EU PRIJEVARA: Poljska tvrtka prodala 1500 tona lažnih odrezaka plaćenih iz fonda EU, distribuiranih siromašnima u Francuskoj

EU-Skandal-s-mesom
28 komentara

2018. godine, francuskim dobrotvornim organizacijama isporučeno je 1.500 tona zamrznutih poljskih lažnih odrezaka bez mesa. Istraga je pokrenuta nakon otkrića ove gigantske prijevare.

Ured za suzbijanje prijevara u Francuskoj objavio je 7. lipnja da je otkrio “prijevaru” o kvaliteti mljevenih odrezaka koje distribuira francuska tvrtka kako bi pomogla udrugama za najsiromašnije. Prema tvrdnjama istražnih organa, konzumacija ovih lažnih odrezaka ne predstavlja rizik po zdravlje siromašnih koji su ih konzumirali.

Gotovo sve veće organizacija su, prema njihovim riječima, žrtve. Crveni križ, Francuska federacija banke hrane, Restoran srca i Pomoć narodu bili su žrtve ove prijevare koja uključuje 1500 tona mješavine. Na popisu sastojaka tih “odrezaka”, čija je distribucija “odmah prestala” nalazi se: umjetne boje, beskorisne masnoće, kožice loše kvalitete, škrob i soja.

Organizirana prijevara

“Udruge su bile vrlo reaktivne. Shvatile su da izgled i boja ovih odrezaka nisu prirodni i upozorili su nas, što nam je omogućilo pokretanje kontrole”, izjavio je za RTL, Državna tajnica ministra gospodarstva, Agnès Pannier-Runacher.

“To je kriminal, zbog kojeg se ide u zatvor do dvije godine”

Odjel za suzbijanje prijevara misli da se radi o organiziranom kaznenom djelu, što ovoj aferi daje jednu veću dimenziju glede odgovornosti.

“To je kriminal, za kojeg se ide dvije godine zatvora. Kazna za slična djela iznosi milijun eura. Sve ćemo poslati tužitelju kako se slična stvar više ne nikada ponovila”, izjavljuje Agnès Pannier-Runacher.

Mnogi političari izrazili su ogorčenje na društvenim mrežama, kao što je Florian Philippot, vođa Patriota: “Lažni odresci su proizvedeni u Poljskoj zbog povećanja profita, da bi se na kraju vratili u Francusku čime bi se prikrio trag”. Philippot je pozvao na bolju kontrolu granica.

Lažni odresci su distribuirani udrugama koje su novac uzimale iz Europskog fonda za pomoć najugroženijima. 2018. godine je za 5,2 milijuna eura kupljeno 1500 tona zaleđenih lažnih odrezaka. Četiri udruge danas traže odštetu za smještaj lažnih odrezaka, jer novac za iste su dobile iz EU proračuna kojeg svi financiraju, uključujući i Hrvatsku.

Lažni odresciPrijevaraSiromašni
Pretplatiti se
Obavijesti o
28 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
denis
4 godine prije

Ima li više koja prijevara sa hranom i skandal sa pokvarenom hranom da nije poljska umiješana?

tuf
4 godine prije

Poljska je europski epicentar zdravstveno neispravne, te kvalitativno vrlo upitne hrane. Trebalo bi ih izolirati, uvesti embargo na izvoz prehrambenih proizvoda nakon praktički svake godine koju je obilježila panika u trgovinskim centrima država EU zbog poljskih proizvoda koji su doveli čak i do smrti ljudi. Obrazac se ponavlja godinama, svi prelaze preko toga, a treba ih izolirati i reći im da se izvoz bude nastavio tek kada uvedu sanitarne i inspekcijske norme. Ovako u središtu EU imamo jeftinog proizvođača smeća zbog kojega ljudi umiru – a trgovačkim centrima je samo stalo do što niže nabavne cijene.

otpisani
4 godine prije

Hahaha, “Udruge su bile vrlo reaktivne. Shvatile su da izgled i boja ovih odrezaka nisu prirodni..” kaže Agnès Pannier-Runacher i za to se ide u zatvor “ČAK” dvije godine !? … ali dok su “reaktivne” udruge “shvatile” prijevaru, jadnici su već popapali veliki dio od 1500 tona (!) tog smeća.
… a ne bi se kladio da je puno bolja situacija i sa hranom koju raja kupuje po trgovačkim centrima.

PS – po svemu što je Poljska do sada napravila, zaključujem da je ta zemlja gora i od te hrane-smeća
(nije čudo da se Rusi nisu puno trudili da je zadrže u svom savezu)

Murzilka
4 godine prije

Ništa novo, Poljaci ko Poljaci – jednom rukom se mole Bogu, drugom kradu.

alfa33
4 godine prije

Samo koliko se toga uveze smeća na balkan, mi smo odavna jedan veliki deponij za europsko smeće,hrana,lijekovi…..

Moreno
4 godine prije

Je, zdravstveno je ispravna piturana radioaktivna GMO soja, nije još niko umra 🙂

zx16
4 godine prije

Ne znam da li je prošlo godinu dana od afere sa mesom bolesnih krava, koje su takođe Poljaci plasirali na tržište EU?
Sećam se, pre sankcija Rusiji, digli su celu halabuku na Ruse jer su im vratili ogromnu količinu jabuka koje su sadržale nekoliko puta veću količinu pesticida od dozvoljene.
Te jabuke su kasnije završile na tržištu EU.
Ne znam zašto EU Poljacima toleriše sve te prevare opasne po život? Sem što truju hranu, truju i odnose EU sa Rusijom. Traže od amera da se na njihovoj teritoriji instalira atomsko oružje upereno na Rusiju.
U milenijumskoj istoriji ratovanja protiv Rusije, nebrojano puta su dobili po nosu i onda su mirni minimum 50 godina. Davno je došlo vreme da ponovo dobiju po nosu a ne da guraju Evropu u sukob sa Rusijom.

Ivi.tz
4 godine prije

Dobra poštena i najbolja EU. Hahhahaa

Ico
4 godine prije

Oprez u poslovanju s Poljacima, jer su Poljaci katolici

šeronja
4 godine prije

jednom su ostali bez države

Borna
4 godine prije

A Francuzi su jadni naivni i nevini u ovoj priči.

Annabella
4 godine prije

Loša kvaliteta poljskih proizvoda koji su namijenjeni istočnim EU državama nije eksces nego pravilo. Usporedite bilo koji proizvod prozveden za istočno EU tržište s istim takvim za zapadno EU tržište i vidjet ćete razliku i na prvi pogled, i u sastavu kad pročitate sitna slova.
Zašto to rade? Zato jer zapadnoevropske kompanije o čijim proizvodima je, uglavnom, riječ imaju skupa s Poljacima, odličan bussiness case u svemu tome. A mi smo se tako žurili u EU, sad se žurimo da uvedemo euro …….
Ovo u Francuskoj im se omaknulo, neki pretjerano revnosni službenik kojeg su zaboravili podmititi se pobunio.

Z.A.
4 godine prije

Sve mi se cini nakon sto sam ovo procitao, da ono meso sto donosim kuci je iz Poljske

koje je glavna vijest?
4 godine prije

tu je glavna vijest, ne da EU sufinancira hranu sirotinji , nego da u Francuskoj ima siromašnih?
koliko EU pomaže (od Eua produciranoj) sirotinji sa naših prostora? Tako što ih raseljava?
Kako to da Francuzi ne idu u Švedsku na bauštelu? sto pitanja..

Majk Majers
4 godine prije

Radija san sa manje, više svim Slavenima i jedino su mi poljaci ostali u ružnom sjećanju. Ni danas ih ne volin, posebno na cesti

Max
4 godine prije

još jedan skandal s Poljskom hranom u glavnoj ulozi ali ne truje jedino Poljska. takvog smeća ima odasvud-

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI