Zašto je Saudijska Arabija iznenada optužena za ubijanje stotina etiopskih migranata?

Mohammad bin Salman i Vladimir Putin
50 komentara

NVO Human Rights Watch, koja nadzire primjenu ljudskih prava širom svijeta i osuđuje zemlje koje ih krše, optužuje Saudijsku Arabiju, preko svojih graničnih stražara, da svake godine ubija stotine etiopskih migranata koji dolaze iz Jemena i pokušavaju ući u Arabiju.

Međunarodna francuska informativna stranica i24news sa sjedištem u Izrealu čak govori o “tisućama” mogućih mrtvih, ubijenih mitraljezima i minobacačima.

„Saudijske vlasti ubijaju stotine migranata i tražitelja azila u ovom udaljenom graničnom području, skriveni od očiju ostatka svijeta“, izjavila je u priopćenju Nadia Hardman, stručnjakinja za migracije u HRW-u. „Milijarde potrošene“ na sport i zabavu „kako bi se poboljšala slika Saudijske Arabije“ ne bi smjele odvraćati pažnju od „ovih strašnih zločina“, upozorava Hardman.

Čudan izraelski obrat od strane zemlje koja je normalizirala odnose sa Saudijskom Arabijom, ne službeno, ali bila je na putu smirivanja. Dogovor je postignut na štetu Palestinaca, kao i uvijek. Međutim, nedavno približavanje Saudijske Arabije, koja se osjeća napuštenom od strane Amerikanaca, Rusiji, a posebno Iranu uz posredovanje Kine, može objasniti takav obrat i takve optužbe. Jer ako Saudijci dugo ubijaju afričke migrante, zašto to saznajemo tek sada?

Video HRW-a ne pokazuje masakre, već ranjenike i usmene svjedočanstva:

 

Najskuplji ranjenik na svijetu

Činjenica koja je potvrđena je ta da su saudijske vlasti intenzivno koristile kulturni i sportski soft power, želeći od Al-Hilala napraviti veliki međunarodni klub. Mamili su Messija, koji je na kraju otišao na sunce u Miami (sa svojim klubovima i djevojkama), a zatim i Bernardo Silvu. Veliki udarac zove se Neymar, koji je već ozlijeđen, ali to nije tema dana:

Ako su ubojstva migranata potvrđena, podsjetit ćemo da je „soft power-masakri civila“ specijalnost Sjedinjenih Država, koje su uvijek uništavale narode koji su se opirali amerikanizaciji, dok su zalijevale svijet svojom demokracijom i svojim proizvodima.

Arabija radi isto, na svojoj razini: nije ubila pola milijuna Iračana da bi na kraju napustila zemlju, svedenu na kameno doba. Međutim, zemlja ben Salmanea ubila je mnogo jemenskih civila svojim bombardiranjem.

Za informaciju, 750 000 Etiopljana živi u Arabiji, od kojih je 450 000 ušlo bez dozvole prema i24news. Sukob koji pogađa sjever Etiopije – takozvani rat u Tigrayu – tjera njegove stanovnike da odu. Žrtve se broje stotinama tisuća. Kao i za rat u Kongu, koji je odnio milijune života, zapadni svijet ne mari. Osim kada su u pitanju njegovi interesi.

EtiopijaHRWMigrantiOsudasaudijska arabija
Pretplatiti se
Obavijesti o
50 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Jednostavno receno
8 mjeseci prije

Šta vele za meksikance?

Sir Oliver
8 mjeseci prije

Tako je kad pokušavaš promijeniti tim ,nisi više dobar.

Nekoime
8 mjeseci prije

Ne koriste oružje kupljeno od Amerike?

Oki
8 mjeseci prije

to sto HRW kasni, ne znaci da toga i nije bilo……S. Aarabija je jedna fasisticka zemlja i ona nije nikakva islamska zemlja….

gargamel.
8 mjeseci prije

Svaka ozbiljna drzava mora sprijeciti ilegalan ulaz na svoju teritoriju. Sjecam se komentara na hrvatske granicare, koji su upotrebljavali grubu silu protiv nazovi izbjeglica , pa bi volio da mi neko objasni, sta je tu pogresno.

Max
8 mjeseci prije

Saudijska vlast je često okrutan to nije sporno ali ovo je zbog približavanja Rusiji Kini i Iranu.

Miro
8 mjeseci prije

Kad neko ne sluša šta im svetske psihopate narede onda takvi dobiju nerede a sve počinje sa takvim optužnicama.
Ovde kod mene u Kanadi vodi se rat protiv Hrišćanstva pa je Katolička crkva na udaru jer ako nju razmontiraju onda ove manje Hrišćanske denominacije padaju kao domine.
Katolička crkva se protivi istospolnim brakovima i gle čuda, odjednom su našli neku pobijenu Indijansku decu za koju se tereti Katolička crkva.
Onda da bi izbegli jedno onda moraju prihvatiti drugo tj, da priznaju pederske brakove.
Na toj bazi ucenjivanja, ceo Zapadni svet je baziran i svako ko pouša da kritikuje odma dobije po nosu.

Tadija
8 mjeseci prije

Da im se ne dogodi Gadafi i Sadam,posto ne slusaju naredbe Kabale.
Oni to kaznjavaju dok poslusni Ameri to provode.

Rudar
8 mjeseci prije

U predhisorijsko doba pamtim mitraljeska gnjezda na Mađarskoj granici, i uvjek je nekakva cijev virila preko ograde. Nikome na pamet nije palo da ide preko granice tamo gdje nije legalan prijelaz.
A i riječi jednog JNA oficira granične jedinice koji je znao reči svojim vojnicima, kada vidiš da netko bježi preko granice ali van naše države, pusti ga, neka ide, neka ga hvataju drugi, više nije naš problem ali ako vidiš da netko trči prema nama, u našu državu, pucaj bez upozorenja, taj sigurno nije normalan !

Američki psi laju
8 mjeseci prije

Zato takve su tzv. nevladine organizacije proglašene stranim agenturama…superbogati se kroz ameriku prijete….a koga više briga šta Ameri kažu…veće gamadi (osim Terorističke Države Izrael ) nema

žile29
8 mjeseci prije

Hahahaha a to su tek sada van dali kad su amerikancima pokazali srednji,boze dragi koji licemjeri su ovi zapadni političari

xyz
8 mjeseci prije

Eto tako izgleda zapadno ucjenjivanje. Dok si sa zapadom, možeš raditi što te volja, a ako se zapada odrekneš, zapad če te osuditi za sve one zločine što ti jih je zapad prije toga dozvoljavao i što si jih radio po zapadnim anglosaksonskim direktivama ili sa zapadnim odobravanjem.

Dawor
8 mjeseci prije

…… “da bi se poboljšala slika S.Arabije”
……. teško …. jako teško ….. bolje reći NEMA ŠANSE !!!

tuf
8 mjeseci prije

Samo pričekajte dok medijski isperu mozak generalnom elektoratu kako bi ispalo da amerikanci nisu saudijcima prodavali oružje i kupovali naftu pa će se Saudijskoj Arabiji postaviti i pitanje umrlih 400.000 Jemenaca.

Rimtutituki
8 mjeseci prije

Zavrtanje ruke

xyz
8 mjeseci prije

Saudijci nisu ništa veči zločinci od njihovih saveznika EU i USA.

Dokurčilomi
8 mjeseci prije

Zato što nemaju muda optužiti Izrael za ubijanje Palestinaca.

Anik
8 mjeseci prije

To je samo upozorenje. Ako MBS ne sluša če i on dobiti svoje. Treba samo znati, da je SA ahilova kita petrodolara.

HRvoje
8 mjeseci prije

Hah baš je veliko čudo da jedna muslimanska tvorevina gdje je protuzakonito odbaciti islam i primiti Krščanstvo i gdje se Krščane proganja i ubija, kao i u pakistanu, da to rade i dozvoljavaju, ma nemoguće! Inače ti arapi su poznati po ljubaznosti i pristojnosti, a tzv kraljevska loza isprdak engleske incestuidne, deformirane, poremećene skupine stvorova, koji kao guraju šerijatski kurac. Stvarno se nadam da će ih Perzijanci pregaziti i uništiti, da ni kamen, ni zrno pjeska ne ostane i postane! Užas tko puši takve priče, seli se u čobaniju i motaj se

Most B.P
8 mjeseci prije

Ameri svim fašistima kad tad stanu na rep.
Samo vremena, samo vremena.
Kada riješe Ruse i Kineze na red dolaze Orbani, Milovanovići, Vučići i sl.
Samo u red.
Turdka je već k nozi.

Nalet
8 mjeseci prije

Eto,dovede ženu u moj rodni kraj,da se nagleda zvizdanog neba direkt pod mličnom stazom,i nakon 2 minute ona meni:
Jebothe kolko ovde satelita po nebu piči…
P.S.A ja tek što sam obuka novi dres ⁸ i osta viran “klupskim bojama” samo nadimek can promino.

Pozdrav isčezlima
nije ih valjda
“Nalet” odnio.

R M
8 mjeseci prije

Saudi arabija ja jedna od najmračnijih država u sveu i da oni ga usmeravaju protiv pravslavaca, jer etiopci jesu pravoslavni hrišćani. Ženska prava 0-. I ajde predivno,samo pitajte

Schwarze Hunderte
8 mjeseci prije

Otuda od kada su zaključili ugovor o razmjeni dobara sa India i plaćanju u međusobnim valutama a gdje uopće nema Dollara – od tada …

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI