Američki piloti zaboravili da je Krim ruski i dočekali ih ruski zrakoplovi (VIDEO)

su 30 pilot
31 komentar

Pentagon je objavio još pet videozapisa o navodnom “incidentu” kada se ruski zrakoplov Su-27 borac prošlog ponedjeljka “opasno približio” američkim izviđačkom zrakoplovu Lockheed EP-3 u blizini Krima.

“Ove snimke pokazuju da je ruski Su-27 letio vrlo blizu, na istoj visini i horizontalnom razmaku uz naš Lockheed EP-3, a između vrhova krila dva zrakoplova se razmak u pojedinim trenucima procjenjuje na samo 1,5 metara”, stoji u priopćenju američke mornarice.

Incident se dogodio u blizini ruskog zračnog prostora. Američka vojska nazvala ovu akciju “nesigurnom”, suprotno onome što kažu iz Moskve.

Iako je američka vojska opisuje let ruskog zrakoplova “nesigurnim”, Ministarstvo obrane Rusije je reklo da je ruski Su-27 prišao na “sigurnoj udaljenosti” i presretanje nije stvorilo izvanredne situacije, a sve je učinjeno strogo u skladu s međunarodnim pravilima.

U međuvremenu, stručnjaci kažu kako američke tvrdnje nisu ništa drugo nego još jedan pokušaj da se prebaci odgovornost na Rusiju, te naglašavaju zašto nitko ne piše što je američki špijunski avion radio blizu ruske granice.

Osim toga, ruska vojska je upozorila zapovjednika skupine “Task Force 67” američke “Šeste flote”, Billa Ellisa, da je Krim neotuđivi dio Ruske Federacije.

Iz Rusije savjetuju Sjedinjene Američke Države da kada šalju svoje pilote u izviđačke zadaće na tom području Crnog mora uzmu u obzir da će ih dočekati rusko borbeni zrakoplovi, a ne ukrajinski partneri, te da će im poslati nove karte s ispravnim granicama ruskog zračnog prostora.

Ministarstvo podsjeća da je ruskim borbenim zrakoplovima za “presretanje” zračnih ciljeva koji se približavaju državnoj granici treba nekoliko minuta.

“Stoga su provedeni manevri Su-27, koji su trajali više od dva sata i 20 minuta, kako bi spriječili napore američkog zrakoplova Lockheed EP-3 da se približi ruskom zračnom prostoru nad Krimom, što se ispravno zove “pratnja”, naglasili su iz Moskve.

VIDEO – Su-27 naoružan raketama R-27 sa poluaktivnim radarskim navođenjem i infracrvenim navođenjem, presreće američki Lockheed EP-3 blizu ruske granice

 

NATO
Pretplatiti se
Obavijesti o
31 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nonwo
6 godine prije

Iz Rusije savjetuju Sjedinjene Američke Države da kada šalju svoje pilote u izviđačke zadaće na tom području Crnog mora uzmu u obzir da će ih dočekati rusko borbeni zrakoplovi, a ne ukrajinski partneri, te da će im poslati nove karte s ispravnim granicama ruskog zračnog prostora.”
Ha,haa..genijalci

Majk Majers
6 godine prije

Ameri testiraju Ruse-vremenski odziv, nacin presretanja itd. Cak im Rusi nisu poslali nista novijeg presretaca.

Son of Alerik
6 godine prije

Otpilike, kao kad ujutro kreneš u svoju omiljenu trgovinu i taman da ćeš na vrata, kad ono stoji neki drugi natpis. Stari vlasnik bankrotirao,a novi postavio svoj natpis, malo promijenio izlog i jbg, što ćeš sad.
Ovaj bliski susret vojnih zrakoplova je bio potreban i jednoj i drugoj strani. Rusima kako bi mogli reći – Ovo je sad naš neotuđivi prostor, Amerikancima da bi to čuli.
Stare navike se moraju mijenjati u novim okolnostima. Lako je naviknuti se na bolje, malo teže ide s navikavanjem na gore.
Skoro sto godina su SAD bili oni kojih se pita. Od 90-e na dalje su jednostavno poludjeli od moći koja im je prepuštena. Nikoga osim njih. A onda su se stvari počele mijenjati. narasli su i drugi pa se SAD moraju vratiti u svoje okvire. Malo će im teško pasti, nije lako naviknuti se na manje. Ali nema im druge.

Vlastimir
6 godine prije

Malo morgen!

Andrej
6 godine prije

Dragi Sasa.
Sve vise manje korektno.. ali kod zadnjeg odstavka niste bili pazljivi kod reci ruskog ministarstva..
Oni su jim rekli, da jih nisu jebali dva sata, nego samo par minuta. I zato treba da se govori o presretanju a ne o pratnji, kako su naglasavali jenkiji…
I izvinjvam se za rukopis.. Jebem ti sve, kad ima 578 variacija jednog jezika na Balkanu ?

maus
6 godine prije

Ne znaci da je cilj snimanje kopnenih ciljeva, Na isti nacin Ameri mogu raznim uredjajima skenirati Avion-rusku tehnologiju i pase im da rusi lete u neposrednoj blizini.

Petar Veliki
6 godine prije
Alen
6 godine prije

Ovo je malo zabave za javnost… Pravo spijuniranje je negdje tamo daleko , sakriveno s tehnologijama za koje ni ne znamo da postoje…

pippo444
6 godine prije

Šta je sigurno i šta nesigurno je subjektivno viđenje pilota… u zavisnosti od njegovih živaca. Očito da nije sve kao u filmu Top Gun.

Nono
6 godine prije

Testiraju elektronsko oružje , poslali su avion nakrcan elektronikom da vide jel im se posrećilo ovaj put . USS Donald Cook (Duck) im je zadnji put oćorio total u Crnom moru.

Pantagana
6 godine prije

Putinjo ima doooosta dobre zivce. Da idu malo kod Kima u Sj Koreju izvidjati?

asok
6 godine prije

zaboravili?? nes novinara

Didi
6 godine prije

Da nije trump za volanom?

slix
6 godine prije

kad je o avionima riječ fighter se prevodi kao lovac a ne borac

Baba Vanga
6 godine prije

Posto se Ameri spremaju za masovni napad na Siriju nije ni cudno da provociraju na granicama Rusije ?

ZЪVЪNIMRЪ
6 godine prije

trebali bi uvest neko automatsko paint ball oružje za ovajve situacije…priđeš i potpišeš se…

roro
6 godine prije

sta bi dao da ih jednom oznace….i na displeyu im oznaci…lock on… 🙂
pa onda nek laju

Churko
6 godine prije

Amerikenjci bi pod svaku cijenu htijeli na Krimu ustoliciti USA Crnomosrku flotu, ali nece ici ni pod cijenu ww3.

Bane
6 godine prije

Šta ovo svira kad uđeš da pročitaš članak? Neka muzika?

Georgij Žukov
6 godine prije

Treba ih pustiti da dublje udju u zracni prostor Rusije i onda ih jednostavno oboriti .

Fido
6 godine prije

Pa što tu uopće imaju raditi Amerikanci iznad tuđeg teritorija, to nije američki teritorij.

nadobudan
6 godine prije

Igraju se ameri sa vatrom.Samo neka paze
da se ne opeku.Dosta je njihove bahatosti.

Ggg
6 godine prije

Ne brinite ameri.ruski avioni imaju puno bolje manevarske sposobnosti.nece vas udariti

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI