Zapad planira atentat na Zelenskog

Dmitrij Medvedev
15 komentara

Navodi da je Poljak planirao s Moskvom ubistvo ukrajinskog predsjednika Vladimira Zelenskog znak su da zapadni pristalice Kijeva žele “likvidirati” ukrajinskog lidera, tvrdi bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev.

Poljski zvaničnici su u četvrtak izvijestili o hapšenju čovjeka koji je optužen za pokušaj davanja osjetljivih informacija ruskim obavještajnim službama. Informacije su mogle biti iskorišćene u pokušaju ubistva Zelenskog, tvrde Varšava i Kijev.

„Atentat na poglavicu banderitskog Zelenskog u Poljskoj? To je zaista ozbiljno”, napisao je Medvedev, koji je zamjenik šefa ruskog Vijeća sigurnosti, na društvenim mrežama u petak kao odgovor na te tvrdnje.

“To je možda prvi dokaz da su ljudi na Zapadu donijeli odluku da ga likvidiraju. Boj se, klovnu!”

Izraz “banderovci” odnosi se na ukrajinski nacionalistički pokret Stepana Bandere, koji je bio odgovoran za etničko čišćenje Poljaka tokom Drugog svjetskog rata. Nacistički saradnik se smatra nacionalnim herojem u modernoj Ukrajini. Poljskom državljaninu, kojeg je Nacionalno tužilaštvo u Varšavi identificiralo kao Pawel K., prijeti kazna do osam godina zatvora ako bude osuđen po optužbi za pokušaj rada sa stranom silom protiv nacionalnih interesa.

Konkretno, Pawel K. je optužen da je pokušao podijeliti informacije s Moskvom o aerodromu Rzeszow–Jasionka na jugoistoku Poljske. Objekat se koristi za otpremu oružja i municije koje članice NATO-a doniraju Ukrajini za borbu protiv Rusije.

Poljski zvaničnici su, međutim, tvrdili da su njegovi savjeti mogli “između ostalog” pomoći Moskvi da planira napad na Zelenskog tokom posjete Poljskoj. Kijevski nasljednik KGB-a, SBU, ponovio je te navode u vlastitoj izjavi.

Varšava je tvrdila da je Pawel K. bio u kontaktu sa ruskim državljanima koji su “direktno uključeni” u sukob u Ukrajini. Poljske vlasti su obaviještene o navodnoj prijetnji ukrajinskih sigurnosnih službi.

Zelenski je rekao zapadnim medijima da ga Rusija već godinama pokušava ubiti, uz višestruke pokušaje koje je spriječio njegov sigurnosni detalj.

Međutim, bivši izraelski premijer Naftali Bennett rekao je da ga je ruski predsjednik Vladimir Putin lično uvjerio u martu 2022. da Moskva neće ubiti Zelenskog.

MedvedevPoljskarusijaukrajinaZelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mrčikola
13 dana prije

Na radost buduće vesele udovice…ona i “Jolanda” bi postale glavne “jet set” mačke…barem za neko vrijeme.😁

gargamel
13 dana prije

Svašta, danas nekog ubiti, ko kod bio, nije neka nemoguča misija. Da je to rešenje za Rusiju, on bi bio več pokojni.Rusija ako se ne zaustavi na granicama Nato, uvek če imati potecijalnu pretnju, mada je i to upitno, jer amerika je največa pretnja čovečanstvu, a razdvaja je okean od evrope , afrike , bliskog istoka etc.

Tupko Glupko
13 dana prije

Ne budimo smiješni – da Rusi hoće ubiti Zelenskog, mogli su to napraviti do sada bezbroj puta, jer on 99% svog vremena boravi u Ukrajini.
Rusima to ne odgovara jer bi homogenizirali ukrajinski moral koji je svakim mjesecom sve slabiji.

Zelenskom će doći glave ili vlastiti narod ili Zapad da ima izliku optužiti Ruse.
Lako moguće već ove godine.

Čisto sumnjam da će izuzetni dati ukrajinskom narodu da ga riješe sami, prije će ga oni optužujući Ruse – ako se to desi, to će biti očajnički potez gubitnika i pokušaj uvlačenja NATO-a, tj. NATO članica u Europi u rat sa Rusijom.

Legalni predsjednik Ukrajine od 1. travnja ove godine Zelenski ionako nije, jer mu je istekao petogodišnji mandat.

tihobl
13 dana prije

Za 30 dana klovnu istice mandat. Po ustavu treba se formirati predsjednistvo koje ce raspisti izbore. Britanci ne znaju sta da rade sa njim. Ako ga ne stave u EK EU onda ce biti besposlen.

Josip
13 dana prije

To je jedina pravedna kazna za tu zidovsku svinju..

nastran
13 dana prije

mogu ga svaki čas ..do bi htjeli..čemu od budaletine, klauna, stvarati mučenika i heroja..nek ga “njegovi” riješe!

վիշապ
13 dana prije

naravno da ga neće Rusi ubiti, kad je i instaliran od strane njih.Kad bude ispunio svrhu, ubistvo možda i bude…nakon kojeg će on negdje živjeti sretno do kraja života.

Max
13 dana prije

isto.

korištenje
12 dana prije

US rani su izglasali zakon 65 miljardu Dollara. ide Ukrajini za produzenje rata u nadi da azovci ubiju jos vise Rusa

xyz
12 dana prije

Američko-židovska mafija ne oprašta.

Pero
12 dana prije

Kakav to zapad planira,pa zapadom vladaju Židovi,pa neče oni ubit svojega,jer Zelenski nije Ukrajinac več Židov.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI