Mark Zuckerberg gradi “strogo tajni” bunker sudnjeg dana pod nazivom “Koolau Ranch” na imanju Kauai, Havaji

Mark Zuckerberg Podzemni bunker
47 komentara

U smiješnom pokušaju da pobjegne od smaka svijeta, guru društvenih medija milijarder Mark Zuckerberg iz Facebooka (Meta) gradi veliki podzemni bunker ispod svog raskošnog imanja od 1500 hektara u Kauaiju na Havajima.

Prema izvješćima, Zuckerberg je postupno širio svoje imanje, koje će uskoro sadržavati “podzemno sklonište od 5000 četvornih metara” s “vlastitim zalihama energije i hrane”.

WIRED je proveo dubinsku istragu imovine putem zahtjeva za javnu evidenciju pokazujući nacrte “raskošnog tehno-Xanadua, zajedno s podzemnim skloništem i nečim što izgleda kao vrata otporna na eksploziju”.

Službeno poznato kao “Koolau Ranch”, imanje Zuckerberg trenutno se sastoji od dvije velike kuće povezane tunelom koji na kraju vodi do podzemnog bunkera.

Podaci o izgradnji pokazuju da će kompleks, kada bude dovršen, biti samodostatan. Zuckerberg će imati vlastitu zalihu hrane i spremnik za vodu promjera 55 stopa i visine 18 stopa.

“Građevinske dozvole navode cijenu za glavnu izgradnju na oko 100 milijuna dolara, uz 170 milijuna dolara u kupnji zemljišta, ali to je vjerojatno podcijenjeno”, izvještava WIRED.

Zuckerbergov tajni havajski bunker više nije tako tajan

Zuckerbergu je u zadnje vrijeme dosta članova posade ulazilo i izlazilo s imanja radi obavljanja raznih dužnosti. Svi oni navodno su podlijegali ugovorima o tajnosti (NDA), što znači da im nije dopušteno govoriti o onome što znaju o napretku ili ishodu.

“To je borilački klub”, rekao je jedan od njih u šali. “Ne govorimo o klubu boraca.”

Još jedan bivši zaposlenik dodatno je potvrdio da Zuckerberg tjera sve svoje zaposlenike da šute o projektu, koji se cijelo vrijeme treba držati u strogoj tajnosti.

Zuckerberg zahtijeva “izuzetno strogo” poštivanje NDA-a, otkrio je bivši zaposlenik, dodajući da sporazumi sprječavaju svakoga da “preuzme rizik da bude uhvaćen čak i dok se slika.”

Jedan od mnogih milijunaša-milijardera koji pokušavaju pripremiti neku vrstu utočišta prije šestog pečata kako je opisano u Otkrivenju 6, Zuckerberg vjeruje da će ga njegova otočna oaza spasiti od onoga što će uskoro postati od ovog zlog svijeta.

Zuckerbergu se pridružuje osnivač Palantira Peter Thiel, također iz PayPala, koji na sličan način gradi bunker sudnjeg dana na izoliranoj lokaciji.

“Milijarderi su prisiljeni graditi bunkere sudnjeg dana iz raznih razloga, uključujući potencijalne posljedice rusko-ukrajinskog rata, potencijalni regionalni sukob na Bliskom istoku, mogućnost da zapadni gradovi propadnu u žarišta kriminala, povećanje ilegalne imigracije diljem svijeta. Zapad, sve lošiji financijski uvjeti na Zapadu i niz drugih razloga,” izvještava Great Game India.

U komentarima je netko citirao Božju riječ u vezi s uzaludnim pokušajima Zuckerberga i Thiela da sami izbjegnu gnjev koji dolazi.

“I zemlja će potonuti pod vodu i bunkeri će postati njihove grobnice”, napisala je ova osoba. “Gospodin se ne da izrugivati.”

“Feudalci su također živjeli u kompleksima tvrđava kako bi se zaštitili od bijesnih kmetova”, napisao je drugi.

“Možda je otporan na eksploziju, ali je li otporan i na varenje?” upitao je drugi. “Doći ću tamo i zavariti ga izvana.”

“On gradi vlastitu zatvorsku grobnicu”, reče netko drugi. “On će biti uništen iznutra.”

“Ovo je vjerojatno bunker mamac”, nagađa drugi. “Nije učinkovito ako svi znaju gdje je.”

bunkermark zuckerbergsmak svijeta
Pretplatiti se
Obavijesti o
47 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Metabaron
4 mjeseci prije

Ili su ga zeznuli pa gradi bunker na pogresnom mjestu ili se folira a pravi bunker mu je negdje na vrhu planine…

tihobl
4 mjeseci prije

Koji idiot.

Gradi podzemni bunker u seizmicki jakom podrucju. Jaci zemljotres i ostaje zatrpan, a u gorem slucaju lava mu udje u spavacu sobu.

Da ima imalo pameti zapitao bi se zasto su havajci gradili kuce od bambusa i pokrivali palminim listom i zasto nisu gradili kamene gradjevine, a imaju lako obradivog kamena u izobilju.

Danasni arhitekti nebi mogli biti ni segrti kod antickih majstora. Rimske, grcke i egipatske gradjevine jos stoje iako su sve u seizmickom pojasu. A anticki gradjevinci nebi mogli segrtovati kod prethodnika koji su gradili megalitske strukture. I onda mi pricaju o progresu.

Hahahaha
4 mjeseci prije

Pale sam na svijetu

Koja
4 mjeseci prije

E to je prepers a ne debeli đuro s njegovim mangulicama, plastenicima…ima i moravke al’ ćuti! Mladen ima krušku i smokvu u dvorištu i hurči se ovde da je kao neki, prepers! Diler domaćih sorti svinja mu se ubezobrazio, neće da mu proda više ni kožuru

Max
4 mjeseci prije

Od suda neće utećt.

Nekoime
4 mjeseci prije

Bu ga Hamas van iskopal…

Karma
4 mjeseci prije

Sotonisticka hazarska gamad koja je pokrala novac i zlato planete

Jednostavno receno
4 mjeseci prije

…… Navlačiti će te brda na sebe da se sakrijete od Mene…..

Suze Roni
4 mjeseci prije

Sotonist Secerberg se nada da ako poginu svi koje on i njegovi nisu stigli pobiti da ce on i njegovi prezivjeti.

dupla kamilica
4 mjeseci prije

Na Havajima je baš sigurno.

Jomla
4 mjeseci prije

😛 😛 “Doći ću tamo i zavariti ga izvana.” 😛 😛
Ne postoji mjesto u cijelom svemiru (i svemirima!) gdje se može sakriti od Njega. Osim možda istina, i samo istina… tko je sposoban za to!
Ali to nije skrivanje, jbg, to je iskupljenje 😛

abc
4 mjeseci prije

Havaji bi u slučaju atomskog svetskog rata potonuli. Jel on to gradi prikrivenu podmornicu?

abc
4 mjeseci prije

Šečerbeg se boji….

xyz
4 mjeseci prije

Od sudnjeg dana se ne može niko sakriti.

ime
4 mjeseci prije

a globalno ključanje i otapanje ledenjaka i dizanje razine oceana?
pa potopit če mu bunker.
f**k. izgleda da vrijedi samo za ofce…

Ante
4 mjeseci prije

Svi ti koji grade takve bunkere nikada nisu živjeli u bunkerima. Sada si zamislite da morate živjeti u bunkeru sa jednim te istim osobama mjesecima. Posebno ako osoba ima psihičke probleme, a ovaj iz članak ih sigurno ima. Život bogataša u takvim bunkerima ubrzo bi se pretvorio u psihološko mučenje koje bi završilo tragično za sve koji su u tom bunkeru. Bogataši su svi na ovaj ili onaj način naučili biti u centru pažnje i onda odjednom završe u bunkeru znajući da kada izađu svijet neće više nikada biti isti.

Motorola
4 mjeseci prije

Pacovi počeli tražiti rupe….

DobrotaJeIzbor
4 mjeseci prije

Ako bi se netko htio pokušat spasit, najbolje rješenje bi bilo sljedeće: izučit se, barem umjereno, o prirodnom i primitivnom načinu života (sklonište, vatra, navigacija, voda, hrana, prva pomoć). Pripremit nešto nužnih alata i materijala (primjerice kvalitetna pila, srednje velika glava sjekire, kvalitetan nož, šator/cerada, deke/pokrivači, posude, konopi, pribor za prvu pomoć i još ponešto, da ne nabrajamo unedogled) te zalihu hrane i vode za 5-7 dana. Cilj? Otić u nekakvu šumu ili prašumu, pronać lokalne stanovnike, povezat se s njima i eto ga – nakon nekog vremena, život bolji nego u gradu. Nađe ih se u sjevernim zemljama i u tropskim predjelima. Zaliha hrane i vode je u pripravi za najteže situacije, a putnik svo vrijeme nastoji živit od zemlje (zamke, lov, ribolov, branje). Zalihe se obnavljaju kad je potrebno. A može se i vuć sa sobom par životinja za hranu i teret, ali tada se gubi na skrovitosti… Čitaj više »

goran
4 mjeseci prije

kuhaju nam sranje dok ga ne skuhaju,a kad bude gotovo mi čemo morati gledati njihov rezultat kuhanja dok če oni svoje guzice čuvati na sigurnom.
poruka vama milijarderima neće biti te rupe na planeti od gnjeva koji če vas dostić ljudska ruka.

Darko
4 mjeseci prije

Krmak misli da će preživjeti..

dona
4 mjeseci prije

od Boga se nitko nije uspio sakriti pa tako neće ni ovo gova…e

antinato
4 mjeseci prije

Osječaj krivde je prejak. Zna on dobro, da ga ljudi smatraju za pljačkaša i mutivodu.

kakoto
3 mjeseci prije

supertajni bunker a svi znamo za njega…kakoto?

nessy
3 mjeseci prije

Nazi su radili za vrijeme WWII (pogledati dokumentarce Nazi Megastructures) doslovno neunistive betonske bunkere sa zidovima debljine 2-6m, i nevjerojatnom kolicinom armature. Mnogi postoje i danas jer ih je bilo preskupo, a neke i nemoguce unistiti. I to prije 70 godina. Vjerujem da ovaj cifut zna sto radi, valjda bolje od ovdasnjih komentatora. Obzirom na njegov budzet (neogranicen), vjerujem da radi nekoliko sklonista, svako za mogucu, pojedinacnu opasnost, sirom svijeta. To sto se doznalo za ovu gradjevinu ne znaci da ih nema jos 10, za koje se ne zna. Ovaj zid je mozda lud, ali sigurno nije glup. Citao sam da i kill Bill ima slican projekt, tko zna na koliko lokacija. Ne svidja mi se sto glavni svjetski stakori rade sebi odstupnicu. Ili su samo paranoicni, ili znaju nesto sto cemo mi saznati, kad nam bude kasno.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI