Znanstvenici tvrde da je COVID-19 proizveden u laboratoriju i da je retro-projektiran kako bi se sakrilo podrijetlo

Wuhan institut za virusologiju
103 komentara

Britanski onkolog i norveški virolog, koji su radili na cjepivu COVID-19, vjeruju da podrijetlo smrtonosnog soja leži u istraživanju “Dobitak funkcije”, gdje su virusi genetski modificirani kako bi im pružili nove sposobnosti proučavanja njihovog prijenosa i razmnožavanja.

Dva viša istraživača cjepiva tvrdila su da COVID-19 nosi “otiske prstiju” genetske “manipulacije” – a kasnije pokušava prikriti svoje laboratorijsko podrijetlo.

Eksplozivne tvrdnje iznijeli su profesor Angus Dalgleish, onkolog iz Medicinske škole bolnice St George’s u Londonu, i norveški virolog dr. Birger Sørensen u novom radu koji je objavljen prije objave u Mail Onlineu.

Napisali su da “SARS-Coronavirus-2 nema vjerodostojnog prirodnog pretka” i da sekvenciranje proteina smrtonosnog soja pokazuje da je “izvan razumne sumnje” da je genetski proizveden, navodno na Institutu za virusologiju Wuhan.

“Zakoni fizike znače da ne možete imati četiri pozitivno nabijene aminokiseline zaredom”, rekao je Dalgleish za web stranicu s vijestima. “Jedini način na koji to možete dobiti je ako ga umjetno izradite”.

Par je također otkrio ono za što vjeruju da su znakovi da su ga tvorci virusa dalje projektirali u pokušaju da izgleda kao mutant koji se pojavljuje u prirodi.

“Sojevi koji su se pojavili nakon siječnja 2020. nisu vjerodostojni”, napisali su znanstvenici u radu. “Godinu dana posjedujemo prima facie dokaze o retro-inženjeringu u Kini početkom 2020.”

“Mislimo da su stvoreni retro-projektirani virusi”, rekao je Dalgleish. “Promijenili su virus, a zatim su pokušali utvrditi da se to dogodilo u nizu godina.”

Znanstvenici vjeruju da podrijetlo COVIDA-19 leži u istraživanju “Dobitak funkcije”, gdje su virusi genetski modificirani kako bi im se pružile nove sposobnosti u svrhu proučavanja njihovih mehanizama prijenosa i razmnožavanja.

Glavni medicinski savjetnik predsjednika Joea Bidena, dr. Anthony Fauci, nedavno je bio prisiljen braniti senatorima donaciju wuhanskom institutu u iznosu od 600.000 USD, rekavši da je dao jamstva da novac neće biti upotrijebljen za istraživanje dobivanja funkcije koje je zabranjeno u SAD-u od 2014. do 2017. godine.

“Kako znate da vas nisu lagali i novac ionako iskoristili za dobitak istraživanja funkcija?” Pitao je Faucija senator iz Louisiane John Kennedy. “Nikad se ne zna”, odgovorio je liječnik, ali inzistirao je da su znanstvenici u laboratoriju “pouzdani”.

Dalgleish i Sørensen prvi su put iskazali svoje zabrinutosti prošlog ljeta nakon što su otkrili sumnjive osobine smrtonosnog virusa, dok su radili na cjepivu protiv COVID-19.

Objava studije podudara se s obnovljenim naporima u SAD-u da se ospori široko prihvaćena teorija da novi virus potječe od divljih životinja, koje se prodaju za ljudsku prehranu na ”svježim tržnicama” u gradu Wuhan, a šišmiši ili ljuskavci glavni su osumnjičeni.

List također optužuje Kineze za “namjerno uništavanje, prikrivanje  podataka” na Institutu Wuhan i ustvrdio je da “kineski znanstvenici koji su željeli podijeliti svoje znanje nisu to mogli učiniti ili su nestali”.

“Čini se da su sačuvani virusni materijali i srodne informacije uništeni. Stoga smo suočeni s velikim prazninama u podacima koje možda nikada neće biti popunjene”, napisali su Dalgleish i Sørensen.

Peking je pak takve optužbe dosljedno opisivao kao lažne, a istragu podrijetla virusa nazivao je “političkom igrom”.

Dalgleishu nije strana politika, jer je nastupio kao parlamentarni kandidat za Stranku neovisnosti Ujedinjenog Kraljevstva u sjedištu Suttona i Cheama u južnom Londonu.

COVID-19Pandemija
Pretplatiti se
Obavijesti o
103 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
2 godine prije

Sad su se svi raspisalo o tome,vise nije teorija zavjere,jel..a Kineskinja koja je radila u laboratoriju u wuhanu,koja je pobjegla iz Kine i nema nikakvih kontakata sa obitelji i koja isto ovo govori vec duze od godinu dana..i dalje je crna ovca.i skoro nigdje nema pristup medijima.a zena je heroj,sreca pa nije prosla kao assange.hvala.

prolaznik
2 godine prije

American Pravda: George Orwell’s Virus Lab-Leak

R.UNZ 31.5.2021

2 godine prije

“…. Znanstvenici vjeruju da podrijetlo COVIDA-19 leži u istraživanju “Dobitak funkcije”…” Opet Sranjstvenici…? Ovakvi Sranjstvenici gospodo iz @redakcija – u nista nevjeruju. To je jedna neinteligentana gomila gnjida – koje jedino izvrsava naredbe onih koji im daju “shekele” za njihova – tzv Sranjstvena “istrazivanja“… Ti idioti Sranjstvenici – NISU IZOLIRALI – nikakav tzv “virsu sarscov2” pa bio on prirodni ili vjestacki… Onaj zlocinac “nobelovac” Montagnijer (na kojeg se na zalost @redakcija cesto poziva) – takodjer je jedan gadni prevarant i ubojica … Ne samo da je to ljudsko smece “dr Montagnijer” ucestvovao u ZLOCINU protiv covjecnsoti, nego je za svoj zlocinacki “rad” – dobio i tzv “nobelovu nagradu“… Dakle – svojerucno je UBIO – na desetine hiljada ljudi kojima je “pronadjen” NEPOSTOJECI “virus HIV”... Ovaj zlocinac “dr Montagniher” je za taj krvolocni zlocinacki tzv “naucni rado virusu HIV” – cak dobio i “nobelovu nagradu“… I sada to ljudsko govno –… Čitaj više »

davor
2 godine prije

himerični virus, uzgojen. Američki istraživači u suradnji sa Wuhan Institute of virology
. Zato je Wuhan optužen kao žrtveno janje da bi se obuzdala kineska ekonomija. Nema sumnje nikakve da je ovo umjetno uzgojen virus, samo Kinezi su tek jedna minorna stavka u jednadžbi

mladen
2 godine prije

Sjećam se i ja jako dobro kako su na američke administracije skupa sa “nezavisnim stručnjacima”, “analitičarima” i “svjedocima” uvjeravali u Saddamovo oružje masovnog uništenja. Sjećam se i jako dobro kakva režirana izvješća su izlazila iz OPCW-a kako bi se Assada rušilo u Siriji. Zar ZAISTA postoje naivni koji bi američkim administracijama i njihovoj euroatlantskoj mreži plaćenika vjerovali o bilo čemu kada zinu?

piždro
2 godine prije

zna se odakle je satanizam i globalizacia i spomenik georgia guedestoun , iz kine sigurno nije. samo kina može bit uvučrna da se zataška trag..

Krle
2 godine prije

Niti jedna istraga nije organizirana da se prikupe činjenice i dokazi kako bi se utvrdila istina, nego su uvijek organizirane da “dokažu” krivnju Kine. Nešto slično kao let MH-17, prvo se označi krivac a istraga usmjerava na dokazivanje da ništa drugo nije moguće.

nepoželjni
2 godine prije

Britanski onkolog i norveški virolog, koji su radili na cjepivu COVID-19, vjeruju …(!)
Eto, ja kažem ne vjerujte im ni riječ, jer istina im nikako nije u interesu. Ako su radili na “cijepivu” znaju vrlo dobro na čemu su radili i da to nema nikakve veze sa virusom i to još iz Wuhana (!)… koji je gle čuda preletio čitav Svijet u tjedan-dva dana i nisu mu smetale visoke temperature Australije i niske temperature Engleske ili Norveške (ljeto na južnoj a zima na sjevernoj polutki) ovo je samo još jedan “felš” udarac koji “lopticu” malo skreće ali ide tamo gdje treba a da to ne primijetiš…

Ne radi se o cjepivu protiv virusa i pandemije, ali mi trebamo o tome razglabati i u to vjerovati….
(a Dalgleish još bio i politički kandidat svoje stranke za parlament…mo`š mislit;)

2 godine prije zadnji put uredio dzabaludin
Dani
2 godine prije

Ej Logično, koliko vam treba da shvatite da

NIKADA U POVIJESTI NIJE DOKAZANO POSTOJANJE VIRUSA KAO PATOGENIH ORGANIZAMA??? JEL VAM TREBA NACRTAT???

S DRUGE STRANE DOKAZANO JE DA PCR NIJE ZA DIJAGNOSTIKU A SAD VAM JE LANKA DOKAZAO DA TEST PATOGENOSTI NEMA VEZE S MOZGOM!!!

Zato prestanite širiti propagandu, šarlatanstvo i dezinformacije…

Hvala.

2 godine prije zadnji put uredio Dani
Suze Roni
2 godine prije

Kad vec prevodite neciji rad sa engleskog,onda stavite i link koji se odnosi na navedeni znanstveni rad.

Max
2 godine prije

To je i Logično pisalo pa su lažografi to proglašavali teorijom urote . Istina pobjeđuje ali zlo napreduje. Cjepljenima će za godinu reći otrrovali smo vas i čipirali i gotovi ste.

Mengele
2 godine prije

Ostarala su tri sumljivca Britanci,Ameri,Idlib odnosno Turci,prvo dvoje su priznali proizvodnju a treči upotebu biološko-kemijskog naoružanja tj sarina,promislite malo u desetom mjesecu gine Bagdadi i pojavljuje se bolest koju kuže tek nakon godinu dana u uzorcima od tada a u dvanestom kreče epidemija i to ne iz kine nego preko italije a znamoo dobro za ono oružje koje je palo u ruke islamista i nije predato un-u jer je Assad bio slab dok nisu Rusi došlli u Siriju

Mengele
2 godine prije

Kladim se da Assad ima točan odgovor što je bilo tamo a ovi ga muče sankcijama umjesto da ga podmazuju da im reče

Ingerman
2 godine prije

Kung flu virus :-)))

Mucke
2 godine prije

Super mi je ovo nadmetanje komentatora
ko ce slozit veci komentar ne spominjuci bit clanka.
Izraz (fraza) GOF ( gain of function) ima sasvim prikladan prijevod na hrvatski ( srpski ,bosanski) i niko pa ni redakcija se nije potrudio da to izgovori svima razumljivim rijecnikom ,jerbo bi se onda magla o povezanosti Ft.Detricka 2013.te,Wuhana,Begama i Oxforda danas ,mogla razici i na cistini ostaviti gripu sa ovim famoznim GOF.

2 godine prije zadnji put uredio Mucke
Lucija, prva
2 godine prije

“Zakoni fizike znače da ne možete imati četiri pozitivno nabijene aminokiseline zaredom”,”
???
A koje su to? Koji segment? Zakoni fizike?
Trebamo na riječ vjerovati?

2. “Sojevi koji su se pojavili nakon siječnja 2020. nisu vjerodostojni”
???
Šta sve ne treba goje impresionirati. Ali nije to ništa prema nekim zaključcima znanstvenih članaka o imunitetu koje sam jučer pročitala…zbilja ima svašta u znanosti.

Bosanac
2 godine prije

Kad u 21. vijeku / stoljeću čujem riječi stručnjak i znanstvenik, automatski dobijem jež frizuru.

Mr.T
2 godine prije

+………….

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI