Zuckerberg nastavlja da ”kolonizuje” Havaje

Mark Zuckerberg - Havaji
15 komentara

Osnivač Facebooka proširuje svoje ne tako virtuelno carstvo svojom posljednjom kupovinom zemljišta.

Osnivač Facebooka Mark Zuckerberg kupio je još 110 hektara zemlje na havajskom ostrvu Kauai, preuzimajući vlasništvo nad teritorijom koja uključuje rezervoar i netaknutu šumu, uprkos protestima lokalnog stanovništva.

Tajkun društvenih medija i njegova supruga sada posjeduju 1.400 hektara zemlje na ostrvu, od čega je veći dio zaštićenog poljoprivrednog i rezervatskog zemljišta. Najnoviji dodatak njihovom ranču Ko’olau vrijedan 100 miliona dolara uključuje rezervoar Ka Loko, gdje se brana srušila 2006. nakon 40 dana kiše, ubivši sedam ljudi, izvijestili su lokalni mediji ove nedjelje. Za katastrofu su okrivili prethodne vlasnike, od kojih su Zuckerbergovi kupili imanje u novembru za 17 miliona dolara.

Milijarder se ranije suočavao sa optužbama da pokušava da “kolonizuje” Kauai. Ponašanje ovog para kod kupovine svoje prve vile na ostrvu 2014. nije bilo komšijsko, pošto je milijarder odlučio da izgradi zid oko imanja od 707 hektara kako bi spriječio mještane da pristupe plaži Pila, koja je bila mjesto koje su mještani voljeli podjednako kao i turisti. Zuckerberg je kasnije optužen da je pokušao da primora farmere zakupce da napuste njihovu zemlju – od čega je konačno odustao tri godine kasnije, izvinjavajući se u lokalnim novinama za pokušaj preuzimanja.

Zuckerbergovi takođe posjeduju veći dio plantaže Kahu’aina i Larsenove plaže, pošto su u aprilu kupili dodatnih 600 hektara za 53 miliona dolara. Bezbjednosni tim zadužen za zaštitu para i njihovih ulaganja koštaju više od upola manje, iznoseći 23 miliona dolara, navode lokalni mediji. Taj tim je vjerovatno vrijedan novca, s obzirom na to koliko je potpisa prikupljeno na peticiji Change.org u kojoj se od Ministarstva za domovinu Havaja traži da „Zaustavi Mark Zuckerberga da kolonizuje Kauai“. Više od milion ljudi je potpisalo peticiju u vrijeme pisanja članka.

Zuckerbergovi su daleko od jedinih tehnoloških milijardera koji šire svoje pipke na tropskim rajskim ostrvima Havaja. Osnivač Amazona Jeff Bezos kupio je imanje od 78 miliona dolara na Mauiju u novembru nakon što je napustio svoju suprugu, ulažući pravo na rezervat za morski ribolov sa svojom partnerkom Loren Sanchez.

Njegovo prisustvo ne može biti dobro za lokalno stanovništvo, jer čak ni njima nije dozvoljeno da pecaju ili obavljaju komercijalne aktivnosti u tom području. Nedavno je za svoje roditelje na ostrvu kupio ogroman dio imovine. U međuvremenu, Lari Elison iz Oracle posjeduje skoro cijelo ostrvo Lanai.

HavajiHawaiikolonizacijamark zuckerberg
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
sokre
2 godine prije

smeće židovsko

ne znam sta mislt
2 godine prije

h ttps://www.bitchute.com/video/Uyjh7HlAEchC/

Dobro dok nas ovako ne krenu kolonizirat!

Xam
2 godine prije

Ja bi radio isto što i on da imam para kao i on.

Itd
2 godine prije

Dobro zamisljeno.
Pokupujes zemlju, otoke i sume, natjeras ljude u gradove, onda ogradis gradove da zastitis ljude od virusa koji vreba preko ograde. Ovce ostaju u toru a ti uzivas na raskosnim imanjima.
U gradu bombardiras ovce da su vani necjepljeni koji sire smrtonosne viruse. Onda kad se naviknu da nema zivota izvan ograde,napravis gradove na Marsu pa ih preselis.Ti ostanes na Zemlji i uzivas sa frendovima a oni na Marsu misle da je Zemlja kao sto mi mislimo da je Mars danas.
U meduvremenu cjepivima malo genetski promjenis ljude da mogu opstati na drugoj planeti.
To bih nazvao humanom depopulacijom Zemlje.

Diego Delgado
2 godine prije

Do kada će ovakva hazarska stoka ološ ubojice i gamadska polu rasa vladati svijetom.
Kada će se svi narodi svijeta ustati i stati zmiji na glavu jednom za svagda.
SLOBODA NARODIMA SVIJETA,

ledeno doba
2 godine prije

kupuju… oni sve jeer oni štampaju lovu,…

ali trebao bi znati što su baš havajićani u 18. stoljeću učinili sa Jamesom Cookom…

Mahatma
2 godine prije

Ima pravo čovjek. Bolje kupovat zemlju nego jahte i gluposti.

MIHN
2 godine prije

On nije Zakerberg, vec Cukrberg. Lazno se predstavlja, sto je kaznjivo. Oni koji nam kroje sudbinu, imali su i tatu i mamu i deku i baku? Zasto mi ostali ne mjenjamo prezime barabo. Ja ne dilujem drogom i informacijama. Moje je prezime moj zig (a nije zvijeri).

tihobl
2 godine prije

Dzaba mu. Kraljevina Havaji je okupirana prije 140 godina, ali ni to nece trajati vjecno. Oslobodice se za moga zivota i biti primljeni u UN.

Max
2 godine prije

Luđak.

No Place to Hide
2 godine prije

Havaji i Novi Zeland, neko vrijeme sam razmisljao o tim destinacijama, drago mi je da nisam otisao tamo zivjeti, sada razmisljam o Bosni.

abc
2 godine prije

Vidi ga židiča lažljivog….I on bi volio imati svoje carstvo.

abc
2 godine prije

Još malo i cjeli planet postaje Izrael.

Marija
2 godine prije

Izrod i žena Kineskinja, što dalje reći?

Marijo
2 godine prije

Čini se da im plan o bjegu na mars i druge planete ne ide po planu pa će biti ok i udaljeni Hawai

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI