Članica NATO-a želi ”razornu” osvetu protiv Rusije

Vojska
57 komentara

Odgovor Unije na bilo kakvu uporabu oružja za masovno uništenje od strane Moskve u Ukrajini ne smije biti nuklearni, ali ipak treba biti težak, tvrdi poljski ministar vanjskih poslova

Odgovor NATO-a na bilo kakvu upotrebu taktičkog nuklearnog oružja od strane Rusije u Ukrajini mora biti “razoran”, ali treba koristiti samo konvencionalno oružje, budući da prijetnja Moskve nije usmjerena na blok, rekao je poljski ministar vanjskih poslova Zbigniew Rau. “Koliko znamo, Putin prijeti upotrebom taktičkog nuklearnog oružja na ukrajinskom tlu, a ne da će napasti NATO, što znači da bi NATO trebao odgovoriti na konvencionalan način”, rekao je Rau tijekom svog pojavljivanja u srijedu u emisiji NBC News Meet the Press.

“Ali odgovor bi trebao biti poražavajući. Pretpostavljam da je to jasna poruka koju NATO savez upravo sada šalje Rusiji”, istaknuo je ministar. Američki državni tajnik Antony Blinken rekao je u nedjelju da bi “posljedice bile užasne” za Rusiju, ako upotrijebi nuklearno oružje u Ukrajini, dodajući da je ta poruka već javno i privatno priopćena ruskom vodstvu.

Upozorenje je uslijedilo nakon obraćanja Vladimira Putina prije tjedan dana, u kojem je najavio djelomičnu mobilizaciju u Rusiji i kritizirao “neke visoke dužnosnike u državama NATO-a”, zbog sugeriranja da je postavljanje nuklearnog oružja protiv Rusije opravdano.

Predsjednik je jasno dao do znanja da Rusija neće ostati bez odgovora na takav potez, podsjetivši da ona ima vlastiti arsenal razornog oružja, od kojih neka nadmašuju zapadna. “Ako teritorijalni integritet naše nacije bude ugrožen, sigurno ćemo upotrijebiti sva sredstva koja imamo, za obranu Rusije i našeg naroda. To nije blef”, rekao je Putin. Tijekom prošlog tjedna, SAD i saveznici pojačali su prikupljanje obavještajnih podataka i nadzor zbog zabrinutosti da bi znakovi da bi Rusija odlučila rasporediti nuklearno oružje mogli “doći prekasno”, izvijestio je Politico u utorak.

Prema američkim dužnosnicima, koji su razgovarali s Outletom, pojačan je nadzor zraka, svemira i kibernetičkog prostora ruskih jedinica u Ukrajini koje bi potencijalno mogle dobiti nuklearnu naredbu od Kremlja, a posebna je pažnja posvećena zapadnoj ruskoj eksklavi Kalinjingradu.

Zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova Sergej Rjabkov ponovio je prošli tjedan da “mi nikome ne prijetimo nuklearnim oružjem”. Uputio je novinare na rusku vojnu doktrinu koja kaže da se nuklearno oružje može upotrijebiti samo ako je takvo oružje ili drugo oružje za masovno uništenje usmjereno na državu ili je suočena s egzistencijalnom prijetnjom od konvencionalnog oružja.

Poljskarusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
57 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Schwarze Hunderte
1 godina prije

To je sljedeca zemlja , koja bi trebalo prestat da postoji , podjeljena izmedj Njemacke i Russije , obje sa —- HISTORIJSKIM PRAVOM 😉 . To bi znacilo , dugorocni mir u Europi .

Hivvet
1 godina prije

Amerika ima pravo da koristi A oruzje kad njoj nije egistencija u pitanju a Rusija nesmi koristi ni kad je pitanje zivota i smrti za nju. Tako shvacaju NATO -cisti

1 godina prije

“Koliko znamo, Putin prijeti upotrebom taktičkog nuklearnog oružja na ukrajinskom tlu”
Mora to preciznije – na bivšem ukrajinskom tlu.

darijoman
1 godina prije

NATO se izgleda ukakio u gaće

LZN
1 godina prije

Američke čivave previše laju pred granicama Rusije……

rade
1 godina prije

A zasto amerikanci ne udju u rat ako im je ukrajina toliko vazna i ako tamo brane svoje vrijednosti? Pa zato sto amerikanci napadaju samo slabije od sebe,tamo gdje znaju da nece imati gubitaka.Napad na srbiju je kasnio 7 dana jer su amerikanci trazili garancije od Rusa da srbija nema S-300.A da su ga imali,amerikanci ne bi ni napali.Sada nesto prijete,oni ce ovo ono a iako bi Rusi nuklearno bombardovali ukrajinu amerikanci ne bi nista uradili.Amerikanci ne ratuju za druge,drugi moraju ratovati za njih.Naravno da Rusi nece koristiti svoje nuklearno oruzje,za to nemaju uopste potrebe.Amerikanci su nasli jadnog propalog glumca kojem salju kokain i dolare koji unistava svoju zemlju.Za par dana se sve mijenja,Ruske republike su u sastavu Rusije,pa cemo onda vidjeti kako ce se rat nastaviti.Na kraju ce amerikanci otici a ostat ce razrusena zemlja,kao u Siriji,Afganistanu.

tihobl
1 godina prije

Ovi se stvarno spremaju da bace atomske bombe na Herson i Donjeck i okrive ruse, kao sto ih krive za bombardovanje Energodara i ST 1 i 2.

Dante
1 godina prije

Dabogda im zemlja kosti izbacila

Kio
1 godina prije

Poljaci, najveci prevaranti i glib u Europi

gigi pinna
1 godina prije

Ajme ovih poljskih krumpiraša – kada dođu ljeti na Jadran, većih idiota od njih nema.
Pa ako uopće bude Rusija ikad upotrijebila nuklearno oružje to će biti na neku drugu nuklearnu silu, najbliža bi bila Britanija. Ukrajina će se riješiti konvencionalnim oružjem.
A o ovoj sabotaži na NS1 i NS2, svi šute, jer se nema dokaza, ali zna se tko stoji iza ovoga. Ja bih se kladio na Urugvaj.
Ako Rusi optuže Amere, morali bi i oni nešto njihovo roknuti i eto eskalacije. EU i Njemačka su i doslovno mutave (osim što su cijelo vrijeme to i figurativno), jer bi morale promijeniti politiku prema svojim “saveznicima”.
SAD su i dalje premoćne – opet imamo njihovu akciju (izazivanje kaosa, ratova i smrti po cijelom svijetu) i rusku reakciju, a sve se ionako događa u ruskom dvorištu. Moskva nema snage sve to prebaciti na američki kontinent.

Potpuffer
1 godina prije

Poljska cipka se ukenjala ko mali penguin iz Arktika 😂

danjan
1 godina prije

ove stare prdonje treba bacit u rov pa neka tuku po njima a ne da seru iz udobnosti i tuđin kurcen po plotu mlate…stoka smrdljiva stara debilna…

tuf
1 godina prije

Plasirali su teoriju o uporabi taktičke nuklearke u Ukrajini kao da je to neminovno, kao da je sve samo pitanje vremena. A samo treba poći na ishodište, izvor te kampanje i dekonstruirati teoriju činjenicom da Rusija apsolutno ništa ne dobiva na vojnom polju korištenjem jedne ili par taktičkih nuklearnih bombi. Ukrajina nema strateški bitne koncentrirane objekte (poput silosa s balističkim projektilima ili zapovjedništva koje bi bilo pandan npr. američkom NORAD-u) koji bi opravdali korištenje taktičkog nuklearnog oružja. Vojna industrija je većinski već uništena. Zapovjedni centri su raštrkani (a ionako se istinsko zapovjedništvo i ne nalazi u Ukrajini). Većih vojnih baza nešto više i nema ili ih Ukrajinci nisu ludi masovnije koristiti. Sve što ima značaj je disperzirano na velikom ukrajinskom teritoriju, pa bi i udar na Kijev bio potpuno promašen i samo rezultirao brojnim civilnim žrtvama. A efekt bi bio katastrofalan – to bi doslovno bila pozivnica NATO-u da se… Čitaj više »

Moris
1 godina prije

Vidim da se na veliko raspravlja o ratu i budućim geopolitičkim podjelama kao i o upotrebi nuklearnog oružja. Lako je to pisati iz sigurnosti i lupati po tastaturi. Zašto za promjenu ne bi pisali o mogućnostima mira i suradnje i međusobne zaštite među balkanskim narodima pa da budemo svijetu primjer. Vidim da se piše i o tome da je Hrvatska bila na strani fašista ( Siniša ). Samo za ilustraciju moj pokojni otac i pola njegovog razreda zagrebačke gimnazije je otišlo u partizane krajem 1942. Sve su to bili mladići od 17 godina.

Pera Detlic
1 godina prije

Zaju oni tko što može. Ove spike uglavnom služe za plašenje opće populacije. U nekom realitetu potencijalne mogućnosti čisto me zaboli banana hoće li biti nuklearni holokaust. O meni ne ovisi niti je moja odgovornost. Čisto sumnjam da bi psihopate uništavali svoje resurse globalnim uništenjem. Zato bolje se okrenut lokalnom preživljavanju duge i hladne zime uz tonu bolesnih koji će navalit na bolnice.

Josip
1 godina prije

Jesu li ti Poljaci prolupali i baš traže da ih se sprži? Koji im je ku…c došao, jebala ih ona ukrajinska židovska ništarija Zelenski..

Max
1 godina prije

Poljaci će se osvetiti tako što Rusima neće prodati Loleka i Boleka i Rexia.

Jomla
1 godina prije

… oružje za masovno uništenje usmjereno na državu…
Ne usmjereno već upotrijebljeno!
Ovo nije mala greška, i pitanje je dali je nenamjerna!

Mat
1 godina prije

Gospon ministre,jos ujutro pusku o rame I naprijed,nije Vam daleko.

Emiliano Zapata
1 godina prije

Treba njega stavit u tenk s par komentatora koji ga podrzavaju pa nek odu lijepo sami napast Russiu kad su puni idea!

Genije2022
1 godina prije

Ma prvi će biti na udaru. Neće ih promašiti i to s razlogom. Slaveni su drek od naroda. Slugani i poturice..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI