Zelenski kritikuje Zapad jer želi da se sukob okonča

Zelenski
34 komentara

Ukrajinski predsjednik tvrdi da bi kijevske snage bile uspješnije na bojnom polju da im nije zabranjeno da koriste oružje koje je isporučio Zapad za gađanje ciljeva u Rusiji.

Sposobnost Rusije da udari Ukrajinu sa njenog tla daje Moskvi prednost u sukobu, rekao je Vladimir Zelenski u intervjuu novinskoj agenciji AFP u petak.

“Oni mogu da ispaljuju bilo koje oružje sa svoje teritorije na našu. To je najveća prednost koju Rusija ima. Mi sa zapadnim oružjem ne možemo ništa da uradimo njihovim sistemima koji se nalaze na teritoriji Rusije”, objasnio je on.

Američki državni sekretar Antony Blinken, koji je posjetio Kijev ranije ove sedmice, rekao je da Washington “nije ohrabrio niti omogućio napade izvan Ukrajine, ali na kraju Ukrajina mora sama donijeti odluke o tome kako će voditi ovaj rat”.

Međutim, u četvrtak je glasnogovornica Pentagona Sabrina Sing pojasnila da stav Washingtona da Kijev ne bi trebao gađati Rusiju oružjem koje isporučuje SAD ostaje nepromijenjen. Takvo oružje se može koristiti samo za “vraćanje ukrajinske suverene teritorije”, naglasio je Singh.
Ranije ovog mjeseca, britanski ministar vanjskih poslova David Cameron insistirao je da Ukrajina ima “pravo” da koristi oružje koje je isporučilo UK za napad na ciljeve duboko u Rusiji, ako to odluči. Moskva je na tu izjavu reagovala upozorenjem da bi, ukoliko dođe do takvog napada, mogla da gađaju britanske vojne objekte “na teritoriji Ukrajine i šire” .

New York Times i Wall Street Journal izvijestili su u petak da je Kijev pozvao Washington da pruži obavještajne podatke o ciljevima na ruskom tlu usred neuspjeha u Donbasu i Harkovskoj oblasti. Prema NYT-u, američki zvaničnici trenutno razmatraju te zahtjeve, iako su ih prethodno odbili.

Zelenski je rekao da se Kijev sada našao u “besmislenoj situaciji” zbog stava Zapada, koji se “boji da će Rusija izgubiti rat”. I ne želi da ga Ukrajina izgubi.”

“Konačna pobjeda Ukrajine dovest će do poraza Rusije. A konačna pobjeda Rusije će dovesti do poraza Ukrajine”, dodao je on.

Ukrajinske vlasti „žele da se rat završi poštenim mirom za nas. Naravno, Zapad želi da se rat završi. Period. Što je brže moguće. I za njih je ovo pošten mir”, naveo je predsjednik.

U petak je ruski predsjednik Vladimir Putin ponovio da Moskva “nikada nije odbacila pregovore za razliku od ukrajinske strane”, pozivajući se na ukaz Zelenskog iz 2022., kojim mu je službeno zabranjen razgovor sa ruskim kolegom. Međutim, Putin je naglasio da Rusija neće popustiti pred “ultimatumima” Kijeva i njegovih zapadnih pristalica dok pokušavaju diplomatskim putem da dobiju ono što nisu uspjeli dobiti na bojnom polju.

rusijaukrajinazapadZelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
34 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mrčikola
2 mjeseci prije

Pere li neko smb majice ovoga lika…pošto je “prva dama” stalno po Europama.😁

Tupko Glupko
2 mjeseci prije

Zelenski gubi rat u Ukrajini, gdje je slabiji sa doniranim/kupljenim naoruzanjem koje moze prestati dolaziti bilo kojeg trenutka, ne zeli nikako pregovarati, ali bjesomučno napada Rusiju dajući pravdanje Putinu da uđe dublje u Ukrajinu stvarajući tampon zonu i dizući podršku Putinu u ruskom narodu.
Mi već odavno ovdje izrazavamo sumnje da je Zelenski dvostruki agent, jer nitko pri zdravoj svijesti i pameti ne bi radio što on radi.

Ziv je Geza
2 mjeseci prije

“Konačna pobjeda Ukrajine dovest će do poraza Rusije. A konačna pobjeda Rusije će dovesti do poraza Ukrajine”

Znaci ako zelis pobjediti ne smijes izgubiti, jesam li dobro shvatio?

Prаvi Zmаj (Zeleni Zmаj je lаžnjаk i sotоnjаrа)
2 mjeseci prije

“Konačna pobjeda Ukrajine dovest će do poraza Rusije. A konačna pobjeda Rusije će dovesti do poraza Ukrajine”, dodao je on.
—————–

Ovo ko Alan Ford. “Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti”. “Ko izgubi dobitak, taj dobija gubitak”.

Berlin
2 mjeseci prije

On laze cim zine

Josip
2 mjeseci prije

Ukrajinci jebem vas blesave smaknite tu nistariju Zelenskog.

nastran
2 mjeseci prije

idiot…misli da će raketiranjem neke ruske baze u sibiru, ili stambenih dijelova moskve dobiti rat…može dobiti samo gadan uzvrat..i onda opet kukati…kog su vraga izazivali rat koji ne mogu dobiti čak ni s natom?

Sparkling
2 mjeseci prije

“Oni mogu da ispaljuju bilo koje oružje sa svoje teritorije na našu. To je najveća prednost koju Rusija ima.”
Ovom liku konstantno miješaju nešto s bijelim, iako možda u pauzama kad nema nikoga u blizini pomisli – ma što mi je ovo trebalo.
Imao je priliku za potpisivanje primirja i okončanje ovog sukoba za spas stotine tisuća života mladih Ukrainaca. Ali ne, on je slušao (jadnik,možda nije imao izbora) English gentelmane.
Sad imaš to što imaš i više nisi nikakva relevanta ličnost koja može postavljati bilo kakve uvijete.
Želim ti da ti sudi vlastiti narod.
Lp

xyz
2 mjeseci prije

Zelenski je glumac i on samo glumi neovisnog predsednika. Realno je on američka cionistička marioneta, koji samo radi i govori ono, što mu odrede poslodavci i gospodari.
Zapadna politika je prljava, a njen fašizam je potpuno mafijaški, na nivoju međunarodnih ustanova. Upotrebiče sve političke, vjerske i ideološke ekstremizme, da stvori ono što je naumio.

Sir Oliver
2 mjeseci prije

Ovaj je spreman kao Hitler do kraja. Ali sumnjam da ce se korisni idiot ubiti.

burt
2 mjeseci prije

Zelenskoga su uvjeravali da je sve u redu a pokazalo se da je u došlo do korupcije i izdaje, odvođenje trupa na druge dijelove fronte i ostavljanje nebranjenog i neutvrđenog prostora, Budanov je javno govorio da nemaju rezerve u Harkovskoj oblasti i time pozvao Ruse da pređu granicu a znalo se da su se grupirali tri mjeseca s ruske strane granice, čovjek je ili špijun ili je poludio, sad je kasno kad je ruska vojska ušla u dubinu,, Vovchansk i Liptsy se ne mogu obraniti, treba smijeniti špijune i korumpirane dužnosnike u Harkovu i dovesti strane dobrovoljce Ruse, Bjaloruse, Čečene, Gruzijce, Poljake, Britance, Kanađane i dovesti neonacističke jedinice Azov, Aidar, Dnipro, Karpatska Sich za obranu Harkova i spriječavanja dolaska Rusa s leđa Kupyansku

anik
2 mjeseci prije

Na zapadu su vjerovali da če se Rusija slomiti 3 dana posle sankcija.

Max
2 mjeseci prije

A on bi vječni rat dok novac stiže.

Voltaire
2 mjeseci prije

Zelenko !! Zar t stvarno zelis da Ukraine nestane .. ???? A sto mislis sto bi Rusi uradili ????? Tupane.

Darko
2 mjeseci prije

A Zelenski želi što više para izvuču od zapadnih budala 🙂

Zvone
2 mjeseci prije

Zelenski ništa ne želi, on samo radi ono što mu narede gospodari.

Kalle balle
2 mjeseci prije

Kronicni askenazi kamatar i narkomancina u prljavoj zeleno majici jede slavenske zivote i zapadni novac poreznih ovaca

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI