Zbog nereda na Capitol Hillu, Facebook zabranio Trumpov korisnički račun na najmanje dva tjedna

Trump - Facebook - Ban
49 komentara

Facebook i njegova podružnica Instagram nastavit će blokirati sadržaj Donalda Trumpa sve dok se izabrani predsjednik Joe Biden ne smjesti u Ovalni ured, rekao je Mark Zuckerberg, pozivajući se na nerede koji su se danas dogodili u Capitol Hillu.

Izjavljujući da su “rizici koji bi mogli nastati ako bi se dopustilo predsjedniku da i dalje koristi našu uslugu,” tijekom pripreme za Bidenovu inauguraciju, “jednostavno preveliki” da bi se oni mogli dopustiti, izvršni direktor Zuckerberg najavio je u četvrtak da će predsjednikovi računi ostati zaključani “na najmanje dva tjedna.”

Zuckerberg je rekao da Trump namjerava “iskoristiti svoje preostalo vrijeme na funkciji kako bi omeo mirnu i zakonitu tranziciju vlasti” na Bidena, tvrdeći pritom da je predsjednik namjerno koristio Facebook za “poticanje nasilne pobune protiv demokratski izabrane vlasti.”

Izvršni direktor Facebooka utvrdio je da su Trumpove nedavne objave, u kojima on osuđuje ono što on smatra ukradenim predsjedničkim izborima, imale za cilj “izazvati daljnje nasilje između njegovih simpatizera i protivnika”, inzistirajući da se cijela zemlja sada mora udružiti kako bi osigurala inauguriranje Bidena, koji na vlast dolazi mirno i u skladu s utvrđenim demokratskim normama.”

Društveni medij uklonio je danas ili označio kao neprihvatljive i kao oznake koje potiču na nasilje nekoliko Trumpovih objava, dok su njegovi simpatizeri održali prosvjed na Capitolu. Ako bi mu bilo dopušteno nastavljanje korištenja Facebooka, Trump bi svoje simpatizere gurnuo preko ruba, rekao je Zuckerberg.

Iako je Zuckerberg priznao da je njegova platforma ranije dopuštala Trumpu i drugim kontroverznim ličnostima objavljivanje neprikladnih materijala, inzistirajući da javnost “ima pravo na najširi mogući pristup političkom govoru”, rekao je da je “trenutni kontekst sada bitno drugačiji” jer je preostalo manje od mjesec dana Trumpovog mandata.

Predsjednik je u više navrata obećao da će ukloniti Facebook i članke koji su slični članku 230 zaštite zakonske odgovornosti, ali s manje od tri tjedna funkcije, to je gotovo neostvarivo.

Jasna, otvorena cenzura Trumpa predstavlja nešto poput filozofskog odmaka za Zuckerberga, koji je još u ožujku tvrdio da Facebook “ne bi trebao biti arbitar istine svega onoga što ljudi govore na mreži”, čak i dok su se njegovi zaposlenici žalili da je platforma predsjedniku pružala previše otvorene ruke.

U neredima nastalim u srijedu poginule su četiri osobe, uključujući Ashli Babbitt, veteranku ratnog zrakoplovstva, koju je policajac ubio dok je pokušavala nasilno ući uCapitol Hill. Troje drugih poginulih poginulo je u onome što je policija nazvala “hitnim medicinskim slučajem.” Iako su vlasti bile dobro svjesne da je veliki pro-Trumpov kontingent tog dana planirao hod na Washington, čak i kad je predsjednik pozvao na “divlji” prosvjed, bili su nespremni, a tek su u posljednji trenutak uputili pozive susjednim državama na slanje svoje Nacionalne garde, nakon što je šteta već učinjena.

Kako se kaos razvijao, Trump je na kraju pozvao svoje odlučne pristalice neka”se vrate u svoje domove”, jer “moramo imati mira.” Međutim, neki su njegov poticaj neka “zauvijek pamte ovaj dan” doživjeli kao odobravanje djelovanja prosvjednika u ometanju brojanja glasova Izbornog kolegija.

Cenzura
Pretplatiti se
Obavijesti o
49 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
LZN
3 godine prije

Kako je samo uleteo u klopku…
https://twitter.com/Recramorcen/status/1347290173336215556
https://twitter.com/dancohen3000/status/1347076676342185984
https://twitter.com/Jessica67560896/status/1347228874954911744

Navukli ga ka zadnjeg glupana…………sad bi stvarno moga završit u zatvoru.
Ali jedno je jasno…………no more trump, ni za 4 ni za 8 godina…..poslije ovoga nikad.
Koja naivčina………

A neg.
3 godine prije

Nemoguće, ovo nije cenzura predsjednika nego…ma mora bit neko znanstveno objašnjenje…ovo je sigurno za naše dobro…zbilja sam glup…neki amandman o nekakvoj slobodi nečega…ma nije…aaaaaaa ovoga eeeeeee nešto…Milanče pomozi…

Promatrač
3 godine prije
Ici
3 godine prije

Twitter se na Trumpa okomio u vidu pronacističkih manira

Ice
3 godine prije

Pričate o cenzuri, a zašto ne objaviti tko je pobjedio u Georgiji i preuzeo kontrolu nad senatom?

LZN
3 godine prije

Koje li ironije…..
Sve ove naivčine koje su uljetele u dobro pripremljenu klopku i provalili u kapitol hill bit če kažnjeni upravo po zakonu koji je lani doneo baš Trump i koji omogučava da zbog oštećenja savezne imovine demonstranti budu osuđeni na 10 godina zatvora.
Tko sa djavolom tikve sadi……….

hani
3 godine prije

Trump je i sam dosta kriv za sve što mu se događa. Imao je dosta vremena, povoda, ovlasti postaviti sve te platforme gdje im je mjesto. No nije to učinio pa su oni njega sredili. I neće stati nego će nastaviti i dalje. I ne samo prema njemu nego prema svima. Predsjedniku SAD-a, a što će tek raditi običnim ljudima?

Slonica
3 godine prije

Dobra poslovna odluka.
Nek nastave niz i isključe sve nepodobne profile,koji im kvare percepciju i nastave egzistirati u odabranoj i sebi sličnoj sredini.
Ostaje pitanje kako je život funkcionirao i kako su se prije birali predsjednici ako sad tako snažan utjecaj ima jedna društvena mreža.
Mali Zuckerberg si daje takvu važnost ,da će se ubrzo i vrijeme početi računati prije i poslije Facebook-a.

Mucke
3 godine prije

Na prvi pogled bih rekao da jeste uletio u klopku kao zadnji glupan.
Ali ako sam ja sa oskudnim pristupom informacijama znao da je ometan gps i signal mobilne mreze na podrucju W.DC te vidio snimke pripremljenih vreca sa kamenjem ,onda bi i najbolje obavijesteni covjek na planeti to trebao znati.
11 dana do kraja mandata a deep state trci da ga smjeni , koji bi razlog za ovo bio ,cega se boje? Pence neovlasteno izdaje naredjenja
nacionalnoj gardi i samovoljno mijenja zakonski tekst o sluzbeno utvrdjenom broju elektora za pojedinu drzavu?
Svasta se ja nagledah i nacuh u srijedu ,ovo ne moze dobro zavrsiti.
Usput ,snimka ovog nepotrebnog ubojstva se moze naci na netu bez pornica u pozadini.

Emiliano Zapata
3 godine prije

Nijednog korisnika facebooka nije mi zao…
Tako im svima i treba!

Emiliano Zapata
3 godine prije

Gdje je sada komentator iiistina da nam pojasni kako je to jos prosle godine Trump uhapsio, osudio i objesio Obame, Clintonove, Gatesove i dio Hollywooda pa ih zamjenio dvojnicima???
Gdje je njegova mama majjjja da ga brani????

Duki
3 godine prije

Ne bi me čudilo da luđak u ova dva tjedna pokrene i napad na Iran !😁

Herc
3 godine prije

Najbolji predsjednik ikada i vođa normalnih heteresexualnih bijelaca svijeta.Vidimo se akoBog da u drugom mandatu

Dokurčilomi
3 godine prije

Sve dok se Joe ne ustoliči predsjednik je Trump. To je opet udar na demokraciju koliko god ga ja ne volio. Da li su i “ubili” račun predsjednik SAD-a?

davor3
3 godine prije

Dominion Voting Systems podnio je u petak tužbu za klevetu protiv odvjetnika Sidneya Powella, tražeći najmanje 1,3 milijarde dolara za Powellove “divlje optužbe” da je tvrtka namjestila predsjedničke izbore za Joea Bidena.

Powell je tjednima bez dokaza tvrdila da je dobavljač izborne tehnologije, čija se oprema za brojanje glasova koristila u nekoliko država, bio dio sheme za krađu izbora od predsjednika Donalda Trumpa. Powell je zastupala Trumpa u nizu neuspješnih tužbi pokrenutih radi osporavanja ishoda izbora.

Poell je tvrdila da je tvrtka stvorena u Venezueli kako bi namjestila izbore za pokojnog čelnika Huga Chaveza i da ima mogućnost zamjene glasova.

She has claimed that the company was created in Venezuela to rig elections for the late leader Hugo Chavez and that it has the ability to switch votes.

gostgost
3 godine prije

Trumpov račun na twitteru je upravo izbrisan. Milijuni ljudi, uključujući Trumpa u ovom trenutku prelaze na Parler. Parleru se konstantno ruši server od navale novih usera. Apple već satima pokušava srušit Parler. Pa ovo je totalni kaos. Amerika i ostatak planete čeka vesela 2021.

3 godine prije zadnji put uredio gostgost
mirko
3 godine prije

Kolika kolicina gluposti u jednom kratkom komentaru.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI