”Zaplijenite rusku imovinu u ime Navaljnog”!

Navaljni slučaj izgovor za sankcije Rusiji
46 komentara

Zakonodavstvo koje dopušta takav potez trebalo bi se zvati “Navaljnijevi zakoni”, rekao je Norbert Röttgen

Ruska imovina koja ostaje zamrznuta na Zapadu trebala bi biti zaplijenjena kao odgovor na smrt oporbenog aktivista i borca protiv korupcije Alekseja Navaljnog, rekao je član njemačkog parlamenta Norbert Röttgen. Taj bi se novac trebao upotrijebiti za opskrbu više oružja ukrajinske vojske za korištenje u sukobu s Rusijom, predložio je Röttgen u svom govoru u Bundestagu u srijedu. Zakonodavstvo koje bi omogućilo zapljenu procijenjenih 300 milijardi dolara imovine u vlasništvu ruske središnje banke, a koju su SAD i EU blokirale nakon izbijanja sukoba između Moskve i Kijeva u veljači 2022., trebalo bi nazvati “Navaljnijevi zakoni”, dodao je.

Navaljni je umro prošlog petka u ruskom zatvoru, gdje je služio dugotrajnu kaznu koja proizlazi iz kršenja uvjeta njegove ranije kazne za prijevaru i njegovih “ekstremističkih aktivnosti”. Oporbena osoba je zanijekala bilo kakvu krivnju, opisujući optužbe kao politički motivirane. Prema zatvorskim vlastima, Navaljnom je nakon šetnje iznenada “pozlilo”, nakon čega se srušio. Pokušaji reanimacije bili su neuspješni. Uzrok smrti 47-godišnjaka ostaje nejasan, ali izvor je rekao za RT da bi to mogla biti posljedica krvnog ugruška. Istraga je u tijeku.

Röttgen je brzo okrivio ruskog predsjednika za smrt Navaljnog, rekavši: “Ovo ubojstvo je naravno bila stvar za šefa. Vladimir Putin je odgovoran za ovo.“

Zastupnik iz Kršćansko-demokratske unije (CDU) također je inzistirao na tome da njemačke isporuke oružja i streljiva Ukrajini moraju “sada biti pojačane”. Frank Schwabe iz Socijaldemokratske stranke (SPD), koja je dio vladajuće koalicije, također je optužio Putina za smrt aktivista. “Zahtijevamo daljnje sankcije za ruski režim i moramo učiniti sve što možemo kako bismo pomogli Ukrajini da pobijedi”, rekao je.

Omid Nouripour, čelnik Zelenih, još jedne članice vladajuće koalicije, sugerirao je da ruski predsjednik snosi “barem političku” odgovornost za ono što se dogodilo Navaljnom.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov ranije je rekao da je “potpuno neprihvatljivo” to da zapadni političari daju “nečuvene izjave” u vezi sa smrću Navaljnog, dok istraga o slučaju još traje. Moskva je više puta izvijestila o dome da bi zapljena njezinih sredstava, koju bi počinile SAD i EU, bila ravna “krađi” i da bi izazvala odgovor. Ruski dužnosnici također su upozorili da bi takav “ilegalni” potez mogao dodatno potkopati globalno povjerenje u zapadni financijski sustav.

NavaljninjemačkaNortbert Rottgenrusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
46 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
2 mjeseci prije

Sve što su mogli zaplijenili su.

Sarajevo
2 mjeseci prije

U ime zapadne demokracije ja bi izglasao da svaki Rus mora raditi jednu subotu za Njemacku.

nastran
2 mjeseci prije

idioti

Tupko Glupko
2 mjeseci prije

I ovaj dolazi iz Merkeličinog CDU-a koji su predložili von der Leyenovu za još jedan petogodišnji mandat predsjednice Europske Komisije (EK) u ime vladajuće koalicije u EU parlamentu – Europske pučke stranke (EPP).

UvdL je jedina kandidatkinja EPP-a.

Novi predsjednik EK birat će se nakon što se održe izbori za EU parlament početkom lipnja ove godine u svim EU članicama.

Rudar
2 mjeseci prije

Kada Putinu sve to dopizdi, podnesti će ostavku a na njegovo mjesto će doći Medvedev !

tuf
2 mjeseci prije

Kakva histerična, mentalno podkapacitirana gomila izmeta. A već za godinu-dvije budu kukali što im 80% svijeta neće ukazivati povjerenje u deponiranje financijskih rezervi i investicije. Onda će opet biti krivi Putin, Xi i CO2. Demo verziju su već imali tijekom 2022-e kad se iz Europe odlilo preko 200 milijardi eura investicija.

roberto
2 mjeseci prije

Tako je..hehe
I u Rusiji putinu zamrznut imovinu,zbog navaljovnoga..hehehehe
Pa stvarno sve kreten do kretena..hehe..kak bi se reklo europski kreteni..heheheh

Tupko Glupko
2 mjeseci prije

Zelenski u jučerašnjem intervjuu za Fox News:

“Znamo da je ubijeno nekoliko desetaka tisuća ljudi. Omjer je jedan prema pet. Na jednog ubijenog ukrajinskog vojnika dolazi pet ubijenih ruskih vojnika”

pokositelj muha
2 mjeseci prije

Aaa.. Norbert… a nećete zapljenit ukrajinsku imovinu jer su u svojem zatvoru ubili Gonzaga Liru?

Mirro
2 mjeseci prije

Biden uveo nove zestoke sankcije na Rusiju zato jer natovci gube u Ukrajini

Ico
2 mjeseci prije

Navaljni je za vrijeme ” liječenja ” u Njemačkoj dobio “ljekoviti” koktel s odgođenim vremenskim rokom aktivacije.

Darko
2 mjeseci prije

Zapad je banda cigana i smrdljivih židova. Najveći bjelosvetski ološ..

Drago
2 mjeseci prije

I ono sto su zaplijenili je lova od Ruskih oligarha koja ce na kraju zavrsiti u kasi drzave.A ti sto zapljenjuju vratit ce sve sa kamatama

2 mjeseci prije

neka daju. kroz 5 godina morat ce vracati iz svog dzepa.
slucaj navaljnog – zena ga je posjetila 14. veljace. donijela lijekove. moguce da su lijekovi bili otrovani, sa ili bez njenog znanja.

Nitko
2 mjeseci prije

bananan

Mrčikola
2 mjeseci prije

…a sav “plijen” proslijedite veseloj udovici.😁

To je za drugu dimenziju politike.” !!!
2 mjeseci prije

budemo probali još jednom pa ako ne prođe ljepi pozdrav zauvjek

EUroUSrAni mentalitet baždaren kroz stoljeća osvajačke i kolonizatorske pljačke svega i svačega uz podjarmljivanje domicilnoga stanovništva (Indijanci u Americi, Aboriđini u Australiji, Maori na Novom Zelandu, Inuiti u Kanadi i Aljasci, Starosjediooci kraljevstva ekvatorijalne Afrike, Berberi Magreba i Mauri Mauritanije i tako dalje prema narodima Indokine…) jesu li što dobra donjeli tim narodima osim kulture BDSM (ropstvo/disciplina, dominacija/pokoravanje) i financijskoga i političkoga sadizam/mazohizam).!!! Kada im više ne ide po Svjetu koncentrirali su se na “slobodni zapadni svjet” pa nam nameću vrijednosti BDSM kohezije i inkluzivnosti (pogledajte samo ponašanje AP i njegove zločinačke partije!!!

Panonicus
2 mjeseci prije

Ova predstava s Julijom (Jolandom?) podsjeća na onu s udovicom Olivera Ivanovica,pa i Djindjicevom..,a ni udovice braće Slisko nisu daleko od ove strance.
Kao i često u ratu,kvalitetni ginu,a gamad prezivljava.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI