Zelenski će ‘završiti kao Hitler’

Dmitrij Medvedev
69 komentara

Ukrajinski lider Vladimir Zelenski mogao bi doživjeti istu sudbinu kao nacistički diktator Adolf Hitler, tvrdi bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev. Komentari su uslijedili kao odgovor na sugestiju Zelenskog da će zvaničnici Kremlja dočekati “tužan kraj”.

“Ne znamo ko će dočekati koji kraj”, napisao je Medvedev na Telegramu, prije nego što je ukrajinskog predsjednika uporedio sa Hitlerom, koji je izvršio samoubistvo tokom završnih faza Drugog svjetskog rata dok su sovjetske trupe jurišale na Berlin.

Bivši ruski lider je takođe optužio Zelenskog da “želi smrt svima u Kremlju”.

Njegove primjedbe uslijedile su kao odgovor na intervju koji je BBC objavio u petak, u kojem je Zelenski izjavio: “Vjerujte mi, oni u Kremlju… završit će se loše za njih.”

Ukrajinski predsjednik je izrazio želju za brzom smrću sadašnjeg ruskog rukovodstva, uz tvrdnju da oni “sigurno neće umrijeti prirodnom smrću”.

Intervju sa Zelenskim dolazi manje od dvije sedmice nakon napada dronom na Kremlj, koji je Moskva opisala kao pokušaj atentata na predsjednika Vladimira Putina i teroristički čin. Ruski lider nije bio u Kremlju u vrijeme incidenta.

Rusija je optužila Kijev da je organizovao napad i rekla da zadržava pravo da odgovori kako smatra prikladnim. Ukrajina je negirala bilo kakvu umiješanost u incident, iako je napad natjerao Medvedeva da pozove na “fizičko uklanjanje” Zelenskog.

Šef kijevske obavještajne službe Kiril Budanov kasnije je obećao da će “nastaviti ubijati Ruse bilo gdje” do “potpune pobjede Ukrajine “. Kremlj je tu izjavu označio “zaista gnusnom” i rekao da je to potvrda da je Kijev umiješan u orkestriranje terorističkih napada.

MedvedevrusijaukrajinaZelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
69 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
stopostoo
11 mjeseci prije

Šta, živjet će u Argentini do kraja života, ili?

burt
11 mjeseci prije

nije to bio nikakav pokušaj atentata nego poruka da se može napadati sofisticirane ciljeve u Moskvi

yxz
11 mjeseci prije

Američki političko-vojni diktat i utjecaj se je uvukao u sve europske političke, medijske i financijske institucije. USA direktno upravčja i kontrolira cjelu EU, koja je u stvari američka kolonija.

Ringo10
11 mjeseci prije

Moze Medvedev da sere ali ova vojna kampanja ne ide kako treba
Rogozin trazi opcu mobilizaciju

Grdi
11 mjeseci prije

Ali dali Medvedev zna za oni ajmo rec teoriju – zavijeru, da je A.H. uspio pobijec u argentinu i tamo zivio sa mnogim bivsim nacistima do kraja zivota u jednom njemackom selu visoko u andama !? …..

Zoro
11 mjeseci prije

iritantno, jedini portal di se može pročitat nešto što nije diktirano sa zapada i najviše komentiraju prozapadni, ne znam kako da ih nazovem da ostane koliko toliko u granicama pristojnosti, na prozapadnim portalima nema pristupa nikome ko misli drugčije od diktata, a oni navalili ovamo da zas… i ovaj portal, jednostavno prisustvo ovakvih komentara stvara lošu sliku o portalu i iritira slobodno misleće ljude, predlažem cenzuru prozapadnih komentara, cenzura je danas postala uobičajena pa onako malo za promjenu sve isto samo skroz drukčije

Xam
11 mjeseci prije

Ide rusija u delove poslije ukrajinske ofenzive.

Max
11 mjeseci prije

Mogli su oni gađati Zelenskog pa nisu . ali možda nije bio u Ukrajini.

tihobl
11 mjeseci prije

Da li ce Zelenski nastupiti na Eurosongu ?
Prosle godine je govorio da ce ga odrzati u Mariupolju, a sad pokusava da dobije englesku vizu kako bi prisustvovao trandzoviziji.

tihobl
11 mjeseci prije

Kijevski generlastab kaze sa su tokom noci rusi izveli 46 avio udara, a danas 59. To je 105 fabiranja u jednom danu.
Ruski generalstab prijavljuje manje borjeve, ali Konasenku odavno ne vjerujem od kako sam ga uhvatio da sve brojeve umanjuje.

Demokracki
11 mjeseci prije

Naravno da hoce, iz istog vaginalnog otvora su obojica isplazila.

Ico
11 mjeseci prije

Ukoliko Rusija EUropskoj Uniji zaustavi opskrbu energentima i ostalim mineralnim sirovinama potrebnim za kapitalističku proizvodnju, Amerikanci će EUropsku Uniju ” pustiti niz vodu “. Neće Ameri financirati EU, kao nekada Sovjetski Savez svoj trabante: Poljska, Istočna Njemačka, Mađarska . . .

gigi pinna
11 mjeseci prije

Kiril Budalov, LOL!
Neće završiti Elensky u Argentini – u Londonu ima stančinu, u Miamiju vilu, onu u Toscani je prodao…

mmne
11 mjeseci prije

kuda beze….prema zapadu?

hiber
11 mjeseci prije

Pravi Medvedev je vjetojatno umro prije 5 godina od ciroze jetre. Ovo je neki mladac koji mu je oteo zaporke. Sto se tiče Zelenskog, s obzirom na rusko napredovanje, do prije tjedan dana, da bi doživio sudbinu Hitlera trebao bi prvo poživiti jedno milion godina, dok bi Rusi došli do Kijeva. Sada s obzirom da rusi napreduju unatrag, mogao bi prije dočekati kraj svemira.

tihobl
11 mjeseci prije

Danas je u Luganjsku praznik i bio je raketiran.
Odmah se pojavlila ddezinformacija da su englezi ispucavali Storm Shadow.
Ustvari ameri su ispucavali rakete mamce dugog dometa koje sluze za otkrivanje radara i preopterecenje PVO. U cemu je fazon? Te rakete se ne pojavljuju ni na jednom spisku isporucene opreme. Ameri racunaju posto je rijec o mamcima bez bojeve glave da to nije prelazak crvene linije.

Andy
11 mjeseci prije

Rusi ne shvacaju da je u Ukrajini potrebna demonstracija vojne sile, svako njihovo suzdrzavanje ce biti shvaceno kao znak slabosti. Sve spijunske avione koji uzlijecu iz Rumunjske ili okolnih zemalja trebaju rusiti. Oni nemaju izbora, dosadasnjim metodama nece ostvariti ciljeve. Osobno bih rado zelio vidjeti da uspiju, jer je USA najveci destabilizator u svijetu. Zato shvatiti kao dobronamjeran komentar. Rusija moze postati sto je USA bila prije 30tak godina, sve ovisi o njima.

Entoni Fauci
11 mjeseci prije

Previse je Purine
Baci vise koju nuklearku
Kolji kako treba

CWRK
11 mjeseci prije

Nikada prije, ama baš nikada nisam nigdje pročitao ili vidio nekakvu snimku na kojoj jedan predsjednik jedne države prijeti da će ubiti predsjednika druge države i ne samo njega nego i sve koji su su Kremlju !! Hitler je pi-dim u odnosu na qrcosvirca !!!!

So baby talk to me
11 mjeseci prije

Ne znam kako se gospodin Mišo preziva, ali svaki put kad otvorim vest ja čitam Mišo Tomić 😂

Ivan
11 mjeseci prije

Trebali su Rusi ubiti Zelenskog cim se dokopao vlasti i mnogi bi zivoti bili spaseni a patnja ukrajinskog i ruskog naroda nikakova.

Lucija, prva
11 mjeseci prije

” Hrabri ukr vojnici dolaze u bec na rehab nakon gubitka udova, dok se bogati ukri vozaju po gradu u svojim skupim autima, sretnu se u gradu te dve grupe ljudi ali ne komuniciraju,ja svedok,posmatrao sam,jako tuzna slika,imas novac i zivis,nemas novac i gines,patis bez udova,to je realnost,zasto ne pricate malo o tome?ili je to normalno jel?”

😡😡😡😡

Lucija, prva
11 mjeseci prije

Ova stvarčica je zveknula cilj u Odesi, nekidan, a u siječnju u Kijevu.

“Upotreba rakete X-22 je od velike važnosti, jer je ruske trupe ne koriste često.
Ocenjujući situaciju, vojni stručnjaci su rekli da Ks-22 ima karakteristike balističke rakete, i da ga ruske trupe koriste samo kada treba da unište veoma značajan cilj“, navodi se u članku publikacije.

….prvobitno je bila sovjetska protivbrodska raketa sposobna da nosi nuklearnu bojevu glavu.
Primarna namena X-22 bila je da uništi američke nosače aviona i borbene grupe nosača sa njihovim teretom. Raketa može da gađa brane, mostove i druge važne vojne objekte“, …

ove rakete obično lansiraju sa nadzvučnih nosača raketa Tu-22M3. Leteći brzinom od 1,5 maha, oni oslobađaju rakete koje ubrzavaju do 3 maha, a zatim počinju da se spuštaju prema meti. U tom trenutku, rakete brzo povećavaju brzinu i ubrzavaju do 4,6 Maha, nakon čega pogađaju neprijateljski objekat.”

Lucija, prva
11 mjeseci prije

“”Evropske zemlje bi volele da troše budžetska sredstva na socijalnu politiku, ali moraju da daju sve Ukrajini”, rekao je diplomata EU, Žozef Borel, na konferenciji u Firenci.

„Evropska unija bi želela da troši svoj novac na dobrobit građana, na bolnice i škole, ali EU nema izbora“, rekao je diplomata.

Borel je dodao, da se više oseća kao ministar odbrane EU nego kao šef spoljne službe.”

Stara boodalo !! Nije te nitko izabrao niti za jednog niti za drugo !

Lucija, prva
11 mjeseci prije

“Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski, dao je neočekivanu izjavu. On je u intervjuu stranim medijima priznao, (🙄), da se kontraofanziva Oružanih snaga Ukrajine odlaže ” (“Владимир Зеленски тајно је обавестио руководства водећих западних земаља да ће одложити најављивану контрофанзиву – објавио је  The New York Times”) . “Glavnokomandujući Valerij Zalužni juče je zanemario sastanak načelnika generalštabova NATO-a, navodno odbivši da se pridruži sastanku čak i putem video veze” (“ШЕФ Војног комитета НАТО, адмирал Роб Бауер, саопштио је да је главнокомандујући Оружаних снага Украјине Валериј Залужни одбио да присуствује састанку тог комитета на нивоу начелника генералштабова земаља чланица     „Чак и у формату видео конференције“.          Бауер је рекао да се у допису који је добио од Залужног наводи да он не може да учествује због „напете оперативне ситуације на терену“. …додао да ће војни аташе Кијева у Бриселу обавестити земље НАТО-а о припреми контраофанзиве офанзиве Оружаних снага Украјине.”) Iz informativnog prostora nestali… Čitaj više »

Lucija, prva
11 mjeseci prije

“Украјинци засад са запада, северозапад и југозапада нападају руске снаге које уништавају њихов гарнизон у Бахмуту (Артјомовску).          „Вагнеровцима“ је остало да Укре избаце из САМО ДЕВЕТ БАХМУТСКИХ ВИШЕСПРАТНИЦА. До поља западно од града остало има је мање од 480 метара. Ако се нешто крупно не догоди, Бахмут ће бити потпуно ослобођен за неколико дана, упркос томе што су Укри успели да регуларну руску армију одбаце километар и по од пута који Бахмут спаја са Часовим Јаром.          Истовремено су покушали неколико напада у правцу Соледара, али нису прошли иако су у један били кренули са хиљаду војника и неколико оклопних возила.           Зато су осветнички испалили две крстареће ракете на Луганск, главни град ЛНР. Још није утврђено да ли се радило о украјинском систему „Грома“ или је једна од њих била британска Storm Shadows.” Eno tiho tvrdi da su mamci za radare PVO.(?) “Министар спољних послова Украјине Дмитриј Кулеба… Čitaj više »

Pero
11 mjeseci prije

Nije Hitler nego Schicklgruber iako bi najtočnije bilo Frankenberger.

Vendetta
11 mjeseci prije

Pa Rusi prvi znaju da se Hitler nije ubio, o cemu ovaj prica

Гавран
11 mjeseci prije

Posle pokušaja bombardovanja parade sa 100 dronova, počela je sezona lova na kapitalce. Rat je proklizava iz vrlo ograničenog ka totalnom.
Zadnji snimak Zelenomora-sav je unezveren.

Tim
11 mjeseci prije

Kaj u Argentini?

gargamel
11 mjeseci prije

Neki dan sam naišao na zanimljivu mapu Ukrajine na kojoj su prikazani najveći gradovi te zemlje i imena i titule osnivača. Istočnom, centralnom i južnom Ukrajinom vladaju ruski vladari – zapadnom Ukrajinom tj. Galicija poljski vladari.I dan danas klovn kaže kada nabraja te gradove “ne može biti onih koji nikad nisu čuli imena tih gradova”?!! I sad hoće da zabrani život u tim gradovima onima koji su ih osnovali?!! To je sudbina svih “vještačkih” naroda, nedostatak istorije, otimanje i prisvajanje onoga što nije njihovo i rast frustracije i mržnje prema onome što su do juče bili.

gargamel
11 mjeseci prije

Ma kakav zeleni miš, zna mnogo, biče likvidiran kao i Epštijn.

Mario 254
11 mjeseci prije

Vi ljudi moji .pričate svi gluposti. Rusija da je htjela i da hoće ona Ukrajinu pregazi za 24 sata . A ako čitate i slušate vijesti. Ovo nije rat Rusije protiv Ukrajine . Ovo je rat NATO-a i Amerike. Zar nije rečeno onako ovim riječima. AMERIKA I NATO BORIT CE SE PROTIV RUSIJE DO POSLJEDNJEG UKRAJINCA. uz pomoć Eu.i kada malo bolje pogledaš sve to jednostavno nema smisla. Zeleni je prošle godine od Amerike tražio 400 milijuna dolara za kupovinu goriva da ima s čime voditi rat . A na kraju kupio je od Rusa sirovu naftu i prodao ju Europi za t puta višoj cijeni. A oprostite o tome mediji šute pišu samo ono što im se naložilo da pišu

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI