Zapad zaprepašten ukrajinskim gubicima zapadnjačke vojne opreme i oružja

F-16
38 komentara

Kijevske postrojbe krive inozemne podupiratelje svoje zemlje, jer nisu osigurale borbene zrakoplove i drugo oružje za borbu protiv Rusije, izvijestile su novine

Nesposobnost Ukrajine u probijanju ruskih obrambenih crta u prvim tjednima svoje hvaljene protuofenzive, natjerala je njezinu vojsku na promjenu pristupa, piše Wall Street Journal. Kijevske postrojbe prilagođavaju se novoj stvarnosti nakon što oklopna oprema sa Zapada nije uspjela promijeniti igru kojoj su se nadali, izvijestile su novine. SAD i njegovi saveznici isporučili su Ukrajini desetke tenkova i borbenih vozila pješaštva i obučavali tisuće svojih vojnika prije poriva koji je započeo prošlog mjeseca. Međutim, “brzi gubitak” oklopa tijekom prvih tjedana kampanje “uzdrmao je Ukrajinu i njezine zapadne podupiratelje”, izvijestio je list u utorak. Ukrajinske postrojbe sada uvježbavaju načine “kako metodično napredovati pješice, krećući se od jedne crte do druge” i nadaju se da će na kraju pronaći priliku za veliki proboj protiv ruske obrane.

Ruska minska polja i nadmoć u zraku te manjak ukrajinskih zaliha među čimbenicima su koji igraju protiv Kijeva, navodi se u članku. U isto vrijeme, ruske postrojbe su “ranjive” i “općenito slabije pripremljene i opskrbljene” od ukrajinskih snaga.

Zapadne su nacije “pogriješile” osiguravši oklop, ali nisu osigurale borbene zrakoplove te su osigurale nedovoljno protuzračnih obrambenih sustava, rekao je 49-godišnji ukrajinski zapovjednik za WSJ. Vojnici na prvoj liniji navodno su bili prisiljeni prilagoditi se, uključujući i izradu improviziranog oružja za upotrebu protiv neprijatelja. “Najnovija inovacija” jedne jedinice koju su opisale novine bila je “mitraljez na daljinsko upravljanje pričvršćen za podnožje električnih invalidskih kolica”. Izum nije bio testiran u bitci u vrijeme pisanja, primijetio je WSJ.

Unatoč neuspjesima, moral ukrajinskih trupa činio se visokim, iako donekle fatalističkim, sudeći prema izvješću. Jedan je časnik tvrdio da je pobjeda bila jedina opcija za njegove vojnike jer “nemamo što izgubiti” i inače bi “svi bili mrtvi”.

Moskva je optužila SAD da je poremetio prošlogodišnje mirovne pregovore s Kijevom i natjerao ga na borbu “do posljednjeg Ukrajinca”. Sukob doživljava kao dio Washingtonovog posredničkog rata protiv Rusije, vođenog u pokušaju očuvanja svoju svjetske moći, koja sve više slabi.

Borbeni Zrakoploviukrajinazapad
Pretplatiti se
Obavijesti o
38 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Umpah Pah
9 mjeseci prije

Pješadija,

Pišadija ?

Idju piške ß

Ante
9 mjeseci prije

Prema onome što sam čitao Rusi se odavno brane samo sa lopatama i oružjem iz drugog svjetskog rata. Kako to da onda ukrajinci nisu napredovali? Prije ove Ukrajinske ofenzive tvrdilo se da su Rusi pogodili skladište starih raketa, kada je započela Ukrajinska kontraofanziva na bojištu nije bilo Engleskih tenkova. Znači Rusi su pogodili skladište tih tenkova zajedno sa municijom. I jedna i druga strana uporno trpaju na hrpe toliko veliku količinu vojne opreme na jedno mjesto. Možda netko radi vojnicima ogromnu uslugu, netko tko nije čovjek nego dolazi sa neba. Jer što je manje oružja na obadvije strane to će manje vojnika izginuti. Ipak su vojnici ti koji pate na bojištu, iako ja jesam djelomično pristran, bez obzira o kojoj se strani radi ja ću rađe stati na stranu običnog čovjeka koji je prisiljen da se bori za poludjele bogataše koji se bore za prevlast u svijetu još od završetka… Čitaj više »

Tjeskoban Jelačić
9 mjeseci prije

Kao da daješ đankiju dop, dok ne rikne.

nepoželjni
9 mjeseci prije

Nisu sposobni koristiti i sačuvati tenk, transporter ili bacač raketa a sada bi i avione !?
…pa hajde braćo zapadnjačka, dajte im i te avione pa da se i njih riješite što prije !

Sabahudin pravi
9 mjeseci prije

Sada ce Hiber&Burt da nam objasne da je sve to taktika dok Rusi ne istrose lopate i da su Ukrainci sa tisucama i milionima na 7km od Moskve.

Kosir I Bat
9 mjeseci prije

““Najnovija inovacija” jedne jedinice koju su opisale novine bila je “mitraljez na daljinsko upravljanje pričvršćen za podnožje električnih invalidskih kolica”.”
Pa ovo je kao u Alan Fordu. A di su onda sve te milijarde pomoci ako jadni Ukrase moraju koristiti ovakve ala Alan Ford inovacije ?😐😒

onaj najglu...Dalton
9 mjeseci prije

Blinken: ”Predsjedniče, zvao Vas Zelenski!”
Biden: ”Šta sad ‘oće?”
”Žali se da Rusi ometaju ukrajinsku protuofenzivu!”

Darko
9 mjeseci prije

Jedino rješenje mira u svijetu je pretvoriti Washington u prah i pepeo..

Darko
9 mjeseci prije

E jebi ga tako izgleda rat koji započne priglupi glumac pa uništi svoju zemlju i narod..

tatamata
9 mjeseci prije

uvidjela federska druzba da nesto ne stima sa hiberovom statistikom ,, e tako to ide kad ti balkanac vodi knjige

Malcom
9 mjeseci prije

Zelenski,najbolji saveznik Rusije.

Lucija, prva
9 mjeseci prije

Sladkov o Harkovu:

“Zašto Ukrajina tako brzo napušta ovaj grad?
Zašto toliko “gnječimo” obranu ovog prvobitno apsolutno ruskog grada, sada pod kontrolom Oružanih snaga Ukrajine?”, postavio je pitanje ruski vojni komentator tijekom razgovora s promatračima publikacije Pravda.ru

Potkrepljujući svoje mišljenje, Sladkov je primijetio da je ukrajinska propaganda odavno počela širiti informacije da zapovjedništvo Oružanih snaga RF koncentrira veliku udarnu šaku na operativnom smjeru Kupjanska zone NVO.” (🙃 rekao da je Harkov gotov do jeseni)

“Također, ruska vojska uspjela je postići uspjeh na Krasnolimanskom sektoru fronta, gdje je, prema Sladkovljevom kolegi, vojnom zapovjedniku Genadiju Aljehinu, izvršen uspješan udar na

>> mjesto istovara njemačkih tenkova Leopard i
>> mjesto raspoređivanja stranih plaćenika Oružanih snaga Ukrajine.”

Lucija, prva
9 mjeseci prije

“Moskva, 20. srpnja – RIA Novosti. Akumulacija Kahovka više ne postoji, izjavio je za RIA Novosti Andrej Siguta, načelnik Melitopoljskog okruga Zaporoške oblasti. “Akumulacija Kahovka više ne postoji. … Malo je toga ostalo u Hersonskoj oblasti. …tamo gde je glavni rezervoar Kahovka, u oblasti Vasiljevke, praktično ga nema, postoje mala jezerca”, izjavio je Siguta. Prema njegovim riječima, sve se vratilo, “kao u stara vremena”, prije formiranja rezervoara. Rijeke Dnjepar i Konka teku svojim koritima i “ne razlijevaju se” na mjestu nekadašnjeg rezervoara. U noći 6. lipnja Oružane snage Ukrajine izvele su seriju napada na hidroelektranu Kahovskaja, što je izazvalo neregulirano ispuštanje vode iz rezervoara i poplave priobalnih regiona Hersonske oblasti nizvodno … Ministar obrane Sergej Šojgu rekao je da je Kijev donio odluku da je digne u zrak zbog slabljenja pozicija u pravcu Hersona nakon prebacivanja trupa odatle u ofenzivnu zonu. Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov smatra da je jedan od… Čitaj više »

Max
9 mjeseci prije

Zapad je znao da će gubitci biti toliki ali ih nije bilo briga.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI