Zapad ”gura” Kijev ka pregovorima

Dmitrij Medvedev
13 komentara

Kolektivni Zapad se umorio od ukrajinskog predsjednika Vladimira Zelenskog i “gura” Kijev u pregovore s Moskvom, napisao je bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev u Telegramu u subotu. On je dodao da SAD i NATO ne žele da rizikuju novi svjetski rat.

Reakcija na raketni udar koji je u utorak pogodio poljsko selo Przewodow, ubivši dva civila, otkrila je novi “simptom” u ovom trendu, pri čemu su čak i “najvatreniji rusofobi” u Varšavi odbijali da za incident okrive Moskvu, komentirao je bivši predsjednik.

Varšava je u petak štrajk nazvala “nesretnom nesrećom” koju je “praktično nemoguće” spriječiti. Kijev je više puta pokušavao da za incident okrivi Moskvu. Ruska vojska je u međuvremenu saopćila da u to vrijeme nije izvela nikakva lansiranja u blizini ukrajinsko-poljske granice, dok je analiza fotografija s lokacije pokazala da je projektil bio protivvazdušni projektil S-300 kojim su upravljale ukrajinske snage.

“Svi su umorni od kijevskog režima. Pogotovo neurotičnog Zelenskog, koji neprestano diže tenzije, kuka, šmrca i iznuđuje sve više novca i oružja. [On] se ponaša kao histerično dijete s problemima u razvoju”, rekao je Medvedev.

Umor od Kijeva i njegovih akcija potiče kolektivni Zapad da “gura” Ukrajinu u pregovore s Rusijom, nastavio je zamjenik šefa nacionalnog Saveta sigurnosti.

„SAD, NATO i Europska unija ne žele potpuni raskid s Rusijom, rizikujući treći svijetski rat. Otuda i česti pokušaji da se Kijev obuzda i privede pameti, da se potakne na pregovore”, napisao je Medvedev.

Odbijajući da razgovara s Rusijom, Zelenski zapravo slijedi mnogo svjetovnije i sebičnije ciljeve, sugerirao je Medvedev. On je dodao da „ako Zelenski ne prihvati realnost kolapsa Ukrajine, besmisleno je sjesti za [pregovarački] sto. A ako on to prihvati – izvući će ga njegovi vlastiti nacionalisti, koji su isprepleteni s vrhom vojske.”

Komentari bivšeg predsjednika uslijedili su nakon što je nekoliko vodećih političara na Zapadu, uključujući francuskog predsjednika Emmanuela Macrona, više puta pozivalo na direktne razgovore između Kijeva i Moskve. Nedavni izvještaji također ukazuju da je Washington privatno gurao Ukrajinu da odustane od svog beskompromisnog odbijanja mirovnog procesa s Rusijom. Prošle sedmice, predsjedavajući Zajedničkog načelnika američkih generalštaba, general Mark Milley, sugerirao je da bi ukrajinska vojna pobjeda mogla biti neostvariva i da bi zima mogla pružiti priliku za početak pregovora s Moskvom.

MedvedevrusijaukrajinaZelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
anik bučko
1 godina prije

Zapad gura Kijev ka pregovorima na način, da nema više oružja i para za slanje Zelenskom. Pa ni struje nemaju više ukrajinci mnogo…

Čudan lik
1 godina prije

Lažu, svi lažu!!!
Ova laž o poticanju na mirovne pregovore je plasirana kako bi se umirili građani zapada kojima je dopizdila Ukrajina i sve vezano uz nju. Laž je plasirana kako bi se stvorio dojam da će ovaj sukob uskoro završiti.
Laže i Medvjedev kako bi kod građana Rusije stvorio dojam da je Putinov režim za pregovore ali eto, peh, druga strana ne želi pregovarati nego ratovati.

Da zapadni političari doista žele pregovore, prestali bi slati naše oružje i novac režimu u Ukrajini.

Da Rusi žele kraj rata odavno bi počistili Ukrajinu i ovaj sukob bi već bio zaboravljen.

Mario
1 godina prije

Zapad ne gura Ukrajinu prema pregovorima već je samo plašenjem disciplinira kako bi marionetski režim što viśe ustrajavao u uništavanju Rusije bez obzira na žrtve koje nisu zapadne nego ukrajinske. Stvar je jednostavna, pritiscima i ucjenama nastoji se povećati efektivnost nesretnih Ukrajinaca. Jedan od tih pritisaka je optuživanje Zelenskog lako ovim lažima o projektilima kiji su oali u Poljsku šteti ugledu zapada u situaciji kad Zelenski nema gdje jer hoda na rubu provalije.
Malo tko razumije način na koji psihopati djeluju jer je prosječnom čovjeku nepojmljivo kako takvo zlo uopće može pistojati.
Sve ja jasno rekao jedan američki general kako je zapad sa 60-ak miljardi dolara, a sad je to već i preko 100, našao nekoga koji bi ozbiljno ratovao sa Rusijom umjesto zapada. To je sva istina.

eks
1 godina prije

Bivši savetnik šefa Pentagona, penzionisani pukovnik američke vojske, Daglas mekgregor, izjavio je : “Oružane snage Ukrajine imaju više od 100.000 ubijenih i stotine hiljada ranjenih vojnika i sada su na izdisaju. Očekuje ih razorni udarac koji će ih slomiti. Uprkos tome, zvaničnici USA (State Departmant” ) odbijaju mirno rešenje sukoba. Ovo je ludilo.”

Mlata
1 godina prije

“Mirovni pregovori” kreću tek kada se stvari na terenu srede! Imamo primer građanskog rata u BiH

1 godina prije

Lol , pa tek kreće obuka po eu.
Prvo će hvttsti vojno sposobne ukrajince po eu i slati na ratište , zatim biće tu i ostalih , od onih s bliskog do evropskih boraca za demokraciju..
Zatim idu svi ostali iz eu , pravac istočni front..

tihobl
1 godina prije

Vec sam pisao zasto ameri zele primirje od 6 mjeseci. Rusi bi bili ludi da pristanu.
Sad zelim da ispravim jedan detalj – ne ginu vise ukrajinci. Sad masovno ginu poljaci. Eno snimaka masivnih istovara sanduka kamiona u Poljskoj. Kamioni koji su slali oruzje ukrima vise se ne vracaju prazni vec puni.

Max
1 godina prije

Ovo je izlaganje potpuno točno.

Džudžan
1 godina prije

O čemu pregovarati s budalom koja tvrdi da je Kijev stari ruski grad, u kojem žive Rusi i u kojem se oduvijek govori ruski jezik? Kad čuješ takve nebuloze onda znaš koji je stvarni cilj “Specijalne operacije” – otimanje teritorija. Kakva denacifikacija, kakav NATO i slična moskovska sr**ja?!

držnedaj
1 godina prije

izgleda da je Rusjia dala ustupke kaubojima… možda bolje i to nego da gine tolika mladež.. a problemu kraja nema

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI