Američki pukovnik kaže da su SAD vjerojatno napale plinovod Sjeverni tok kako bi izolirale Njemačku

Douglas McGregor
14 komentara

Bivši savjetnik Pentagona kaže da su najvjerojatniji krivci iza eksplozija plinovoda Sjeverni tok Sjedinjene Države i Britanija, te da je napad izveden kako bi se Njemačku zadržalo da bude sukobljena sa Rusijom i da nastavi pomagati Ukrajini.

Umirovljeni pukovnik američke vojske Douglas Macgregor dao je komentare tijekom pojavljivanja u podcastu Judging Freedom.

“Morate pogledati tko su državni akteri koji imaju sposobnost to učiniti.”

Macgregor je rekao da proces eliminacije isključuje Njemačku, jer oni ovise o Sjevernom toku za svoju energetsku sigurnost, dok Rusiji također nije koristilo to što je sabotirala vlastitu infrastrukturu.

“Bi li Rusi uništili vlastiti plinovod? 40 posto ruskog bruto nacionalnog proizvoda ili bruto domaćeg proizvoda sastoji se od strane valute koja dolazi u zemlju za kupnju prirodnog plina, nafte, ugljena i tako dalje. Dakle, Rusi to nisu učinili. Ideja da jesu mislim da je apsurdna”, rekao je Macgregor.

Osvrćući se na ozloglašeni izbrisani tvit poljskog zastupnika u Europskom parlamentu Radoslawa Sikorskog u kojem je napisao: “Hvala, SAD”, ​​Macgregor je primijetio: “Tko bi još mogao biti uključen? Čini se da su Poljaci vrlo entuzijastični oko toga.”

Međutim, citirajući izvješća da je u obje eksplozije otkriveno više od 500 kg TNT-a, bivši savjetnik Pentagona sugerirao je da samo Kraljevska mornarica Britanije i Sjedinjenih Država imaju sposobnost izvesti takav napad.

“Onda morate pogledati tko su državni akteri koji imaju sposobnost to učiniti. A to znači Kraljevska mornarica, specijalne operacije mornarice Sjedinjenih Država”, rekao je Macgregor.

“Mislim da je to prilično jasno. Znamo da su korištene tisuće kilograma TNT-a jer su ovi cjevovodi enormno robusni. Imate nekoliko inča betona oko raznih metalnih legura za pomicanje prirodnog plina. Dakle, to nije nešto što biste mogli jednostavno staviti granatu na kraj užeta za pecanje i srušiti. To znači da je potrebna određena količina sofisticiranosti,” dodao je.

Macgregor je sugerirao da je motiv koji stoji iza napada bio spriječiti Njemačku da pobjegne iz ukrajinskog rata nakon što je Berlin počeo “ostavljati dojam da se više neće slagati s ovim proxy ratom u Ukrajini”.

“Neodlučan sam reći ‘znamo da je to morao biti Washington’. Ne mogu to reći jer jednostavno ne znamo. Ali vrlo je jasno da smo isključili mogućnosti Berlina. Berlin se udaljavao od ovog saveza. [Kancelar] Olaf Scholz rekao je ‘Neću više slati opremu, neću slati tenkove’. Sada je u škripcu jer su mu Sjedinjene Države jednostavno oduzele mogućnost spasa. Tko će ga opskrbljivati ​​plinom i naftom i ugljenom i svim ostalim ako se izvuče? Gdje se sada okreće? I zapamtite, Nijemci, koji se suočavaju sa strašnim posljedicama kod kuće, odbijaju ponovno pokrenuti nuklearne elektrane”, rekao je bivši dužnosnik.

Kao što smo ranije izvijestili, CIA je upozorila Njemačku na moguće napade na plinovode u Baltičkom moru tjednima prije nego što su Sjeverni tok 1 i 2 bili na meti.

I Joe Biden i državna podtajnica za politička pitanja Victoria Nuland izjavili su da Sjevernom toku 2 neće biti dopušteno raditi ako Rusija napadne Ukrajinu.

njemačkaSADSjeverni tok
Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Red Dog
1 godina prije

Iako nemaju dokaza, u NATO smatraju da je sama Rusija raznela svoje Tokove.
Sto i nije tako ludo kao sto zvuci.
Uradila je to da demonstrira da moze. Pocela je nezno sa svojim, ali moze lako uraditi to i, recimo, Norveskim Tokom ili Transatlantskim Kablom. U svakom slucaju haos. Svetskih razmera.
I sta moze Zapad? Uraditi isto Rusiji? Vec jesu. Izolirali su je sankcijama koliko su mogli. Napasti je vojno? OK, Sarmati su u pripravnosti. Vova je rekao da ne blefira i Joe mu veruje.
Hocemo li eskalirati, iako je Zapad vec u recesiji? Rusija nema vise sta da gubi, osim svojih okova.
Pocinju se probijati glasovi razuma na zapadu.

tata mata
1 godina prije

ja znam koji su to cetvrtani bili ,,,,Debeli Duro je napisao nedavno da preuzima odgovornost za diverzije sa svojom ekipom tuduma ,, i da su popili botune vina po putu …stvarno vrijedi ona …cega se pametan stidi ,budala se ponosi … nista novog

ogo
1 godina prije

Njemci probudite se!

petar schroder
1 godina prije

Nista nova , to je bilo jasno .Amerika hoce da unisti Evropu a posebno Njemacku.Ova vlast je najgora otkad postoji Njemacke Vecina ministara dolazi IZ AKADEMIJE KLAUSA SCHWABA IZ DAVOSA: Sve zivo unistiti sto se gradilo 75 godina. TO SE ZOVE NOVI RESET KLAUSA SCHWABA :Nista neces imati ali ces biti sretan.Davosu je u cilju da unisti SREDNJI SLOJ KOJI RADI I PLACA POREZ Ako ovako nastave mozda ce uspjeti

1 godina prije

E moje švabe, toliko ste amerikancima lizali guzicu da su vam bananu uvalili skoro do jaja.
Politika je kurva , amerikanci ne posluju ni sa kim ako nemaju korist! One vojne helikoptere, transportere što od njih dobiva RH, nije badava.
Sve je to suhim zlatom plaćeno!!

Grdi
1 godina prije

Kao sto zapadani blogeri govore … *Biti neprijatelj SAD-a je opasno ali biti saveznik SADA-a je smrtonosno* …..

Max
1 godina prije

Noćna mora Anglosaksonske strategije jest povezivanje Ruskih prirodnih bogatstava i Njemačke , To spriječavaju već sto godina a sad su uspjeli,

tihobl
1 godina prije

Sta zna ovaj penzioner. Fino vam kazem da su englezi minirali ST1 i 2. Engleski istrazivacki brod pun “naucnika” se tu vrzmao preko mjesec dana.

Samuraj
1 godina prije

Zanimljivo je vidjeti, zbilja zanimljivo kako imperijalni “zapad” laje, a Putin prolazi. Ne mogu mu ništa, ali ama baš ništa. Takozvani svjetski policajac bez kojega je kao nemoguće zamisliti svjetski mir 🤦🏻‍♂️ ili takozvani “osloboditelji” i donositelji demokracije su toliko su zemalja izmučili za svoje interese. Sjetimo se “oslobađanja” Iraka i operacije “Iračka sloboda” 🤦🏻‍♂️ u kojoj je nota bene poginulo milijun, da točno, milijun civila, a “oružje za masovno uništenje” nije ni postojalo, a to im je bio kao alibi. Jeste tada vidjeli nekoga da plače krokodilske suze za djecom Iraka? Licemjeri. Sjetimo se Libije, Afganistana, nastavi niz. Dalje u prošlost da ne idemo do bacanja nuklearne na čiste civilne ciljeve u Japanu, ne jednom nego dva puta ili još dalje u povijest što su radili Indijancima. Što je ključno? Napokon se pojavio čovjek koji je rekao – dosta, nećete moju zemlju – i na kojeg mogu samo “lajati”.… Čitaj više »

CroExit
1 godina prije

Bit će rata između Njemačke i SAD+VB garant, čim se Švabe probude iz 75 godišnje idile i sna.

Ivan
1 godina prije

Jok, marsovci su to uradili.
😁 😁 😁 😁 😁

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI