fbpx

Zašto se dužnosniku State Departmenta “zamrzlo” lice 20 sekundi? (VIDEO)

Stuart Jones

Na pitanje novinara zašto Washington napada Teheran, a u isto je vrijeme vrlo blag prema Saudijskoj Arabiji, dužnosnik State Departmenta se našao u velikim teškoćama, te ostao bez riječi gotovo 20 sekundi.

Tijekom konferencije za novinare o nedavnom posjetu Donalda Trumpa Saudijskoj Arabiji, Stuart Jones, pomoćnik državnog tajnika za Bliski istok, našao se u velikim poteškoćama. Na pitanje novinara o vrlo teškim kritikama Irana od strane američke administracije, lice višeg dužnosnika se smrzlo gotovo 20 sekundi, da bi na kraju zamuckivajući dao čudan odgovor.

Novinarsko pitanje: „Državni tajnik [Rex Tillerson] kritizirao je iranske izbore i iranski odnos prema demokraciji u prisustvu visokih saudijskih dužnosnika. Kako kvalificirate odnos Saudijske Arabije prema demokraciji i ne mislite li da je demokracija prepreka u borbi protiv terorizma”, pitao je novinar ukazujući na nedosljednost zahtjeva Washingtona koji ovise o sugovornicima čime se diskreditira američka diplomacija.

Neugodna situacija u kojoj se našao Stuart Jones ući će u anale izjava dužnosnika State Departmenta.

Nakon 20 sekundi vrlo neugodne šutnje, dužnosnik se “vratio u stvarnost” i zamuckivajući pokušao dati odgovor:

“Aa, eee,… Mislim da smo pri ovom susretu (u Saudijskoj Arabiji) osjetno napredovali, sa Saudijcima i našim partnerima, protiv ekstremizma ali također…. također donoseći određene mjere koje će nam omogućiti da pobijedimo ekstremizam.”, ne odgovarajući uopće na postavljeno pitanje, te je nastavio:

“Iran je teroristička prijetnja, a državni aparat Irana nije odgovoran prema svojim biračima.”,  završio je odgovor Stuart Jones.

Pošto slika, u ovom slučaju video, govori više od tisuću riječi, prosudite sami razinu neugodnosti dužnosnika State Departmenta.

0 0 vote
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
22 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
3 godine prije

Misljenja sam da je ovo montaza, zamuckivao je i trazio odgovor na jedno logicno pitanje , ali ne 20 sekundi, mislim da je rijec o 4 sekunde koje su pomnozene sa 5 , 2+2 =5 🙂

Čardak
Gost
Čardak
3 godine prije
Reply to  Georgij Žukov

Pa, 10-12 sekundi sigurno jest jer se u tom periodu mogu vidjeti sitni pokreti prstiju i izraz lica. Nakon toga slijedi još 8-10 sekundi u kojima se čini kao da je čovjek zamrznut, niti ne diše. Moguće da je jedan frame od možda jedne sekunde rastegnut na 7-8 sekundi… No da je situacija bila neugodna “za propasti u zemlju” to sigurno jest. Pretvaraju se da podržavaju univerzalne vrijednosti, a ustvari su licemjerni do besvijesti jer podržavaju svakoga tko je “njihov”, makar bio najgori “kurvin sin”. Takvo licemjerje se ne da nikakvom logikom pokriti. Zato su američki geopolitički oponenti u ovom trenutku u “diplomatskom raju” da se tako izrazim – jer svog neprijatelja mogu pobijati naprosto govoreći istinu, a to je nenadmašan argument koji daje maksimalan kredibilitet…

DEU
Gost
DEU
3 godine prije
Reply to  Čardak

Ovo za diplomatski raj imaš pravo. Redakcijo dajte Čardaku da piše na Logično.

Grdi
Gost
Grdi
3 godine prije
Reply to  Georgij Žukov

Cardak, … ovo ponasanje amera me podsjeca na bizant, ….. upravo zato su i propali jer su se ovako ponasali ……..

glaro
Gost
glaro
3 godine prije
Reply to  Grdi

* Grdi *
Odhebi, gnjido.
Ti ne znas sto je Bizant.
Ti znas za Bizant kako su ga ocrnuli westerners.
Jednom je bio rimsko carstvo koji se podjelio na dva djela.
Bizant je bio nasljednik rimskog carstva i kad vise Rima nije bilo kao carstva.
I zasto su bivse bizantske zemlje danas u NATO teroristickoj organizaciji?

360
Gost
360
3 godine prije
Reply to  glaro

Da, bio je ali nije ni to tako crno bijelo. Bio je dok se grci nisu ugurali u njega.
Vec od Marka Aurelija carevi jako kriticki gledaju na Rim i rijetko kada odlaze u Rim. Vladaju iz drugih gradova.
Konstantin rodjeni nislija iz dalmatinske porodice Valeria nakon sto potpisuje teska srca dokument kojim rimsko krscanstvo stavlja kao sluzbeno osniva novi centar Konstantinopol ili kako nas narod kaze Carigrad! On sam je krsten u ARIJANSKU crkvu a ne u katolicku. To je nesto sto je danas toliko prebrisano i o cemu nitko nista ne zna a posebno Crkva. Tj pravi se da nezna.
To je osnova krize treceg stoljeca. Vjerski rat arijanaca i atanasijevaca tj slavenskog/ilirskog i rimskog krscanstva. Da skratim, Konstantin u Carigradu sluzbeno vodi drzavu pod rimsko krscanstvo ali je sam arijanac. To su jako zamrsene stvari jer ta je povijest namjerno sakrivana i pisana alegorijama. On sam arijanac svi na dvoru za Rim. Nakon Nicejskog sabora iliri, bastinici arijanstva iz kojih je izaslo najvise rimskih careva i zbog kojih je Rim postao carstvo, ne zele zivjeti u takvom carstvu. Oni pozivaju svoju slavensku bracu koja su zivjela van carstva te zajedno s njima ruse Rim. To su ti Geti krivotvoreni germani. To pocinje s Konstantinom a zamah dobiva kada Teodozije zabranjuje sve druge “poganske” vjere. Tada se carstvo dijeli na zapadno i istocno. Odmetnuti Iliri koji su bili udarna snaga rimskih legija zajedno s Gotima unistavaju Rim na koje ovi dizu ostatke legija koje su ostale vjerne te azijska hunska plemena. Sa carem Valencijanom i njegovom sestrom Honorijom Atila Hunski Bic Bozji je vrlo povezan. On im je polubrat a moguce i brat. To su bili potezi ocajnika. Taj rat do pada Rima 476. pa dalje je izbrisao citavu anticku civilizaciju i Europu gurnuo u mrak srednjeg vijeka gdje je carevalo praznovjere i sotonizam krv rat tlacenje neznanje….–rimsko krscanstvo.
Zato je svo znanje dolazilo kasnije od arapa tj s istoka jer se tamo nije tako nesto dogodilo. Istocni Rim Carigrad ne diraju zbog ilirskih careva koji su se tamo premjestili. Iako tamo kroz godine sve vise slabi arijanski utjecaj a jaca utjecaj odredjenih oligarhija koje postaju sve jace i na kraju preuzimaju carski tron. Oni stvaraju svoju verziju rimskog krscanstva grcko krscanstvo. Opusteniju varijantu rimskog ali nimalo bolju od rimskog. To su ti grcki uljezi u carigradu kako ih zove bugarski car Simeon koji je kampirao ispred Carigrada 25god s nadom da ga osvoji. Ali neuspjesno. Jer duplim pasom Rima i Bizanta on biva otrovan u isto vrijeme kad i kralj Tomislav koji je Rimu bio zivi stit u slucaju da se Simeon okrene prema Rimu. Od Rima su Iliri silom postali katolici=Hrvati a od Bizanta su Iliri silom postali pravoslavci =Srbi.
Rim i Bizant se prepiru medjusobno ali zapravo rade zajedno na iskorjenjavanju arijanstva. Krizarski ratovi upereni protiv Arapa jednako tako su upereni protiv Ilira/Slavena. Najvece pocetne stete su krizari tu pretrpjeli. Saraceni/Arapi i Slaveni su partneri jer arijanstvo i tadasnji a i danasnji islam su jako slicni. Zato je Dalmacija morala biti osovojena jer su Iliri izgubivsi more izgubili poveznicu sa Arapima. Harat Sakaliba najveca cetvrt u arapskom uporistu na Siciliji u Palermu. Jedan od njihovih vodja je imao nadimak Saklab jer su se arapske i slavenske dinastije stalno uzimale. Zadnji ostaci Dalmatinskog ilirskog krscanstva su ostali zbijeni u srcu Bosne. Oni dolaskom Osmanlija odmah dobrovoljno prelaze na islam i od tud muslimani u Bosni dok ih u Srbiji Makedoniji skoro pa nema. Razlog je sto je tamo narod vec bio prebacen na grcko krscanstvo. U bosni zadnji arijanci prelaze na islam odmah jer im je draza ta jako slicna vjera nego Madjari koji salju vojske da istrjebe crkvu bosansku po nalogu pape, naravno. Valja reci i to da nijedna od ovih vjera pa ni islam nije do danas uspjela uci u psihu naroda i izbaciti staro krscanstvo. Tako da taj milenijski rat jos i danas traje. Gledajuci iz ove perspektive nema smisla velicati Bizant.
Iako je poceo kao pokusaj otpora tadasnjim strukturama moci zavrsio je kao svoja suprotnost. Ista stvar je i sa Amerikom jer je i ona nastala na arijanizmu i na otporu europskom feudalnom sustavu temeljenom na rimskom krscanstvu. Filozofija otaca Americkedrzave je nista drugo nego Arijanizam. Cak je malo znan podatak da su oni trazili da ih prva prizna Dubrovacka republika sto je i ucinjeno. Simbolicki posljedni slobodni teritorij nekada mocne Ilirije centra Arijanizma i antickog svijeta. Pogledajmo u sto se Amerika pretvorila danas. Dogodilo joj se isto sto i Bizantu. Oni protv kojih se borila su prodrjeli u nju na tihi nacin bez metka ispaljenog. Vidite li koliko je povijest ziva i aktualna u danasnjem vremenu za razliku od krivotvorene povijesti koja je samo skupina nekih dosadnih podataka koji nemaju smisla i nemogu se povezati i aktualizirati u danasnjem vremenu. Glavne krivotvorine su dolazak Slavena i pokrstavanje Slavena. Prvo slaveni su nositelji antike i predantike u Europi (“indijanci europe”), a drugo pokrstavanje nije nista drugo nego prekrstavanje. Krscantvo je od nicejskog sabora krivotvoreno a onda macem nametano svima a posebno nama. Te dvije podvale su korijen svih podvala i nakon sto su se one prihvatile za sve ostale podvale se otvorio put.

Kili
Gost
Kili
3 godine prije

Koji bijednik!

gostgost
Gost
gostgost
3 godine prije

izgleda da je cekao sto ce mu bubica u uhu savjetovati ali i tamo tisina

Brane
Gost
Brane
3 godine prije

Kad pomisliš da ovaj retard ima godišnju plaću od cca 300.000 USD za pravljenje budale od sebe…

Moreno
Gost
Moreno
3 godine prije
Reply to  Brane

On nije retard kad ima 300000 godišnje jerbo je to samo naknada kako bi radija retarde za one koji ga gledaju i slušaju

Hezbollah
Gost
Hezbollah
3 godine prije

Ameri na svakoj konferenciji za novinare imaju predviđena pitanja i odgovore, i novinar svake TV kuće ima pravo na eventualno 3 pitanja. Ovaj je naučio napamet predviđeni odgovor na dogovoreno pitanje, samo što je novinar postavio drugo pitanje.

Moreno
Gost
Moreno
3 godine prije

Ovoga će prominit, pari amater za razliku od svih dosadašnjih glasnogovornika koji su spremni odma odgovarat (i lagat, naravno) u jednom dahu bez da trepnu.
Evo primjer profesionalnog invertiranja stvarnosti jedne glasnogovornice SD;
https://www.youtube.com/watch?v=wiJKxdomLQ0

Ivan1
Gost
Ivan1
3 godine prije

Ima čovjek stomačnih problema.
Proćeralo ga, pa je odmah odjurio na hitan sastanak.

turbo
Gost
turbo
3 godine prije

@ Zlatan

“Iran je teroristička prijetnja, a državni aparat Irana nije odgovoran prema svojim biračima.”,

Interesira me što
kaže moralista Zlatan – koji skaće u obranu židova neprekidno.

Sad šuti, schwul.

Koča Popović
Gost
Koča Popović
3 godine prije
Reply to  turbo

@turbo, kleveces druga @Zlatana pa moram reci koju. Svaki njegov komentar ide u obranu humanosti i kontra fasizma, bez obzira na pripadnost.

ZigAtman
Gost
ZigAtman
3 godine prije

“alternative media has made american officials look stupid. The question is for how much longer are we going to allow them to constantly lie to us from that podium.”

Savio
Gost
Savio
3 godine prije

Zasto, pa zato sto je neprirpdno lagati, pa je morao da napravi napor intelektualni da smisli kakvu takvu laz da ima minimum logike. Naravno nije uspio.

Jupiter
Gost
Jupiter
3 godine prije

Nije lako odgovoriti na činjenice , a predstavljaš naj demokratskiju državu
čije diplomate nisu naučene da lažu.

gostgost
Gost
gostgost
3 godine prije

ivan pernar je ovu vijest objavio na svom facebooku koji prati 185 000 ljudi znaci on prati portal logicno mislim da on i njegov rad zasluzuju da i portal poprati njega

Dario
Gost
Dario
3 godine prije

Pa u S.Arabiji su Trumpa darivali sa preko milijardu i 300 miliona dolara vrijednosti da ih prigrle sebi a sve protiv Irana, u Iranu moze dobiti samo golu istinu i realnost i nogu u guzicu a ovamo neka ih potkupljuju i isisavaju naftu sa njima i suruju u zlim planovima

Mike
Gost
Mike
3 godine prije

Dok god Saudijci budu financirali natocioniste, neće biti problema sa demokracijom u toj vukojebini od zločinačke države. Iran, Sirija itd. s druge strane nisu podani cionistima i bankarskoj mafiji pa su pretnija ”demokraciji”…

Tony Ghost
Gost
Tony Ghost
3 godine prije

Ja bi ga pitao sta kaze na izjavu obame da su oni napravili teroriste i da jos uvijek financiraju teroriste. Ili je obama lazov ili on, neko mora bit. Ali svi mi znamo istinu ako je zelimo znat.

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.

Izbornik