Eliminacija siromašnih preko cijena hrane, goriva, svega je u tijeku

Eliminacija siromašnih

I prije nego li je Rusija započela vojnu operaciju u Ukrajini, jedan karijerni europejac od zanata, vidjevši u budućnosti sebe samog kao gospodara barem nekih briselskih hodnika, je krenuo po (u)krajinama prodavati bozu.

Za one mlađe, prodavati bozu znači govoriti što bilo, tražiti jeftine efekte, govoriti ono na što nitko ne može nasjesti, nuditi beznačajnosti. Plenković je nudio mirnu reintegraciju Donbasa u svojim ukrajinskim posjetima, glumeći mudrog mirotvorca po europskim mjerilima – mir je ono što nama donosi profit, sve drugo je za sankcije bilo koje vrste.

Nekako je logično da se briselski štreber dosjetio poratnog stanja. Nije se mogao sjetiti ratnoga, osim po pariškim kroasanima i pogledima na brodove po Seini. Tamo gdje je rat, Plenkovića i plenkoida nema. Nastavi li sa svojim genijalnim idejama dalje mudrosloviti po skupovima za naslikavanje hrpe očajnika, Plenkoviću bi bilo bolje da se prisjeti još jednog iskustva iz njegove zemlje, kojeg također vrlo vjerojatno ni po čemu nije iskusio, ali zna.

Čitao je, govorili su mu drugi, manje povlašteni, nerođeni u nacionaliziranim stanovima. Na početku osamdesetih je ista ekipa koja sad vodi igru na Zapadu svijetu smjestila naftnu krizu. Cijena barela nafte skočila u nebesa, doduše samo na 30 dolara (Dane Roško je na TVZG uvijek nešto metiljao u vanjskopolitičkoj rubrici dnevnika), ali je to tad bilo preskupo. Kako je onda, kao i danas, za naftu bilo potrebno posjedovati dolare, a socijalističkom bloku bilo onemogućen dotok dolara preko trgovine, već gotovo isključivo preko duga, to je dovelo do dužničke krize.

Jugoslavija, kao i većina drugih zemalja socijalističkog bloka je proizvodila sve, ali malo toga prodavala za ”devize”, tj. valute Zapada koje su se mogle zamijeniti za dolar. Stoga je nedostajalo dolara, što za vraćanje duga u dolarima, što za kupovinu nafte. U posttitovskoj Jugoslaviji uslijedio je ”stabilizacijski program”, dakako i inflacija, ali ne od iste vrste kao ova trenutna europska. Nije bilo ovoliko automobila kao danas, niti toliko potrošača nafte, ali svejedno je nedostajalo goriva svih vrsta.

Da bi kako tako pravedno raspodijelili to što se ima, netko se dosjetio sistema. Par – nepar. Jedan dan će smjeti biti u prometu samo vozila s parnim završetkom broja na tablici, a drugog dana oni s neparnim brojem. O poštovanju pravila se brinula policija. Tablice su izgledalo ovako ZG crvena zvijezda petokraka pa onda broj 743-345. E, ovaj je neparni, vozi ponedjeljkom, srijedom, petkom. Parni će utorkom, četvrtkom, subotom. Ovu bozu bi mogao ukrajinski mirotvorac prodati Europskoj Uniji, razveseliti Ursulu von der Layen i njemačkog kancelara Olafa Scholza, koji je odmah po preuzimanju mandata, po uzoru na Plenkovića koji je to nabavio za se i bivšeg kolegu iz Ministarstva vanjskih poslova Mate Granića (misli se na Milanovića), sebi priuštio mercedes blindiranu limuzinu otpornu na rakete, metke i eksploziv, košta i troši poput tenka.

Angela Merkel se vozila u Audiju A8 LW12 security ma se potrošilo, otišla brtva glave valjda. Onda Olaf Scholz ne bi smio neparnim danom, upita Ursula? Ne, zausti mirotvorac. Imao bi dvije tablice, jednu bi stavljao parnim danom, drugu neparnim. Ali to nije demokratski. Ne valja. Mogli bi ovi nepotkupljeni mediji početi prokazivati nas kao varalice.

Zar još ima nepotkupljenih? Nema, samo kažem. Ako se ovaj razgovor nije dogodio, to ne znači da se neće dogoditi. Bit će to još jedna propala ideja lika koji snažno podupire sankcije protiv Rusije. Njegova ”prava strana povijesti” (po svemu nalik Trećem Reichu) bi se ipak mogla okoristiti iskustvima Jugoslavena iz osamdesetih, ali neće. Demokratsko vrijeme traži demokratska sredstva: svima iste, utrostručene cijene nafte pa nek’ vozi tko može. I koji k. ta sirotinja nije kupila električne automobile? Nego traži jeftinu naftu? Nema. Prodalo se.

I zašto je ta sirotinja uopće sirotinja, zar nisu sami sebi krivi, mogli su se na vrijeme učlaniti u štojaznamšto, iako zna se što. Sarkazam na stranu. Ovo nije vrijeme koje bi se moglo usporediti s Jugoslavijom osamdesetih. U to doba je država imala javni prijevoz, funkcionirali su gradski, prigradski, međugradski autobusi s razrađenim voznim redom za one koji idu na posao, za one koji idu u školu. Postojali su vlakovi. Osobni automobil je bio luksuz.

Danas se bez automobila ne može uopće sudjelovati u sustavu. Brzina vlakova se vratila na austrougarsku razinu, oko 40 km/h bez uključenih čekanja na skretnicama, čekaonicama dok prođe teretni vlak iz drugog smjera (valja dodati i da je Unska pruga, od Knina preko Bosne do Zagreba pokradena, nema aluminija, nema željeza, nema električnih žica, instalacija, sve prodano u sekundarne sirovine). Iako u cijeni goriva 40 lipa po litri odlazi za rekonstrukciju pruga i prometa vlakova, u Hrvatskoj je kvaliteta pruga, brzina, promet cargo i putničkog prometa na razini 20-ih godina prošlog stoljeća. Autobusne linije su mahom ukinute, ostale neke rijetke, poput one zora sviće u subotu (Tko to tamo peva).

Možda stare zemlje članice EU i mogu održavati sustav javnim prijevozom, no ova naša zbilja nije sposobna nositi se s ovom cijenom goriva (medijalna plaća u Hrvatskoj je 6.175 kuna). Ove godine se za prosječnu plaću može kupiti oko 192 litre goriva manje, oko 260 litara jestivog ulja manje. I prije namjernog izazivanja krize radi osiromašenja građana se u Hrvatskoj trošilo više od 30 % dohotka za hranu, sad slijede gora vremena. Sve se to potencira u slučaju ”jedinstvenog otpora” ovih iz G7 zemalja da neće od srijede 31. ožujka 2022. plaćati ruski plin u rubljama, kako je ruski predsjednik najavio.

Gotovo da nismo sposobni zamisliti razinu kaosa koji će nastupiti u demokratskoj i uljuđenoj Europi za koju nas ionako nije briga previše, kao što tu Europu nije briga ni za to što su Ukrajinu podsticali u sukobu s Rusijom i prije ruske vojne intervencije. Postoji točno određena granica cijene plina, cijene goriva nakon koje ni jedna proizvodnja nije isplativa. Srljamo prema toj granici, iza nas su plenkoidi koji viču Naprijed, gospodo. Eliminacija siromašnih preko cijena hrane, goriva, svega je u tijeku. A DAN D, u kojem će pokeraši otvoriti karte je u srijedu 31. 3. 2022. kad mora sjesti europska uplata za plin u rubljama ili slijedi zavrtanje špina. Za nevolju, baš kad meteorolozi najavljuju snijeg i niske temperature. Iz ove perspektive, jugoslavenski par-nepar se čini humanijim od ovog što se valja prema nama.

andrej plenkovićgorivohranaSiromašni
Pretplatiti se
Obavijesti o
134 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Throne
2 godine prije

Odlicno sone of alerik

Otpornik
2 godine prije

Nisam do sada vidio bolji opis za njega. Prodavač boze. Izvrsno. Dodao bih samo, anemični prodavač boze.

Jednostavno receno
2 godine prije

Ne mogu mi oduzeti ono što mi Bog može dati, tako da samo neka oni udaraju meni je samo bolje.

Žena
2 godine prije

Sposobni su svijet učiniti gorim , nikako boljim .

tihobl
2 godine prije

Da malo dopunim: Tito je dizao kredite po niskim kamatama, najcesce po 1%. Krediti su koristene na pametne stvari – jedna je prsten dalekovoda od 400kV. 1971. bilo je 7 milijardi kredita. Vracanje nije bio problem. Ali kad su krediti skocili na 18% pojavio se problem sa vracanjem kredita. Morali su se uzimati novi da bi se vratili stari i 1981. krediti su narasli na 22 milijarde.

SOA je zaboravio pomenuti jenu sitnicu – da ce krediti ponovo postati dvocifreni. E to je ono sto ce zaklati duznike. Sva zarada ce izi na vracanje rata, nece biti para za uvoz goriva i ostalog.

Tupko Glupko
2 godine prije

Govorio je Plenković Ukrima o mirnoj reintegraciji hrvatskog Podunavlja od 1995. do 1998., preskačući ratno stanje od 1991. do 1995., kada smo na početku rata bili totalno razoružani (čak je i oružje Teritorijalne obrane Račan predao JNA), a EZ, SAD i NATO uveli embargo na uvoz oružja, očekujući da će JNA brzo vojno riješiti odbjegle republike. Nije im pričao o razorenoj Hrvatskoj tijekom rata, trećini Hrvatske koja je bila vojno okupirana, izolaciji Hrvatske, ratu koji je trajao četiri godine, neprestanim bombardiranjima i teškom mukom vraćenih teritorija vojnim pobjedama kada smo napokon postali značajnija sila na ovim prostorima. Ako Ukri misle da im se ne bi uveo embargo na uvoz oružja kao Hrvatskoj da ne graniče sa Rusijom i da je riječ o lokalnom ratu kao što je bio naš, onda se grdno varaju. Ginu za interese NATO-a i izuzetnih, to je najžalosnije u svemu, jer trgovina sa Rusijom će i… Čitaj više »

bled
2 godine prije

Danas je svatko ustrasen ili radi lazne plandemije ili radi nepravde u Hrvatskoj ili zato sto se mora zauzeti stava za NATO pakt i Ukrajinu – osim par novinara koji imaju muda.

Tupko Glupko
2 godine prije

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman javno u eter u emisiji “A sada Vlada” Hrvatskog radija neki dan izjavio da je Putin ratni zločinac i da se nada da ruski autokratski režim neće biti dugog vijeka, i da bi Hrvatska znala uzvratiti na ostvarivanje ruskih prijetnji, i to dva mjeseca nakon službenog posjeta Moskvi, gdje je rekao da „dobri odnosi s Ukrajinom zaista ne isključuju dobre odnose s Rusijom“. Pravi diplomat, nema što. Reakciju Rusije nije trebalo dugo čekati, rusko veleposlanstvo je odgovorilo da ovakvo neodgovorno ponašanje predstavnika hrvatskog rukovodstva razara tkivo bilateralnih rusko-hrvatskih odnosa koji ove godine obilježavaju 30 godina i da su uvredljivi jezik i neutemeljene optužbe na račun predsjednika Ruske Federacije apsolutno neprihvatljive. Za to vrijeme Plenković uporno tvrdi da je bilo eksploziva u vojnoj bespilotnoj letjelici (proizvedenoj 1989. u Sovjetskom Savezu, prošla neoborena preletjevši NATO članice Rumunjsku, Mađarsku i Hrvatsku čiji je let iznad… Čitaj više »

Rimtutituki
2 godine prije

Ja mjesecima pisem,2023 vidim horde gladnih lutaju europom,kazu rimtutituki paranoja itd

Politicki nekorektan
2 godine prije

Plenkovic je zrcalo naroda kojega predstavlja, zaboravite prrice o dobrom narodu i losim vodjama.
Sutra ako gorivo bude 100. Kuna za litar, narod ce platiti i pitati sto jos mozemo uciniti za nase gospodare.

Petronije Milenković
2 godine prije

– Da se nisu mogli sa Rusima dogovorite, nazvati to npr. partnerstvom ili slično,a sada kad nam pošalju račun za režije, biće Rusi su krivi.

Ovo je za cestu i ništa drugo.
Ali nema ko da iziđe na cestu.

Toni
2 godine prije

Evo daleko najnesposobnijeg premijera na svijetu sa “najboljom” komunikacijom (u Europi) koju je naučio od svog tateka. Hrvatska može nahraniti najmanje 20 milijuna ljudi a on uvozi hrane u vrijednosti 11 milijardi kuna. Zna masonski kalfa (anacionalno) znanje, to nije sporno.

Bešćutni Narcis
2 godine prije

– bravo. U sridu!

Tupko Glupko
2 godine prije

Imaš YouTube kanal IvanPernarTV koji prenaša najzanimljivije iz hrvatskog Sabora.
Pogledaj Plenkovićeve nastupe tamo kada odgovara na pitanja saborskih zastupnika.
Pogledaj općenito njegove nastupe u medijima.
Čisto sumnjam da Vučić ima ovakve.. načine izražavanja.

Davko
2 godine prije

Što drugo reći nego da se u Hrvatskoj poštuje sve i svašta samo ne i rad i poštenje.Kako to drugčije može završiti nego eliminacijom siromašnih. Evo primjera . Daš 300 miliona lgbt udruzi koja ništa privređuje , mlati praznu slamku i nema nikakvu budučnost . Kako to uopće
financiraju. Jednostavno izmisliš novi zakon o nula promile i pomoču kazni dobro zaradiš ili poskupiš gorivo koje svugdje drugdje pojeftinuje.Sva su poskupjenja besmislena jer im je
jedina svrha nadoknaditi suludo razbacivanje novaca bez ikakve podloge i propalog rada.

TBD
2 godine prije

Nije problem u Plenk9viću nego u većini koja ne samo što je dopustila pljačku Plenkovićevih predhodnika nego uz “europsku put” i dalje prihvaća “sl8bodno tržište” koje ih ispred zdravih očiju osiromašuje.
I poslije korone svi su zadovoljni kontolnim sistemom jer rujetko tko se kintrolnom sistemu opire.
Teoretiziranje o katastrofici nigdje ne vodi.

2 godine prije

Vise se ne sjećam da li sam o tome citao ili slušao od nekog svjedoka Titovih zadnjih dana u Ljubljani..navodno je govorio da Ce mu drzavi presuditi situacija gdje su se republike pocele,svaka sama za sebe,zaduživati kod stranih kreditora..ovo bi bas valjalo provjeriti kao izvor.hvala.

roberto
2 godine prije

Jučer gledam na tv(ne znam koja emisija),razgovor sa mesarom iz jedne mesne industrije(veliki otkupljivač mesa).Kaže čovjek da će svinjetina u roku otprilike 2 mjeseca poskupjeti za 120 posto.

p.s

. A DAN D, u kojem će pokeraši otvoriti karte je u srijedu 31. 3. 2022. kad mora sjesti europska uplata za plin u rubljama ili slijedi zavrtanje špina

hvala na informaciji

Putin jung
2 godine prije

Ne kuzim kako je tom pacijentu i dalje glava na ramenima??!!

Šime
2 godine prije

Odličan članak. Evala, ko god da ga je pisa.

Sanyar
2 godine prije

E moj Đuro, ako ti ne vidiš da nas je taj čovjek izdao više od svih ostalih zajedno,
onda ne znam šta uopće vidiš…

TBD
2 godine prije

Takvi su bili i njegovi predhodnici, ali meni je fascinantno kako se priča o Plenkoviću, a ne o onome što smo mi poduzeli o što bi trebali poduzeti.
Isto kako zapad tretira rat u Ukrajini baveći se psihološkim profilom Putina, dok zapad, a posebno EU tone u duhovni i materijalni mrak.
Sve isto je bilo i u koroni, laji po Plenkoviću i stožerašima, ali kad treba poduzeti nešto kinkretno onda nula bodova.

abc
2 godine prije

Ako mora Rusija danas stvarati novu svetsku ekonomiju, onda je jasno, da zapadna ekonomija propada i tone u blato korupcije, nepotizma, mafijske pljačke, fašizma i nacizma.

abc
2 godine prije

Vidi ga, kako se puše ko žaba. To je primjerak mentalno bolesne osobe, koja od djetinstva pati za kompleksom manje vrednosti. Verovatno se s njim niko nije želio družiti i igrati.

abc
2 godine prije

Svi ovi današnji balkanski primjeji i političari opčenito nebi bili dobri ni za obične komunalne poslove.
Ja jim nebi dao u ruke ni metle, jer znam da bi je ukrali.

Boško Buha
2 godine prije

Hehe, kaže autor “na stranu sarkazam”, a cijelu je članak sarkastičan. Jednostavno se drugačije ne može, razumijem i prihvaćam, jer je sve definitivno otišlo u lijepu p.m.!

Mlata
2 godine prije

Kakve veze ima ko je na vlasti, da li je paja ili šaja zna se ko konce vuče! Ri misliš da vam je hdz krivac? Naivno od tebe..opet

Emiliano Zapata
2 godine prije

Kad sam pisao o ovome sto dolazi ,bio sam nazivan pesimistom i defetistom.
Sad hvalite SOAu?
Istina , lijepo je sve napisao i opisao nemam zamjerke no nista novo i neocekivano…

tihobl
2 godine prije

Naravno da pobjedjuje kad opozicionari koji su htjeli Nestorovica da kandiduju nisu znali prikupiti potpise i predati prijavu na vrijeme. Svakakvi pokusavaju da dodju na vlast, a pojma nemaju kako birokratija funkcionise. Ni listu ne znaju sastaviti, a sve doktori nauka. Nestorovicu su prisli preko ljudi koje poznaje i on je prihvatio da ga kandiduju, a onda otkro da pojma nemaju.

łedeno doba
2 godine prije

plenković je sporedna figura u ovoj igri stvaranja krize prekida lanaca opksrbe…

 dok se planovi plandemije u pozadini ili otvoreno nastavljaju-

vidi i vijest dolje o procesu protiv vođa protesta u kanadi,
protesta, koji je, kao i svi ostali protesti protiv plandemije u zapadnim zemljama i Europi, utihnuo , gle čuda, baš kada je započeta operacija “slamanja NWO-a u Ukrajini”.

Andrija anemični je treća, četvrta liga …potrčko, koji izvršava naređenja, kad mu iziđe rok trajanja, gazde će ga odbaciti.. kao WC papir sa kojiom su obrisali ghuzicu..

ima jedan koji spada u prvu ligu globalnih igrača, u glavne figure zajedno sa Bajdenom, Xi Jianpingom, Macronom, Šolcom, Dragijem…Tedrosom..itd..

irina
2 godine prije

A on će, tako usvinjen, nastaviti žrtvu: Poći će (možda) na novu liposukcijsku dijetu da lakše zakopča sako kad se rukuje sa ostalim slugama Zvijeri!

Iva Bg
2 godine prije

… Sa 25%?

2 godine prije

Hola debeli ,palis se na picoustog ,jel?

Max
2 godine prije

Odličan članak kolega, Da cilj je ubiti što više ljudi bijedom glađu hladnoćom.

irina
2 godine prije

Meteorolozi su kurvini sinovi također (ne rade li oni za tv plaćeničke kuće?), znaju oni dobro kakva je ovo “naoblaka”i zašto će kiša, snijeg, hladniji dani … pa to je dio velike Igre za glup narod koji ni gore u nebo ne pogleda…

2 godine prije

imao sam vremena u zivotu kad sam grijanje ukljucio ne prije studenog, bio u kuci dobro obucen citavu zimu, radio duge sate misleci da isto manje trebam grijati, grijao 1 sat tek kad dodjem kuci.
u trgovinu sa naprtnjacom, 10-15 kg na ledjima, nista auto.
jeo sardine za veceru, kuhao palentu.
rodjen sam na selu. zadnja ciplja u 23 sata. ujutro skoci, skakuci i cvokoci od studeni, prozori smrzli. i sto? samo covjeka ojaca da zna izdrzati kroz zivot i ne kukati.
danas mogu kupiti teslu iz malog dzepa ali opet jedem palentu. palenta je moj drug.
tako da me nije briga za siromastvo. ljudi su se osilili, glad ce ih uciniti boljima.

Tim Kunić
2 godine prije

Sami smo otjerali najbolje od nas i izabrali ološ da vodi državu. Čemu čuđenje?

Sanyar
2 godine prije

Ne znam da li se ovo kosi sa pravilima na forumu jer se stalno briše komentar. Ali evo: jednostavna matematika…. SFRJ je imala dug od 1.000 $ po stanovniku, RH ima dug od 12.000 EUR… Uz to potpuno uništenu domaću proizvodnju i poljoprivredu – uništenje uspješnih poljoprivrednih kombinata na račun tzv. malih farmi koje btw. žive samo od poticaja neovisno o proizvodnji, umjesto da poticaji ovise o proizvedenim količinama. Pri tom smo, sto je vrlo opasno, uništili i domaću proizvodnju sjemena i izložili se GMO korporacijama . Nadalje neselektivan uvoz tuđeg smeća (ono što je vani za bacanje) dotukao je domaću prehrambenu i prerađivačku industriju… k tome nemamo više ni robne rezerve… Mogu dalje nabrajati: uništena brodogradnja, željezare, rafinerije, drvna industrija, metaloprerađivačka industrija, tvornice traktora i strojeva, električnih žarulja, šibica, šećera, velika građevinska poduzeća (sad za nas grade Kinezi i Turci, a nekad smo gradili po cijelom svijetu). Prodali smo… Čitaj više »

Lenko
2 godine prije

Došao je čas odlučujuće bitke.
 
Sotona je već došao do vrhunca svoje moći i sada, također i u Crkvi, dovršit će (svoje djelo), koliko mu je Gospodin dopustio za Njeno najbolnije čišćenje. Časovi, koje ćete proživjeti, spadaju među najvažnije, jer svi događaji koje sam vam prorekla, ispunit će se.
 
Ne boj se malo stado. Isus vas je okupio u nebeskom pašnjaku svoje božanske Ljubavi. On vas vodi savršenom ispunjenju Očeve Volje. Isus želi biti od vas proslavljen.
Došao je čas u kojem ćete Isusa savršeno proslaviti. Vi ste utjeha njegovoj napuštenosti; vi ste duboka radost njegova Božanskog srca.
 
Ne boj se malo stado. Budite moja mala djeca, koju sam okupila sa svih strana svijeta, za veliku bitku između Boga i Sotone, između sila dobra i sila zla.

BTK
2 godine prije

Sve pet. Osim sta 31. je četvrtak. Nevažno, dan tamo vamo, izgorismo braćo.

2 godine prije

Stidiljiva rečenica na početku texta “Na početku osamdesetih je ista ekipa koja sad vodi igru na Zapadu svijetu smjestila naftnu krizu.” trebala je biti ideja vodilja ostatka članka, medjutim autor je, zbog njemu znanog razloga, odlučio ići u površinsko grebanje problema. Ta rečenica, da je odlučio drugačije, mogla je biti potkrepljena imenima, mjestom odluke i poveznicom na Enghdala koji je sve to fino dokumentovao. Sljedeće o čemu bi se trebalo diskutovati, a kada su u pitanju ovakve teme, je istorijat Centralnih Banki, jer bez tog znanja, svaka diskusija će zaglaviti u geopolitičkim vodama i staroj, oprobanoj kosti za glabanje, podjelama. Jedno od, za mene i po meni, osnovnih pitanja niko (čast pojedincima) ne postavlja, naime ko je odgovoran za nacionalne valute, njihovo stvaranje i puštanje u opticaj. Ako Centralne Banke žive svoj vlastiti život i ne podlježu zakonima države u kojoj postoje, kao niti kontroli te države…čiji život, u stvari,… Čitaj više »

łedeno doba
2 godine prije

dok se ovaj portal i mnogi ovdje sve više fino uljuljakvaju u trumanovom šouu geopolitike, dotle “nezavisna Kina” (vic), “koja se bori protiv NWO-a” (još veći vic), održava plamen plandemije i dalje na životu…. Kina je uzor za Zapad i ostali dio svijeta u sprovođenju orvelovskih mjera totalitarizma i vijesti iz Kine, zapravo pokazuju, da kabala, nema namjeru okončati plandemiju–već je u svakom trenutku opet rasplamsati.. “Omikron izmiče kontroli u Kini, predviđa se jako puno mrtvih KINA se posljednjih dana bori s najvećim valom covida-19 od rane faze pandemije u Wuhanu. U 31 pokrajini više od 62.000 ljudi zaraženo je varijantom BA.2, a brojevi novozaraženih dnevno broje se u tisućama. Zbog takve situacije Kina je uvela lockdown za desetke milijuna ljudi; po prvi put od početka pandemije cijela pokrajina Jilin našla se u strogoj karanteni. Kineski predsjednik Xi Jinping najavio je da će se zemlja nastaviti boriti protiv covida-19 tzv. “zero covid” strategijom kojoj… Čitaj više »

łedeno doba
2 godine prije

Dr. Yuval Noah Harari – U bliskoj budućnosti dio čovječanstva bit će beskoristan “Dr. Yuval Noah Harari nastavlja šokirati svijet svojim javnim nastupima. Da se ne radi o visoko obrazovanom čovjeku i još k tome i savjetniku Klausa Schwaba, predsjednika Svjetskog ekonomskog foruma, kojega mnogi ironično nazivaju i Prorokom novog doba, možda ne bismo marili za Yuvalove riječi. …. …Evo kako on vidi napredak tehnologije i koliko je toga rekao o sebi i svojim stavovima u tako malo riječi: „Tehnologija će s jedne strane omogućiti početak poboljšanja i nadogradnje ljudi, a s druge strane, posebno uz rast umjetne inteligencije, učinit će posljedično sve više i više ljudi ekonomski nepotrebnima, beskorisnima te stoga i politički nemoćnima, a svijet i čovječanstvo bi mogli imati raznoliku budućnostna način da bi različiti dijelovi čovječanstva mogli imati različite budućnosti. A moglo bi doći i do svojevrsne specijacije.“ — Harari je, ma tko bi to rekao,… Čitaj više »

Jadranka S.
2 godine prije

Igre gladi… Izvrnuto stanje svijesti se nalazi u pozadini svih strahota, nametanja i ukidanja slobode. Sukob izmedu stanja svijesti koje zeli imati kontrolu i nametati svoju volju, i stanja svijesti koje zeli ljubav i mir i slobodu, postovanje, empatiju i suosjecanje je ono sto se sada dogada u cijelom svijetu. David Icke odavno govori da je jedna od stvari na popisu zelja globalnog kulta/mreze koji trenutno vlada svijetom, jest rat izmedu Zapada te saveza Rusije i Kine. Bas kao u Orwellovoj 1984-oj, gdje vlada neprekidni rat izmedu Oceanije, koja simbolizira Zapad, zatim Euroazije, podrucja na kojem se nalazi Rusija, i istocne Azije, podrucja gdje se nalazi Kina. Dobra je vijest da iskrivljeno/izvrnuto stanje svijesti (koje se nalazi u pozadini svih strahota, nametanja i ukidanja slobode), sam po sebi, sa svojom raskolnickom biti, jest krzljavi slabic u usporedbi sa snagom ljubavi i prosirenim stanjima svijesti. Zbog toga je prestravljen i ne… Čitaj više »

čudila se aman ja
2 godine prije

…ove dvije godine ne koristim bus, jer neću staviti masketinu, pa hodam i po 14 km dnevno, kad trebam, dakle, sad ću imati još jedan dobar razlog za pješačenje – skupa karta! Dva u jedan – čini se da sam ja na dobitku. Jesam,sigurno.

Iva Bg
2 godine prije

Nema šanse da pobedi.

Alen
2 godine prije

Putin glumi dobrog policajca,a zapad loseg,pa obratno to je sve igra za naivce koji ne razumiju kako zapravo funkcionira ovaj lazni sistem u cijelom svijetu pa se stavljaju na jednu ili drugu stranu sto i je njihov cilj da se ljudi podjele u svemu da se lakse uvede NWO.Jedini spas je u Evandjelju Milosti Gospoda Isusa Krista Miloscu kroz vjeru bez djela,Efezanima 2:8-9,vjera u Kristovo dovrseno djelo na krizu,1 Korincanima 15:1-4

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI