Zastrašujuće izjave “hrvatskog ministarstva istine” Faktografa o prijateljima terorista u Siriji?

Faktograf o Bijelim kacigama
60 komentara

Nedavno su iz Washingtona upućene optužbe da se Rusija već upliće u američke izbore koji će se održati u studenom i da je zbog toga treba sankcionirati. Proteklih dana su američki dužnosnici optužili Rusiju i za „ratne zločine u Idlibu“, nad nenaoružanom opozicijskom nejači i zatražili su da se „ruski zločinci“ izvedu pred lice pravde.

Da bi sve bilo u skladu sa zakonima i propisima “Ministarstva istine”, kojeg “sponzorira” strani faktor, Faktograf je upozorio hrvatskog novinara Roberta Valdeca da crno nije crno, već je bijelo i da Bijele kacige nisu u društvu terorista, već su dobrovoljna skupina koja pomaže žrtvama sukoba u Siriji. Oni nisu uspjeli pronaći dokaze za te tvrdnje, a britanski listovi potvrđuju humanitarni karakter organizacije, a ove dole u žutim prslucima su vjerojatno podmetnuli Rusi, kako bi mogli širiti svoju zlokobnu propagandu.

FOTO: Bijele kacige u društvu „humanitarne organizacije“ čudnog imena Al-Nusra Front i opozicijska „nejač“ u Idlibu s tek položenim vozačkim ispitom

Bijele kacige i Al-Nusra


U međuvremenu je Mike Pompeo izjavio da međunarodni kazneni sud u Haagu nema moralno pravo da istražuje „potencijalne“ ratne zločine američke vojske u Afganistanu, a specijalni izaslanik za Siriju James Jeffrey se s američkom delegacijom na sirijskom teritoriju sreo s „humanitarcima“ i zahvali im se na radu u spašavanju života sirijskih civila.

FOTO: Američka delegacija 3. ožujka s Bijelim kacigama u okupiranom dijelu Sirije

Američka delegacija s Bijelim kacigama
Američka delegacija s Bijelim kacigama

Je li to sve? Naravno da nije. U State Departmentu su Rusiju optužili za val dezinformacija o koronavirusu, a sve gore je logično, nesporna istina i ništa drugo već istina, a ono što vidite svojim očima, to je optička varka ili foto i videomontaža „ruskih trolova“.

Koordinatorica Centra za globalnu interakciju američkog State Departmenta, Lea Gabrielle, rekla je da Rusija stoji iza “roja lažnih internetskih osoba” koje šire laži o koronavirusu na internetu, prenosi Washington Post. Istovremeno je dodala da je “cijeli ekosustav ruske dezinformacije uključen u igru”.

Prema Washington Postu, njezine su riječi posljedica informacija koje su se pojavile u neobjavljenom izvješću u kojem je navedeno da je u tri mjeseca objavljeno gotovo 2 milijuna objava na Twitteru u kojima su promovirane teorije zavjere vezane za koronavirus.

Ipak, Lea Gabrielle nije povezala ovo izvješće i zaključke o masovnoj „ruskoj internetskoj intervenciji“. Prema njenim riječima, snage povezane s Moskvom, djelujući, primjerice, putem službenih državnih medija i lažnih internetskih računa bile su dio napora Rusije da “iskoristi zdravstvenu krizu koja užasava ljude širom svijeta kako bi se pokušala promicati svoje prioritete”.

Gabrielle je, govoreći u Kongresu, također rekla da Rusija i Kina predstavljaju “sve veću prijetnju” na internetu.

Prema njenim riječima, Kremlj posebno, “nastoji oslabiti svoje protivnike manipuliranjem informacijskim okruženjem na prljave načine, polarizirajući političke diskurse i pokušavajući uništiti vjeru javnosti u dobru upravu, neovisne medije i načela demokracije”.

Prema Washington Postu, rad centra, kojeg vodi Lea Gabrielle, dobio je veliku važnost usred trenutne američke izborne kampanje koja se odvija četiri godine nakon što su “ruski agenti” pokušali koristiti društvene mreže da potkopaju predsjedničku utrku 2016. godine. Naravno, to je također „istina“, iako američki specijalni istražitelj Robert Mueller, uz sav uloženi trud i dostupne informacije koje su mu dali CIA, NSA, FBI, DHS i druge agencije, nije uspio pronaći dokaze za te tvrdnje.

I ne zaboravite, nije istina ono što vidite, što se može dokazati i provjeriti, već je istina ono što kaže Faktograf, ma kako vam to suludo zvučalo. Za sada su sankcije za neposlušne isključenje iz društvenih mreža, ali Njemačka već ima zakon s novčanim kaznama, a sada za istinu na društvenim mrežama, ako je „politički nekorektna“, slijede i zatvorske kazne. Naravno, samo za poziv na nasilje i mržnju, ali objasnite Grcima s otoka Lezbos da nakon kaosa na otoku s 20 000 migranata i priljevom novih ne budu ljuti i ne iskale bijes na Facebooku, Twitteru ili nekoj drugoj mreži, jer do premijera i ministara ne mogu doći, a prepušteni su na milost i nemilost migrantskoj krizi i svim negativnim posljedicama koje nosi sa sobom.


Faktograf o Bijelim kacigama
Faktograf o Bijelim kacigama – POVEZNICA prema Facebook objavi
američki izboriFaktografPropagandaratni zločini
Pretplatiti se
Obavijesti o
60 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mikojan
4 godine prije

Sve države koje su rovarile protiv legalne vlasti u Siriji neka si uzmu sad ove “izbjeglice” iz Turske. To bi bilo barem malo pošteno od njih, Turska drži najveći teret tih ljudi, jedan dio usmjeriti na Izrael, USA a ostalo rasporediti po EU. Drugi puta će dobro razmisliti kada će se mješati u državna uređenja jer im se eto predsjednik ne sviđa, ne skida gaće pred njima.

Dečko sa ulice
4 godine prije

Faktograf,
US financirano ZLO koje za njihove mizerne političke interese očito širi laži i dezinformacije.
Prošle godine finacirano sa $70 000, a kako vidim ove godine počeli su lažima napadati i objavljivati njihove “istine” čak i sa privatnih fb profila.
Zatvoriti, protjerati, kad bi bilo zakona i pravice.

Zen
4 godine prije

Ma meni je žalosno zapravo da ima toliko ljudi koji bi za par dolara prodali svoj obrt, svoj narod, svoju kulturu, sve ono sto si ucio i sto su te ucili. Karma je zajebana stvar. A karma kada vraća vraća jače, i to ne po nama nego po nasim najblizima.

Petar
4 godine prije

Factograf?? On ima svoju upitnu istinu

Tadmur Palmirovic
4 godine prije

Evo ti ljudino jedan plus+, čisto,..onako radi ljudske, da ti krene na bolje, loše ti je počeo dan. U gadan si maler upao. 🤣

varjag
4 godine prije

Tako je Mikojane…………….

Tadmur Palmirovic
4 godine prije

@eks, ovaj naš mlatimudan🤣je u pravu bar što se tiče Rusa tj. staljinističko/boljševičko/komunjarske bagre. Ti Rusi potopili su Atlantidu, Lemuriju, Anunakije protjerali čak na Nibiru. Vidiš one kratere na južnoj polulopti Marsa: nukearkama su mu oduvali atmosferu i opustošili planetu. Krapinska pećina i danas krije krvave ruske tragove jer u lobanjama tamošnjih neandertalaca pronađena municija 7.62 od ruskog Kalaša.Asteci, Maje, Toteci, Inke, Sijuksi, Apači, Bušmani itd.. Nećemo dalje….

Abe 04 RemiLou
4 godine prije

Faktograf? Ali to nije nešto kao Newsbar? Nek izmisle nešto svoje, nisu duhoviti.

No hard feelings
4 godine prije

Faktografov osvrt na snimku dimljenja očiju djevojčice, citat s članka:
“Ista se snimka može promatrati i na drugi način pa zaključiti da osobe na snimci pokušavaju pomoći djeci nadraženoj suzavcem.” Wtf?!?!

Moris
4 godine prije

Faktograf je još jedan način podilaženja gazdama. Oni vrše cenzuru na facebooku na primjer. Podijelio sam na facebooku vaš članak ” Da li je korona virus kineski” i to je smjesta bilo cenzurirano jednostavno zacrnjeno. Postoji dosta nezavisnih izvora o čemu sam se osvjedočio, da postoje ozbiljne indicije da je vaš članak istinit. Međutim bilo je klasificirano kao “Netočna informacija, provjerili nezavisni izvori”. Da skratim počela je cenzura interneta u Hrvatskoj preko Faktografa. Na žalost uvijek prednjačimo u lošim stvarima.

Blue eye
4 godine prije

Dođe lik i odvali nebulozu koja jedino može biti provokacija. Mislim, zar se može biti toliko glup a naučiti pisati? Nemoguće. Nažalost nije jedini i svi su tu da i ovaj portal uvaljaju u blato, diskusije svedu na najniži nivo prepucavanja i vrijeđanja, te spriječe razmjenu mišljenja i informacija. Razumijem reakciju, i sam nekad reagiram pa lupim minus ili napišem odgovor a to je najgore što možemo uraditi. Ipak trudim se da preskočim takve “komentare” i odustanem od čitanja čim vidim kuda to vodi. Emotivne reakcije dovode do ispisivanja gomile besmislenih komentara koji nemaju nikakve veze sa temom. To opet dovodi do napuštanja diskusije većine komentatora, pa i portala nakon izvjesnog vremena. NE HRANITE TROLOVE! Uništiće nam i ovaj portal.

Ivek
4 godine prije

Faktograf je smeće od novina a mislim da je i više vrijeme da se donese nekakav zakano npr. Lex Izdajice-dezinformatori koji rade za strane interese te da se propisno kazne. Gori je 1 domaći izdajnik nego 100 neprijatelja davno poznato.
Hrvatska obiluje domaćim izdajnicima koji su se prodali za “judine škude”.

Observer
4 godine prije

Sreća pa je smeće od stranice faktograf.hr sasvim irelevantna stranica: https://www.similarweb.com/website/faktograf.hr

Usporedbe radi, evo statistike za logicno.com: https://www.similarweb.com/website/logicno.com

Alex
4 godine prije

Propaganda ovog tipa je izum Josepha Goebbelsa, ali su je prigrlili svi,a ponajviše, izgleda,Zapadna”demokracija”,pa su učenici prevazišli učitelja.

tedi
4 godine prije

zrakoprc,hahaha

glineni golub
4 godine prije

Zastrasujuca izjava.. i #hrvatsko ministarstvo istine# .. to ga dodje rekla kazala ko u horoskopu..

Niks
4 godine prije

Lik ima dobrih reportaza i hrabrosti, te je doprinjeo o istini za Siriju i tu mu skidam kapu, ali kad ga vidim u društvu Glasnovića i Culeja znam odmah da smo dva svijeta različita. PS. za komentatore iz Srbije ili BiH koji ne znaju, to je tipa kao da se naslikavate sa Radikalima (SRS)

tuf
4 godine prije

Sažetak modusa operandi ‘Bijelih kaciga’: http://theredelephants.com/truth-white-helmets/

Max
4 godine prije

UOPĆe ne idem na taj Fktograf.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI