Ahrar Al-Sham odbio sudjelovati u pregovorima u Astani

Ahrar Al-Sham
0
0

Jedna od najvećih islamističkih skupina u Siriji, Ahrar Al-Sham, odbila je sudjelovati u sirijskim mirovnim pregovorima u Astani, zakazanim za 23. siječnja 2017.

Predstavnici ove islamističke skupine nisu doputovali u glavni grad Kazahstana jer tvrde “kako se primirje dogovoreno 30. prosinca 2016. ne poštuje”.

“Nedostatak provedbe sporazuma o prekidu vatre je glavni razlog odbijanja Ahrar Al-Shama za sudjelovanje u pregovorima. Glavni smjer u kojem su vladine snage prekršile primirje je u području Wadi Barada, u blizini Damaska”, žale se militanti ove islamističke skupine.

Sirijski zapovjednici i obavještajne službe tvrde kako su u području Wadi Barada aktivni militanti terorističke skupine Al-Nusra Front, te su odbacili sve optužbe o kršenju primirja.

Poziv Ahrar Al-Shamu na pregovore u  Astani je upućen zbog želje takozvanih najreprezentativnijih “oporbenih” naoružanih skupina. Međutim, ova radikalna islamistička skupina je sljednica ideologije vehabizma i održava stalne kontakte s teroristima Al-Nusra Fronta.  U stvari, Ahrar Al-Sham nikada nije ni bila skupina takozvane “umjerene oporbe”, nego je riječ o klasičnoj terorističkoj organizaciji, koja koristi terorističke metode ratovanja. Usko je povezana sa Saudijskom Arabijom i drugim sirijskim terorističkim skupinama koje financira i naoružava režim iz Rijada.

Ahrar Al-ShamAl-Nusra Frontpregovori
Pretplatiti se
Obavijesti o
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI