Zapadne postrojbe neće ući u Ukrajinu

Dmitrij Kuleba
27 komentara

Ministar vanjskih poslova Dmitrij Kuleba odbacio je ideju misije koju bi predvodila Poljska

Kijev je odbacio sugestije bivšeg glavnog tajnika NATO-a Andersa Rasmussena da bi Poljska mogla voditi “koaliciju voljnih” i poslati trupe u Ukrajinu. Ukrajinska vlada nikada nije tražila takav korak, ustvrdio je njen najviši diplomat.

“Dok ne završi oružani sukob na ukrajinskom teritoriju, strane države neće slati svoje postrojbe u našu zemlju. Štoviše, mi to ne tražimo. Mi kažemo: ‘dajte nam oružje’, rekao je ministar vanjskih poslova Dmitrij Kuleba u intervjuu u četvrtak, komentirajući Rasmussenove izjave. Bivši šef NATO-a sugerirao je da bi se scenarij intervencije mogao ostvariti, ako vojni blok predvođen SAD-om ne uspije ponuditi službena sigurnosna jamstva Ukrajini tijekom summita u Vilniusu, u Litvi sljedećeg mjeseca. Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij navodno je zaprijetio bojkotom događaja ako njegova nacija ne dobije konkretan plan za članstvo.

Kuleba je izrazio sigurnost da će Ukrajina postati dio NATO-a, inzistirajući na tome da će Kijev potom rasporediti vojne jedinice u druge saveznike da ih brane. Težnja za pridruživanjem bloku sadržana je u ukrajinskom ustavu.

Moskva je neprijateljstva u Ukrajini opisala kao sukob protiv cjelokupne zapadne vojne organizacije koja Kijevu pruža oružje, obuku, obavještajne podatke i druge oblike pomoći. Ruski dužnosnici također su optužili članice NATO-a da olakšavaju Ukrajini regrutiranje plaćenika i sugerirali su da bi vojno osoblje iz država donatora moglo čak upravljati nekim oružjem poslanim u zemlju. SAD je prethodno potvrdio da ima mali kontingent vojnog osoblja unutar Ukrajine, ali je tvrdio da je njihova uloga nadziranje vojne pomoći koja se pruža naciji.

NATO i pojedinačni saveznici inzistirali su na tome da nisu strana u oružanom sukobu, suprotno ruskim tvrdnjama.

euKulebaNATOrusijaukrajinazapad
Pretplatiti se
Obavijesti o
27 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Entoni Fauci
10 mjeseci prije

Bravo Kukuleba, heroju idiota

tuf
10 mjeseci prije

Samo jedan primjerak iz kolekcije Kulebini Biseri, evo uzmimo 16.10.2022. kada su već i Ameri znali da je projektil koji je pao na teritorij Poljske – ukrajinski. Kuleba neumorno nastavlja braniti lažne pozicije: “Rusija sada promovira teoriju zavjere, tj. da je navodno projektil ukrajinske protuzračne obrane pao na poljsku teoriju. To nije točno. Nitko ne bi trebao vjerovati ruskoj propagandi niti širiti njezine poruke. Ova lekcija je trebala biti odavno naučena od obaranja aviona MH17”, napisao je preko Twittera ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmitro Kuleba. Tvrdi, nadalje, da je održao detaljan razgovor s američkim državnim tajnikom Blinkenom “o ruskom raketnom teroru — njegovim razmjerima, ciljevima, posljedicama”. “Naglasio sam da odgovor na ono što se dogodilo u Poljskoj mora biti krut i principijelan. Zahvalan sam za potvrdu da će SAD udvostručiti trud oko oporavka našeg energetskog sustava, zajedno s G7 i EU”, piše Kuleba. Čisto da se zna s kakvim notornim… Čitaj više »

Schwarze Hunderte
10 mjeseci prije

A baš šteta 👎👎👎 . Ja se nadao da međ njima ima barem neki mudonja kad ono – sve – *ičkice 😁 . Ništa ! Tipkovnice u ruke pa nastavte pobjeđivati Ruse ! Pljuc !

Joe
10 mjeseci prije

Ne bi Poljaci a ni Madžari nikad ni izašli :)Bilo bi danas ću……sutra ću….

NOVI STARI
10 mjeseci prije

po faci mu se može zaključiti o kakvom se tipu radi

Faust
10 mjeseci prije

Zanimljiv pogled na mogućnost uključivanja zapadnih postrojbi je dao Marko Francišković:zapad nema koga mobilizirati jer su potencijalni regruti toliko feminizirani da to ne bi imalo nikakvog smisla.

eks
10 mjeseci prije

Neće ući, one su već ušle.

burt
10 mjeseci prije

to su dezinformacije iz proruskih medija koji mjesecima puštaju podatke o navodnim desecima tisuća poljskih vojnika i cijelim divizijama poljske vojske a u Ukrajini je oko 3000 dobrovoljaca iz Poljske, Ukrajini ni ne trebaju NATO vojnici jer ima dovoljno vojnika protiv ruske vojske

Tupko Glupko
10 mjeseci prije

“Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij navodno je zaprijetio bojkotom događaja ako njegova nacija ne dobije konkretan plan za članstvo.”

Obećavanje Ukrima o ulasku u EU i NATO će trajati dok Ukri ne shvate da ništa od toga.
Rat u Ukrajini će trajati dok Ukri ne shvate da moraju pregovarati sa Rusima.
A do tada će, na žalost, masovno ginuti sa obje strane, a EU gospodarski tonuti.

Mahatma
10 mjeseci prije

London i Tel Aviv na aparatima.

NOVI STARI
10 mjeseci prije

sve skupa jad

Max
10 mjeseci prije

I bolje im je.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI