Ajatolah Ali Hamnei: “Amerikanci nisu ludi, oni su prvoklasni idioti”

Ajatolah Ali Hamnei
40 komentara

Dok je američki državni tajnik Mike Pompeo obilazio Bliski istok kako bi promovirao čvrst stav Bijele kuće o Iranu, vrhovni vođa Islamske republike je u srijedu američke dužnosnike nazvao “prvoklasnim idiotima”.

Čak i za The Washington Post su komentari ajatolaha Ali Hamneija bili su neuobičajeno oštri, ali američki list to pravda napetostima između Irana i Sjedinjenih Država nakon što se predsjednik Donald Trump povukao iz nuklearnog sporazuma Teherana sa svjetskim silama.

Ajatolah Hamnei je govorio na skupu u iranskom glavnom vjerskom gradu Qom, gdje se obilježavala obljetnica ustanka protiv bivšeg marionetskog režima šaha Reze Pahlavija. Iranski vođa je izrekao ovu primjedbu dok je govorio o Johnu Boltonu koji je prošle godine na skupu “bivše” terorističke organizacije Mojahedin-e-Khalq rekao da će sljedeći Božić proslaviti u Iranu.

“Neki američki dužnosnici se prave ludi. Naravno da se s tim ne slažem, ali oni su prvoklasni idioti”, rekao je ajatolah Hamnei.

Vrhovni vođa nije imenovao Boltona, ali je američki savjetnik za nacionalnu sigurnost prošlog ožujka na sastanku “iranske skupine u egzilu” Mujahedin-e-Khalq, koju je s popisa terorističkih organizacija kao državna tajnica skinula Hillary Clinton, rekao da će “prije 2019. godine slaviti u Iranu”.

Slične komentare na sastancima s ovom opskurnom iranskom disidentskom skupinom je u više navrata dao i Trumpov osobni odvjetnik, bivši gradonačelnik New Yorka Rudy Giuliani.

Vrhovni iranski vođa, kojeg poštuju svi šiitski vjernici, obično ne daje tako snažne izjave.

U 2017. godini je Hamnei je kao “idiotske” odbacio primjedbe Trumpa koji je Iran nazvao “terorističkom” nacijom. U svibnju prošle godine, nakon što se Trump povukao iz nuklearnog sporazuma kojim je Iran ograničio obogaćivanje urana u zamjenu za ukidanje ekonomskih sankcija, Hamnei je poručio Trumpu: “Ne možete nam ništa učiniti!”

“Tijelo ovog čovjeka, Trumpa, pretvorit će se u pepeo i postati hrana crvima i mravima, dok Islamska Republika i dalje bude postojala”, rekao je tada Hamnei, podsjetivši da je i Saddam Hussein govorio “kako će Iran pregaziti u tri dana” i kako je završio.

Hamnei je izjavu dao u srijedu, kada je američki državni tajnik Mike Pompeo posjetio Irak. Pompeo je tada zaprijetio kako će Amerika udvostručiti komercijalne i diplomatske napore u narednim tjednima, kako bi “ostvarila pravi pritisak na Iran”.

Ajatolah Hamnei je komentirao prijetnje pred stanovnicima Qoma koji su  obilježili godišnjicu ustanka protiv šaha Muhameda Reze Pahlavija 1978. Tada je val prosvjeda preplavio čitavu zemlju, koji su potaknuli Islamsku revoluciju 1979. godine i zbog kojih je bivši vođa Irana pobjegao iz zemlje. Iranci će u veljači proslaviti 40. obljetnicu revolucije.

The Washington Post / Khamenei/News

Ajatolah Ali HamneiHamnei
Pretplatiti se
Obavijesti o
40 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Šok
5 godine prije

“Amerikanci nisu ludi, oni su prvoklasni idioti”
to je zbog niskog standarda života

Histrion
5 godine prije

Iran je, prema riječima Dr. Sejjeda Modztabe Akramija, atašea za kulturu pri Veleposlanstvu I.R. Iran u R. H. – velika zemlja Arijaca s poviješću starom vise od 7000
godina, zemlja drevne civilizacije, zemlja s četiri godišnja doba na različitim krajevima
u isto vrijeme, zemlja planina i mora, pustinja i suma, zemlja raznih naroda i jezika, zemlja čarobnih sagova i začuđujućih građevina, te kolijevka velikih pjesnika i mislilaca.
Ameriku bih simpatizirao vise od Irana jedino u slučaju da je većinski naseljena
starosjediocima, tako da moja rang-lista država prema sklonosti izgleda ovako: 1. Rusija
2. Iran 3. Makedonija 4. Malawi 5. Armenija 6. Uruguay 7. Venezuela 8. Kina 9. Island
10. Sjeverna Koreja

dinaricus vulgaris
5 godine prije

nije hamenej nego kameni

spartak
5 godine prije

Sjajno!
Premda smo tek na početku godine, dobili smo najlucidniju izjavu godine, koju teško može neko nadmašiti

Madrid
5 godine prije

Jedini pravi islamski vodja

Miki maus
5 godine prije

Ravno u sridu!

Zvrk
5 godine prije

Velika kritika portalu!

Dakle, naslov kaže:”Amerikanci nisu ludi, oni su prvoklasni idiot”
U tekstu piše:”Neki američki dužnosnici se prave ludi. Naravno da se s tim ne slažem, ali oni su prvoklasni idioti”

Poštovana redakcijo, ako ste alternativa kako i sami tvrdite, onda bi ovi clickbait nestašluci trebali biti odstranjeni. Mogao sam ovako nešto čitati na bilo kojem MSM portalu. Nije valjda da zarađujete na klikovima? U svakom slučaju veliki minus jer ovakvi naslovi baš i ne priliče alternativnom portalu.

Pošto znam, tj. potvrđeno mi je da se revno čita svaki komentar, tako uzmite i moju kritiku u obzir.

Ugodno čitanje.

MojIQ_170
5 godine prije

“Neki američki dužnosnici se prave ludi. Naravno da se s tim ne slažem, ali oni su prvoklasni idioti” Ha ha ha, ne neki, nego svi se prave ludi, i svi su prvoklasni idioti! Misle da jos uvijek svijetu mogu prodavati svoje laži i nebuloze!

alan ford
5 godine prije

Efendija ima pravo,
jer Amerikanci (mislim na one stvarne) su toliko ispranog mozga, da dopuštaju da sa njima vlada etničko-religijska skupina, koja čini 2% od stanovništva SAD-a, ali koja drži 100% sve strukture vlasti u SAD-u, počevši od “nacionalne banke ” Federal Reserve, pa do Kongresa i Senata, cijelu ekonomiju, sve mainstream medije, industriju zabave… Holywood i ostalo… I ta etničko-religijska skupina, vodi sve ratove u ime Amerikanaca i glupi Amerikanci ginu za tu etničko-religijsku skupinu, za Rotšildovu, Rokefelerovu i Sorosevu guzicu…dok oni gomilaju lovu loptaom, ukradenu s tuđe grbače, kao Baja Patak u Diznijevim stripovima.

Bruno
5 godine prije

Nemam ništa protiv Irana, ali nisu ni oni baš nešto pametni. Pogotovo kad pogledam njihove vjerske svečanosti i ono samoranjavanje i samomasakriranje u ime vjere. Ima li veće gluposti od toga?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI