Izvješća govore da su ukradeni podaci od 1,5 milijardi korisnika Facebooka ponuđeni za prodaju na Dark webu

Facebook
4 komentara

Facebook, Messenger, Instagram i WhatsApp su bili u kvaru, ali izvršni direktor Mark Zuckerberg ima još jednu glavobolju: osobni podaci 1,5 milijardi kupaca, izbrisani s njegove platforme, navodno se nude na prodaju na tamnom webu.

Korisnički podaci, prava imena, e-adrese, telefonski brojevi i lokacije među podacima su više od 1,5 milijardi Facebook korisnika koji su na prodaju, prema izvješću o privatnosti vijesti o kibernetičkoj sigurnosti u ponedjeljak. Tekuća cijena je navedena kao 5.000 dolara za milijun imena.

Podaci “izgleda da su autentični” i dobiveni su “struganjem” – dobivanjem informacija koje su korisnici postavili na “javne” ili dopuštanjem pristupa kvizovima ili drugim upitnim aplikacijama ili stranicama.

To je “najveće i najznačajnije skladište podataka na Facebooku do sada”, prema publikaciji, otprilike tri puta veće od travanjskog curenja 533 milijuna telefonskih brojeva. Facebook je tada rekao da su to “stari podaci”, a odgovorna sigurnosna ranjivost je zakrpljena još 2019.

Privacy Affairs izvijestili su da je jednom navodnom kupcu ponuđena cijena od 5000 USD za milijun unosa. Drugi je korisnik tvrdio da je prodavatelju platio, ali nije primio ništa, a prodavač još nije odgovorio. Čini se da su uzorci podataka dostavljeni neimenovanom “popularnom forumu vezanom za hakiranje” stvarni, navodi se u prodaji.

Facebook, Messenger, WhatsApp i Instagram, svi u vlasništvu Zuckerbergovog društvenog medija, pogođeni su ozbiljnim globalnim padom koji je počeo u ponedjeljak. Međutim, čini se da ispis podataka nije povezan sa samim ispadom.

Iako ugroženi računi nisu kompromitirani u najstrožem smislu riječi, stručnjaci za kibernetičku sigurnost ističu da će pogođeni korisnici biti izloženi povećanom riziku od dobivanja neželjenih tekstova, reklama i e-poruka od kriminalaca koji su prikupili ukradene podatke.

instagrammark zuckerbergOsobni podatciWhatsApp
Pretplatiti se
Obavijesti o
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Flint
2 godine prije

Netko će sve to preuzeti za sitnu lovu, onda će problemi nestat😂

Dokurčilomi
2 godine prije

Mogu mi ga…. Kada zatvore ja opet otvorim lažni profil pa neka kradu koliko hoće.

Max
2 godine prije

Fejsbuk je najjači špijun ni Stasi ni KGB niisu biili blizu

Malasterra
2 godine prije

> Dobrodošli na najbolji sex dating site — H­o­ts­e­n­n­.­C­om

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI