Iranski vrhovni čelnik Hamnei obvezao se da će “teško procesuirati” one koji stoje iza atentata na vrhunskog vojnog znanstvenika

ajatolah Ali Hamenei
55 komentara

Iran će dobiti svoju osvetu za smrt Mohsena Fahrizadeha, znanstvenika ubijenog u petak, obećao je vrhovni vođa zemlje. Iranski dužnosnici optužuju Izrael da stoji iza ubojstva.

Fahrizadeh je bila “dragocjena duša” cijenjena zbog “njegovih velikih i trajnih znanstvenih napora”, rekao je ajatolah Ali Hamenei. Iran će provesti temeljitu istragu njegovog atentata i “teško procesuirati njegove počinitelje i nalogodavce atentata. U isto ćemo vrijeme udvostručiti naše napore u pogledu znanstvenih istraživanja na poljima na kojima je radio Fakhrizadeh”, dodao je.

Vrhunski iranski znanstvenik ubijen je u petak. Njegova je smrt, navodno, nastala kao posljedica rana zadobivenih iz vatrenog oružja. Te rane znanstvenik je zadobio nakon što su automobil u kojem se on nalazio, iz zasjede napali neidentificirani i naoružani napadači. Napad se dogodio izvan glavnog grada, Teherana. Visoki iranski dužnosnici ukazali su na to da sumnjaju da iza ubojstva njihovog znanstvenika stoji Izrael. Židovska država još nije dala nikakav komentar u pogledu atentata niti iranskih optužbi.

Za Fahrizadeha, znanstvenika iz polja fizike, koji je imao bliske veze s iranskom obrambenom industrijom, Izrael i njegovi saveznici već godinama sumnjaju da je vođa iranskih napora za proizvodnju nuklearnog oružja. Teheran poriče da je ikad vodio projekt izgradnje nuklearnog oružja, inzistirajući da su iranska, nuklearna istraživanja bila isključivo civilna i mirnodopske prirode.

Ajatolah Ali HamneiiranMohsen Fakhrizadeh-Mahavadi
Pretplatiti se
Obavijesti o
55 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Gdon
3 godine prije

Neka da ostavku.

West
3 godine prije

Prazne pretnje bogatog vođe čiji su računi po stranim bankama , znači da je uvijek spreman za bežaniju.

3 godine prije zadnji put uredio West
cibo
3 godine prije

Izrael i Amerika su unistili medjunarodno pravo i zakone..
Uhvati me muka sto radi Njemacka jednom slavenskom narodu radi neke izmisljotine tzv. slucaj Navalni…. dok s druge strane Izrael i Amerika imaju licencu “to kill” i ove dvije zemlje su van zakona.

3 godine prije

Ubijen iz vatrenog oružja?
OK, to nam govori da nije ubijen iz drona kao niti iz vodenog oružja.
Ako jedna ovako cjenjena osoba, kako ga prikazuje Hamnei, može biti ubijen u sred vlastite zemlje iz vatrenog oružja Logično pitanje bi bilo -Kako je to moguće?
Gdje su čuvari?
Ko je planirao rutu kojom će se voziti?
Neka nadju krticu u svojim redovima, prije nego se počnu svetiti i lijevo i desno.
Ne bi bilo prvi put da se neko preobuče u tudje uniforme i zagovna “čistog obraza” u stilu -mi se samo branimo.
U nas bi rekli – a jesmo ga naložili.

medo
3 godine prije

Dosadni ste vi svi s tim americkim cirkusom, bio Trump ili Biden, Amerika ce i dalje praviti obojene revolucije, drzati atomske bombe u Europi, uvoditi sankcije i tlaciti one koje Washington odabere.

Kažun d.d.
3 godine prije

Mohammed Rafi

Liwa al-Quds commander

27.11.2016.

R.I.P.

Mr.No
3 godine prije

Naravno, sutra slijedi osveta.😂
Sutra nece nikada nestati.

Kimi
3 godine prije

Može samo sebe procesuirati.

Kažun d.d.
3 godine prije

“Iran sada ima 12 puta veću količinu obogaćenog urana dopuštenu nuklearnim sporazumom iz 2015. godine. Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) priopćila je kako su iranske zalihe nisko obogaćenog urana ovog mjeseca dosegle 2.442,9 kg (5.385,6 lb).

Dakle, atentat bi nešto promijenio?”

ELIJAH MAGNIER

Kažun:

Da se malo osvrnemo,zar nije uSra napustila JCPOA JEDNOSTRANO ?

Tik Tak
3 godine prije

Eto hitlera bjez u rupu hahah , jeste pacovi pravi.

Komunjara
3 godine prije

Šuti budalo. Niti što smijete niti što možete. Samo lajete bezveze i sramotite se

alterego
3 godine prije

Da se slicno desilo u Izraelu isti dan bi bilo bombardovanje.
Prazna prijetnja kako bi se smirilo stanovnistvo.

Kažun d.d.
3 godine prije

Uz navodnjavanje kap po kap i cherry rajčice, malo je područja u kojima se Izrael ponosi više od onoga što naziva “ciljanim ubojstvima”, što je u stvari djela države. Izuzev Sjedinjenih Država, Saudijske Arabije i Rusije, malo je država koje ubijaju svoje protivnike ili neprijatelje, zasigurno ne u velikom broju kao što to čini Izrael. Od 2000. godine izraelske snage ubile su oko 70 Palestinaca, od kojih su neki očito bili politički aktivisti, a ne militanti, u planiranim, ciljanim ubojstvima. Atentat na profesora Mohsena Fakhrizadeha u petak na Bulevaru Homeini na periferiji Teherana također nije bio prvi atentat na iranskog nuklearnog znanstvenika. Prije njega je desetak znanstvenika ubijeno – većinu njih, ako ne i sve, vjerojatno Izrael. Kako je premijer Benjamin Netanyahu to rekao u petak, s lukavim, znalačkim osmijehom? “Prošao je tjedan postignuća.” Ta “dostignuća” doista raspiruju maštu. U vijesti u petak navečer na kanalu 12, panel divova raspravljao… Čitaj više »

veibfvrivuerfvervewr
3 godine prije

Onaj koji je osnovao red hašašina stolovao je u brdima pored Isfahana. Taj zanat nije izumro, onaj koji tiska papir zvani dolar može sa njim kupiti korpus hašašina. Zato su tako “uspješni” u eliminaciji perzijanaca.

Daniel Plainview
3 godine prije

Cilj tih atentata je hinjski i podmukli pokušaj izazivanja iranske reakcije kojom bi se opravdala intervencija. Tada bi slugarski mediji slavili svoje dobre momke u vidu Amerike, Izraela, SA i submisivne EU protiv dežurne babaroge, Irana, koji prijeti slobodnom zapadnom svijetu i glavni je faktor nestabilnosti na devastiranom BI.

Beroš
3 godine prije

Krajnje je vrijeme da Iran počne uzvraćati udarac mrskom neprijatelju.
Dolje cio okupator.

Basista
3 godine prije

Meni ovaj nkako šugavo izgleda, slično kao i J.V.

Max
3 godine prije

To je nedvojbeno točno… Iran će uzvratiti

Kažun d.d.
3 godine prije

Iran’s ‘Retaliation’ Begins: Parliament Votes To Raise Uranium Enrichment To 20%

Kažun d.d.
3 godine prije

Parlament: Iran bi trebao prekinuti provedbu Dodatnog protokola, smanjiti suradnju s IAEA-om

Zvrk
3 godine prije

kako nisu, pa izrešetali su jenkije.

Istina
3 godine prije

Samo postojanje Irana njima zadaje strah, i da ništa Iranci ne urade. Ne treba ništa Iran uzvratiti,samo treba da usavršava naoružanje, jer to zadaje bol teroristima i onima koje podržavaju teroriste.

Laki
3 godine prije

Pa kako si ti još živ? Tako super brzo računalo postoji i neki lik sa Balkana je otkrio sve njegove tajne? Pa bar bi na semaforu okrenulo crveno svjetlo i kamion te ubio kao u holivudskim filmovima!!!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI