa drugom stranom, makar o primirju.
Pravo je pitanje što Ukri čekaju?
Dok im izgine i pobjegne sva mladost?

Max
1 mjesec prije

Kako su ga i postavili

Lucija, prva
1 mjesec prije

Gotov je taj u idućih par mjeseci.

Vidi se

Lucija, prva
1 mjesec prije

“Tko nam je poslao dron?

Tko je bombardirao nuklearku Zaporožje, Voldomire?
Europa je izgubila mir jer si dozvolio da ti država postane američki vojni protektorat.
Kreirat vanjsku politiku bez osvrta na geopolitičku situaciju i blizinu rusije može samo glumac, a ne državnik”

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI