🔥 EKSKLUZIVNO: Putin i Rusija su prevareni

Vladimir Putin ozbiljan

Koronakriza je raskrinkala mnoge kontradikcije više nego svi mediji i napisane knjige. Raskrinkavanje još nije gotovo. Tek smo na početku. Ovaj put ćemo nešto reći o čudnoj promijeni uređivačke politike izmanipuliranih ruskih medija, te njihovoj participaciji u prijevari Rusije i predsjednika Vladimira Putina.

Na samom početku koronakrize, ruski mediji su izvještavali objektivno. Često preuzmemo njihove vijesti jer su lupom zapada i samo se čeka pogrešan korak da im se zabrani rad. Sputniku u RT-u je u nekim zemljama zabranjen pristup svim presicama. Oba ova medija se financiraju iz državnog proračuna Rusije, kao što se financiraju BBC i France 24. Nema razlike. Portal Logično također plaća vrlo simboličnu pretplatu za skidanje i prikazivanje video zapisa RuplyTV-a, kojem je sjedište u Berlinu. Vrijedne “cure” koje vode ovu RT filijalu su vrlo simpatične i profesionalne. Tehnička podrška se nalazi u Kazahstanu. Mladi tim radi profesionalno i nemamo im što prigovoriti. Želimo reći da znamo kako dišu ruski mediji.

Međutim, nakon prvog vala koronakrize, primijetili smo da u vijestima nešto ne štima. Ruski mediji koji informiraju iz europskih prijestolnica, su preko noći počeli “zaboravljati” što kaže druga strana. Pojavljuju se mainstream epiteti koji bacaju sumnju na osobe koje propituju koronakrizu. Nismo samo mi u redakciji Logično to primijetili, nego naši čitatelji i komentatori također.

Francuski profesor Didier Raoult, preko noći, od vrhunskog znanstvenika za koronavirus, za ruske medije postaje kontroverzna osoba, iako se ništa nije promijenilo u njegovim izjavama. Drugi primjer je bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko koji je svima odlučno rekao NE, te odabirao svoj put u rješavanju koronakrize bez karantene pod motom “rad i sport”.

Rezultat svega: 40 puta manja smrtnost u Bjelorusiji nego u zemljama koje su karantenom izbezumile svoj narod.

I ovaj put ruski mediji su prešutjeli. Lukašenko je sve rjeđe krasio naslovnice ruskih medija. Neki su pokušali lažnim informacija diskreditirati bjeloruskog predsjednika. Nije im uspjelo, jer argumenata nema, osim subjektivnih insinuacija. Informacije nije više moguće prikriti. Logika sve izbistri. Što se onda dogodilo?

Kako su Rusija i Putin prevareni?

Kao i sve druge zemlje, Rusija 12. svibnja izlazi iz karantene. Brojčano najveći grad u Europi, Moskva je bila najviše “pogođena” epidemijom koronavirusa. Prekid karantena će započeti otvaranjem industrijskih poduzeća.

Od samog početka koronakrize gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin bio je protiv totalne karantene, što je javno rekao 8. travnja, međutim samo dva dana kasnije, 10. travnja, “promijenio” je mišljenje.

Pobornik karantene i veliki kritičar gradonačelnika Moskve, bio je svima poznati zapadno orijentirati ljevičar Aleksej Navalni, tvrdeći da poduzete mjere nisu dovoljne.

“Mislim da će se karantena produžiti do ljeta. Dinamikom kojim napreduje koronavirus, zasigurno se neće završiti u svibnju. Vidimo da naša vlada polako ukida auto-izolaciju i karantenske mjere. Sve više i više tvornica u moskovskoj regiji radi, pogotovo one strane. Oni žele ukinuti mjere karantene, jer ne žele ljudima davati novac. Žele ih natjerati da rade u vrijeme kada se borimo protiv epidemije. Mislim da to nije dobra ideja, jer niti u jednoj zemlji karantena nije ukinuta, zbog toga ona treba biti produžena do ljeta”, odgovara na pitanje svojih poklonika Aleksej Navalni, 9 . travnja u video snimci.

Navalnom i njegovim zapadnim sponzorima očito odgovara karantena. Otvoreno kritiziraju što Rusija ne dijeli “helikopterski novac“, već želi nastaviti put gospodarskog razvoja koji je Rusiju izvukao iz kaosa prije Vladimira Putina.

Prijevara – korak po korak

Sada kada je već sve gotovo, već se zna da je na odluku gradonačelnika Moskve Sergeja Sobjanina utjecao Neil Ferguson sa svojim upitnim matematičkim modelom. Neil Ferguson je nedavno podnio ostavku, jer je smatrao da je karantena dobra za druge, ali ne i za njega. Matematički model Ferguson po kojem su SAD, Rusije, Engleska i druge zemlje uvele striktnu karantenu, pokazao se upitnim.

Kada smo pisali o ostavci Neila Fergusona, tada nismo znali tko je ustvari ova osoba. Sada znamo malo više. Neil Ferguson je savjetnik WHO (Svjetske zdravstvene organizacije), Europskoj uniji, Svjetskoj banci, britanskoj i drugim vladama. Postoji veza i s Bill Gatesom. Kratko rečeno, primjer globalističkog moždanog sklopa.

Fergusonu se priključili prozapadni ruski znanstvenici tvrdeći da dnevna progresija zaraze iznosi 33% u periodu od 18. do 29. travnja. Upozoravali su da će svakih 60 sati u Rusiji biti duplo više zaraženi i da će Ruse ubrzo stići sudbina Italije i Francuske. Kao što to rade manipulatori, “zaboravili” su reći da se radi o povećanju zaraženih sa 106 na 160 tj. 54 više zaraženih na 12.000.000 Moskovljana.

Prema ovoj intelektualnoj manipulaciji, samo u Moskvi bi danas imali više od 9.000.000 zaraženih. Danas smo 11. svibanj, a broj zaraženih u cijeloj Rusiji iznosi 209.688. Matematički model Fergusona i drugih eksperata se pokazao totalno pogrešnim. Možda ipak Ferguson nije dao ostavku zbog posjete ljubavnici, već zbog kardinalne greške i štete koju je učinio?

Pod pritiskom prozapadnih ljevičarskih medija, koji su svakodnevno tražili čvršću izolaciju i masovno testiranje, gradonačelnik je izašao s novom estimacijom od 300.000 zaraženih, što je bio šok. Čak se i Aleksej Navalni pitao koju je matematičku formulu koristio gradonačelnik Moskve jer rezultat ne odgovara stvarnosti. Tog dana gradonačelnik Moskve, pod utjecajem medija i statistika koje su se temeljile na vrlo malom broju zaraženih, vjerojatno je podlegao propagandi.

Objašnjenje: Zamislite da danas imate jednu zaraženu osobu, a nakon tri dana dodatne dvije osobe. Dakle povećanje je 33% svaka dva i pol dana. Po ovom matematičkom modelu cijeli Planet bi bio zaražen za manje od 3 mjeseca.

Nagla promjena strategije

29. travnja pod utjecajem gradonačelnika Moskve, predsjednik Vladimir Putin mijenja strategiju. Više nitko od ruskih dužnosnika ne izlazi u javnost. Iako Rusija ima najbolji sustav za biološku zaštitu na svijetu, Rusija preuzima francuski i talijanski model kojeg promoviraju WHO (Svjetska zdravstvena organizacije) i mainstream stručnjaci.

Primjenom pro-zapadne strategije, Rusija u očima WHO postaje dobar učenik, što smo osjetili i mi na portalu Logično, čitajući agencijske vijesti s ruskih državnih portala. Tada nam je već bilo jasno da promjena komunikacijske strategije nije slučajna.

Rusija je, kao dobar učenik WHO, druga na svijetu s 5.448.463 urađenih testova. Na žalost Navalnija i zapadnih autoriteta, rezultati otkrivaju pogrešne matematičke modele zapadnih eksperata i WHO (Svjetske zdravstvene organizacije). Izgleda da koronavirus nije tako ni zarazan, kako se u početku uvjeravalo. Rusija ima vjerojatno najmanju stopu smrtnosti u odnosu na sve zapadne zemlje koje su primijenile stroge mjere izolacije.

Laži ruskih autoriteta ili neznanje?

Rusi autoriteti su se počeli gubiti. Smatrali su da Rusija nije doživjela vrhunac epidemije. Ruski mediji su pisali da vrhunca epidemije neće biti i da je stanje stabilizirano, što nema veze sa znanošću. Epidemija bez početka, vrhunca i kraja ne postoji. Statistike su ipak otkrile pravu istinu. Dok su mediji i autoriteti pisali o stabilizaciji, vrhunac epidemije je već prošao dva tjedna ranije tj. 19. travnja kada je u Rusiji detektirano 3.700 novozaraženih, a maksimalni broj mrtvih smo imali 29. travnja kada je umrlo 67 osoba.

Tijekom ovog perioda, mediji su vršili pritisak na autoritete da pristupe što većem broju testiranja. Nesvjesno ili svjesno su održavali epidemiju u životu, tražeći što masovnijim testiranjem već davno prošli vrhunac zaraze.

Kako opravdati ovu grešku?

Svjesne svoje greške, vlasti sve više govore o epidemiji bez vrhunca, kako bi opravdale nametnute rigorozne mjere rusom narodu. Ruski Ministar zdravlja, znajući da nema epidemije bez vrhunca zaraženih, ne želi o tome pričati, nego govori o odnosu zaraženih i ozdravljenih.

Kod prozapadnih ljevičara, koje predvodi Aleksej Navalni, nastala je panika. Nisu se ostvarila apokaliptična predviđanja koja su predviđali pobornici striktne karantene, a što bi vjerojatno ugrozilo prosperitet Rusije i ruskog naroda.

Hoće li ruska vlast priznati ili ne, grešku o uvođenju pretjeranih mjera, koje su im perfidno nametnuli zapadni eksperti i WHO, totalno je nebitno. Bitno je ne upasti iznova u istu klopku kod novih eventualnih epidemija u budućnosti.

Lukašenko – Putin 2 : 0

Najteže će biti predsjedniku Vladimiru Putinu koji je morao otkazati javnu Paradu pobjede 9. svibnja, dok su Bjelorusija na čelu s Aleksandrom Lukašenkom odlučila suprotno. Kako će predsjednik Vladimir Putin objasniti svom narodu da je političko i ekonomsko upravljanje krize u Moskvi totalni neuspjeh, znajući da je bez karantene u Bjelorusiji od koronavirusa umrla 121 osoba, veliki je upitnik?

Bjeloruski model smeta, čak i ruskim medijima. Tijekom parade u Minsku 9. svibnja, ruski mediji su učinili strašan gaf, u stilu zapadnih mainstream medija. Tijekom vojne parade, jedan ruski medij je realizirao reportažu s groblja intervjuirajući osobe koja su došle urediti grobove svojih bližnjih, navodeći da je Bjelorusija učinila grešku što svoj narod nije stavila u karantenu. Bjelorusija je odmah reagirala i izbacila ovaj ruski medij iz svoje zemlje.

Pogledajte pažljivo Paradu pobjede u Minsku kako biste odmah shvatili koliko je koronavirus “opasan”, uključujući i za osobe preko 80-90 godina.

Propast ideje pro zapadne globalističke ljevice

Projekt ruskih ljevičara da Rusiju stave u totalnu karantenu i nametnu univerzalna primanja koja bi ispraznila ruske rezerve, nije uspio. Ruski Ministar financija Siluanov objasnio je 6. svibnja zašto “helikopterski novac” u Rusiji nije rješenje. “Rublja nije rezervna valuta što znači da nema mogućnosti kontinuirane emisije.” Izjava Ministra Siluanova daje nadu, jer Rusija nije upala u klopku Zapada.

Pouka za sve

Rusija će se sigurno izvući iz ove krize, zahvaljujući rezervama koje su stvorene za vrijeme predsjednika Vladimira Putina. Vjerojatno je naučila lekciju za buduće eventualne krize. Ako smo mi, mali i nebitni Balkanci, shvatili manipulaciju, zasigurno je shvatila i Rusija, koja će znati kako se ponašati u sličnim situacijama. Jučer smo pisali kako je Kina odgovorila na krizu. Prvo je krenula stazama zapadnih zemalja, ali se odmah adaptirala situaciji. Očito je shvatila manipulaciju i karantenu ograničila samo na Wuhan. Kako objasniti logičnoj osobi da je strašni koronavirus iz Wuhana zarazio cijeli svijet, a poštedio karantene državu Kinu koja broji milijardu i pol ljudi? Vjerujte nam, nikako,  jer logike nema.

Portal Logično je od samog početka sumnjao na manipulaciju zvana “koronakriza”. Nije nam bilo lako, jer je pritisak bio strašan. Zahvaljujemo se alternativnim medijima i pojedincima koji su izdržati pritiske i cenzuru pro-karantenskih skupina, koje su cenzurirale i brojale mrtve. Vršili su pritisak na preplašenu populaciju. Ne smijemo zaboraviti ni komentatore s našeg portala. Među njima imamo vrlo mudre i pronicljive osobe koje su također shvatile manipulaciju. Posnosni smo na njih, jer su naš korektiv. Pratimo dalje izlazak iz izolacije i pamet u glavu. Stižu burna vremena, koja treba spoznati i na ispravan način reagirati.

Izvori: RT | Le Monde | Kremlin | Xavier Moreau


Neil Ferguson: Savjetnik za koronavirus u Velikoj Britaniji podnosi ostavku poslije kršenja pravila o zaključavanju

KORONAVIRUS – Tko i s kojim ciljem stvara paniku, pita se predsjednik Lukašenko (Video)

303
Ostavite komentar

avatar
10000
 
66 Grupirani komentari
237 Odgovori unutar grupe
0 Pratitelji
 
Komentar koji izaziva reakcije
Najaktivniji komentar
294 Komentatori
KekoZarsonxyxistina boliArgamedon Zadnji aktivni komentator
  Pretplati se  
Obavijest
Bane
Gost
Bane

Lukašeko je izdominirao.

Malomorgen
Gost
Malomorgen

Dobro, zanimljivo je to sa belorusijom…samo, probali su u svedskoj pa nije islo…previse mrtvih….nadam se da su beloruski podaci tocni… 🤔

Milanče
Gost
Milanče

Má kojí mrtví, koronavirus Kao virus nepostoji, globalno kazaliste za naivně ovce

tedi
Gost
tedi

Dovoljno je reci da je laz,ako nema obdukcije tijela nego sve spaljuj da ne ostanu dokazi, na kraju svako zlo za svoje dobro, u drzavama se otkrilo ljudima tko je fukara, i za cije babe zdravlje radi,ucijena je isla iz of.sor kompanija i sada se vidi koji Presednici su fukare i gdje drze pare.Ili ih globalisti-vakcinasi drze za haja

Kvočka
Gost
Kvočka

Ovce su pre inteligentne za pusace korone

Budimo vjerodostojni
Gost
Budimo vjerodostojni

San Marino -> 1,208
Belgium -> 747
Andorra -> 621
Spain -> 569
Italy -> 505
UK -> 469
France -> 404
Sint Maarten -> 350
Sweden -> 319

Malomorgen
Gost
Malomorgen

Budimo verodostojni?….po podacima worldmetra je u svedskoj cca 3200 umrlih zaradi korone…..malo cudno, odakle ti podaci?

Budimo vjerodostojni
Gost
Budimo vjerodostojni

Malomorgen, kada nekoga kritiziraš moraš biti potkovan.

Ukupni broj mrtvi ništa ne znači, jer ovisi o broju stanovnika.

Ovo gore je broj mrtvih na milijun osoba. Tako to treba gledati.

Malomorgen
Gost
Malomorgen

Budimo verodostojni…..ne kritiziram….319 na milijun, puno…..gledam moju sloveniju 50 na milijun, karantena……a susjeda italija?…..kaj je bolje?

dulebg
Gost
dulebg

A znaš – ljudi nisu krompiri, da se pitaš: koliko mrtvih mi paše?

U prolazu
Gost
U prolazu

Trebalo bi tu znati i starosnu strukturu umrlih, i od koliko kroničnih bolesti su bolovali. Kao uzrok smrti navodi se za javnost corona-virus, a ljudi su umirali oduvijek zbog starosti i raznih bolesti. NEMA UPOREDNIH PODATAKA, TO SE KRIJE, a puno govori. Netko tu debelo manipulira i koristi situaciju za vlastiti profit. Pretpostavljam da je za uvođenje karantene bila razmatrana i sigurnosna situacija i zakulisne geopolitičke igre. Da je kojim slučajem Rusija odustala od karantene, kao i Bjelorusija, zapadni mediji bi ih optužili da su puni zaraze, da kriju broj oboljelih, da je tamo jako opasno ići idućih 10 god. i slična podmetanja, kako smo dosad vidjeli 100 x od zapadnih mainstreama. A to bi bilo plodno tlo za izazivanje unutarnjih nemira i panike. Dakle taktika se može u prenesenom smislu opisati izrekom: “kud svi Turci, tud i mali Mujo”. Na kraju krajeva, bar se sve detaljno opralo (i manje više, dezinficiralo) u svim zemljama, što se nebi napravilo u idućih 100 god. u normalnim okolnostima.

alex roth
Gost
alex roth

nauci prvo da pises pa onda lupaj i dalje tim mutavim latinskim jezikom koji vam je naturen odavno od pape.svi ste vi
papski vazali jos od vaseg papskog kneza.

Sparkling
Gost
Sparkling

@Malomorgen
Šta to nije išlo u Šveckoj? S kojim ti informacijama raspolažeš? Daj podijeli da i mi znamo ISTINU.
Previše mrtvih???? Šta je napravljena obdukcija nad tima što su umrli u Šveckoj i ustanovilo se da su umrli od Covida-19????

tedi
Gost
tedi

Sam si dao odgovor.

Miki80
Gost
Miki80

Iako se vole Skandinavci identificirati kao disciplinrani narodi, mislim da je kod zaraznih bolesti naš sistem koji se zasniva na strašenju od bolesti kroz generacije uspješniji. Mi i od propuha radimo nauku, a da ne bi od zaraze.

mislim
Gost
mislim

da da i ja sam čuo od nekog amera da oni nemaju propuh, samim tim ni propuhovska bolovanja.
propuh postoji smo kod nas!
jeli to istina?

Istrian
Gost
Istrian

Više manje, propuh postoji u jezicima većine zemalja Mediterana…

Subotica
Gost
Subotica

Malo sale:od cega se Srbi najvise boje,od promaje,sedenja na betonu i plivajuceg zamajca

Kvočka
Gost
Kvočka

Pusi duvanluciferov

Ico
Gost
Ico

Putin je predložio Lukašenku karantenu. Lukašenko je Putina pitao što se “valja” iza korona igrokaza?!? Putin mu to nije htio kazati, jer očigledno predstoje krupne stvari, koje nisu za svačije uši, osobito za pik zibnere kao Lukašenko. E, onda je Lukašenko, kao suveren, a ne klimoglavac, kazao Putinu: “ U Bjelorusiji igrokaza korona i karantene neće biti”.
Uglavnom, Putin nije “ pik zibner”, Putin stvari drži pod kontrolom!
R. L., ne brinite za politiku Putina, sve ide predviđenim tokom

Milanče
Gost
Milanče

To ti mislis, vidjeti ces uskoro, Tko je pogresio Putin ili Lukasenko

Ico
Gost
Ico

Putin želi Bjelorusiju Ruskoj Federaciji, pa stoga mora uvažavati ponašanje kurčevitog Lukašenka, jer Lukašenko “ ima muda”! Ali, postoji staroslavenska izreka:”Tko ima muda, taj može i dobiti po mudima”!
Ne brinite za Rusiju, dok je vodi Putin, Risija će napredovati!

dulebg
Gost
dulebg

Gladili su ga Ukrajincima 25 godina – pa vidi šta su dobili?!

kum
Gost
kum

U rusijim se postavljaju kakmere za prepoznabanje lica ko u kini. Putin je izdajica sve je prevara. Sve vlade svjeta se nore protiv svog naroda svjeta. Dolazi do kozmickih oromje a mjenja se frekvencija i zlo ce se miporat povuc. Zelinse sto vise dusa povuc sa sobom u bezdan

komentar
Gost
komentar

Lukašenku bolje stoji uniforma i kapa nego Putinu. Što znači da je Lukašenk već u borbeom rasporedu.

EU dismr
Gost
EU dismr

Milanče, šta bi sa majdanom i raspadom RF ? e moj “blogeru” ..

dulebg
Gost
dulebg

Uveren sam da iza Putina postoji Savet staraca, i to ne nekh mudraca, već ozbiljnih nosilaca uticaja.

tedi
Gost
tedi

JBG dao si autogol.

komentar
Gost
komentar

Direktor svemira pa prevaren?

crna guja
Gost
crna guja

lukija za prisidnika who

Željko
Gost
Željko

Svi “veliki” imaju istog “šefa”! Poređenje, u BiH se “kolju” SNSD, SDA i HDZ, isto kao što se “veliki brat kolje” sa Rusijom i Kinom i čim nekome treba pomoć ona druga dva mu bacaju pojas za spašavanje!

komentar
Gost
komentar

Putin mi je nešto mršav na slici, da nije preležao kinesku coronu.

Istrazuj
Gost
Istrazuj

Tacno.
I stvarno velicanstvena parada.

Rijeka-9
Gost
Rijeka-9

Malo ste dodirnili svasta i niste se fokusirali.
Kad ste poceli o ruskim novinama ocekivao sam vise detalja a to je izostalo.
Sto je ispalo s onom velikom engleskom globom RT?
Mogli ste opisati, izvuci iz arhive kako se progonu ruski novinari po zemljama koje su americki sateliti
mogli ste se i nadovezati i na proganjanje novinara iz Kine.
Ima puno materijala, nikad necete ostati bez teme.

L. R.
Admin

Poštovani Rijeka-9,

Tema nisu novinari nego prijevara svjetskih razmjera koju smo od prvog dana najavljivali.

Mainstream i državni novinari pišu što im se kaže, jer drugog izbora nemaju.

Ovaj put su odigrali ključnu ulogu u plašenju naroda.

Ugodno čitanje.

Redakcija

Ico
Gost
Ico

R. L., koja je pozadina “korona igrokaza”?!?

L. R.
Admin

Poštovani Ico,

Pipkamo po mraku punom poturenih nagazih mina. 🙂

Uskoro ćemo znati što žele. Budimo strpljivi.

Svako dobro.

Redakcija

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah

@L.R. :
Niste znali ?
Ferguson (Perkins)=motori za traktore itd .

Prilikom ”pipkanja” po mraku punom poturenih nagaznih mina,
pripazite da ne uhvatite za jaja bombaša samoubojicu !

Algoritam Bluz
Gost
Algoritam Bluz

Buummmmo
videli..

jezevakucica
Gost
jezevakucica

Umpy,
Ili možda ježa za jajca?

Jole Prvi
Gost
Jole Prvi

Svak masovna operacija ,ovog puta u obimu koji je dosad nepoznat osim u WW1/WW2 u pravilu ima nekoliko ciljeva od velikog značaja i puno manjih.No čini mi se da je globalna ekipa sa ovim izašla nedovoljno spremna i da glavna proba prije centralnog događanja nije prošla kako su očekivali.

Davor
Gost
Davor

Otkrivenje 16:13-16
Eto što žele postići lažnom propagandom…imajte u vidu da je “zmaj”/sotona…”divlja zvijer”/UN…”lažni prorok”/ AngloAmerička svjetska sila.
Cilj je gomilanje svjetskih problema(ekonomski,ekološki,zdravstveni,politički problemi…),kako bi se otvorila potreba za stvaranjem Svjetske Vlade ,pri UNu. U jednom trenutku,vrlo skoro,će vlade svijeta prebaciti svoje ovlasti na East River. Tad će se ispuniti riječi iz navedenog Otkrivenja,jer će se ljudi naći u situaciji zvanoj Harmagedon. Daljnja konfrotacija s Bogom je opisana u Otkrivenju 17 poglavlje i Ezehijel 38,39 poglavlje,gdje će se Svjetska Vlada okrenuti protiv religija svijeta, ali u tom čišćenju neće znati raspoznati što je Bogu po volji,a što nije. I tad će početi Sudnji Dan.

Armagedon
Gost
Armagedon

Ico ako do sada to nisi shvatio , onda i neces.
Rusenje Trampa i Putina i svih ko ih podrzava
Rusemje starog poretka i dovodenje NWO
POtpuna kontrola ljudi i ukidanje “Demokracije”
Cijepijenje Kao pred uslov cipiranja i kontrolom cijeloga svijeta
Rusenje svih protivnika NWO

komentar
Gost
komentar

Pvi put im nije upalilo sa Tamiflu svinjskim virusom iz meksika, sada nešto malo sa kineskim covidom. Treba sačekati još desetak godina da dođe neki treći virus, vjerovatno iz zemaja koje okružuju Rusiju.

Ico
Gost
Ico

Putina je nemoguće srušiti, vjerujem ni Trumpa. Trump je legenda!

Joker
Gost
Joker

Znas li ko je trenutno savjetnik Donalda Trumpa. Imas istinu pred ocima i ne vidis. Redakcija onaj decko koji se nedavno svadjao.

tedi
Gost
tedi

Vakcina 75 mil.stanovnika zemaljske kugle,u talu ih ima mnogo,procitati zakon koji je donesen u subotu u Skupstini Srbije.
Koga sve treba vakcinisati.

dulebg
Gost
dulebg

Mainstream i državni novinari pišu što im se kaže, jer drugog izbora nemaju.

imaju: da daju otkaz i rade partizanski
al to nije za svakoga
nego ako voliš da jedeš, a ne umeš da zaradiš – onda jedi iz ruke!

tedi
Gost
tedi

Naravno siromasni novinarcici rade kod gazda ima da kusuju,a za samodostatne i obdareni za posao im kruha gdje prstom ubodu,pametni ce u roku hitno napisati divne Knjige i reportaze za samostalne medije.

Zarson
Gost
Zarson

Sto se ne zarazite tom coronom onda,kad sve znate i kad ste frajeri

asdfgh
Gost
asdfgh

Čudno da je takav iskusni lisac kao Putin “nasjeo” na te trikove. Genijalan strateg. šahista, obavještajac po pozivu i da tako jeftino popuši priču ?! Teško. Nešto je drugo u pitanju. Ali šta ? Prije sam mislio da je veliki reset u USA pravi razlog korone. Sad više nisam siguran u to. Možda je cilj većinu država na svijetu natjerati na novi ciklus zaduživanja ?
Koji god da je skriveni cilj, velika trojka USA, Rusija i Kina je unaprijed znala za korona scenario.

komentar
Gost
komentar

asdfgh
Virus je pobjegao iz kineskog laboratorija jer su radili na bio oružju, ostalo je samo predstava kako farmaceuti mogu što više zaraditi love.

Suze Roni
Gost
Suze Roni

Komentar – nije istina. Radili su na cjepivu protiv HIV-a. I to je bio joint venture jer su SAD potpomgle labos u Wuhanu sa 3,7mi usd.

komentar
Gost
komentar

Suze Roni
Slažem se tobom. Evo ja radim nosač aviona za SAD i to je joint venture, jer su me SAD potpomgle sa 10mi usd. Već sam napravio pola sekcija u marini Borik. Na jesen ide porinuće.

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah

@komentar :
Virus je pobjegao iz kineskog laboratorija (zbog nepodnošljive diktature)
i spas pronašao u ”demokracijama” ?

Švercer
Gost
Švercer

I čuj “Kina je prepoznala manipulaciju”” ! Pre bih rekao da je zajedno sa Bil Gejcom,SZO(WHO) kreator manipulacije,i na ovaj tekst gledam samo kao način da se “operu” sramni potezi kineskih i ruskih vlasti prema svojem narodu !

tiami
Gost
tiami

Kineske veze sa Hatesom su neupitne!!

Ray Luca
Gost
Ray Luca

Znali su i Njemci za dolazak corone još 2018.

Busola
Gost
Busola

Na ruskoj internet sceni je zavladala velika rasprava s pitanjem da li Putin u ovoj koronakrizi uopće upravlja zemljom. Nemojte misliti kako u Rusiji ne postoji jedna vrsta preslike američkog Deep state-a s elitama. Jedan dio vojnog vrha javno govori kako netko namjerno destabilizira zemlju umjetnim virusom, dok milijarderi usko surađuju i to naglašavaju s elitama iz Londona, SAD…

Osjeća se velika doza nezadovoljstva što se sluša zapadne mainstream medije i popularnost Putina je jako pala. Sam Putin puno manje daje izjave i komentira cijelu situaciju…

Vrlo čudna situacija u kojoj ruski oligarsi vode glavnu riječ… a ne vojska , Putin, narod…

Z.A.
Gost
Z.A.

Citam da mu je pala popularnost na 28% . S obzirom da je imao 87% popularnost za vrijeme izbora ne mogu da vjerujem u ovaj podatak, ali ko zna sve je moguce ….

istrazuj
Gost
istrazuj

Mislim da mu je i 28% – previse!
Treba mu suditi :
za veleizdaju i tajni rad sa neprijateljem – na unistenju – Ruskog naroda.
.
Mozda ce biti teksko, ali morace kad tad.
Bice dovoljno da – krenu sa tuzbama za nanosenje najvece sramote RUSKOM narodu u zadnjih 75 godina!
Dakle neka krenu od ukidanja Dana Pobjede 9 maja….
(sve bazirano – na lazi – za koju je i Moshiah 100% znao da je LAZ!)
Posljie ce izaci drugi podatci…

Željko
Gost
Željko

Čitam komentare i ne mogu da vjerujem da se skoro svi mi koji smo se redovito “klali” oko skoro svake teme, konačno da se slažemo oko ove teme, radujem se tome, znači ima još nade za sve nas!

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah

AvatarIstražuj :
Ma ne,pituravam !
Samo ti meni dovedi Putina i ostale u ježevu kućicu .

.nk
Gost
.nk

Oooo. Nekis su ubjek govorilio putinu cionisti

Z.A.
Gost
Z.A.

Citam (mislim da je portal Kurir u pitanju ) u Rusiji pala tri zdravstvena radnika sa prozora bolnica i poginula. Radi se o dvije doktorice i jednom medicinskom tehnicaru a njemu se bore za zivot . Veza izmedju ova tri incidenta je da su se sve troje nastradalih opirali i iznosili sasvim drugacije argumente u vezi Korona virusa u odnosu na ponudjena rijesenja od strane aktualne vlasti , i na taj nacin su dosli u sukob sa organima vlasti . Iz daljnjeg iscitavanja teksta, u Rusiji se sumnja da su ovi zdravstveni radnici fizicki eliminisani .Cudna stvar da sve troje ispadnu kroz prozor , svakom normalnom bi ovo stvorilo sumnju .

istrazuj
Gost
istrazuj

haha…
Bravo ZA,
Kolega – ima li kakav link za to vijest?

Z.A.
Gost
Z.A.

istrazuj nemam link i slucajno sam ovo procito presao bih preko tog clanka nego me zaintrigiralo u podnaslovu da su poispadali svi kroz prozor pa sam mislio da se radi o zezanciji . A daleko od zezancije ove dvije doktorice su vrhunski priznati strucnjaci ….

komentar
Gost
komentar

istrazuj
“Kolega – ima li kakav link za to vijest?”
Naravno da ima to je ukrajinski recept leta iznad kukavičijeg gnjijezda.

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah

@Z.A. :
Postavlja se sumnja u njihovu stručnost ?
Nije zdravo pasti sa prozora bolnice i poginuti ?

Mutirani virus stekao toliku snagu da bolničko osoblje izbacuje kroz prozor (ako isključimo istovremeno samoubistvo triju obrazovanih osoba ) ?

Z.A.
Gost
Z.A.

Ajde nezaje*aji se . … Zena vise nema…

Zoot
Gost
Zoot

Kurir😂

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah

AvatarIstražuj :
Primjeniti zakon spojenih sudova ?

istrazuj
Gost
istrazuj

Evo vidim – ima puno ljudi koje smatraju da nisam u pravu…
Mislim da ih ima – sokantno previse!
OK.
Evo – neki dan je Logicno spomenulo predsjednika Tanzanije – i nacin na koji su Afrikanci prevarili bandu iz WHO!
Dakle, posto nisu bogata zemlja, testove su im radili stranci (mislim iz EU fasisticke tvorevine)…
Onda je predsjednik – poslao uzorke:
koze, majmuna, papaje, antilope, zeca, motornog ulja starog automobila … itd itd…
Svim uzorcima su dali IME I PREZIME – nepostojecih ljudi!

I sta su experti “zakljucili”? 🙂 😉
Ma to je – komedija – NEVIDJENA!!!
Evo to nevjerovatne komedije – koja je bukvalno RASTURILA – i “modernu virusologiju” a bogami i Moshiah ben Davida takodjer! (tekst je na engleskom, a swimultani prevod na njemackom!)
https://www.youtube.com/watch?v=7X4BRK18Bg4
Papaja je – definitivno POZITIVNA 😉
Zec – NEODREDJEN (i jedno i drugo)
Koza – POZITIVNA… 😉
Ma ludilo! 🙂 🙂 🙂
Ako je predsjednik Tanzanije – jedno 100 puta losije obavjesten od Moshiah ben Davida, pa prije nego sto je uveo zlocinacku karantenu svom narodu – PROVJERIO je sta mu to stari kolonizatori (satanisti) namjeravaju sa narodom, zar to nije znao i Moshiah ben David?

Dajte ljudi – ne budite naivni…

Petar
Gost
Petar

Ajde ne lupaj!

Armagedon
Gost
Armagedon

Istrazitelj ….polako , mnogo puta se je slicno dogosilo i onda se sve vratilo na staro. A moda nece …ko zna
Nesto je snazno zakocilo Putina , neka sila , mislim da je odredena sila oligaha koji su vrlo jaki , a koji su utijecani na tajne sluzbe, ili vojsku, ili oboje.
Nepoznanica je kako su ga usporili ili ukocili , i niko od nas nezna pojedinosti , a kad neznamo ne mozemo ni suditi ni zakjucivati pravilno jer nas to tek onda odnese u krivom smijeru.

Sijetimo se kako se samo bombardira Sirija a on je nemocan da to zaustavi osim da kaze da je zabrinut , zamisli cak tamo di su najveci interesi Rusa, vijerojatno neko iz iste ekipe ima h-ebeno jak utijecaj.

Bit svega je ocigledan i jednostavan ali cijeli proces je prekompliciran i nezamo ko koga drzi za m-u-d-a da ne moze mrdnut vise nego mu se dozvoli.
Vijerujem da i Kinezi takoder imaju veliki utijecaj na Putina i cijelu Rusku ekonomiju, kojoi vijerojatno vrsi pritisak radi Trampa,
tu je sijeverni tok sa Njemcima koji se koprcaju u svojoj nemoci jer ih Soros cvrsto drzi za onu stvar skupa sa Merkericom i compani,
pa Turska , reklo bi se igrac sam po sebi , opali koga stigne , moras uvik cuvat leda ,sa sultanom ,
Iran prica za sebe , dodatno komplicira stvar….
Libija u kojoj se takoder trose resursi i ima problema posebno sa Turcima
Rusi gledaju i prema Venecueli iz koje su se povukli Ruske naftne kompanije …..Zasto , ne pise se bas puno o tome ….
I onda se pojavi Kil Gates sa reptilom Xi Jingom koji se medusobno lizu i uzdisu njegujuci svoje kopile od Korone .
Vijerojatno sve kontrolirajuci iz neke kabine pod zemljom sa G 5 mrezon .
Smijuci se i slaveci kako su uspili ukrotit cili svit bez ispaljenog metka …
A nafta ….
A proizvodnja … kako naprid , brzo ce nestat hrane ….
A ima toga jos koliko hoces i u samoj Rusiji koja je na granici strpljenja kao i svuda u svijetu
A mozda se sve mijenja posto su vidili da ovo nece proci bez svijetskog rata …

jedno je sigurno …jako opasna situacija di se ne vidi jos nista a moze biti svasta!

istrazuj
Gost
istrazuj

“… popularnost Putina je jako pala…”
Busola,
Tacno kolega. To je i ono sto sam nekoliko puta ranije takodjer tvrdio, medjutim to jos nije sve….

Moshiah ben David – ce morati (prije nego kasnije!) – jasno i glasno da kaze:
1. KO je taj koji stoji iza lazne pandemije korona?
(U konacnici – znaju svi sada – ON … ali ako “nije ON” – onda ce morati otkinuti glavu “ekspertima” iz kojekakvih idiotskih “kriznih stabova Rusije”!…. a onda ce klupko lazi jos brze da se odmota!…)
2. ZA ciji je racun lagao RUSE?
(Ranije samo rekao – uzdam se u Yakutiju, a u Americi u Michigan 😉 Morace “neoruzanom narodu” objasniti “par stvari”… )
3. STA je bio – CILJ -ovih njegovih lazi?
Dakle, ovo ce biti najtezi dio, jer ce morati Moshiah ben Davida
– da razapnu,
– te da mu “lahkim” metodama …
… naprave da mu nekako lazljivi jezik – konacno proprica istinu,….. tj da prvo RUSI, a onda i cijeli Svijet saznaju – “STA je bio cilj ove lazne pandemije?”

Misljenja sam da se ovo nece tako lako i brzo zavrsiti, kao sto bi Moshiah ben David i njegove gazde htjele, u pripremanju novog napada na Ljudsku rasu…
Cak se nadam i prizeljkujem da se tzo NE zavrsi tako brzo po ovu bandu!
.
Da neko ne bi pogresno shvatio, ja ni na koji nacin ne mogu svariti pricu da Moshiah ben David “nije imao pojma” o ovoj velikoj prevari!
Ni na koji!
Kada je cak nekoliko komentatora ovdje od samog pocetka – pricalo i vidjelo – da se ovdje radi o “novoj svinjskoj pandemiji” – to je bez ikakve dvojbe – morao znati – i Moshiah ben David! Pogotovo ON i puno vise od toga!
Ta nije dzaba bio sef KGB? A KGB je prakticno isto sto i CIA! …
Isto…! … Samo drugo ime. ISTI – gazda!
Znaci
Moshiah je ZNAO i IGRAO je kao i svi “izabrani predsjednici” na Svijetu – istu igru!

Trt
Gost
Trt

Očito da je Putin ograničen u djelovanju nekim višim silama, jasno da zna da je sve prevara od početka ali…očito je morao slijediti WHO priču i probati manevrirati unutar te priče ali to sve na isto dođe – laž,prevaru i maltretiranje naroda. Članak pokušava objasniti prevru kao ali nije ništa bitno otkrio…

Ico
Gost
Ico

trt-mrt, Putin nije ničim ograničen!

Mirk
Gost
Mirk

Znaci stavljenjem Putina pod kontrolu i zadnja nasa nada u bolje sutra je ugasena…

Mrčikola
Gost
Mrčikola

Busolal, nekakvog “dualizma” u vladanju Rusijom je sigurno bilo.
Još bi večini trebalo biti u sjećanju da je Putin malo prije korona krize smijenio Medvedeva i predložio ustavne promjene.
Time što je očistio redove i učvrstio vlast neposredno prije ove krize, meni osobno govori da se “kriza” odavno dogovorila između Kine, Rusije, SAD-a i FED-a i da nikakve prevare o kojoj govori naslov, nije ni bilo.
Cilj promjena je vjerojatno bio da Rusija bez unutrašnjih trvljenja uđe u ono što god da se trebalo rješavati u pozadini korone.
O tome što je u pozadini svega, pokušali su komentatori već odgonetnuti kroz mnoge scenarije.
Od mogučeg kontroliranog ispuhivanja ekonomskog balona, preko uvođenja obaveznog cijepljenja pa do nove podjele svijeta zbog ekonomskog i vojnog uzleta Kine i Rusije.
Uglavnom, što god da se iz ove krize izrodi bit će, kao i uvijek do sada, na opću “dobrobit” Zemljana.

Evo pade mi na pamet jedna prigodna današnjem trenutku, od starog dobrog Čobija: “Tužna su zelena polja”, bit će da jesu, al nismo ti ni mi nešto veseli, moj Čobi.

Z.A.
Gost
Z.A.

Mrcikola ti i ja smo tu negdje ista generacija dok pamtis Cobija . Nismo vise puteri …

Mrčikola
Gost
Mrčikola

Z.A. izgleda da jesmo, a i po “pameti” smo na sličnoj frekvenciji sudeći po komentarima.
Sad, koliko je i tebi i meni i nekim komentatorima ovdje ta “pamet” pametna u ovom materijalističkom svijetu…Bog zna, ali izgleda da drukčije nemožemo i neznamo.

Z.A.
Gost
Z.A.

Mrcikola ni ovaj minus ne moze uticati na moje prijateljstvo s tobom iako je virtualno .

Mrčikola
Gost
Mrčikola

Z.A. virtualna prijateljstva na prvo čitanje ne pucaju lako, a ovaj minus bi mogao značiti da nas neko “posmatra” i stoga moramo biti dvostruko oprezni.
Samo moramo paziti da ne postanemo paranoidni ko” Ilija Čvorović i žena mu Dragica.

Petar
Gost
Petar

Ima jedna fotografija na netu, gdje zajedno hodaju i pričaju Putin i Šojgu, i gdje su jako ozbiljni i jako, jako zabrinuti!

Argamedon
Gost
Argamedon

Nesto se je dogodilo sa Putinom , Ne tvrdim ali mozda su promine nastale u momentu kada se nije pojavjivao u javnosti , Ali da je suportira jednu osobu kojoj ni vrag nije ravan, strah me je i pomisliti, Necu izlaziti sa info jer nije potvrdeno , ali ako to bude istina ….nije dobro.

Uskoro cete mozda i vi cuti , ja jos to ne virujem jednostavno mi je to nemoguce ali iz kojih izvora dolazi , nesto sigurno nije u redu.
Ko zna ruski neka malo prosvrlja po njihovim forumima. samo mogu rec da je to doslo iz krugova koji otvoreno napadaju duboku drzavu, otvoreno se o tome govori ka da se je uvik govorilo o tome .
Po meni je to dokaz da je otvoreni rat u pozadini svih ovih dogadaja sa Koronom i da je Korona samo alat za postizanje NWO. Dr. Feruci bi danas ili u narednim danima mogao dobiti otkaz . Fox news ga je dobro protresao ova dva dana unazad. Takoder mislim da se steze obruc oko Killa Gatesa.
Sve u svemu jako puno iznenadujucih i sokantnih novosti sve vise izlazi u javnost.Od kojih neki obaraju sa noga .

viktor
Gost
viktor

U pravu ste. Stizu burna vremena.

Semafor
Gost
Semafor

…i to zadnjih 3.000 godina tako uzastop.

apolo
Gost
apolo

Ja sam u pocetku epidemije pisao da mi obicni radnici u Lombardiji, idemo normalno jesti u restoran, niko nema zastitnu masku niti rukavice. Onda kad se desio pomor staraca u starackim domovima u Bergamu. Kasnije se doslo do informacije da su zarazeni sa korona virusom smjesteni namjerno u staracke domove, i da je to izazvalo pomor. Kasnije sam i ja podlegao pricama iz zvanicnih medija. Uglavnom, moja kcerka je testirana na virus, i zarazena je. Ima sve simptome koje opisuju mediji. Doktori je stalno zovu na nekakve pretrage u bolnicu. Odveze je hitna, zatim dok ceka rezultate, stave je u prostoriju medju ljude koji nisu zarazeni. Zlobnici bi pomislili da to rade namjerno, da se sto vise naroda zarazi.

emi
Gost
emi

Bilo bi jako poželjno ako biste možda jednom napisali jedun duži tekst o svom viđenju “corone” u Lombardiji, naročito o svemu onome o čemu kontrolirani mediji u Italiji ne izveštavaju. Pozdrav.

apolo
Gost
apolo

Naravno, mogu pisati o virusu kojeg sam i sam prebolio. Imao sam nesto oko 7 dana temperaturu 38-39, suvi kasalj, nije bilo upale, nije bilo nikakvog razumnog objasnjenja sta se desava. Ja sam to pobijedio rakijom i bjelim lukom, i ne znajuci da se radi o opasnom virusu. Tek kasnije, su uvedena testiranja i onda je broj zarazenih se strasno povecao. Mogu navesti par primjera. Npr. hitna pomoc koja upali sirene, iako nema za to objasnjenje, ceste su puste svi su zakljucani, niko ne izlazi vani, a oni po citavu noc sirene samo urlaju. Da podigne paniku na veci level. Onda, vojni kamioni kako odvoze leseve jer su groblja pretrpana, udarni termini na tv, strucnjaci pricaju kako se treba ponasati, i onda nakon mjesec dana, svima koji su izgubili svoje voljene, koji su spaljeni, tko zna iz kojih razloga, dolazi faktura da plate u prosjeku 750 e, troskova sto je imala drzava jer je rijesila problem. Civilna zastita, koja na svoja kola namontira zvucnike i hladno pusti ezan u gradu koji je u karantenu. Mi kad smo isli kupovati kruh, krili se ko partizani od Svaba, na ulazu ima ciko sa aparatom koji mjeri tjelesnu temperaturu, djeca koja ne mogu u park, jer je virus opasan. Svi koji se ogluse o naredbe kriznog stozera, dobiju kazne 400 e. Imas posebne ausvajse da skoknes i kupis hranu. Karanten je doveo do propasti niza malih preduzeca. Porastao je puno broj samoubistava, ljudi koji nisu mogli izdrzati. Drzava je nas zatvorila, ja ne radim treci mjesec, ona je obecala pomoc, do danas sam dobio 0 eura.

Željko
Gost
Željko

@apolo Ne razumijem, za što se moralo platiti 750 eura?

apolo
Gost
apolo

Za spalivanje pokojnika.

Z.A.
Gost
Z.A.

apolo junace nek si ti nama zdrav i ziv …

Semafor
Gost
Semafor

To je talijanska aljkavost. Zar stvarno mislis da su svi doktori toliko zlobni da svijesno sire zarazu???

apolo
Gost
apolo

Naravno, aljkavost moze biti. Ali ne moze se desiti dva puta za redom.

tedi
Gost
tedi

Licenca,posteni napuste posao.

Kvočka
Gost
Kvočka

Ne svi samo ini kojisu u masonima

Željko
Gost
Željko

@apolo Osobno želim vam brz oporavak djeteta!!

apolo
Gost
apolo

Hvala Zeljko.

alex
Gost
alex

Imperija uzvraća udarac. Na pomolu je drugi val. Bit će i trećeg, ako razni Bill Gates- i odluče da nisu dovoljno profitirali.

Busola
Gost
Busola

Uopće nije pitanje profita toga oni imaju odavno dovoljno , pitanje je uspostave kontrole nad cjelokupnim čovječanstvom kako bi npr. se ubili prosvjedi , svoje razmišljenje i zaključivanje. Metode praćenje, nadzor, eliminiacija nepodobnih iz društva blokiranjem putem digitalnog financijskog sistema.

Tada će se puno teže boriti protiv ovih vragova što drmaju svijetom, npr. ako biraš između posla , egzistencije i primanja cjepiva većina ljudi će birati cjepivu da jednostavno prežive na ovom svijetu. Vrlo vrlo opasna agenda se iza svega ovog valja…

Kako će moj prijatelj npr. usprostaviti se na poslu u zdravstvu kako je ovo velika manipulacija ako će mu biti naređeno ili se moraš cjepiti ili otkaz i marginaliziranje ?

nonwo
Gost
nonwo

Busola@profita njima nikad nije dovoljno.Ako se u prvoj fazi mogu prodati testovi,antivirusni lijekovi,respiratori(gotovo u cijelom svijetu)-i tu je već dobra zarada koje se nitko neće odreći(pa ma koliko već imali).Dionice tvrtki koje obećavaju cjepivo su nezaustavljivo rasle dok su sve ostale padale-tu je zarada i prije nego su išta proizveli.Sad prikupljaju milione/bilione na donatorskim konferencijama-i to nije za baciti…
Ideja čipa obavezno znači i veću kontrolu nad populacijom-sigurno nije iz prozaičnih razloga tobožnje koristi za gojime.
Živi bili pa vidjeli hoće li na tome INZISTIRATI i s kojim uspjehom?.
Pitanje je jesu li “elitni” bili spremni na otpor masa prema pandemijskoj manipulaciji/lock downu,prisilnom cijepljenju uz ideju čipiranja .Oni su navikli vidjeti gojime kako slijepo slijede pravila matrixa(prihvaćanje imigranata,rodne ideologije etc),i vjerojatno su iznenađeni time što i “kumice s placa” već znaju, ako ništa drugo da je “pandemijski filantrop” Kill Bill bad guy i da tu nisu čista posla.
Konstanta u koju se možemo pouzdati u killuminata je upornost/ne odustajanje od cilja.Svinjarije možeš raditi toliko dugo koliko ti bude dozvoljeno(to duže što je otpor manji).Ne budu li se tenzija/strah održavali dovoljno dugo(a već uveliko popušta)-sistem problem,reakcija ,rješenje će zakazati.Rješenje u vidu “spasonosnog” cjepiva (pogotovo uz uvjet čipiranja)postati će sve manje primamljivo(čak i gojima koji u to vjeruju).Ostaje da se “filantropi”(u slučaju jačeg otpora) fokusiraju na nešto manje nasilnu varijantu-event. dobrovoljno cjepivo po cijelom svijetu za one koji još spavaju(a i tih je čisto pristojan broj za dobro zaraditi).Njima može i s čipom-još će ga i sami tražiti.Nije Bill zabadava financirao cc sedam različitih pogona za cjepivo a da ni ne zna koji će pogon biti upotrijebljen-s obzirom na varijantu cjepiva koja se uspije “dotjerati do faze proizvodnje”.
Ova je “pandemija” ispit zrelosti za Zemljane.Jesu li ovce koje mirno idu “na klanje” ili-čovjek/ljudi-“kako to gordo zvuči”.
I gripa može biti “smrtna” bolest za iscrpljene i starije,i POSTOJI (“spasonosno”)cjepivo koje SVEJEDNO ne želi primiti veliki broj ljudi.Vidjeti ćemo da li će i ova štorija o koroni finiti jednako kao štorija o “pandemiji” svinjske gripe- kao jedna od najvećih “medicinskih svinjarija” stoljeća-kako je rekao Wolfgang Wodarg(eu zdravstveni chef toga doba).

Lucija
Gost
Lucija

nonwo

Neće.
Mada su ostvarili glavne ek.ciljeve:
– dodatno zaduživanje,
– uništavanje malih i srednjih poduzeća.

Zašto neće?
Nigdje se ne priča o poboljšanju sustava javnog zdravstva,- što bi bilo logično,
– ne rade se analize. Npr Capak je rekao da čeka…što? Da ga Szo …pogladi po glavi?

“Slovačka, naprimjer, ima samo 1429 potvrđenih slučajeva i 25 smrti, što je 5 na milijun stanovnika. Susjedna Austrija, koja ima oko 3,5 milijuna stanovnika više nego Slovačka, ima 10 puta više zaraženih (15.684) i 20 puta više umrlih – 608, odnosno 68 na milijun stanovnika.

… Švedska, koja ima 10 milijuna stanovnika, dakle oko milijun više od Austrije, ima 23.216 zaraženih i 2854 umrla (291 na milijun stanovnika).

Belgija, koja ima oko 11 i pol milijuna stanovnika, ima čak 50.781 zaraženog i 8339 umrlih (720 na milijun ljudi). S druge strane, Grčka, koja ima nešto manje od 11 milijuna stanovnika, ima 2642 zaražena i samo 146 umrlih (14 na milijun ljudi).

Najteže pogođene europske zemlje su, naravno, Italija, Španjolska, Francuska i Velika Britanija. Velika Britanija, koja ima oko 66,5 milijuna stanovnika, nedavno je prestigla Italiju i sada ima 29.427 umrlih (433 na milijun stanovnika) prema stranici Worldometers i službenoj stranici britanske vlade coronavirus.data.gov.uk. Međutim, prema podacima britanskog Ureda za nacionalnu statistiku koji ubraja i žrtve iz domova za starije i nemoćne u Engleskoj i Walesu, koje se ne broje u službenoj evidenciji, broj umrlih u toj zemlji je 32.313.

U Italiji je pak od početka pandemije, bar prema službenoj evidenciji, zaraženo 213.013 ljudi, a umrlo 29.315 ljudi (485 na milijun stanovnika). U Španjolskoj je službeno potvrđeno 253.682 zaražena i 25.857 umrlih (553 na milijun stanovnika). U Francuskoj je broj zaraženih 170.551, a broj umrlih 25.531, što je 391 na milijun stanovnika.

Hrvatska je pak među europskim zemljama s najmanjim brojem zaraženih (2119) i umrlih (85, odnosno 21 na milijun stanovnika)… Mađarska ima 3111 zaraženih i 322 umrla, što je 39 na milijun stanovnika. Srbija pak ima 9791 zaraženog i 203 umrla, odnosno 23 na milijun stanovnika. Češka… 24 na milijun stanovnika.

Poljska 19 umrlih na milijun stanovnika, susjedna Njemačka 83…”, index.hr

“Guardian navodi … : istočna Europa, kao manje razvijeni dio kontinenta koji se još oporavlja od pola stoljeća komunističkog uređenja, i dalje ima niži životni vijek, što znači i manje starih stanovnika…”, naravno, autor članka P. Stošić

Ha. To znači da je kod njih depopulacija – počela ranije.
Odnosno mi imamo više mlađeg stanovništva…oni su morali uvoziti neke… točnije, u komunizmu je bili bolje razmnožavanje.

Zapad ima:
– zagađenu hranu i zagađeni zrak
– sustavi javnog zdravstva uništeni liberalizmom ( u drugim koment.)

Da nije možda istina da komunizam nije toliko iscrpljivao radnike?

Dvije analize rađene o Istoku eu govore o:

– genetici, tj polimorfizmu ACE1 receptora,
– ” be- se- že” cjepivu.
Ako ovome pridodamo i relativno rijetku naseljenost, imamo pristojan okvir za dalje analize.
Kojih za sada – nema.
Vjerojatno slijede manipulacije brojem umrlih.
A sa krivim statistikama – nitko neće moći ništa zaključiti.

Ico
Gost
Ico

Bill Gates je u odnosu na Donalda Trampa “ pičkin dim”!

SamoPitam
Gost
SamoPitam

Avataralex
Dok ne dođe vakcina sa čipićem može ih 5 biti, a dok ona dođe ljudi neće znati kako se zovu, samo daj nešto da agonija prestane, a ovi će maestralno da bodu sve redom.

tedi
Gost
tedi

Mislim da nema drugog vala,jer ce nastati tarapana.U Srbiji su ljudi napadali preko drzavnih mreza cijeli stab i Vucica.
U Bg u jednu banku su usli penzici po penzije bez distance,kada ih je obezbedenje opomenulu oni su im rekli,zacepi ili hoces da nemas gdije raditi,vidi autobuse.

Bosanac
Gost
Bosanac

Idemo svi u Bjelorusiju (ko bude im’o para) na godisnji 🙂 …kod njih nije bilo virusa :),

Sto se Rusije tice nema dovoljno informacija na nasem trzistu da bi se moglo donijet neki valjan zakljucak…..RT Sputnjik to je vise namjenjeno vanjskom trzistu..ne govore previse o losim stvarima u Rusiji, ali sumnjam da tamo nisu znali ..jesu svi pomalo navuceni na epidemiju i na zapadu i na istoku…ali da li je to svjesno ili nesvjesno vidjet cemo u bliskoj buducnosti

Busola
Gost
Busola

Virus postoji i uredno Bjelorusija o tome izvještava , ali od toga ne pravi paniku i histeriju… Virus je umjetan i pušten od elita koje i inače drmaju svijetom. Dovoljno je pratiti put virusa kako “slučajno” nije zakačio nijednu elitnu obitelj dok se oni zadovoljno smješkaju putem linkova kao Bill Gates naglašavajući kako čipovi, cjepiva i kontrola su rješenje…

Bosanac
Gost
Bosanac

Busola,
Nemoj sve bukvalno shvatit, vidis smajlije..necu knjigu pisat da bi bio precizan :)….to je bio moj kompliment za Bjelorusiju, jer jedini od Slavenskih naroda nisu podlegli globalnoj prevari

Armagedon
Gost
Armagedon

Bravo Bosanac!!!

Semafor
Gost
Semafor

Nije bilo virusa… samo drasticno povecana smtrnost od upale pluca. Sasvim slucajno ;-D

tedi
Gost
tedi

Hoces reci da su sahranjivali vise i gore od Italijana, pa Bijelorusiju su promatrali iz svemira pod mikroskopom, a spijuna je bilo svuda po drzavi. 9,5 mil stanovnika.

Boro
Gost
Boro

Lukasenko ispade najveci demokrata za svojnarod.i isao je logikom zdravog razuma. A ovi drugi svi slusali svoje epitemiologe koji su pod nadzorom szo inemisle svojom glavom nego rade po jednom receptu. To je sistem francize . Citam danas na sajtu od Trumpa gdje kaze virus nestaje i da nece biti potrebna vakcina. I odma ga napadaju poslje te izjave. Ko sto je Kon napao djokovica. Vjerovatno imace manju zaradu od prodaje vakcina .

Molim pravoslavnu diktaturu
Gost
Molim pravoslavnu diktaturu

Polly Boiko je i u ime RT-a suptilno ponizila David Ickea, ne želeći objaviti učinjeni intervju s njim. Na kraju ga je tako prisilila da sam sudjeluje u gaženju svog karaktera, jer kad te ne žele objaviti ni oni s kojima dijeliš povjerenje, s tobom stvarno nešto nije u redu, zar ne? Sve zbog opasnih stavova o cijepljenju i tobože agresivnog naknadnog ponašanja.
https://www.rt.com/op-ed/487910-david-icke-censorship-interview/

istrazuj
Gost
istrazuj

Ova Polly Bojko, mi se – zgadila – nakon ovog!
Genaralno – cijela RT mi se zgadila tokom ove lazne pandemije – a i Logicno je vec pisao o tome.
Dovoljno je reci da su nakon izvjesnog vremena – ukinuli komentiranje na clancima.
Naprosto – zgadili su se cijelom svijetu – koji ih je nekad citao kao objektivnu novinsku kucu!

tedi
Gost
tedi

RT -Ispali su iz gledanosti,sami sebi pucaali u nogu,misleci da ih prate ovce.E pa sada neka se sami sebi dive,kako su ispali pametni sa uredivackom politikom.

aiefviaeirviaewrfvaewfvrnaewfrvaenwrfvae
Gost
aiefviaeirviaewrfvaewfvrnaewfrvaenwrfvae

Koja fekalija ova Bojko, ponizio je sam sebe Ajk, kako ga je isfolirala, najbolji je komentar odmah na početku, dolje…………

Ivan
Gost
Ivan

Moja punica ima 92 godine i živi u jednoj europskoj zemlji gdje je eutanazija legalna i u kojoj se ne brine previše o zdravlju starijih ljudi. Jednostavno prekidaju liječenje i puštaju da ljudi umru ili im u tome pomognu. Nakon operacije (koju su odobrili zbog prijetnje tužbom) našla se u ustanovi za rehabilitaciju.

Prije mjesec dana počela je kašljati i imala je visoku temperaturu. Testiranje je pokazalo da je zaražena corona virusom. Nisu je htjeli liječiti niti su je poslali u bolnicu. Samo su je izolirali i čekali da umre. Ali, ona je potpuno ozdravila, osim kroničnih problema sa srcem koji su i dalje prisutni.

Meni se čini da ju je NE liječenje spasilo. Nije bila na respiratoru iako je teško disala i nisu joj davali otrovne koktele koje su davali ljudima u Italiji.

To je moje jedino osobno iskustvom s covid-19 virusom. Nisam čuo, niti poznajem jednu jedinu osobu koja je bila relativno zdrava ili mlada da je umrla od ove takozvane epidemije. Da li vi znate nekoga?

PlanetB
Gost
PlanetB

Ivane to je mozda jedino iskustvo za tebe ali od neprocjenjive vrijednosti za sve nas. Samo govori o kvaliteti ‘Savremene Medicine’ i akone mas s njima posla ozdravit ces prirodno . Eto dokle je ta medicinska mafija dovela da moramo bjezati od njihovih ‘tretmana’. A narocito bjezite od ‘vakcine’.

tedi
Gost
tedi

Afrikanci imaju to iskustvo,gdje god se pojave doktori,kao neke kontrole oni tutanj u grmlje,ni crnim dr ne vijeruju.

Zakon izglasan u SRbiji je upravo to nes moci raditi,tamo i tamo, ljeciti se od 1000 bolesti,pa ako moram da umrem necu u njihovim bolnicama pa neka jedu i puse ono.Neka im bolnice zvrlje prazne.
Inace moja komsinica ima pritisak i kod dr. ceka na termin,a ona u apoteku kupi ljek i doma,mirna Bosna.

Kamil
Gost
Kamil

Ja znam. Moj ujak i njegov sin( narodski receno, brat od ujaka).
Sin se zarazio na proslavi rodjendana u kaficu koji je organizovao njegov drug poslije povratka sa skijanja u Italiji. Zive u istoj kuci pa zarazio i oca.
Ujak je bio vrlo aktivna osoba stara78 godina. Imao problem sa diabetom koji je odlicno kontrolisao 20-ak godina. Brat u ratu “zaradio” bolest kostiju koju je lijekovima drzao pod kontrolom i zivio normalan zivot ali sa oslabljenim imunitetom.
Da se nisu zarazili danas bi bili zivi.
Razlika izmedju humanizma i slijepog sebicluka je u odnosu prema onima koji imaju nekakvu slabost: fizicku, mentalnu, zdravstvenu, materijalnu…
Karantini i izolacija su zbog njih a drug stvar je sto razne prouve svih boja i lakova pokusavaju da love u mutnom.
Kakav god bio ulov.

Ivan
Gost
Ivan

Hvala na informaciji. Ima li još tko?

istrazuj
Gost
istrazuj

Bravo Ivane.
Hvala za podjelu ove – izuzetno vazne informacije!
Svu srecu zelim…

Algoritam Bluz
Gost
Algoritam Bluz

Nikoga!
Od 10000 poznanika!
Samo par slučajeva >zbog< Morona virusa,jer hitna pomoć (ne)dođe nakon5 sati…operacije se odgađaju…
Sad nas čeka ili totalitarizam i puzanje,ili borba i Referendum,još uvijek ustavom zajamčeno pravo naroda na odluku!

nonwo
Gost
nonwo

Ivan@ u cc četiri mjeseca SVI pacijenti s upalom pluća(cc 30 tak,većinom preko 50 god.,ali ima i par mlađih,…dvoje djece) su ozdravili uz antibiotsku terapiju i ostanak u kući,čak i oni s težim kroničnim bolestima u podlozi.Tako je otprilike i u svakoj sezoni gripe ranijih godina.Lakših respiratornih infekata je bilo najmanje dvostruko.Tko je ili nije imao covid se ne može znati jer se nisu testirali(vanbolnički protokol je do nedavno bio samo kontakti i prekogranični prijelazi).Sigurna saznanja (tko je prebolio covid)se mogu imati samo uz serološko testiranje na antitijela(ovisno o točnosti testova),ukoliko to uopće nekome bude interesantno.Ako bude veliki broj s prisutnim antitijelima -što će im cjepivo.Osim ako ne izmisle novu mantru-da ta antitijela “ne valjaju”/ne štite od ponovnog infekta…A i to je moguće nakon svega čega smo se naslušali.

Medo
Gost
Medo

Nema ljutiš ali ovu analizu kao da je radio petogodišnji klinac. Bjelorusija i Rusija ekonomski neusporedivo. Rusija aktivna na tri žarišta. Kako objasnit populaciji moguće domace žrtve dok su trupe po svjetu. Pa sami Ameri su dokaz. Pola flote u lukama, po vašim objavama sele trupe iz Iraka i Sirije, smanjuju nazočnost u SA. Sva događanja bi ipak trebalo gledat kroz malo širu sliku.

Milanče
Gost
Milanče

Glavni ako mogu otvoreno reci Gazda kojí stvara informacijsko polje drzavne politike prema svijetu je Kiseljov kojí nije uopce običan novinar.On je predsjednik novinářskou portala Rusija danas.Prema onom sto pratim i razumijemo,Rusiji situacije uopce nije dobrá.Ogromni otpor prema Putinu je u drzavnim organima, u národů sto je Putin uveo diktaturu izmisljenog koronavirusa.Projekat koronavirus ima za cilj likvidacija Ruskog globalnog utjecaja i Kineskog.Mogu reci dá sú u tome uspjeli.Uz své to cilj koronavirusa je bio disciplinirati Rusiju i Kinu i smanjiti njihov utjecaj kód nové podjele svjeta, nové Jalte kojá ce bití uskoro.Kazaliste koronavirus definitivno zavrsava 31.7 a Onda ide cjepljenje, cipiranje itd.

Ico
Gost
Ico

milanče, nadrobio si hrpu besmislica.
Putin nikada neće izdati interese Rusije!

EU dismr
Gost
EU dismr

Milanče, jel’ baš 31.7. ili 32.7. ..? Da, molim te, koliko će koštati cjepivo i jel’ će moći da se naruči preko neta ..?

komentar
Gost
komentar

Milanče je u pravu! Sve je to kazalište i borba za vlast nas slabijim.

preseren3
Gost
preseren3

Tačno, primječuje se…
Ali ima pozadine. Jedan komentator na Sputniku je objavio, da je Sputnik prodao 30 posto dionica američkoj kompaniji.
Zašto?
Jer Sputnik i RT suočavaju se sa blokadama rada pojedinih država po čitavom svijetu.
Sa prodajom poboljšavaju finansijsku sliku i olakšavaju si rad na zapadu. To ih košta u objektivnosti, po kojoj su bili poznati.
Mene je toliko iznerviralo, da sam čak pisao Sputniku pitanje, što to rade… Imaju li izdajice?
Ali dolazi pakao… Mediji su zaoštrili svoju ulogu. Pojavljuje se hiljade plačenih trolova, koji upropaštavaju čitave komentatorske prostore sa idiotskim komentarima. Pogledajte 24Ur u Sloveniji. 3000 komentara, 90% su idioti. Pametan čovijek tamo ne može više spisati ništa, pojedu te živog. Nacionalni medij izbacio je sve kritične komentatore u karantin.
Ima dana, kada i ovdje primjetim neke nove, koji su nedavno registrovani i sipaju otrov…
Pa, kad Logično razmislite, i medijski prostor je ratište…. Ako je ekonomija, zašto ne bi bilo i informiranje…
Bit če potreban visoki moralni zid….

piždro
Gost
piždro

preseren3 dobro zapazanje i analiza! To je i moj dojam sto se tice RT pa i sputnik. bas su puno u zadnje vrijeme zapadni trolova ubacili a mnogi se vrsni komentatori povukli..

Abe IV.
Gost
Abe IV.

Nema medija, to su pr plaćenici. Kao i političari ili influenceri, što su viđeniji ili više praćeni, što su prisutniji – bolje naplaćuju. Sve je biznis. Mi vidimo da netko npr. nominalno zarađuje plaću kao zastupnik ili ministar, a taj čovjek je ušao u sve to upravo da trguje utjecajem. Lijevi-desni, to je promašeno. Imamo samo rubne. Svi ostali su u mašini.

SamoPitam
Gost
SamoPitam

Trolova je mnogo i ja sam to primjetio na pojedinim portalima, ovim putem skrenuo bih pažnju redakciji, a u slučaju invazije trolova da naprave komentiranje vijesti putem foruma (ovo je dobar primjer kako to funkcionira bug .hr), hoćeš komentirati, logiraš se i pišeš. Na taj način nema krađe nickova, lakše je blokirati trolove, lakše se vode diskusije itd itd. Onima što je prioritet privatnost, ima raznih e-mail servisa gdje se može napraviti račun bez unošenja mobilnog broja kao što to rade veliki kompanije, itd. Sve u svemu efikasnije puno, nego ovako.

L. R.
Admin

Poštovani SamoPitam,

Sve se polako sprema. Uskoro ćemo vam predstaviti interesantnih novina.

Svako dobro.

Redakcija

tongo
Gost
tongo

Mislim da ovaj “SamoPitam” izigrava nekog Robespjera, odnosno pod nekom krinkom cistunstva bi zelio uvesti diktaturu, kontrolu.
Lako je komentirati po hrvatskim i slicnim europskim novinama ako pljesces rezimu…Postovani L.R. uzmite u obzir da ljudi zivu u strahu i ja sam jedan od njih.
Ja sam jedan od njih koji ne nasjeda ni malo na neku demokraciju, slobodu govora i slicno.
Ja vjerujem da mi zivimo u tiraniji i vjerujem da ce nam biti jos gore, vjerujem da cemo jos vise zivjeti u strahu.
Eno vas bivsi kolega N.B. pise na FB a ljudi se boju ostaviti komentar, pa nisu ludi, da izgubi posao, da ga neki anglofil ili natovac zvizne na ulici.
A mozete pitati a zasto se on ne boji? Pa uvijek ce biti i takvih.

PlanetB
Gost
PlanetB

Tongo fasisticki facebook se treba napustiti i nikada se vise ne vratiti tamo. Postoji alternativa. kao gab.com a postoji i ruski facebook. CIA facebook je tiranija. Tko zeli biti dio tiranije.? Mazohisti ili tirani.

SamoPitam
Gost
SamoPitam

Uh Avatartongo nije tebi lako ukoliko je istina to što si napisao, ali kao i u svemu uvijek postoji rješenje, pa i za strah.
Ne, ja nisam nikakav diktator, čistunac i slično, ja sam redakciji dao jedan od prijedloga u slučaju invazije, ovo što smo viđali kao komentatori (administracija pretpostavljam vidi više, jer ne znam točno kako je podešen sustav za blokiranje u slučaju trolanja/spamanja) ovdje je kap u moru kad se poredi sa drugim sajtovima. Stotinu puta mi se dogodilo da napišem nešto kontra kako ti kažeš režima i paff, u roku par sati hrpa neargumentiranih komentara, pritom stanem neko vrijeme i postavim pitanje da mi netko odgovori bez vrijeđanja/izvrtanja riječi/skretanja na trivijalne komentare, ali dobijem još jedno identično rafalanje kao i prvi put. Znači blago rečeno podvio rep i kliknuo X da ugasim tab.

100 ljudi, 100 ćudi.

Nastavak odgovora ide malo niže kod “Potres u glavi”.

Potres u glavi
Gost
Potres u glavi

SamoPitam, ovo funkcioniše vrlo dobro, trolova i tvorova se neikad nećeš riješiti, validacija radi solidno. Srećom pa nisi spomenuo logiranje preko fejsbuka, to bi bio vrhunac gluposti. Najbolje da se uvede logiranje kao e-građanin, kao za dobivanje e-propusnice pa da vidimo koliko će posjeta portal imati. ako ćemo o logiranju to je jedini pravi način sve ostalo je lažnjak, fake, trol što ti paše. Znači, ne talasaj.

SamoPitam
Gost
SamoPitam

AvatarPotres u glavi
Valjda funkcionira, ne znam kako je podešen sustav. Da, nema riješavanja, kako god da napraviš opciju za komentiranje oni se kao i svi normalni mogu priključiti i djelovati, samo ih se može suzbiti i brže djelovati.
Šta ti nije jasno iz ovoga dijela da pojasnim “Onima što je prioritet privatnost, ima raznih e-mail servisa gdje se može napraviti račun bez unošenja mobilnog broja kao što to rade veliki kompanije”, i što spominješ “sreću” za login preko FB?
Vidiš e-građanin kažeš, retoričko pitanje koja od država to ima u regiji? Ne treba nitko, niti to portal traži da se logiraš sa svim podacima koje imaš na osobnoj iskaznici/ličnoj karti, postoji forma registracije gdje uneseš svoj e-mail, korisničko ime i šifru malo složeniju bar 8 znakova i to je sve. Na uneseni mail dobiješ potvrdu validacije, potvrdiš i time ti je omogućeno logiranje/komentiranje.
Poslije kad hoćeš komentirati upišeš korisničko ime, šifru i pišeš. Opet ponavljam postoji alternativnih e-mail servisa upišeš ime, prezime, naziv e-maila, šifru i gotovo. Time ne mislim da će značajno opasti broj komentara.
Nema tu nikakva straha kao što tongo navodi, kako god ste pristupili ovom portalu i unijeli korisničko ime, a pritom ako niste sakrili IP adresu ste otkrili portalu iz koje države pišete i iz kojeg mjesta. Vaš internet provider kome plaćate pretplatu, opet ako niste pomoću posebnih pretraživača pristupili portalu, ste detektirani.
Sad da je primjerice ovo ostalo na forumu, mogli bi izvući neku konkretnu stvar, ovako tko će koga uhvatiti, članci idu, a malo tko se vrati da nastavi gdje je stao sa diskusijom. Ne kažem da je sve sjajno i bajno, sve ima svoje prednosti i mane, pa time ni forum nije pošteđen.
Da ne duljim, ako nećete da nitko ništa ne zna šta radite od kuće na internetu, onda je najbolje da odjavite pretplatu i time ste offline i 100% u privatnosti.

I opet da ponovim, ovo je redakciji samo prijedlog bio i to je sve, nikakvo maskiranje ili interes, šta će portal poduzeti, to je na njima na volju.
Hajte u zdravlje.

tedi
Gost
tedi

Naravno ovo je informacijski rat na globalnom nivou, dobra stvar na selo i planine,gdje nema zime za mozak.

Bilo kuda, Kiki svuda
Gost
Bilo kuda, Kiki svuda

Prešeren3,
24 (K)ur je kuca ludih komentatora več godinama. Tamo prosječni čovjek nema sta tražiti, ako nije mazohista.

Lucija
Gost
Lucija

preseren

Ne samo moralni; – razumski zid.
Nedavno mi je Moreno rekao da mi vjeruje što se tiče Covida iako nisam stručnjak.

Ali – ja sam svoja mišljenja zasnivala na stručnim mišljenjima. Kojim? Tamo gdje piše ime i prezime. I tamo gdje se to mišljenje uklapa u ne samo u moje osnovne spoznaje i logiku, nego i ono što se saznalo u širim istraživanjima o korona virusima.
Znanost jest i mora biti osnovno polazište.

J E D I N O se znanstvenici i liječnici tipa Didiera nalaze između nas i totalne propasti.
Htjela sam reći kaosa, ali to bi bilo pogrešno; postoje “gospodari kaosa” i dobro im ide.

Tako da, ako netko i to pod tekstovima o Didieru ili Gajskici priča samo i isključivo o korumpiranim znanstvenicima ( a ima ih ohoho, svi ‘stožeraši’, naši i njemački), i pljuje cijelu znanost i osnovne postavke znanosti, štoviše, cijele znanstvene grane ( genetiku, virusologiju), smatra lažnima koji je njegov cilj?

guzičetinica
Gost
guzičetinica

..cilj im je istina…uvijek. jesi li proučila Antoinea Beuchampa?

Mölltaler
Gost
Mölltaler

Ako je meni od samog početka bilo jasno da se radi o prevari onda je to sasvim sigurno moralo biti jasno i ruskom rukovodstvu. E sad zašto su oni svejedno uvodili karantenu stvarno ne znam. Moguće je da, kao što kaže subaru, su jednostavno i oni globalni igrači. Postoji i mogućnost da su na neki način bili prisiljeni (ucijenjeni?) na uvođenje izvanrednog stanja.

Armagedon
Gost
Armagedon

Mölltaler.. Velike su igre i ulozi u pitanju . Rat koji je u punom jeku iza kulisa a koji je u razini nuklearnog rata.
Ovo se sve moze svesti na vrlo jednostavan nivo samo sto ima jako kompliciran razvoj .
Borba za vladanje svijeta izmedu dvije politicke strukture.
Putin je pokusao ajmo rec nekakau pravdu za svih ali je izdan u odredenom momentu , dok Lukusenko nije jos toliko vazan i uspije izbijeci taj dio .
U Rusiji se trenutno odvija pravi politicki rat , koji se ne vidi isti rat koji se odvija u USA.
Cijela civilizacija se krece po rubu provalije , ko ce prev;ladati znat ce mo uskoro.
Male drzave kao Hrvatska , Srbija etc, produziju glavne odluke jer ne znaju ko ce pobijediti .
Prodane duse cekaju pobijednika da mu se samo priklone i nista dobro od njih ne mozemo ocelivati .
jednom rijecju , Cijeli svijet se krece po ivici provalije , cekajuci glavnog pobijednika di ce se sve vlade svijeta samo prikloniti i ponizno slusati.
Da , jako teska vrrimena nas cekaju .

Armagedon
Gost
Armagedon

Logicno sto sam ja to napisa da zasluzivam Valdaciju …istinu?

L. R.
Admin

Poštovani Armagedon,

Validacija nije zbog vas, nego osobe koja ima sličan IP broj kao i vi.

S poštovanjem,

Redakcija

Jole Prvi
Gost
Jole Prvi

LR.- ne znam da li je netko već stavio ovo na komentiranju,Ako nije,svakako pogledati.Izvrsna analiza korupcije u WHO.Sjajan analitički uradak lijepe i pametne Polly.A ima I drugih tema u obradi od istog autora.
https://www.youtube.com/watch?v=1Z5VYqJqrtI&feature=youtu.be

istrazuj
Gost
istrazuj

Jole,
Ova me lijepa zena odusevila sa kolicinom informacija i poveznica!
Naprosto je genijalno povezala poprilican dio ove kabale – koja stoji iza lazne pandemije!
I to je uradila prakticno – javnim i NJIHOVIM DOKUMENTIMA! – … sto je i najvaznije, jer je jos uvijek sve dostupno i nama “stoki za klanje”!

Preporucujem svima video, koji je nekoliko kolega do sada vec postavilo na diskusije!
Predpostavljam da ce i ovaj video vrlo brzo skinuti sa svih platformi!
Zato ko moze neka pogleda sto prije.
Po meni – NAJINFORMATIVNIJI – video koji je do sada objavljan na mrezi!

Nadam se da ce Redakcija LogičnoRedakcija Logičnoovdje reagovati promptno, te sto prije prevesti i objaviti i prakticno “osigurati” za javnost – takodjer ova javna dokumenta i poveznice – prije nego sto se satanisti organizuju i poskidaju ih!

PlanetB
Gost
PlanetB

Istrazuj, dok god ima struje mi imamo masine i mi imamo pravo izaci na internet i izreci nase misljenje bilo pisanom rjecju, bilo videom ili audio file-om. I onda tu je Amerika sa jos uvjek prvim amandmanom u Ustavu kojim je sloboda govora zagarantirana. Sto vise zabrana sto vise nasilja u vidu cenzure NWO gomila ( manjina ) sama sebi kopa rupu u koju pada.
Dole NWO , Zivjela Sloboda Govora.!

nonwo
Gost
nonwo

Jole@dobar!Nacionalna medicinska akademija financirana od ?Naših starih poznanika.
U devetoj minuti videa…Follow the money…Najbolji trag do istine.

tedi
Gost
tedi

Hehe,imamo to u povijesti,kada je Irod-Herodot ratovao za Antonija, pa ovaj ubijen Irod je napunio galije zlatom i srebrom pa pravac Rim,a ovaj u Rimu kafica rostilj i slusa poniznog Iroda i pristane da ovaj vlada i dalje ,i makar je poludio i svoju porodicu poceo ubijati.
Glavno da je on redovno slao zlato, a ostalo mu dao na volju.

tedi
Gost
tedi

Ma 100%, Putinovo carstvo je palo na ispitu. Dobra ta korona ,sve je otkrila.
E sada kome opanci kome obojci.

aiefviaeirviaewrfvaewfvrnaewfrvaenwrfvae
Gost
aiefviaeirviaewrfvaewfvrnaewfrvaenwrfvae

Moltier, tko tebe može prisiliti ako imaš nukleus??? Priznajte sebi samima vi koji ste vjerovali, neću vam se smijati…………….

Mölltaler
Gost
Mölltaler

Imao je i SSSR nukleus pa je svejedno pao bez ispaljenog metka, a kamoli nukleusa. Rekao sam da postoji mogućnost da si ti u pravu, ali sa druge strane niko od nas ne zna šta se događa iza scene tako da možda postoji logično objašnjenje za sve ovo. I jedna stvar koju su svi zaboravili : Lukašenko se stvarno drži za svaku pohvalu u ovoj situaciji, ali on to nikad nebi mogao da nema rusku zaštitu iza leđa.

ioefbonweunewurnewurngwuergw
Gost
ioefbonweunewurnewurngwuergw

Oni koji su kreireli CCCP ko i koronu su isti i uništili kad su to odlučili, svi koji su vladali Rusijom uvijek su bili hazarifikusi, počev od onog što ga zovu veliki a podmetnut-zamjenjen je rusima. Ivan veliki nije bio njihov pa su ga zato sotonizirali u slikama i skoro ga ne spominju u “povjesnim” lažnim hazarikus knjigama osim u negativnom kontekstu. Nukleusom (na čitavoj planeti) upravlja onaj tko ga je stvorio i dao zemljanima a ne onaj na čijem je teritoriju.

čitalac
Gost
čitalac

Još jednom se pokazalo kako Putin i njegova ekipa ipak ne vladaju Rusijom 100%, kako se općenito misli
I nije mi jasno kako su mogli dopustiti da ih tako naivno “pređu”?
Bojim se da će ih sljedeći put opet.

Kkk
Gost
Kkk

Nek paze na vojsku da im se ne desi iranski slucaj,evo iranci potopili svoj brod sa raketom 18 mrtvih,na vojnoj vjezbi.Luda kuca .

komentar
Gost
komentar

Kkk
Iranska revolucionarna garda u siječnju je slučajno srušila ukrajinski putnički zrakoplov blizu Teherana i pritom ubila 176 ukrainaca, odnosno sve putnike. hamnei se nikada nije ispričao. To je kultura stara tisućama godina.

Mišo
Gost
Mišo

Virus je stvaran, u to nema sumnje. Također je stvarno da je prisutan u populaciji i da nije sezonskog karaktera već projektovan kao stalna, latentna opasnost sa kojom se može u svakom trenutku manipulisati. Svakako da ima nelogičnosti u skoro svim donošenim mjerama. Mene posebno iritira policijski sat/čas..ne vidim previše smisla u tome..sada će krenuti komercijalna testiranja za putovanja, pa onda farmacija sa svojim obaveznim cjepivom i eto brdo para. Za koga? Nije teško pogoditi. U svakom slučaju prvo poluvrijeme se bliži kraju, u drugom ćemo vidjeti sastav timova, taktiku igre i rezultat. Svijet sigurno više neće biti isti u svom karakteru i ponašanju..to i jeste krajnja namjera.

komentar
Gost
komentar

Mišo
Pošalji račun kineskoj ambasadi.

aiefviaeirviaewrfvaewfvrnaewfrvaenwrfvae
Gost
aiefviaeirviaewrfvaewfvrnaewfrvaenwrfvae

Krajnja namjera je preko ove kazališne predstave do borga bukvalno!!!

Sale
Gost
Sale

Ako sam dobro razumeo, Putin, zajedno sa celom njegovom obaveštajnom mrežom, veze s vezom nema šta se zaista zbiva na planeti Zemlji, dok redakcija portala Logično to savršeno dobro zna. U zaglavlju piše da je ovaj tekst analiza.

Antikontradikcija
Gost
Antikontradikcija

Sale slušaj službe i izoliraj se.

aiefviaeirviaewrfvaewfvrnaewfrvaenwrfvae
Gost
aiefviaeirviaewrfvaewfvrnaewfrvaenwrfvae

Još jedan koji vjeruje u glumu, samo nastavi…………..

Rijeka-9
Gost
Rijeka-9

Imam jedno pitanje , a pitam zato jer odgovora nemam.
Zasto u nekoj drzavi bude samo 1% mrtvih na broj bolesnih kao Rusija
a negdje bude i do 12% kao Belgija?

Logika
Gost
Logika

Zbog načina liječenja. Afrika je najbolji primjer. Tamo su koristili klorikin i azitromicin, dva stara lijeka koji djeluju. U Belgiji su testirali 6 novih lijekova + respiratore.

tiami
Gost
tiami

zbog broja testiranja i statistickih manipulacija

istrazuj
Gost
istrazuj

Logika,

Afrika je najpametnija ispala…
Gore mozete naci video na Tanzanijskog predsjednika – koji sam postavio…
Prosto je nevjerovatno, kako su namagarcili ovu kabalu.
Poslali su im kojekakve tecnosti, a izmedju ostalog i krv koze , zeca, plepelice , antilope, sok papaje, ulje od starog automobila itd…. Naravno – svaka tecnost je imala lazno ime “covjeka/zene”!

Ovi idioti iz EU “naucnih vakcinskih analiticara” – su im vratili “rezultate – koji su bili bukvalno porazni!
Idioti tzv “naucnici/virolozi” – pronasli su nekoliko tih laznih uzoraka “POZITIVNIM”…
Izmedju ostalog – papaja i koza su bili POZITIVNI!
Tu stoku “naucnike/virologe” – bi trebalo odmah strpati u zatvor , zajedno i sa onim “ekspertima iz stozera”.
Dovoljno je vidjeti ovaj film o “testovima na koronu”!

TaU
Gost
TaU

Rijeka-9 Sve zavisi koliko WHO I bill gstes ima utijecaja u toj drzavi . ako ima veliki utijecaj mrtvih ko u prici
zasto …jer preporucivaju jako agresivno ljecenje sa respiratorim,a sa kemislim svojstvom kao da ti ubaci atomsku u tijelo sto starije osobe ne mogu fizicki izdrzati
Zatim G5 s kojim sve kontroliraju ……jako jako opasna tehnologija.
a trece propaganda
cetvrto …oni zele sto vise mrtvih a ne zivih osoba .

Armagedon
Gost
Armagedon

Zaplet nije jos poceo , sve se zakuhava prema tome , ali skriveni igraci su na terenu i to je najvise osijetila Rusija.
Sama Rusija je imala skrivene igrace u svojim redovima , iako je mislilada su eliminirani i to je sad kosta , zato je morala zaigrati drugaciju taktiku nego sto smo navikli . To ce se uskoro vidijeti ,
Za sada je Tramp u najvecoj prednosti iako i njemu visi sikira iznad glave ali je uspio veliki dio Americke javnosti privuci na svoju stranu.
Mislim da u narednim danima dolaze velike odluke za cijelo covijecanstvo , Za sada je Lukusenko po mom misljenju odigrao najbju partiju saha u svim zivotu , dali ce u tom uspijeti do kraja , pokazat ce se u dolazecem uskoro.
Sile zla su u ofenzivi , kako ce to zavrsiti , mozemo samo nagadati.
Budite spremni na radikalne poteze svijetskih elita protiv covijecanstva.

PlanetB
Gost
PlanetB

Armagedon sjajne su ti analize, potkrijepio bih to sa cinjenicom da je Trump u relativno boljoj poziciji jer ima podrsku naroda i zbog kakve takve dozvoljene slobode medija ( prvi amandman) mediji koji podrzavaju Trumpa kao infowars ili ‘https://banned.video’ se ogorceno bore jer znaju da je ovo pokusaj da se Amerika gurne u provaliju. Takodjer tu su drugi neustrasivi medijski borci pa cak neki iz mainstream-a ( Fox) koji tocno znaju sto se dogadja istina mali igraci ali ne manje vazni. A Rusija toga nema i tko ce stati i braniti Putina koji je po meni svih ovih godina vukao briljantne poteze u borbi protiv NWO zlikovaca.

Abe IV.
Gost
Abe IV.

Citajuci te, pomislio sam da si šumadinac.

aiefviaeirviaewrfvaewfvrnaewfrvaenwrfvae
Gost
aiefviaeirviaewrfvaewfvrnaewfrvaenwrfvae

A…..a, prije 16 godina, znaš gdje, čudio si se kad sam dovodio Nosferatua u pitanje, tko je bio u pravu, ja koji sam ga negirao ili ti koji si vjerovao u njegovu glumu za braću mu?

cro crv
Gost
cro crv

OVAKO ILI ONako SVJET CITAV JE IZMANIPULISAN I IZMAJMUNISAN. NA ZALOST STO JE TAKO. ISPADA DA IPAK VUHANSKI EKSPERIMENT NIJE ISKLJUCIVO BIO ODGOVOR KAKO SMANJITI ISLJUCIVO BROJ KINEZA. VEC KAKO SMANJITI I BROJ OSTALIH STANOVNIKA NA ZEMLJI.A ODGOVOR JE OVAJ PRIMJER.BITI CE TU JOS SVAKAKVIH EFEKATA.A PROBLEMA TEK. NECE SE ZNATI BROJ ONIH LJUDI KOJI CE IMATI PROBLEMA. NO SA VREMENOM TI PROBLEMI CE SE I SAKRIVATI. PORASCE BROJ SERIJSKIH SLUCAJEVA RAZNORAZNOG TIPA.SVE SAMO S CILJEM ZNA SE KOJI JE NE TREBAMO DA GA NI IMENUJEMO.TOTALNa depopulacija stanovnistva znaci ko se rodio rodio se ostat ce.A UBUDUCE NECE BITI BRAKOVA. SLOBODNOG BRAKA S TIM DA SE NE RADJAJU DJECA BIT CE.JASNO JE STA ONDA SLEDI.

suma
Gost
suma

“Objašnjenje: Zamislite da danas imate jednu zaraženu osobu, a nakon tri dana dodatne dvije osobe. Dakle povećanje je 33% svaka dva i pol dana. Po ovom matematičkom modelu cijeli Planet bi bio zaražen za manje od 3 mjeseca. ”
?????

Abe IV.
Gost
Abe IV.

“Hoće li ruska vlast priznati ili ne, grešku o uvođenju pretjeranih mjera, koje su im perfidno nametnuli zapadni eksperti i WHO, totalno je nebitno. Bitno je ne upasti iznova u istu klopku kod novih eventualnih epidemija u budućnosti.”
Kako je nebitno otpisati vlastiti sustav i slijepo slijediti strani u prošlosti već kompromitirani? Jedna Rusija?

Greta Thunberg
Gost
Greta Thunberg

A šta ako je Putin prodao dušu đavlu ? A šta ako je N. Babić prodao dušu đavlu ? moga bi đava i po nas skoro doć?!?!!! POKAJTE SE , KRAJ JE BLIZU !!!!!!!!!!

Algoritam Bluz
Gost
Algoritam Bluz

Lipi te đavo odnija..

tedi
Gost
tedi

Kraj je uvijek blizu.

Pero
Gost
Pero

Kako to da je Putin podlegao?
Moram proznati da me cudilo cijelo vrijeme kako to da se na iati nacin rijesava korona kriza u Rusiji kao i u svim ostalim zemljama.

Red Dog
Gost
Red Dog

1. Jeste li vi videli kako se umire od Korone?
Kao riba na suvom. Kazu da su stari srecnici jer umiru rano, pre nego sto im bivaju unistena pluca. Jeli Johnson laze u opisu svoje bolesti?
2. RT ima vlasnika i kao takva radi sta joj kaze vlasnik. l Al Jazeera je krenula kao sveza, objektivna. Dok joj bisu naredili da gradi kulise Tripolia u Dohi da snima „demonstracije protiv Gadafija“. RT se je ukakila vec kod „silovanja u Kölnu“. Valjda joj naredili da podrzi Pegidu.
3. Bilo je naglih skretanja i kod Logicnog. Posto je Logicnom Navalni levica, od koga se primaju instrukcije sada? Od Bannona?

PlanetB
Gost
PlanetB

Red Dog ne plasi ljude. I ima stvari koje su nama vaznije i od nasih fizickih egzistencija. Mi volimo slobodu jer smo kompletna ljudska bica i necemo se dati ucjenjivati tamo nekim monstrumom kao Bill Gates koji kad govori s onim piskutavim glasom zvuci jadno, badava mu sve te milijarde on je prodana dusa.
Down with the NWO. Zivjela Sloboda, misljenja i akcije. mi cemo ovo prezivjeti ak ne fizicki e onda spiritualno jer
i Bog je uz nas !
Imali smo i Hitlera i Staljina i kako je to zavrsilo? Da ne nabrajam druge krvoloke.
Smrt NWO sloboda narodima!
Bolje grob nego NWO rob !

dulebg
Gost
dulebg

Ali mislim istina je da ljudi, pogotovo stariji, umiru sa uništenim plućima? Kako spojiti njihovu zaštitu i slobodu kretanja. Da li je trebalo samo njih izolovati?

Asma
Gost
Asma

Mislim da su veći stratezi shvatili da je pandemija podesnija
za rešavanje nagomilanih problema, nego rat.
U tom postupku Putin ih je gospodski ispratio uz odgovarajući
podnošljiv gubitak Rusije i njegov lični na planu autoriteta.

Zigi
Gost
Zigi

Dva pitanja:
1.gdje je problem sa “helikopterskim novcem” ?
2.Zašto vjerovati Lukašenkovim tvrdnjama da nema oboljelih, i on je samo jedan od političara koji koristi kreativne statistike?

tedi
Gost
tedi

Rekao je da ima,ali mali broj.I rekao je da se raditi mora jer ce sutra umrijeti od gladi.Nece imati od koga kupiti hranu.

Pero
Gost
Pero

Ministar zdravstva Beroš je u nekoliko navrata rekao da se ne umire od korone nego sa koronom. Pametnom dosta.

Red Dog
Gost
Red Dog

Jeste. Dosta da se vidi da nisi shvatio.
Conditio sine qua non. Ako imas slabo srce i umires od toga kroz dve godine si umro od slabog srca.
Ako imas slabo srce i Coronu i umires sada je Corona uslov bez kojeg ne bi umro sada. Corona je bila odlucujuca. Umro si od Corone.

Potres u glavi
Gost
Potres u glavi

Red Dog, ako imaš slabo srce i dobiješ prehladu sa jakim kašljem, kašalj je napor, srce slabo, umreš. Da li si umro od prehlade ili slabog srca?

Red Dog
Gost
Red Dog

Prema takvoj definiciji ne postoji Korona uopste.
Ni prehlade, ni druge bolesti. Umire se od „istrosenja materijala“ 🙂

CAN
Gost
CAN

@rd
Ti protokoliraš smrt? Da nisi petom-u-koloni zaglavio,dok čekaš sabah sa šejtanom?!
Umire se i od lošeg zraka…po tebi, nebi trebali (bez filtera) disati?

Iliti što kuga reče vođi karavane uokolo Damaska ,
odoh do grada uzet 100 života.
Nakon što je obavila posao,susretnu opet karavanu,a vođa reče…
Odnijela si 5000 života ,a rekla si 100!!
Ja sam 100 uzela ,reče KUGA, ostale je odnijo strah!
Ko laže???
kuga?
Vođa karavane?
Ti?
ja?

Mikojan
Gost
Mikojan

Red Dog, pa ko kaže da ne postoji, korona skupina virusa je virus prehlade i gripe, možda još koje narodne bolesti, pa sad zamisli prehlađen si, najobičnija prehlada a testovi kažu da si pozitivan na covid-19, šta tad ? Druga stvar, kažu pozitivan si a tebi nije ništa, šta je to? Dakle, manipulacija kojoj je granica samo mašta.

Žvuž
Gost
Žvuž

Kao i od manje-više bilo koje zaraze uzrokovane virusom iz skupine corona, što znači prehlade i gripe.

CAN
Gost
CAN

Sereš!
Umro si od nedostatka rezona kroz život nakraju istog?
Viru§… je ništa novo.
Najopasniji je za ;
Ustavne slobode građana,kontrola kontrola kontrola…kad jedeš ,šta sereš…istovremeno?
Kad imaš Sex kad ne,koliko imaš $0$ ispod madraca koliko u bunkeru…šta govoriti/misliti smiješ,a šta ne…
Ekonomiju globalnu resetiraju upravo onako kako im odgovara…žele da putuju/trguju samo imuni na slobodu i vlastito mšljenje…ne misli,to ja radim za tebe,poruka je na kraju balade…
Stani malo…jeli obvezno ( zakon donešen (91?) u Hr. )cijepljenje za SVIJU kad Billy von šuplji kurton,izbaci nove osobne karte u digital.formi?
Hoće li Frau Ferkel za 3.dana objavit (tajne) Dokumente u kojima je zakon “prilagođen” novovalnoj situaciji…
Ili u napad,ili u napad…
3.nema.
Lijep Pozdrav itd

istina boli
Gost
istina boli

Ispravak netocnog navoda kolega….umro si od korone ili poslijedica tretmana/lijecenja korone? Mislim da je ovo drugo i sve vise doktora javno govori o pogresnom pristupu.

Arkaj
Gost
Arkaj

Sad su svi pametni. Kao i uvjek, nakom bitke nema običnih boraca nego su svi generali i svi se srde na glupost onog ko je bitku izgubio jer da se njih pitalo pobjeda bi bila naša. Meni se čini da stvari ipak nisu ni sad jasne. Niti su rusija i Putin prevareni od Navalnog i zločestog zapada. Putin ipak ne vlada u Ruskoj Imperiji niti u SSSRu i ne može zanemariti stav javnosti. Zapadni političari i Putin moraju imati podršku javnosti za politike koje vode a nepoduzimanje nikakvih mjera moglo bi se shvatiti kao nebriga za živote građana. Ako to javno mnijenje na Zapadu i u rusiji mijese vlasnici masovnih medija koji su dio “duboke države” onda treba objasniti kako to da je i Kina uvela karantenu kao mjeru u borbi protiv covid – 19. Barem koliko mi je poznato kinesko rukovodstvo ima čvrstu kontrolu nad svojim masovnim medijima.
Da zaključim: ako su karantene bile pogrešna mjera onda do njih nije došlo zbog zavjere marsovaca ili ljudi guštera već nesposobnosti političara da donesu odluku u uvjetima nesloge stručnih savjetnika. Kad je jednom odluka o karanteni donesena širila se od države do države na uobičajeni način, oponašanjem, kao što to ljudi i druge životinje koje žive u većim grupama već ćine kad osjete nepoznatu opasnost. Mentalitet krda prevlada svako razumno ponašanje pojedinca i svi bjesomučno trče prema provaliji. Uostalom pogledajte naše hrvatske ili ako hoćete srpske političare na mjestima gdje se donose ključne odluke. Zar zaista mislite da su sposobni donosit racionalne odluke u teškim situacijama koje se ne tiču njihove osobne sudbine a da su “protiv struje”? Pogledajte njihove parnjake u drugim evropskim državama i zapitajte se da li su uistinu bitno različiti od ovih naših?
Jedina logika koja donekle opravdava razmičljanje o covid 19 kao lažnom ili pravom uzroku na koji se reagiralo pretjeranim mjerama je njegovo korištenje kao dimne zavjese za raspad svjetske ekonomije. Ovaj model kapitalizma bio je potrošen i na koljenima ne samo zbog rivalstva pojedinih djelova, poput USA, Kine, EU i geopolitičkkog trvenja, već i nemogućnosti kapitalizma da osvaja i eksploatira novi prostor. Nema više djevičanskog prostora na kojima se može uspostavit kapitalističko tržište i osigurat novi profit, cijela planeta je jedno kapitalističko tržište. Osiguranje profita u tim uvjetima moguće je samo daljnjim smanjenjem cijene rada lokalno kako bi se proizvedena roba i usluge mogle prodati ondje gdje to još nije napravljeno pa postoji kupovna moć za tu robu i usluge. Dakle spiralna utrka prema dolje, prema sve gorim uvjetima za ogromnu većinu ljudi, naročito na Zapadu koji je povjesno imao privilegiran položaj. Da li će ovaj virus bit dovoljna dimna zavjesa i opravdanje za nastavak obezvrijeđivanja rada i nefunkcioniranja dosadašnjeg kapitalističkog sistema za golemu većinu ljudi koji sve više postaju korporativni robovi ostaje da se vidi. Pri tome je uloga Putina, Trumpa, Xia nesumnjivo istaknuta ali oni ne kontroliraju struju, kao i niko drugi, samo plivaju u njoj….

Red Dog
Gost
Red Dog

Amin.
Neko rece da je Korona prva internet-pandemija. Mozda bi je ignorisali da nije bilo takve aktivnosti na internetu. Onda se je desilo isto sta i sa toalet papirom; ako kupuju svi, kupujem i ja. Ne znajuci zapravo zasto.
Svedska, kakva-takva, je bila stabilna. I skrenulo se je od toga da je Svedska zlocinac na to da je heroj. A promenio se je svet, ne Svedska.
Pitao sam se kakve ce biti posledice. Sad ih vidim. Ono sta kazes. Zapad je menjao sisteme po svetu sok terapijom, a kuci smenom generacija. Sad menja i kod kuce sok terapijom.
Nije postojalo nikakvo planiranje, nikakva zavera, u osnovi, vec rade to onako u hodu, kao sto to lobiji rade uvek.

preseren3
Gost
preseren3

Uz + da ti dodam priznanje, što si vratio sve na početak. Nije korona, ekonomska propast zapada je…
Jer nema isprike, zašto je 10 godina nakon zadnje krize, gdje su našli žrtveno jagnje, sada jagnjeta nema.
I virus je prikladno rešenje. Za svakog, čak Rusija i Kina prihvačaju. S time, što Kina opet prva izvlači ekonomsku dobit, a Rusija je izvukla političku, jer je pružila pomoč nekim….
A odgovara i sa tog vidika, jer i Rusi i Kinezi, dokazuju da mogu. Kinezi sa odlučnim reagovanjem, Rusi sa neverovatno niskim procentom smrtnosti. Pitanje je sada, da li če mediji iz tih zemalja znati koristiti tu prednost…
Ima još tu više, ali ne možeš sve u par redova…. Zdravstveni sistemi, pare, medijsko uništavanje stručnjaka…..

Red Dog
Gost
Red Dog

Zapadni medji pokusavaju diskreditirati kinesku pomoc time sto „kinezi imaju skrivene namere“.
Mnogi konzumenti nasedaju sigurno, ali ima i onih koji dizu kineske i ruske zastave.
Meni se samo prevrce stomak od patetike.

Kihot
Gost
Kihot

Citiram te Crveno Pseto:”Nije postojalo nikakvo planiranje, nikakva zavera, u osnovi, vec rade to onako u hodu, kao sto to lobiji rade uvek. ” I uništavam ti plaćeno trolanje s dvije riječi. EVENT 201. Na kojem je onako usput bio i kineski glavešina wuhanskog laboratorija. Nakon sto su dogovorili sve korake igra je mogla poceti i u stvarnosti.

Ico
Gost
Ico

Duboka država u Ruskoj Federaciji?!? Kaj god

Lucija
Gost
Lucija

Arkaj

“…nepoduzimanje nikakvih mjera moglo bi se shvatiti kao nebriga za živote građana.”

Točno tako. To sam i ja napisala pred koji tjedan kao odgovor Subaruu.

Keko
Gost
Keko

Jako dobro sve rečeno…bravo!

kremit
Gost
kremit

Jedan pijani stari mason je rekao svome dobrom prijatelju; ima nas u svakoj državi i ljuljamo vlade kako hočemo. Rotschild sve plača i kupuje. Ne radi se o novcu više nego kontrola. Kad se utipka Roschild dobijemo more gadosti na internetu. Sve glavne novine svijeta su njegove . Uzmite im novac nema ih više. Pametnome dosta.

Red Dog
Gost
Red Dog

E, u tom slucaju je pametnome dosta.
A ko hoce da im uzme novac? Komunci.
Dobrodosao u Partiju, druze 😀

Zax
Gost
Zax

Epidemija je laz. Tko stoji iza te lazi? Samo pratiti novac.

Makedonac
Gost
Makedonac

Liberalizam je bio samo planirana etapa globalizacije, sada ga ruše. Kako što kaze Dugin: “Neće mi faliti taj nečovečni sistem, treba ovo da vidimo kako šansa da krenemo na pravom putu!” Pri velike depresije u Americi sazdaju FED, nakon drugog svetskog rata imamo Breton Vudski sistem, sa tih klauzula gospodari kapitala su ekspandirali do današnjeg sveta. Post liberalni svet po njihovom scenariju je taj u bibliji, antihrist preuzima svet, beleg zvera… Pitanje je kolko su silni, dali je moguće da pokore sve drzave, vlade, armije i sazdaju to ropstvo? Nova etapa zlikovaca biće, “Pomoć” svima posle globalnog bankrota, ali za opredeljene “reforme”, kao i ranije sa MVF, ali sada reforme su u pravcu digitalizacije, degradacije omladine, obrazovanja, veganstvo, da daće nam hleba, moze i da reše kriminal, ali cena če biti velika. Etapa nije vezana vremenom, obično trebaju minimum 2 generacije /40 godina po KOB/. Tako da nova etapa če biti ideološka, glavna cilj da nestanu ljudi, muškarci i postane jedno veliko stado ovca koje pase travu i razume se oni postanu glavni ovčar -Bač, Sada o novini šta misli i radi mister Putin? Videćemo, ako je i Putin mason, glup, isto i Tramp, CIA, KGB, FSB, FBR, i svi generali u svetu i da bez borbe predaju svet antihristu, onda smo zaslužili svoju sudbu, da nam slažu znak zvera i da umiremo ko stoka. Mislim da tih stotinak kabalista, gospodari novca, neće uspeti pokoriti svet, ljudi spremni da budu vazali antihrista ima. U Makedoniji osobeno je poznato selo Murtino, tamo od “čovekoljubija” samo za jedno tapšanje po ramenu se raduju da če da rade za antihrista. Mislim da takvih ima i u Hrvatsku, Bosnu, pa i svugde u svetu. Po Hazinu i Fursovu, korona histerija igra ulogu svetskog rata, zlo računa da napravi sledeći stadij globalizacije, ali moze i da ne uspeju, dovoljno je da Tramp i Putin i Si, tu su i indijci, neće da rade za antihrista, u njih je oružje, sa sto “Kalibra” i “Partiota” moze da nestanu za jednu noć te sto kabalista- gospodari novca. Putin odavno radi na nezavisnost Rusije, za dvadeset godina je nanovo sabrao armiju, import zamena, svoj kompjuteri, svoj operativan sistem, svoje socijalne mreže, te testove za totalnog odeljivanja interneta od inozemstva, ko i šta če raditi u izolaciji, šta neće da se preradi… Mislim da za sada mu ostaje da reformira banke i skine liberale, jasan signal je novi film Nikite Mihajlova ” БесогонTV «У кого в кармане государство”, u kome tačno imenuje te ruske zlotvore, ja lično očekujem do kraja meseca da ih smeni. Ako ima nešto gore i recimo Vanđa dobije informacija od tamo, primer “Kursk če propasti pod vodu”, treba da ima neki smisao da neko šalje neke poruke odozgo. Neke nastane treba da se dese, i da legitimišu proroka, da mu ljudi poveruju, a cilj drugih je da ti sprečiš da se proročanstvo desi. Recimo fundamentalno proročanstvo Vanđe, na pitanje biče li trećeg svetskog rata, Vanđa odgovara: “Ne plaši se rano je, Sirija nije pala još”.… Pročitaj više »

mozart
Gost
mozart

Sta kaze kabala Conchita Wurst queen? Ima li ona virus medjunoge?

The Beatles
Gost
The Beatles

Molio bih urednika da obradi ovu temu (ako možda nije već, ne znam)
https://www.youtube.com/watch?v=N8Qz1pk3Xec&t=1338s
interesantna je što baca novo svjetlo uopće na postojanje virusa, gdje se kaže da su to ustvari tzv. EGZOZOMI, ćelijski obrambeni sustav RNK struktura koji pod različitim utjecajima (otrovi, stres, strah elektromagnetno zračenje…) ispušta ćelija kao mehanizam obrane i što je najzanimljivije oni na slikama s elektronskog mikroskopa izgledaju identično kao COVID 19 također sa slika elektronskog mikroskopa.

Lucija
Gost
Lucija

A Beatle

😃 egzosomi !
“…što je najzanimljivije oni na slikama s elektronskog mikroskopa izgledaju identično kao COVID 19 ”

Vrlo zanimljivo. A …što je s drugim virusima?
Izgledaju li i oni kao – egzosomi (btw, riječ ima DVA značenja kao dio stanične građe).

I, još zanimljivije. Kako “teorija egzosoma” objašnjava – zaraznost, za početak?

Nema frke. Ovdje je najmanje jedan komentator koji će ti to objasnit. 😃

crodaemon1
Gost
crodaemon1

Kad sam ja upozorava da je vas novinar B priko noci prominija pismu onda sam bija negativac. Nesto ga i nema zadnjih dana?

ventilator
Gost
ventilator

NISAM NIKAKAV ANALITIČAR.ČAK ŠTO VIŠE MISLIM DA SAM OBIČAN LAIK KOJI NE RADI NA FREKVENCIJI SPORTA PA UMJESTO TOGA ETO PRATIM PRVENSTVENO VANJSKU POLITIKU POČEVŠI JOŠ OD UBISTVA LUMUMBE, PREKO LIKVIDACIJE ALJENDEA, ODNOSNO PUČA U ČILEU, ZA KOGA JE KISINĐER MRTAV HLADAN NAKON TRIDESETAK GODINA PRIZNAO DA JE OVAJ PUČ SKUHAN U KUHINJI AMERIČKE CIA-e .KOLIKO JE VODE OD TADA DO DANAŠNJIH DANA PROTEKLO DUNAVOM I SAVOM NEMOŽEMO NI ZAMISLITI. KOLIKO JE SVJETSKA SITUACIJA BREMENITA RAZNIM DOGAĐAJIMA OD TADA POVIJEST ĆE IMATI O ČEMU PISATI, A NEKA TREZVENIJA BUDUĆA POKOLJENJA ĆE SE PITATI KAKO SU SE NA DASNAŠNJEM STUPNJU TEHNOLOKOG I DUHOVNOG NAPRETKA TAKVE STVARI MOGLE DOGAĐATI. MOGLE SU JER JE NEOLIBERALNI KAPITALIZAM A POGOTOVO DANAS OVOM SVIJETU PODMETNUO DVIJE NAJVEĆE PODVALE. U PRVOM REDU TO JE FACEBOOK I NJEGOVI PRATEČI PROIZVODI I SADA OVU PODVALU SA KORONA VIRUSOM. ZAŠTO FACEBOOK PA ZATO ŠTO JE TO ZAMJENA ZA RADIO-MILEVU, A PREKO KOJEGA AMERI ZNAJU U TANČINE KAKO SVIJET DIŠE, POČEV OD KUMICA NA PIJACAMA PA DO EMINENTNIH ZNANSTVENIKA, JER SE PREKO NJEGA NA ODREĐEN NAČIN SVI ISPOVIJEDAJU, A TO SVE PRATI VELIKI BRAT, KAO ŠTO TO RADE POPOVI NA ISPOVIJEDI.DRUGA PODVALA JE , KAO ŠTO TO POLAKO UVIĐA SVE VEĆI BROJ LJUDI, OVA SITUACIJA SA KORONA VIRUSOM, GDJE I JEDAN PUTIN KOJI JE U SVOM DOSADAŠNJEM PREDSJEDNIKOVANJU VUKAO VRLO ODMJERENE POTEZE NASJEO UČMALOJ ELITI AKADEMIKA, KAO ŠTO SU I OVI NAŠI U HRVATSKOJ, TE JE KAO OZBILAN POLITIČAR IMAO HRABROSTI PRIZNATI POGREŠKU, A ŠTO NIJE SLUČAJ SA NAŠOM BIROKRACIJOM U RH.OČITO JE DA ĆE PUTIN MORATI UBUDUĆE PONEKI PUT OTIĆI PO SAVIJET KOD LUKAŠENKA.
PS
ZABAVE RADI PREPORUČIO BIH NEKIMA DA PROČITAJU KNJIGU DIGITALNA TVRĐAVA/DIGITAL FORTRESS/ OD PISCA DAN BROWNA.
DOBRA ZA ZABAVU ALI I ZA DUBOKO RAZMIŠLJANJE……I NEMOJTE SE SMIJATI NA ONO…JA I MAŠTA MOŽEMO SVAŠTA, JER MNOGE STVARI KOJE SU BILE MAŠTA PRIJE DVADESETAK GODINA DANAS SU VEĆ ZASTARIJELE.

Joker
Gost
Joker

Pozzz za B. Nek si im odgovorio. 🙂

PlanetB
Gost
PlanetB

Aleksej Navalni je ljubitelj Sorosa i ostalih Globalista sa zapada.
To je dokazano sumanutom propagandom zapadnih medija za vrijeme proslih izbora u Rusiji kada su svi
globalisticki zapadni mainstream mediji hvalili tog Navalnija na sva usta. Srecom navaljivanje Navalnija
je uspjesno odbaceno i Rusija i dalje ima Putina.
I karantena je samo u Moskvi ostatak Rusije uziva slobodu.

Ante
Gost
Ante

Današnja industrija lijekova je najunosnija industrijska grana u svijetu. Zamislite samo da se netko dobije prava za proizvodnju lijeka za ovaj virus, kolika bi to bila zarada kada bi sve države svijeta bile obavezne da cijepe svoje građane. Zato su se određen bogataši uključili u ovo, neću ih spominjati valjda svi znamo o kojim je ljudima riječ.

PlanetB
Gost
PlanetB

Da da ima jedan neslavni ‘filantrop’ koji bi htio ‘pomoci’ svojim vakcinama, I time je privukao nevidjenu kolicinu mrznje citavog svijeta.
Taj dobrotvor je krivicno gonjen u Indiji radi se oko pola milijuna djece i Keniji streilizirane zene.

Jole Prvi
Gost
Jole Prvi

Pogledajte na YT izvrstan analitički uradak izvjesne “Amazing Polly pod nazivom “The Global Health Mafia Protection Racket ” Sjajna analiza podjele utjecaja mafijaških obitelji u globalnom zdravstvu.

sobravia
Gost
sobravia

Guzopapiraši, brašnari i kvascoskladištari na aparatima. Napokon.

Davor drugi
Gost
Davor drugi

L.R.
Piasalo je ovdje i o stvarima i proročanstvima nakon Korone u smislu da vise ništa neće biti isto kao prije, ida se očekuju velike promjene itd., sve sam to dvojio i ništa spektakularno tada kao ni sada, a tako i u post Korona vremena ne očekujem, kako sam tada naveo da je Korona ipak jedna gripa na koju tek trebamo razviti, kao društvo u cijelini, imunitet.
Međutim:
“Portal Logično je od samog početka sumnjao na manipulaciju zvana “koronakriza”. Nije nam bilo lako, jer je pritisak bio strašan”.
Postoji li ikakva mogućnost za još malo detalja po tom pitanju?
Živi i zdravi bili.

L. R.
Admin

Poštovani Davor drugi,

Biti će još analiza koje su korisne za sve. Doista više ništa neće biti kao prije. Ovo je tek početak jedne velike gospodarske krize, neviđene u povijesti.

Svako dobro.

Redakcija

Davor drugi
Gost
Davor drugi

L.R.
Da je kriza na pomolu, u to nema nikakve dvojbe. Ali neko novo i spektakularno preslagivanje svijeta, ja osobno ne očekivam.
Bumo videli, a dotada bude o tome ovdje, Step by Step, pisano i komentarisano.

tedi
Gost
tedi

A ima li vece krize na svijetu od krize koja Balkanu tutnji vec cc30g, bice ona sada smo svi isti samo mi imamo iskustvo,sto je rekao jedan klosar.

zeus
Gost
zeus

Sva čast portalu LOGIČNO , da je zadržao objektivnu distancu na ovaj masaker zdrave pameti zapada . Što se tiče Putina , čini mi se da je što se tiče ove epidemije u početku nekako izgubio ,,kompas ,, ali sam uvjeren u njegovu zdravu pamet u buduče . U ostalom mnogi smo več od početka ove virusne ,,galame ,, opozoravali , da če biti največji problem zastoj prierede i ostalih delatnosti .. Sada šta jest , jest samo se bojim da čemo za par meseci opet ponavljati lekciju i na kraju opet bili ,,pametni ,, …

Ico
Gost
Ico

Putin sve konce drži i svojim rukama, ne vjerujem da u Rusiji postoji deep state

tihobl
Gost
tihobl

Postovana redakcijo clanak je los.
Uopste niste ni pomenuli da se Rusija (i Bjelorusija) opredjelila za za bolnicko lijecenje umjesto ambulantnog kao na zapadu. Razlika u pristupu je ogomna po troskovima, ali i po rezultatima. I Kina je isla sa istim modelom.
Putin je odlicno reagovao – zatvorio je granicu prema Kini cim je izbila epidemija, a onda i prema Iranu. Zamjeram mu sto je zakasnio sa zatvaranjem granice prema “zapadnim partnerima”. Da je sve skijase pozatvarao u karantine nakon povratka iz Francuske i Austrije nebi bilo epidemije ni u Moskvi. Ali taj propust nije strasan jer je na vrijeme naredio podizanje novih bolnica od 500 i 1000 kreveta. Sto niste napisali koliko je bolnica izgradio u roku mjesec dana (kinezi su uspijevali za sedam). To je TOP vijest o kojoj se na zapadu ne pise. A isto tako ne pisu zasto su isli na ambulantno lijecenje.
Svedjani su znali da ne mogu izbjeci slom zdravstvenog sistema. Bjelorusi su znali da mogu izdrzati pored korone jos istovremeni nalet ebole i kuge bez sloma zdravstvenog sistema. Rusi i kinezi su znali da mogu izgraditi dovoljno bolnica. Ali kineze je epidemija uhvatila na iznenandjenje pa su na vrhuncu i oni morali zatvarati i zdrave kako se nebi inficirali, a ruse muci drugi problem: pred smjenu vlade bila je vijest da Rusiji nedostaje 10.000 ljekara i jos bar 5.000 sestara. Kinezi su mogli mobilisati 20.000 ljekara iz nezarazenih podrucja, a rusi nisu.

Sve u svemu i bjelorusi i rusi i kinezi su pokazali da imaju Drzavu i da su u stanju da se brinu o zdravlju stanovnistva. Cak i ovde na siromasnom Balkanu pokazali smo se dobro, a narocito Albanija (iz nekog razloga i o njima se ne govori iako im je upalo 130.000 izbjeglica u dva dana iz Italije prije nego sto je vlast stigla reagovati). Oni koji su se hvalili vrhunskim blonicama su se obrukali – pokazalo se samo da imaju jak marketing.

L. R.
Admin

Poštovani Tihobl,

Sve zapadne i istočne zemlje, osim Bjelorusije su primjenile preporuke CDC-a.

Afrika je malo što promijenila, što se također vidi po neznatnom broju umrlih.

S poštovanjem,

Redakcija

Stock
Gost
Stock

Tihobl – “Svedjani su znali da ne mogu izbjeci slom zdravstvenog sistema.”
Iz cega si izvukao ovakav zakljucak?
Ako te dobro razumijem, Svedska ima najblaze mjere, a to su izabrali jer ne mogu izbjeci slom zdravstva?
Mislim…gdje je logika?
Pa valjda bi zatvorili zemlju kao i ostali tutkumi ako su se bojali toga.
Ili?
Stvarno ne razumijem pojedince ovdje…pisete li vi samo da nesto napisete ili i promislite prije no sto krenete u pisanja?

Z.A.
Gost
Z.A.

Stock u pravu si 100%. Ja zivim u BiH i bez da omalovazavam svoju drzavu mi smo sto se tice zdravstva za Svedsku u rangu africkih zemalja . Kod nas nebi kolapsa a u Svedskoj bi kao bio a oni su za nas velesila u svakom pogledu .Nigdje u Europi nije bilo zdravstvenog kolapsa , pa nevidim nikakvog razloga da se to desi u Svedskoj .

Red Dog
Gost
Red Dog

Zivija govornik!
Ako nista drugo je Korona pokazala da sto se tice zdravstva je Prvi Svet zapravo Treci Svet.

FORUMAŠ
Gost
FORUMAŠ

Tihobl čim sam pročitao članak je loš odmah sam znao da si sa forum. hr

tihobl
Gost
tihobl

Forumasu tamo mi je pedercic zalijepio trajni ban i tamo me nema vise.

Stock – ne pisem napamet. Svedjani imaju najmanje bolnickih kreveta po glavi stanovnika. Isamo 500 kreveta za ozbiljne slucajeve. Zdravstvenih radnika premalo, cak i kad uracunas one sto rade tetovaze, pirsinge, stavljaju silikone u usne i guzice, posto i njih racunaju u zdravstvene radnika.
Da su isli sa zatvaranjem nacije kao ostali samo bi odgodili slom zdravstva za dvadesetak dana, a izbjeci ga nisu mogli. Logika im je rekla da zatvarali ili ne zatvarali isti rezultat imaju, jer liberalizovano i reformisano zdravstvo nije u stanju da se nosi sa epideimijom (dobri su za transplatacije, estetske operacije i ostale visokoprofitabilne stvari, ali nisu za ovako nesto).

L. R. izgleda da nisi shvatio razliku izmedju bolnickog i ambulantnog lijecenja. Nema veze to ne shvataju ni u CDC i SZO. Kao ni razliku izmedju samoizolacije i karantina. Kod mene u BL su slijedili preporuke SZO o samoizolaciji oboljelih, dok se nije desio slucaj jedne tetke koja je dosla da obidje bolesnika, a onda obilazila ostatak familije da im preprica. Ko moze tetki zabraniti obilazak jednim rjesenjem komunalne policije?
Tad su oformili karnatine, sve inficirane prebacili u njih i stavili policiju da ih cuva (a oboljele u bolnice).

Nego da se vratim na RF – uspjeli su na vrijeme podici jos dosta bolnica, a onda su ih polako punili i lijecili i one sa blagim simptomima. Nisu cekali da dodje do komplikacija pa da onda primaju u bolnice kao na zapadu. Imate po tviteru dosta materijala od prvih pacijenata (prvo je bio sam na spratu, pa sam u hodniku, pa sam u sobi i kako je cekao da se nastavi popunjavanje pa da dobije cimera jer se danima dosadjuje u samoci). Da li primjecujete razliku izmedju pripremljenosti ruskog zdravstva i zapadnog gdje su prepuni hodnici bolnica i to teskim pacijentima? Da li ste vidjeli koliko su rusi obavili testiranja?
Rusi su odabrali skup pristup kako bi sto vise zivota spasili. Da li imate prestavu koliko sve ovo kosta? Zapad je pokazao da ili nema para ili je rijec o totalnoj nebrizi za zdravlje naroda.

Nisam bez veze pomenuo Albaniju. Istrosili su se na sanaciju zemljotresa, a onda je krenuo stampedo izbjeglica iz Italije. Vlast je odlicno reagovala i rezultati nisu izostali. I slovaci i madjari su dobro reagovali, ali oni su u daleko boljoj situaciji od Albanije. Albanija je radila po knjigama, a knjige su im iz doba Enver Hodze prevodi sa srpskohrvatskog.
Kad pogledam brojeve vidim da sto je zemlja manje reformisana to su bolji rezultati. Na pocetku epidemije francuzi su pitali doktore sta im treba, a oni su im odgovorili: epidemioloska sluzba SFRJ.

Bilo bi dobro da redakcija napravi analizu reformi u zdravstvu u poslednjih 40 godina. Liberali su sistematski unistavali zdravstvne sisteme i sad imamo brojeve koji pokazuju sta su uradili. Tad bi uboli u centar problema, pa nebih morao ovoliko kuckati.

Stock
Gost
Stock

“Da su isli sa zatvaranjem nacije kao ostali samo bi odgodili slom zdravstva za dvadesetak dana, a izbjeci ga nisu mogli. ”
Ali pobogu covjece…o kakvom slomu ti pricas?
Nikakvog sloma nije bilo!
Cijeli jedan velesajam su osposobili u Stockholmu u slucaju da…
eno ga jos uvijek…bez ijednog pacijenta jer je zdravstvo sve stiglo pospremiti u bolnice.
Mrtvi?
Isti broj kao i 2018 kada je vladala malo jaca gripa.
Tako da…ako ne siris dezinformacije namjerno, onda jednostavno nisi potkovan da pises o nekom “slomu zdravstva”.
Poslao sam redakciji jedan text sa tim ciframa.

Red Dog
Gost
Red Dog

Ala, ala…
Oli se secamo incidenta sa turcinom po kojeg je dosao avion iz Turske? „Turska propaganda“. Kad ono, „Nas policy je da ne primamo one koje nisu kriticno bolesni“. Primaju samo ako vodi ambulanta.
Prijava sestara IVO-u. „Receno nam je da ne prioritiramo one iznad 70 godina, ali mi prioritiramo vise nego sto moramo da cuvamo mesta“.
Prica Hassan iz Rinkebya sa doktorkom preko Skypa. „Kako je bilo, Hassane?“ „Nista. Bio sam tamo, rekli mi da idem kuci i prepisali mi penicilin. Prve dve nedelje je bilo onako, trece je bilo gadno. Allahu Ekber, preziveo sam“.
I jos ala, ala…
„Nedelja 15 je bila nedelja sa najvise mrtvih od 2000-te”.
https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/GGR1oB/dodligaste-veckan-i-sverige-pa-2000-talet

tihobl
Gost
tihobl

Stock pricaj malo sa svedskim medicinskim sestrama koliko imaju posla i kolike su im smjene.
Svedsko zdravstvo nije slomljeno jer su kapitulirali na startu. Odlucili su da se prave da se nista ne desava i da ne vide da umiru ljudi koji bi se mogli spasiti. Rusi su se opredjelili da se bore za svakog covjeka bez obzira na cijenu.
Ostali su se odlucili za nesto izmedju – boricemo se ali da nas ne kosta puno i uveli su polumjere.

Znam da ti ovo nevjerovatno zvuci ali evo ti nesto jos sokantnije: SFRJ je imala najbolju epidemiolosku sluzbu u svijetu. Ako ne vjerujes provjeri. Otkrices da su nasi epidemiolozi bili u vrhu medju 5 zemalja. Provjeri dokumente SZO u intervalu ’50 – ’70 pa ces vidjeti na dokumetima puno prezimena na -ic.

Pusti svede i njihovu propagandu. Svi se kunu da kod njih radi sve normalno, pa im u razgovoru ispadne da idu u volvo na posao samo 2x sedmicno. Sad oko korone svi lazu, a svedi poprilicno (ima daleko vecih lazova od njih pa mi nije jasno zasto se na ovom sajtu gubi vrijeme na sporedne svede). Tek iduce godine pocece se otkrivati istina i rusiti lazi, ali tad pojeo vuk magarca.

Red Dog
Gost
Red Dog

Gledao sam intervju sa jednom sestrom.
Place. „Pa, mi ne radimo nista drugo osim da strpamo mrtve u body bags.
I kad izlazim sa smene vidim one koje setaju kao da nije nista. Ne shvataju nista“.

tihobl
Gost
tihobl

@ Red Dog: Svedsku ne treba uzimati za primjer. Pogotovo kad se rade poredjenja. Treba uzimati Bjelorusiju i Albaniju. Isli su razlicitim metodama, a ostvarili su dobre rezultate. Bjelorusi su imali prednost sto su svi okolo zatvorili granice, a epidemioloska sluzba je mogla drzati nadzor nad onima sto ulaze avionom. Albaniju je pregazilo 130.000 izbjeglica iz Italije u dva dana i vlast je morala reagovati strogim mjerama, da epidemioloska sluzba dobije na vremenu kako bi uspostavila nadzor.
Neko namjerno forsira Svedsku a ova dva primjera gura pod tepih. Valja se zapitati zasto i ne pecati se ko klen?

Red Dog
Gost
Red Dog

Druze Tihobi, Svedsku znam. Zato se izjasnjavam. Za ostale ne znam, pa cutim.

Stock
Gost
Stock

Zasto ne i Svedsku?
Pa ovdje je Babic pljuva po njoj, izmedju ostalog i zbog izbjeglica. Vise od 100 000 u veoma kratkom roku je doslo ovamo.
Nisu svi zdravi ko dren.
I ovdje je vlast reagovala, kako je reagovala, da bi epidemioloska sluzba dobila na vremenu kako bi uspostavila nadzor.
Ali ne nad ljudima nego nad zdravstvom.
Da se razumijemo…
ima li propusta?
Naravno, ali pogledaj oko sebe…primjecujes li da nista nije normalno?
Onda je jedino normalno da se propusti desavaju.

Stock
Gost
Stock

8.aprila je umrlo najvise ljudi od pocteka ove godine. 124 osobe.
Stockholm ima oko 2 miliona stanovnika.
4 velike bolnice i 10-manjih.
Ima oko 200 starackih domova.
I ko zna koliko starijih osoba koje, uz pomoc zdravstva, jos uvijek zive u svojim kucama i stanovima.
Razmisli…
zar mislis da je svih 124 umrlih ona “trpala” u body bags na svom odjelu?
Kada same vlasti kazu, a ti ih cesto citiras, da vecina starijih osoba umire u starackim domovima? A oni cine 90% umrlih?
Kazete, ne zele starce na IVA (intezivnom)?
Ima ih, naravno…onih za koje se procjeni da im respirator moze pomoci. Znas li ti kako to radi?
Raspirator ih moze i ubiti.
Mislim…daj vise.

tihobl
Gost
tihobl

Vec si spomenuo glavnu stvar – boluju po svojim kucama i stanovima.

Stock
Gost
Stock

Pa covjece…sta da radis sa jednom osobom koja ima 85+ godina, slabo srce, mozdani i jos masu drugih dijagnoza?
Sta se moze uraditi u bolnici, a da bi se produzio zivot takvoj osobi?
I koliko dugo? Pod kojim okolnostima?
Pa ni medicina nije svemoguca.
Bio sam mali kada je moja baba umirala od raka, pa se ne sjecam.
Alimi prica stara…mjesec dana je baba bila kuci, samo ju je med.sestra obilazila da je kljukne morfijom ili horsom ili cime su vec pomagali…nikakva bolnica tu nije mogla pomoci.
Od tih 60-tih godina proslog vjeka u Jugoslaviji do danas u Svedskoj nista se bitnije nije promjenilo.
Oni kojima nema pomoci, zavrsavaju na morfiju i to se zove njega u zavrsnoj fazi zivota.
Sta da ti kazem?

Stock
Gost
Stock

Da…tako je umro i jedan moj prijatelj ovdje u Svedskoj prije 2 godine. Rak debelog crijeva. Ni 50-u nije napunio.
Kada su digli ruke od njega (nakon operacija, zracenja i cega sve ne) poslali su ga kuci da umre.
Tu je imao pomoc ASIH (avancerad sjukvård i hemmet= strucna kucna njega), a sto je isto kao i u slucaju moje babe.

ooiyt
Gost
ooiyt

Prijatelju svi bi vi trebali otici s onog smeca forum.hr na temu Rusija. Vas par tamo samo dajete municiju onim par bolesnim osobama kao sto je dobro jutro. Da vas par nema taj podforum Rusija bi se zatvorio.
Da i onaj mod-homic im tura loptu, ako si otisao dobro si napravio a nek odu i ostali.
Ovdje se puno slobodnije dise.
Pozdrav.

tihobl
Gost
tihobl

@ ooiyt:
Ovde povremeno nesto napisem jer obicno drugi prije mene naapisu ono sto sam i ja mislio. Podijelim nekoliko + i poneki – placenim piskaralima.

Juce je neko dobro napisao: virus je nastao prirodnim putem tako sto je gej kinez obolio od malarije pojeo bolesnog sismisa. To bi objasnilo ova ukrstanja koja su naucnici otkrili. Druga teorija je da je malaricni kinez pojeo gej sismisa oboljelog od side.
Zagovornici prirodnog nastanka virusa nemaju puno izbora (treca teorija je da je sismisa sidasa ujeo komarac malaricar) i izbjegavaju da kazu kako je moglo doci do ukrstanja posto bi im se msijala cijela planeta. A narocito izbjegavaju da kazu otkud toliki razliciti tipovi virusa po razlicitim drzavama (a za prirodne mutacije trebale bi stotine godina da se iz tipa A razvije tip S). Samo je par ljudi pomenulo bakterioloski rat, a ostali izbjegavaju tu rijec. Dajte ljudi da se pocnemo precizno izrazavati – ovo je bioloski terorizam.

Red Dog
Gost
Red Dog

Drug Tihobi je u pravu.
Postalo je kao u USA. Dobro specijalizovano zdravstvo ako prezivis i uspes da se probijes kroz mesne ambulante.
Zbog Korone se sada umire od raka. Potvrdeno. Nemaju kapaciteta.
Ona 500 mesta na Intenzivnoj u Stokholmu su bila 90 iz pocetka. Za 2 miliona ljudi. „Prazan krevet je ekonomksi gubitak“. 500 im je maksimum i cuvaju ih prioritiranjem da se ne mora u satore.
Ministarka je objasnila: „Ispraznili smo sva skladista, osim one s novcem, ali slabe koristi od toga sada“.
Premijer je najavio komisiju da vidi gde se je gresilo. Dakle, gresilo se je.
Sindikati najavljuju krivicne prijave zbog smrti clanova. Ako si ih terao da rade bez zastitne opreme si ih terao u smrt.
Tegnell je potvrdio doslovno da je namera bila da se ocuva zdravstvo. Zato sve oko „krivulje“, da ne bude previse odjednom.

tedi
Gost
tedi

A Srbija je zakucala policijski cas,zasto,pa zato sto je drzava oguljena do koske,i prije korone doci do doktora je bila nemoguca misija.A korona bi pokazala istinu,pa da se nevidi, ajmo nema kretanja.Duge cijevi,drakonske kazne, a rezultati minorni,jad i bijeda.

Tutankamen
Gost
Tutankamen

Bravo uredništo, super članak. Tu je rečeno ono šta ja zadnjih 20 godina pišem po komentarima.
Ima jedna igra, predstava ili igrokaz kako vam drago koji se odvija globalno na razini cijelog svijeta. nešto kao ameri su loši ali tu je putin i rusija koja će ga dovesti u red itd… ZABLUDA.
Svi su oni kontrolirani od istog, a to su oni koji printaju novac i držr madije, a vi znate dobro tko su oni, neki ih zovu globalisti, korporatisti ali i vi i ja znam da su to cio-žido-jevreji.
E, dok oni budu i dalje kontrolirali emisiju printanja novca i medije uvijek će biti rata, gladi, bijede i nemira..

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik

Postoje dva bitna momenta u cijeloj priči. Jedan se odnosi na Trumpa – do podne je govorio kako virus nije opasan, kako neće biti karantene, niti čega sličnoga, a onda je imao sastanak i nakon sastanka promijenio priču. Zaključao državu. Isto se dogodilo Putinu. Imao sastanak pa promijenio priču.
Pravi scenarist bi sad dodao kako su ih posjetili ljudi u crnom. Ne, nisu. Objasnili su im kako stvari stoje, što virus radi i zašto je opasan. Mijenja DNK pa nije u pitanju zaraza bolešću, nego ‘zaraza promjenom DNK”.
Inače – već dugo postavljam pitanje – kad je ikad u povijesti ijedna Vlada stala u zaštitu života svojih ljudi? Onda kad ih je slala u rat? Kad im je oduzimala jednu nekretninu, kad ih je slala u zatvor zbog par kuna duga, kad su ljudi bili prisiljeni na samoubojstvo zbog gubitka imovine, poduzeća?
Nikad.
A evo sad se sve države svijeta urotile da spase ‘naše stare i nemoćne ljude’. One iste države koje podižu granicu za umirovljenje kako bi ih starci čim manje opterećivali mirovinske fondove?
Pa nismo djeca valjda!?

Putin i Trump nisu dio NWO priče, niti duboke države. Jedini su garant opstanka naših sloboda. Ma kako čudno to sad i neistinito zvučalo.

tiami
Gost
tiami

Satanyahow i Epsteinov kompa sigurno je dio te price a za Putina cemo jako brzo saznat.

piždro
Gost
piždro

odlican komentar SoA ustvari ovo si trebao da stavis kao članak-temu. bilo bi puno komentara..

Z.A.
Gost
Z.A.

Izuzetan komentar do zadnje recenice koja je odraz pretpostavke i nelogicna, jer je bez utemeljenja u dostupnost uvida stvarnog desavanja. Putina i Trampa od samog pocetka njihove saradnje nesto povezuje ali sta je to ja nemogu naslutiti, ali da se primjetiti da je njihov samostalni odnos mnogo bolji nego njihovih drzava .

tedi
Gost
tedi

Predsednik Tanzanije,51 mil. stanovnika, Džon Magufuli, je zatrazio testove od SZO i testirao koze,papaju i ovce,naravno sa ljudskim imenima i dobio da su svi zarazeni.Covek je stvarno mudar i ima m…a. Preuzeo odgovornost na sebe kao Predsijednik drzave.
Po dobijanju rezultata proterao je sve agencije SZO iz zemlje,da mu vodu ne mute.
Apropo Putina nasijeo je, zahvaljujuci sigurnosti u svoj tim i obavijestajnu strukturu, Korona mu otkrila rupe u sistemu i tko ga laze.
A Lukasenko 2:0,koroavirus i parada povodom pobijede u 2ww.

Red Dog
Gost
Red Dog

Leave Mr Putin alone!
On je uradio svoje. 2007 je objavio da ce srusiti unipolarni svetski poredak, 2017 je objavio da je srusen. Sada je stafeta predata NR Kini za izgradnju novog multipolarnog sveta.
Geroj Mira. Sada se odmara. Zasluzio je.
Neka se drugi bakcu sa sitnicama.

Jasamja
Gost
Jasamja

Jos strasnije ako je Putin necija pudlica. Uglavnom ne znam da li znate, ali Woodstock je odrzan za vrijeme “pandemije” hong-kongske gripe. Koja bi stavljena u kontekst danasnje napuhanog brojanja zrtava bila smrtnosnija. Tada nije bilo lock-downa, urusavanja ekonomija i drustva jer par ljudi nije drzalo sve medije na planeti. U corona krizi se iskristalizirao problem monopola u medijskog industriji, u to je najveci uzrok ekomomskoj corona krizi.

Kamilo
Gost
Kamilo

Ako te ne mrzi da dijelis informacije, kad si tako vec obavjesten , da li bi mogao dati podatak koliko je ljudi ucestvovalo u medjunarodnom saobracaju u vrijeme Vudstoka a koliko danas. Koliko je aviona polijetalo tad iz Moskve, Vasingtona, Berlina, Pariza, Pekinga, a koliko danas?

SamoPitam
Gost
SamoPitam

Zadnji put sam pisao na nekom članku o broju umrlih od koronavirusa u BiH, to je bilo točno 11.04., pa evo mjesec dana poslije ažuriranih podataka:

Ovakvo je stanje za BiH po mojoj analizi, s napomenom da su informacije preuzete sa raznih portala:
Trenutno 113 umrlih (uspio sam pronaći podatke za 111 osoba, dok za 2 osobe nemam podataka, a koje su od samog početka “zagubljene”).

*111 umrlih:

4 – 90+ godina
22 – 80-89 godina
28 – 70-79 godina
33 – 60-69 godina
20 – 50-59 godina
2 – 45-49 godina
2 – nema podataka o godinama (obje bile kronični bolesnici)

**Od toga broja umrlih:

89 – kronični bolesnici (jedna ili više bolesti); moždani/srčani udar, operacije (zadnjih mjesec-dva dana) i slično
5 – zdrava osoba (godine: 50, 51, 51, 58, 61)
17 – nema podataka o bolestima:

1 – 90+ godina
5 – 80-89 godina
3 – 70-79 godina
5 – 60-69 godina
3 – 50-59 godina

Tada je bilo 37 umrlih, do ovog trenutka 113.

Greta Thunberg
Gost
Greta Thunberg

Putin i Tramp su odradili svoje. Sad smo mi na redu. Uspraviti se na zadnje noge, uspraviti kičmu i probuditi iz zimskog sna. Ako nas ne bude masa, nece nam ni Putin ni Tramp moci pomoći, jer ne mogu ni oni sami protiv Zla

Max
Gost
Max

Hvala moje drago Logično to se zove kičma i pamet.

MissingLink
Gost
MissingLink

Razgovaraju Mujo i Haso preko Skypa:

Kako se ti Haso bolan držiš vezano za sva ova sranja oko Pandemije?
Koje Pandemije?
Pa Korona virus
Koji Korona virus?
Pa gdje ti bolan živiš?
U Bjelorusiji…

Zelim zivjeti dostojno, Bozji dar. Smrt sotoni
Gost
Zelim zivjeti dostojno, Bozji dar. Smrt sotoni

Masonerija i nevladine udruge ( strane sluge) u zemljama rovare i demontiraju stabilnost gore od svih virusa poznatih zajedno. Kuga prodanih dusa koje za malo skuda i novcica prodaju sve sto stignu Rotchildu,Rockfelleru i drugim na drogu novca navucenih staraca. Cak je i Putin ovdje malo popustio. Lukasenko je svoj i nema veceg uzasa tamo. To jedino moze vrlo cvrsta ruka srediti ali onda pocinje mijaukanje o demokraciji i ostalim prividjenjima. Cinjenica da standard pada. U Italiji je vec uzas da se mladi bacaju sa kuca. Zalosno da i crkva suti. Papa drzi misu na ogromnom trgu sam sa jednim kardinalom a poslije par stotina dalje krdo politicara presicu o ………

Greta Thunberg
Gost
Greta Thunberg

Varaš se….. počelo je ! čitaj: https://veritasliberabitvos.info/appeal/

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic

Da neko tek tako prevari lika kao Putin je nemoguće. Prevaren je ruski narod kao i mi a prevara se zove V. V. Putin(bar po pitanju korone) inače je mnogo dobroga Uradio ali sada je debelo zas”r..

Zvrk
Gost
Zvrk

Onda je glumac par ekselans, a mi svi naivne ovce.

aiefviaeirviaewrfvaewfvrnaewfrvaenwrfvae
Gost
aiefviaeirviaewrfvaewfvrnaewfrvaenwrfvae

Ja nikad nisam bio ovca, evo ovdje ima svjedoka da tu glumu nisam zarezivao nizašto od strane dotičnog kabala glumca……….

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic

Ušao je u mlin zvrk.Uradio sve protiv čega smo mislili da se bori.

aiefviaeirviaewrfvaewfvrnaewfrvaenwrfvae
Gost
aiefviaeirviaewrfvaewfvrnaewfrvaenwrfvae

Daske koje život znaće Tadmure a ja to trubim stalno…………

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic

Lukašenko je pokazao da ima petlju Subaru, bar tako sada izgleda, poslije vidimo….

aiefviaeirviaewrfvaewfvrnaewfrvaenwrfvae
Gost
aiefviaeirviaewrfvaewfvrnaewfrvaenwrfvae

Lukašenko od sad ima moj respekt što god da uradi jer ne sluša tamu!!!!!!!!!!!!!!!!!

Z.A.
Gost
Z.A.

Lukasenko je neko ko mnogo zna a i rekao je doce vrijeme da se javno progovori o ovome sto se dogadja. Niko njegove izjave nije uzimao za ozbiljno , jer na njemu je etiketa da je diktator . Ali izgleda voli svoju drzavu i svoj narod . U suceljavanju sa Putinom , Lukasenka su na ovom portalu uglavnom osudjivali kao negativca i uvijek je davata prednost Putinu . Ne upucujem sada nikom kritike , jer vecina nas je medijskim informacijama prevarena.Lukasenka su u jednom trenutku osudjivali da je prozapadno nastrojen i zabija Rusiji noz u ledja , ali svi su smetnuli sa uma da Lukasenko mnogo bolje zna ko je u stvari Putin nego mi . U gornjem tekstu T.P.navodi da je Putin mnogo dobrih stvari uradio sto je tacno ali ako napravis otklon od simpatisanja nekoga, sto ti zamagljuje vid i realno sagledavanja ,vidjet ces da je napravio i dosta losih a nije morao . Putin je stvoreni lik sa masom pozitivnih atributa jer da bi ti prijala zvaka ona mora imati okus slatkoce a nikako da je ljuta.

piždro
Gost
piždro

Z.A. Lukašenko je imao dosluh sa ruskom stranom, koja zna sta se iza brda valja i kao takav je imao i rusku podrsku… Al kod Rusije je bilo ‘il ces s’nama il si protiv nas’… a ovi su tako neugodni i zlobni – kad te stave u fokus vise ne puštaju. Onda svojim
MS media kojih imaju ko lista na jablanu u maju… tad potpaljivači loze novu vatru, u koje nitko nevjeruje, nego ovi sto drze piramidu a to je njima dovoljno..

Dejan
Gost
Dejan

I Putin i Tramp i Sidjiping rade za elitu. Ovde u članku nije pomenuto da je pre 3 nedelje u Rusiji na brzinu donet zakon o elektronskom gulagu. Takav skup svih mogućih informacija o osobi na jednom mestu – zakon na kome bi i Kinezi mogli da pozavide.

aiefviaeirviaewrfvaewfvrnaewfrvaenwrfvae
Gost
aiefviaeirviaewrfvaewfvrnaewfrvaenwrfvae

To za gulag znam od kad je donešen. Na srpskim alternativnim medijima upučeni spomenu gulag. Pogledaj zadnji uradak Lučića, briljirao je, osim kad poćne o susjedima. Dragaš zagovara bitkoin i elektzornosko glasovanje bez političara koji vladaju, Dunđer zagovara da narod tuži ove koji vode državu a oba da se ne ide na izbore.

Tau
Gost
Tau

Deajn ako Putin I Tramp rade za deep state, radi koga sve ovo zasto se u Americi svakodnevno govori protiv deep state OTVORENO na vijestima ?
Narod je ukrocen …zasto onda cijeli ovi proces? Tvoj zakjucak Nema LOGIKE.!

Dejan
Gost
Dejan

Tau
Da li je nesto logicno ili nelogicno je stvar perspektive. Sagledaj siru sliku. Elitu cini bratstvo Saturna, drevni kult koji vlada na planeti hiljadama godina. Taj kult je potpuno povezan sa entitetima iz druge dimenzije i od njih dobija smernice kao i moc. Dakle, stvar nije crno-bela kso sto ti mislis – Tramp je protiv duboke drzave i sve je jednostavno. Situacija je mnogo komplikovanija i slojevitija.

xyx
Gost
xyx

Rade ??Oni su uradak njihov.Odrađeni,izrađeni,uradci.

kardinale
Gost
kardinale

Stotine tisuca ljudi u svijetu umire dnevno od cancera, gladi, tlaka, mozdanih,srcanih udara a oni u WHO bleju o virusicima. Urlaju na sva zvona o brizi za iste ljude koji umiru od gladi i polugladi. Ljudi koji gube poslove i nemaju novaca za privatne elitisticke klinike. Medicinu. Sada se pokapamo kao gubavci. Svi i popi u svemirskom skafanderu na sahranama. Tuzno da tuznije ne moze biti. Mozda je smrt i spas od jadnog zivota na zemlji. Podrska Cetinskom, Novkovicu drugima koji razmisljaju.
Zabrinjavajuce da ne smije biti konstruktivna kritika na temu cijepljenja i drugih mehanizama za nadzor ljudi. Da moramo klimati glavom.

komentar
Gost
komentar

“Podrska Cetinskom, Novkovicu drugima koji razmisljaju.”
I od mene imaju po dršku.

xyx
Gost
xyx

Cetinskom?Jesi naša uzora u logičnom razmišljanju.Osim vrhunskog glasa,taj čovik nema puno u glavi.Niti u ponašanju.Ohol,obijesan,napuhan..svi su mu krivi što ne može biti još bogatiji,objesniji i napuhaniji..jado.

Z.A.
Gost
Z.A.

kardinale odlicno. Ja bi samo se nadovezao na ovaj odlicni komentar sa par rijeci .Nikog nije briga sto milioni umiru od gladi a pomoc za gladne je nikakva jer da je dostatna nebi se umiralo na tako grozan nacin. I gospoda mocnici znaju za ovo ali niko nista ne poduzima a hrane za sada ima i previse ali nazalost nema humanosti i milosrdja. Ali da su mocnici ipak humani prema nama pokazuje i to da ce se nesebicno i zakonskim mjerama pobrinuti da nas sve ali bas sve vakcinisu, para se ima a ko nema zaduzit ce se.Bil Gejts i drugari mu mogli bi na primjeru gladnih pokazati humanost ali u slucaju gladnih za njega je to ekonomski neisplativo. Zato ce se on pobrinuti i stvoriti vakcinu za gladne i bolesne.

Drago
Gost
Drago

Ovaj virus je obična gripa, čak i malo slabija od prosjeka. Cijeli projekt Covid je napravljen da se uvježba globalna diktatura i da nam se nametne cjepivo jednog srednjoškolca, koji svoje softvere nije znao sačuvat od virusa.
Od cjepiva iz Bill Gatesovih laboratorija već ima previše oboljelih po Africi i Indiji, i kad ga ljudi žele tužit, pošalju im batinaše.

Meštar
Gost
Meštar

Dobro je da redakcija ima odmak od mainstreama. Ali jednom sam već napisao komentar: hrvatski admiral Domazer Lošo je o svemu ovome kazao sve prije dva mjeseca. Zaboravih jel u emisiji Bujica ili Podcast Velebit. On je tada rekao da virus ima novu sekvencu i sve što se planira s ovom epidemjom.

xyx
Gost
xyx

Taj tvoj Domazet Lošo propagira Putina i Rusiju već nekoliko godina.Oni su zadnji stupovi kršćanstva ,te ovo i te ono…Tlapnja do tlapnje.

Red Dog
Gost
Red Dog

Cim spominju druga Losu ja dizem masku da me ne zaraze.
Loso ih zajebava kao mlade majmune. Cim nasedaju, mora da je u pitanju neki virus.

xyx
Gost
xyx

Lošo je komični lik.Od perspektivnog oficira JRM,preko admirala HRM,do propagandista pravoslavlja kao spasa za sve kršćane ,a sve to ne bi li nekako okrenija Hrvate na rusku stranu.Koliko škole , činova i vojski ,za pogodit u ništa.

Red Dog
Gost
Red Dog

Bas zato smatram da ih zajebava.
Nemoguce da je prosao sve evaluacije psihologa kao oficir ako je stvarno kako se predstavlja.

xyx
Gost
xyx

Ne razumin kako bi proveja godine i godine svog života ,trabunjajući nešto toliko suprotno svojim stavovima?Sve se čini da je stvarno rusofil i da su ga zato amerikanci makli iz Kolindina okruženja,čim ga je ona imenovala savjetnikom.

...i još malo
Gost
...i još malo

portalu Logično skidam kapu i duboki naklon, za sav trud i hrabrost koju ulažete u raskrinkavanje manipulacija i laži,

KGB agent
Gost
KGB agent

wz.de/politik/inland/putins-stasi-ausweis-in-dresdner-unterlagenbehoerde-entdeckt_aid-35049015

Brainstorm
Gost
Brainstorm

premda o koroni nemam definitivan stav paznju mi izaziva moc izazivanja nemira. kao sto su arapaska proljeca organizrali putem drustvenih mreza, agenti bi se ubacili u fb grupe i vikali “ajmo, ajmo, svi” tako postoji i moc psiholoskog utjecaja na citave narode da se izazove stanje panike i nespokojnosti.
bit ce da su u rusiji takodjer odvagivali da li kopirati zapadni pristup ili se izloziti pritisku uspanicarene javnosti. cini se da je cinjenica da ruska javnost ne vjeruje vlasti. kao slucaj prikrivanja cernobila tako bi i ovaj put reagirali sa nevjericom. ako rusi vise vjeruju holivudu nego svojoj vlasti onda se i vlast mora prilagoditi.
specijalni rat!
inace mislim ako je korona prenapuhana ili cak lazna (ali nesto ima) da zapad takodjer ima svoju strategiju. znate sto je najbolji nacin borbe protiv kine? ukidanje konzumerizma! konzumerizam treba ukinuti radi ekonomske stabilizacije zapada kao i radi zaustavljanja klimatskih promjena.

piždro
Gost
piždro

dobar rezon

Saladin
Gost
Saladin

Aman..pa sta bi s druga Putina 🙂
Bas je zanimljivo pratiti kako su jedni dobri…pa postanu losi. A postanu losi onog trena kad izadju iz nekih bogznacijih projekcija stvarnosti.
Sve ono za sto optuzujete “drugu stranu” sami cinite ( npr. diskreditiranje onih sa cijim stavovima i pogledima se ne slazete).

ivi.tz
Gost
ivi.tz

Svaka cast redakciji za tekst. Ja licno sam znao da cim zapadni mediji i who tvrde ovo oko korone.znao sam sto posto da to nije istina.samo kontra od njih je negdje istina.

ivi.tz
Gost
ivi.tz

Svaki DAN u svijetu umre od GLADI mnogo mnogo vise ljudi nego od korone. Ima li u tim zapadnim medijima ili od te who glasa o tome. To je i vise nego dovoljno koliko im se moze vjerovat.

fićo
Gost
fićo

Pa današnja Rusija je namagarčena kad je poverovala u kapitalizam i ljudska prava,nije ovo ništa novo.

Duje
Gost
Duje

Vaše logično mi nije logično. Koliko sam dobro pohvatao virus je krenuo iz Kine koja je udarila totalnu karantena, manipulirala brojkama zaraženih i umrlih i kako ispada manipulirala mnogčim. Zapad je napravio istu grešku kao i Rusija i sada stoji pred kolapsom i u svemu najbolje prošla Kina s toga mi vaša logika nije nimalo logična.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik