fbpx

Italija: Lijek za blokiranje puberteta dok dijete ne odluči je li muško ili žensko

tinejdzer cura zabrinutost adolescencija odrastanje

Odanost rodnoj ideologiji je u Italiji dovela do davanja zelenog svjetla za uporabu “lijeka” za blokiranje puberteta. Naime, Službeni list Republike Italije je objavio da će Triptorelin biti u nadležnosti Nacionalne zdravstvene službe, plaćat će se iz državnog proračuna, a “koristit će se u posebnim slučajevima u kojima je spol u pubertetu nespojiv s rodnim identitetom”.

Sve dolazi s one strane Atlantika, gdje su znanstvenici u Dijagnostičkom i statističkom priručniku Američkog psihijatrijskog udruženja (DSM-V) kao bolest uvrstili i rodnu disforiju (GD), ranije poznatu kao mentalni poremećaj rodnog identiteta (GID).

Pojednostavljeno, rodna disforija je stanje u kojem se osoba osjeća da je zarobljena u tijelu suprotnog spola. Ovo stanje je također poznato pod imenom poremećaj rodnog identiteta, ali je mentalni poremećaj bio politički nekorektan izraz i sada se koristi termin rodna disforija.

Međutim, problem nije u odraslim osobama od kojih se nekolicina zaista osjeća zarobljena u tijelu suprotnog spola, već je problem što će se “lijek” Triptorelin koristiti za blokiranje puberteta, tako da će se djeci dati vremena da odluče što će u budućnosti biti.

Još jedno povlačenje pred naletom rodne ideologije u relativno konzervativnoj Italiji, posebice na jugu zemlje, koje ne uzima u obzir rizike za zdravlje i ignoriraju se moralni i etički principi, a sve s ciljem da se podrži često umišljena percepcija djeteta.

Triptorelin je lijek koji se, među različitim primjenama, koristi i za odgodu pubertetskog razvoja kod dječaka između 12 i 16 godina. U Italiji ga još od 2013. bolnica Careggi u Firenci koristi je za takozvane slučajeve “spolne disforije koja pogađa djecu”.

U osnovi se zaustavlja razvoj puberteta u djece koja kažu da se ne prepoznaju u svom biološkom spolu ili da imaju neke sumnje u njihov psihološki spolni identitet, kojeg će na nekoliko godina parkirati u seksualnom limbu, tako da imaju vremena razjasniti ideje i odlučiti kojem će spolu “pripadati” i hoće li nastaviti s “kirurškim ispravljanjem spola”, pod pretpostavkom da je to lakše dok se njegove spolne osobine još nisu u potpunosti razvile.

Prošle godine je talijanska Agencija za lijekove (AIFA) dala pozitivno mišljenje da se Triptorelin uključi u popis lijekova koje iz državnog proračuna treba platiti Nacionalna zdravstvena služba.

Dana 13. srpnja 2018. je Nacionalni odbor za bioetiku sa samo jednim glasom protiv također blagoslovio pripreme za usvajanje ove odluke.

Lijek će biti plaćen novcem poreznih obveznika

Konačno, 2. ožujka ove godine je Službeni list Republike Italije objavio da će ovaj lijek plaćati porezni obveznici samo za “odabrane slučajeve u kojima je pubertet nespojiv s rodnim identitetom, odnosno za liječenje rodna disforije, a dijagnoze će potvrditi multidisciplinarni i specijalizirani timovi kada u pacijenta nije presudna psihološka, psihoterapijska i psihijatrijska pomoć”.

Ali ovdje govorimo o djeci. Ukratko, teoretski se ovaj lijek može upotrijebiti samo kao ekstremna mjera, kada su sva ostala rješenja bila uzaludna, ali znamo da kada se u brani pojavi pukotina, uskoro će se sva brana srušiti i upotreba ovog preparata će biti sve raširenija.

Ne zaboravimo pri tom da je blokiranje puberteta već samo po sebi problem. Moguće nuspojave Triptorelina su moždani udar, srčana bolest, povišen šećer u krvi, konstipacija, seksualni problemi, proljev, vrtoglavica, glavobolja, crvenilo, gubitak apetita, mučnina, nesanica, bol u želucu, umor ili slabost, povraćanje. I ovdje govorimo o štetnim učincima na odrasle. Ali to nije bitno, jer svaki lijek obično ima nuspojave. Problemi su drugi.

Dokument o negativnim učincima

Organizacija Science & Life i Studijski centar Livatino izradili su analitički dokument  o uporabi ovog lijeka u liječenju spolne disforije u maloljetnika.

U dokumentu je utvrđeno da nedostaju dovoljne kliničke studije, prije svega u pogledu mogućih dugoročnih negativnih učinaka. Nadalje, naglašen je određeni konkretan rizik, a to je da svakodnevna klinička praksa degenerira i da se tako složeni problem za osobu svede na banalne administrativne odluke.

Osim toga, lijek će biti učinkovit u blokiranju puberteta, ali neće riješiti psihološke problema djeteta.

Studija je otkrila važnu činjenicu i da seksualni razvoj zbunjenog djeteta može pomoći u prevladavanju ove konfuzije. Umjesto toga, zamrzavanje u pretpubertetskom fizičkom stanju samo može povećati konfuziju u djece.

Blokiranje puberteta i stoga i lučenja spolnih hormona može ugroziti morfološku i funkcionalnu definiciju onih dijelova mozga koji doprinose strukturiranju seksualnog identiteta zajedno s čimbenicima okoliša i obrazovanja. Ovim je farmakološki izazvana neusklađenost između fizičkog i kognitivnog razvoja.

Nadalje, postoji problem konsenzusa, kao što Science & Life i Studijski centar Livatino ističu: “Kako maloljetnik koji se nalazi u stanju često popraćenom psihijatrijskim poremećajima, poremećajima emocionalnosti i ponašanja može dati valjani pristanak?”

“Kako profesionalci u industriji mogu biti sigurni da je pristanak preadolescenta koji je pogođen rodnom disforijom bio slobodan i dobrovoljan?”, pitanje je koje se ovdje postavlja.

Konačno, obzirom na relevantnost, među djecom koja pate od ovog poremećaja, a to je jedno od  9000, mnoga prevladavaju problem na prirodan način i bez intervencije lijekova.

Hormoni koji blokiraju pubertet mogu biti opasni

Pubertet nije bolest, dok hormoni koji blokiraju pubertet mogu biti opasni. Reverzibilni ili ne, hormoni koji blokiraju pubertet izazivaju bolest, odsutnost puberteta, te inhibiraju rast i plodnost kod prethodno zdravog djeteta.

Prema DSM-V, do 98% dječaka i do 88% djevojčica s rodnom konfuzijom, nakon što prirodno prođu pubertet, prihvate svoj biološki spol.

Djeca koja uzimaju hormone u pubertetskoj dobi zahtijevat će spolne hormone u kasnoj adolescenciji, a ova kombinacija dovodi do trajne neplodnosti. Ta djeca nikada neće moći začeti dijete, čak ni putem reproduktivnih tehnologija. Osim toga, uzimanje testosterona i estrogena za promjenu spola se povezuje s ozbiljnim zdravstvenim rizicima, uključujući, ali ne samo, srčane bolesti, visoki krvni tlak, tromb, srčani udar, dijabetes i rak.

Stopa samoubojstava je gotovo dvadeset puta veća u odraslih osoba koje koriste ukrštene spolne hormone i podvrgavaju se operaciji promjene spola, čak i u Švedskoj, koja je među najtolerantnijim zemljama prema LGBT osobama.

Koja suosjećajna i razumna osoba može osuditi djecu na ovu sudbinu, znajući da će nakon puberteta do 88% djevojčica i do 98% dječaka konačno prihvatiti stvarnost i postići mentalnu i fizičku ravnotežu i blagostanje?

Navođenje djece da vjeruju da je cijeli život kemijsko ili kirurško oponašanje drugog spola normalno je nasilje nad djecom.

Podržavanje “rodne neutralnosti” kao normalne, kroz školsku ili zakonodavnu politiku, zbunit će djecu i roditelje i  sve više djece će dolaziti u “rodne klinike” gdje će im se davati “lijekovi za pubertet”.

S moralne točke gledišta, a ovdje ponavljamo psihološka razmatranja Američkog koledža pedijatara, dobro je zapamtiti da se psiha mora prilagoditi zatvorenom tijelu.

Postoje slučajevi u kojima se spolne odlike zaista ne podudaraju s genetskim nasljeđem i tada kirurgija i farmakologija moraju odigrati svoju ulogu kako bi se stvorila harmonija između primarnih i sekundarnih spolnih obilježja i genetskog profila koji je muški ili ženski.

Ali čak i u tim slučajevima percepcija o sebi mora biti u skladu s genetskim spolom. Nažalost, medicinska praksa i farmakologija ne podržava tu perspektivu i teže da podrže svaku percepciju djeteta.

La Nuova BQ

VIDEO – Slučaj stvarne, poticane iliumišljene rodne disforije u dječaka od 11 godina

 

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
73 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Dub Miroslav
Gost
Dub Miroslav
1 godina prije

Ovo je početak kraja ove civilizacije!

28.juni
Gost
28.juni
1 godina prije

Sve ovo sluti SMAKU SVIJETA. Kako li ćemo završiti?!

Riddick
Gost
Riddick
1 godina prije

Evropa ce se dignuti kao Feniks iz pepela ili je nece biti.

onaj najgl.......veći Dalton
Gost
onaj najgl.......veći Dalton
1 godina prije

Europe?
Neće biti ni ove civilizacije.
Koja je ovo po redu?
Nije valjda prva?
P.S.
Kad se ljudi igraju Boga……..
I petljaju u ono što nikad razumjeti neće……

Kihot
Gost
Kihot
1 godina prije

Kažu neki, onako interno i privatno, koji vode takve zabilješke da je ovo osma civilizacija koja je naučila (dobila na dar) nauku cjepanja atoma, a bilo je 5 Velikih izumiranja na planeti dosad, i još dosta manjih. Pa si vi dragi moji, mislite malo o svemu što znate i ne znate. i tko piše historiju…istina je voda duboka.

Kihot
Gost
Kihot
1 godina prije

A ovo, ovo je samo plansko smanjenje određene populacije.

onaj najgl.....veći Dalton
Gost
onaj najgl.....veći Dalton
1 godina prije

Koliko li smo samo bahati u vjerovanju da je čovjek, ingeniozno. ali nesavršeno biće, vrhunac i da sve počinje sa našom civilizacijom, da je ona vlasnik svega.
Pa time imamo pravo uništiti ovako nešto briljantno kao što je Zemlja.

Toni
Gost
Toni
1 godina prije

Ček malo!? Neki koji vode zabilješke?!?! To su neki koji žive 50 tisuća godina pa usput vode zabilješke? Ono, koliko je golova u sezoni dao Ronaldo, kad su se počele brat masline, kakva je bila sezona lova na srdelu…Majke ti, još to pričaju interno i privatno, hhahaa…

Brave new world
Gost
Brave new world
1 godina prije

Ne shvaćam muškarce kojima se diže na gole striptizete s pitonom oko vrata kao što nikad neću shvatiti obične ljude koji dopuštaju da im truju djecu sa rodnom ideologijom koju uvode sve više i više počevši od dječjeg vrtića pa nadalje…

onaj najgl.......veći Dalton
Gost
onaj najgl.......veći Dalton
1 godina prije

Ima jedan čarobni izraz……
Za nešto što danas postaje prazan sadržaj……
A osnov je svega……..
KUĆNI ODGOJ!

onaj najgl.....veći Dalton
Gost
onaj najgl.....veći Dalton
1 godina prije

I zato je na udaru – OBITELJ!

Lurker
Gost
Lurker
1 godina prije

Teska srca (jer sam protiv religioznih tvrdolinijasa) se moram sloziti s tobom, da, zato napad na obitelj.

Lurker
Gost
Lurker
1 godina prije

Mislis hateful odgoj bigota kojima treba oduzeti djecu… Tako to oni koji se u ova vremena nazivaju ljevicom postupaju na zapadu.

Lurker
Gost
Lurker
1 godina prije

Naravno da obicni ljudi ovo odbacuju, zato su se sjetili takav odgoj okarakterizirati kao nasilje nad djecom i oduzeti djecu.. Proguglajte malo o oduzimanju djece (od 5 pa do 18) koja pomisle da su trans a roditelji se ne sloze da ih doktori izasakriraju … Kanada, SAD, VB… uskoro u vasem susjestvu… I ne smijes niti pisnuti jer si onda bigot, transofob itd…
Ja to cesto citam, da sam religozan bio bi uvjeren da je kraj blizu, jedino se opiru muslimani a njih se (za sada) ne usude nagaziti jer su manjina.

Solist
Gost
Solist
1 godina prije

Lurker, informiši se malo o broju muslimana u svetu.

Lurker
Gost
Lurker
1 godina prije

Govorim o zapadnim zemljama, SAD, VB, Njemacka itd…

nonwo
Gost
nonwo
1 godina prije

Ovi roditelji nisu omogućili svojem dječaku slobodnu spolnu ekspresiju…Oni su omogućili da psihopatski socijalni inženjering iz njihovog djeteta napravi “čudnovatog kljunaša”…Jer on se ne ponaša kao djevojčica(ako je to želio biti),već kao dječja drag queen prostitutka…Njegov performans na ulasku u studio dovoljan je stručnoj osobi za postavljanje “dijagnoze” djetetu i obitelji…
Jadna djeca iz takvih obitelji u “kojima im svi žele samo sreću”…Dijete zbilja nije krivo za to koga ima za roditelje i što se studio pun “bolesnika” smijulji očitoj tragediji…
Zarobljene u “krivom spolu” treba prihvatiti i pomoći im kao i svakom zarobljeniku kojemu je po definiciji “zarobljenosti” teško..To se ne radi “cirkusom”,u kojem se izvodi žene s bradom,divove poremećenih hormona rasta i sl…da im opskurna publika plješće zato što su čudni…To se u normalnom svijetu radi normalnim prihvaćanjem..
U normalnom svijetu ove bi roditelje za dobrobit njihovog djeteta trebalo uputiti dobrom psihologu,psihijatru..

Tomica
Gost
Tomica
1 godina prije

Do kud ide ovo ludilo?

Šok
Gost
Šok
1 godina prije

ovo ludilo ide od potrebe za ekstra profitom farmaceutskih lobija,
mene ovo sve skupa podsjeća na vremena
kada su ženama ugrađivali silikone u grudi,
danas niko ne ugrađuje slikon.
prema tome treba izvlačiti novce na druge načine.
jedan je i ovaj koji se sada provodi.
sjetimo se nedavnih homo revolucija,
više se nitko na njih ne osvrće svi ih izbjegavaju,
ljudi su uspjeli naučiti kako se maknuti
i izolirati one koji im ne pripadaju
proće i ovo vrijeme

Tomica
Gost
Tomica
1 godina prije

Razumijem ja to sa farmaceutima, oni to rade za velike novce i malo ko da ima višu “cijenu”. Ne razumjem sve ostale u tom lancu, koji kupe mrvice a ustvari sve to omogućuju. Vlade koje donose zakone koji to omogućavaju ili čak obvezuju. Tu su neki zastupnici koji za sitan novac guraju i izglasavaju takve zakone. Ništa moral, domoljublje, …, sve ono s čim se busaju na sjednicama.
Pogotovu ne razumjem ljude i roditelje koji to podržavaju za ništa, tek da se vidi kako su napredni u svojim shvatanjima, zaluđeni “zapadnim vrijednostima” i ostalim floskulama koje nam tupe dan i noć.Pa ovo je atak i na psihičko i fizičko zdravlje djece.Pa i ako se to tiče neke tuđe djece, kroz generacije će i svoje potomke “ubiti”, kako to ne shvataju?

Šok
Gost
Šok
1 godina prije

u politiku se ide da se zarade novci
ili da se zarađeni novci osiguraju i omoguće veće privilegije.
ima jedan vic koji kaže da je sve kriva oklada uz pivo.
frajer se hvalisao što je sve postigao u životu
na što mu je drugi odgovorio da nikada neće biti predsjednik
i danas imamo trumpa na vlasti…

“Ništa moral, domoljublje, …, sve ono s čim se busaju na sjednicama.”
to je samo predstava za narod i ništa više.
glas dobije koji više plati a farmaceuti plaćaju i to masno.
svi su oni na nečijem spisku mita i korupcije.
najgori su takozvani čisti političari kojem ne možeš ništa prikačiti
takvih je jako malo, to su oni koji umru siromašni
pa se poslije ulice zovu po njima.( Mosaddegh, Dag Hammarskjöld, Olof Palme, Saddam Hussein,Hugo Chávez, Cristina Kirchner, Evo Morales, Aldo Moro…)
neki su bili blisk sa vragom pa su progledali i onda se odvojili
takve usa voli najviše ubijati ili trovati ( vrlo poznata imena)

sada znaš tko vlada i koga se sluša
gledaj da ti bude dobro u životu.
iskoristi sistem što možeš bolje
ostalo su priče za malu djecu.

za ove koji se truju sa kemijama i spolnim
orijentacijama se nemoj previše zamarati,
njih ima ih 3-5%,
oni su većinom sterilni pa izumiru u prvim generacijama,
slijepo crijevo evolucije,
priroda se pobrinula za njih.

Lurker
Gost
Lurker
1 godina prije

Da njih ima malo pa to nije problem ali problem je u tome da si bez pardona dozvoljavaju da zbog ovoga oduzimaju djecu – jednom kada to postane normalno postati ce i drugi razlozi (o kojima sada nemamo pojma) isto tako normalni.

nonwo
Gost
nonwo
1 godina prije

To će postati “zakon”…Kao što je već u Kanadi…”Legal change of gender is accessible to minors; this requires the parents’ or guardians’ consent, although this can be waived by court order or if the minor is emancipated, married, or a parent.”
Ako maloljetnik nema pristanak roditelja za promjenu spola može se to svejedno napraviti po sudskoj naredbi,…ako je “emancipiran?,oženjen ili je sam roditelj”
Za promjenu dokumenata sada je dovoljno SAMO izjaviti da se osoba osjeća kao drugi spol,iako je ranije bilo potrebno dokazati(medicinskim dokumentima) da se radi o stvarnoj promjeni spola..Svi se takvi “zakoni” vrlo brzo olabavljuju..
Kad promjena spola postane trend,…problem neće imati samo 3-5 % roditelja djece sa poremećajima spolnog identiteta…Ispiranje mozga,posebno u pubertetskoj dobi,… čini čuda..
A porezni obveznici će plaćati hormonsku terapiju i operacije promjene spola(klinike niču ko gljive poslije kiše),iako ih nitko ništa nije pitao…A ako se pobune,biti će etiketirani kao ksenofobi.homofobi,nazadnjaci…A tko želi takvu etiketu???
Ako se roditelji pobune da im je dijete nezrelo za donošenje sudbonosne odluke,i usprotive se…biti će nepodobni za roditeljstvo …pa će se dijete dodijeliti službi koja će znati bolje.

Brave new world
Gost
Brave new world
1 godina prije

Tomice, čitaj Protokole sionskih mudraca.
Procitaj ih nekoliko puta i sve ce ti biti jasno.

Baba
Gost
Baba
1 godina prije

Šta bi sa tezom da su Protokoli falsifikat? Zna li ko nešto više o tome?

Brave new world
Gost
Brave new world
1 godina prije

Imaš i falsifikat koji je objavljen poslije originala da bi se unijela zbunjenost kako to sve nije nista vjerodostojno.
Međutim odma vidis sto je original jer original tocno opisuje ono sto se danas događa.
Podudarnost sa danasnjim događajima je zaprepascujuca

nonwo
Gost
nonwo
1 godina prije

Brave@Djecu goyima ćemo iskvariti..
Najbolje doba je već prije 7 godina..Zato “slikovnice” i predavanja drag queena u dječjim knjižnicama…
https://www.youtube.com/watch?v=YOFkVZQ8etE

Baba
Gost
Baba
1 godina prije

Ostadoh bez teksta na tvoj link nonwo…ne mogu da vjerujem da stvarno ima roditelja koji vode djecu gledati tako nešto.

rodoljub
Gost
rodoljub
1 godina prije

Idiotizam .

onaj najgl.....veći Dalton
Gost
onaj najgl.....veći Dalton
1 godina prije

Izvini prijatelju, ovo je ludilo.
Idiotizam je da diplomat u torbi nosa minobacačku minu.

Krajcar
Gost
Krajcar
1 godina prije

Banda za kuglu…

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije

Ništa, uvest ćemo zdrave nacije, Arape, crnce i Kineze, i nestat ćemo kao Zapadno Rimsko Carstvo kad su tada zdravi Germani i Odoakar pregazili pederske rimske legije….. Šta da se radi? —-Usput, ovi trogloditi u ABC News u videu to još pozdravljaju i to im je cool.

Helena
Gost
Helena
1 godina prije

Arogancija i priča o posebnosti kojom zapadnjaci odišu samo je maska iza koje se kriju, nesvestan, samoprezir i potpuna apatija prema svojoj sudbini. Zato, nesvesno, oni čine sve da nestanu. Ko pomoć neće, pomoći mu se ne može. Ko hoće da izvrši samoubistvo ubiće se kad tad. Ovo što oni dozvoljavaju da im čine i što čine sami sebi je duboko monstruozno. Neizlečivo bolesno. Retko sam se u životu nečim previše sablažnjavala. Još ređe su mi nedostajale reči kojim bih opisala sopstvene emocije. Sad baš nemam tu reč. Ne znam jel’ čuđenje, il’ gađenje, il’ žaljenje…? Ko zna… Još tužnije mi je što to prepoznajem u svojim najbližnjim.

Alphonse Gabriel Capone
Gost
Alphonse Gabriel Capone
1 godina prije

@Helena nije baš da nema lijeka jer olovo pomaže kod takvih patoloških stanja ali samo za fizičko izlječenje tih subjekata dok za ono važnije duševno izlječenje praktički nema teritorije. Takvi hoće da budu i još se ponose. Malo sam gledao video, muči me želudac a ovo je baš gadljivo. Ja ovom djetetu nisam u stanju utvrditi spol ali mi djeluje kao alienski hibrid rase poznate kao Sivi ili Greysi. Njihova karakteristika je bespolnost ali ne smijem se baš tu previše izlajavati. Recimo da ne tvrdim nego dopuštam mogućnost da to ima nešto neljudsko u sebi pa sam nabacio SF teoriju za dnevnosvjestaše. Tako je neprirodno to biće i pokreti izvještačeni ko u Sivkana. U svakom slučaju mogli bi to biće angažirati u seriji X-Files jer masa prihvaća takvu mogućnost hibridne rase u obliku filmova i TV serija samo da nije zapravo. Ali šta ima veze ako zaista ima takvih hibrida jer uvijek se nađe nas budaletina koje će problem rješavati i biti popljuvani kao luđaci kad malo popiju pa se izlaju, jbga 😀 Hoću, majko, hoću u gradsku čistoću. Ciao, amore!

nessy
Gost
nessy
1 godina prije

Nazovite me kako hocete, ali, jadno dijete. Ovi idioti oko njega, voditelji, publika, a prije svega roditelji, izazivaju katastrofu i jos se ponose time. Drag queen od 11 godina, sacuvaj boze. Nisam aktivni vjernik, ali ovo jest Sodoma i Gomora, u svome najgnjusnijem izdanju. Pretpostavljam da ce ovo dijete, poticano od presretnih roditelja, sto prije stupiti u seksualne odnose sa ostalim, sebi slicnim (da ne kazem rijec, koja mi je na vrh jezika). Jos jednom, jadno dijete, upropastenog djetinjstva. Boze, sacuvaj nas napretka ove vrste.

korisnik_postoji
Gost
korisnik_postoji
1 godina prije

100% se slažem, ovo je slučaj gdje bi postupanje Barnevernet-a (za razliku od mnogo slučajeva) bilo ne samo opravdano nego i krajnje potrebno!

Maja
Gost
Maja
1 godina prije

korisnik, pa sistem iza barneverneta i jest isti. kao pokus u cijeloj sjev. eu, ali zvanicno i u srbiji, vjerojatno i hrvstskoj.

Lurker
Gost
Lurker
1 godina prije

Ovo je drustveno odobreno zlostavljanje djece. Nadam se da ce karma odraditi svoje jer mi ocito necemo.

Maja
Gost
Maja
1 godina prije

sudeci po tamnim podocnjacima, ovo dijete ima otrovan, toxican organizam ( vjerojatno i parazite. u mozgu?). koji spolni hormoni prevladavaju moze se lako otkriti u laboratoriju. sve ostalo je odgoj tj. okolis.

Dečko sa ulice
Gost
Dečko sa ulice
1 godina prije

Homoseksualci i pedofili već godinama na najvišim pozicijama na vlasti.
Namjerno zbunjuju djecu.
Ovo su sad posljedice.
Svaka pretjerana “briga” nekih za seksualnost (tuđe) djece, i oko djece, vjerojatno (udruženi) pedofili traže žrtvu.

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije

Dečko,
Ma naravno. Poznati su slučajevi gdje su pedofili odgađali sazrijevanje svojih žrtava.
Dodatni benefit: smanjenje nataliteta bijelaca.
Bilo kakvo ‘prtljanje’ po hormonima utječe na plodnost.
Ima tu još jedna ‘kvaka’. 2/3 ljudi doživi u pubertetu neka homoseksualna iskustva, ali to prevaziđe.
Određena ponašanja, npr homoseksualizam uzrkuju promjene na nekim djelovima mozga. Znam da čudno zvuči, ali tako je.
Pitanje je jesu li i koliko te promjene reverzibilne?
Dakle, ako ostanu u tom stanju dugo – a to je intencija, …

ANTINWO.HR
Gost
ANTINWO.HR
1 godina prije

Kukavice iza zavjese koje nameču takve izopačine neče uspjeti!SMRT za takve .Smradovi bolesni,kukavički.

Segota
Gost
Segota
1 godina prije

LIJEK????
MORBIDNO !!!! drugo ne umijem reći……

Maja
Gost
Maja
1 godina prije

sa hormonima NIKAD nema sale, pogotovo ne u djecjoj dobi. u prirodnoj medicini nezamislivo.

shumadinac
Gost
shumadinac
1 godina prije

Čitali smo o predlogu zakona da deca od 5 godina dobiju pravo da odluče o promeni pola. Verovatno je ta operacija besplatna.
Ako je dete psihički ugroženo jer “živi u tuđem telu” pomoći će mu vrlo skupom operacijom besplatno. Ali teško njemu ako dobuje upalu slepog creva a roditelji nemaju para da plate operaciju.

Što kaže Helena za ovaj idiotluk nemamo odgovarajući rečnik.

Maja
Gost
Maja
1 godina prije

preko bare ne smijes popiti niti pivu da 19 g. ali sa vec ispod 10 smijes odluciti, bez roditelja, promjenu spola. ludnica.

Belay
Gost
Belay
1 godina prije

Drugovi moji za amere je sve to šou .Razmišljam da li je to zapadni način “kineske” kontrole populacije .
Dalje sape od moje djevojčice ako je to tako !!

Vasilij Zajcev
Gost
Vasilij Zajcev
1 godina prije

Ovo me podsjeca na opis najbolesnijih pokusa koje su nacisti vrsili nad ljudima u koncentracijskim logorima. Podsjetite me, tko je pobijedio u Drugom svjetskom ratu i je li Josef Mengele zaista mrtav!?

Kihot
Gost
Kihot
1 godina prije

Malo si u krivu. Nacisti bi streljali proponente ovakovog ponašanja. A ovakvi “ljekovi” bi se eventualno špricali po protivniku, a ne malim germanima. Jedan od razloga što su švabe odabrali Hiću je što si 20 ih i 30 ih godina u Berlinu imao nalijepljene plakate za sex “trgovine” gdje si jednako mogao spolno općiti sa kozom i sa dijetetom od 9 godina. Sve se toleriralo. Kad je zajašio na vlast jedna od prvih stvari koje je Hićo napravio je bilo provjetravanje Berlina. Danas opet Berlin nije njemački grad, praktički de facto a skoro i de jure. I opet možeš kupiti kartu za sve i svašta. Npr, Kad si dva frajera obućena u žene guraju dildoe u anuse na pozornici to više ni ne zovu sex show nego art performans.

Jadibijeda
Gost
Jadibijeda
1 godina prije

Sve je ovo namjenjeno samo bijeloj djeci.

Lurker
Gost
Lurker
1 godina prije

Naravno da nije, namjenjeno je svima samo su bijelci (za razliku od ostalih) ti koji to dopustaju… Nisam Rusofil ali mi se cini da su oni jedini koji mogu ovoj zlocinacki trend pobijediti.

krezubi glasac
Gost
krezubi glasac
1 godina prije

Rotary masonska ludila. Pametnome dosta.

Shel Zahav
Gost
Shel Zahav
1 godina prije

Jedino kosher lijekove koristiti sve drugo je lutrija na srecu. Jadna djeca

Piretis
Member
Piretis
1 godina prije

Jučer na svoj komentar koji završava “Sve, sve ali Istanbulska ne” dobijem odgovor: “…ma sa čime se mi to zamaramo… i o kakvoj to ti Istanbulskoj pričaš”?
Pa evo, da odgovorim, o kakvoj to Istanbulskoj pričam. O ovakvoj čije posljedice vidimo u gornjem tekstu i videu. A to je tek početak. Ono što nas čeka ne možemo ni zamisliti. Benigni pokušaj s roditeljem 1 ili 2 je luk i voda prema onom što će rodna ideologija na kraju izroditi.
I nema to nikakve veze sa vjerom ili nevjerom, Markićkama i sličnim, nego sa zdravim razumom. Ili ćemo se ponašati normalno u skladu sa svojom prirodom ili nas neće biti.
Najposlije, od kada maloljetna djeca imaju pravo donositi tako važne odluke kao što je izbor spola a istovremeno ih sud zbog nezrelosti posebno tretira (Zakon o sudovima za mladež)? Kako se može istovremeno biti zreo za jedno a nezreo za drugo područje života?

shumadinac
Gost
shumadinac
1 godina prije

@Piretis
Ja to posmatram drugačije kolega. Rodna ideologija, nerazumna imigracija, veštačka ekonomska kriza… Zar sve to ni liči na namerno guranje prsta u oko? I šta će biti posledica? Bujanje radikalnih pokreta svih vrsta, naravno.

Ako hoćeš radikalne promene (novi hladni rat, recimo) moraš da radikalizuješ stanovništvo. Namera je očigledna ali je ipak potrebno vreme da sve to zaživi.

djosip
Gost
djosip
1 godina prije

Mislim da vecina komentatora ovdje ili ne razumije temu ili nisu procitali clanak u potpunosti, a u svakom slucaju nisu interpretirali vijest ispravno.
Ovdje se vjerojatno ne radi o jos jednom favoriziranju idiotske rodne ideologije nego o lijeku/preparatu koji usporava ili blokira odredene hormone koji dovode do onoga sto zovemo pubertetom.

Na stranu to sto lijek ima opasne nuspojave, problem koji se vjerojatno pokusava rijesiti je sljedeci…
Dijete kad se priblizava pubertetu vec ima razvijenu svijest i ako se dijete rodilo sa zenskim identitetom (dakle osjeca se kao zena, razmislja kao zena i ima nagone kao zena ali ne nuzno uvijek i seksualne potrebe kao zena) ali se rodilo u muskom tijelu.
Tada ce to dijete poceti razmisljati o promjeni spola jer vec godinama shvaca da nesto nije u redu ali nije bilo u stanju tu informaciju prenijeti bilo kome, a roditelji u pravilu ne zele cuti.
U vecini zemalja Europe dijete prvo mora navrsiti preko 18 gdina da bi uopce pristupilo pokretanju procesa promjene spola.
Ne znam kako je kod nas u HR ali u nekim zemljama Europe potrebne su mnogobrojne i dugotrajne psiholoske seanse, fizioloske pretrage i promatranja da bi doktori sa sto vecom sigurnoscu utvrdili radi li se o stvarnoj stvari ili mozda poremecaju na psihi koji se moze ispraviti ili se mozda radi o zbunjenosti djeteta ili glumatanju radi zelje za paznjom itd.

Ovo moze potrajati duze od godine ili vise godina i za to vrijeme se u slucaju muskog tijela, tijelo se razvija na nacin koji ce otezati postizanje krajnjeg cilja i umanjiti mogucu zenstvenost tijela nakon hormonalnih terapija, mutiranja glasa u pubertetu itd.

Ako se pitate cemu sve to, zasto je to uopce vazno, odgovor na to pitanje je da oko 50% takvih osoba do tridesete godine napravi samoubojstvo. Nema potrebe ulaziti u to zasto naprave samoubojstvo ali taj podatak bi nam trebao biti vise nego dovoljan da nam objasni da se u takvim slucajevima ne radi o privremenoj teenagerskoj fazi nego o stvarnom problemu koji ako osoba ne uspije rijesiti moze imati samo dva ishoda: a) samoubojstvo, b) nesretan zivot do kraja zivota.

Ukoliko osoba uspije uspjesno promijeniti spol u pravilu ce imati normalniji i zadovoljniji zivot i imat ce manju sansu biti maltretirana od drustva. Sto duze vremena prolazi to ce krajnji rezultat biti losiji i tu dolazimo do potrebe za takvim lijekom odnosno preparatom koji se spominje u clanku.

Neke Europske zemlje placaju dio tretmana za promjenu spola ali ne u cijelosti tako da osobi i dalje trebaju deseci tisuca eura za dodatne tretmane i malo tko si to moze priustiti. Neki rade dugo godina i stede si za tu operaciju. To je jos jedan dokaz da se ne radi o hiru nego o stvarnoj potrebi. Te osobe u pravilu ne mgu biti sretne dok ne obave fizicku promjenu spola i cesto mrze svoje tijelo jer izgleda “krivo” sto je pak psiholoski problem koji nastaje kao posljedica osnovnog problema o kojem govorimo.

Nadam se da ce kolege komentatori cijeniti moj trud na pojasnjavanju ove teme jer dosta ljudi ne shvaca da se promjena spola ne radi iz hira i ludosti kakvu smo vec navikli gledati u Zapadnoj kulturi (na pamet mi pada Michael Jackson koji je mijenjao boju koze).

Naravno, postoje i osobe koje su psihicki nestabilne ili imaju neki poremecaj pa zele promjenu spola koja im nije potrebna i zapravo bi si napravili trajnu stetu. Psiholoske seanse koje sam spominjao trebale bi pomoci u prepoznavanju takvih slucajeva i sprijeciti ih da si naprave takvu stetu zbog koje ce se za tri ili sest mjeseci pokajati.

Lurker
Gost
Lurker
1 godina prije

Da, u pravu si, ne razumijem kako dijete moze znati kojeg je spola prije puberteta… Dalje, u praksi imas cijelu kabalu “doktora” koji se ne zamaraju s utvrdjivanjem da li je rijec o prolaznoj fazi nego odmah preporucaju tretman i oduzimanje djece od roditelja ako se s istim ne sloze.. Dodatno, i nakon tranzicije se opasnost od samoubojstva kod transova ne smanjuje bitno.
Mozda ste primjetili u novinama / portalima poznate osobe koje javno objavljuju da ce svoje dijete odgajati kao spolno fluidno, to se kod nas preskoci kao gluposti poznatih i bogatih ali zapravo je rijec o trendu na zapadu… A promjena spola je ireverzibilna i nakon toga osoba ostaje sterilna sa nizom zdravstvenih problema – a po zapadnim modernim ljevicarima to je odluka koje dijete od 5 godina pa nadalje moze bez problema samostalno donijeti u suradnji s doktorom bez roditelja.

Maja
Gost
Maja
1 godina prije

sa hormonima nema sale, NIKADA. to nisu bomboni.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 godina prije

Prije samo par desetljeca se homoseksualnost nazivala bolescu i tako tretirala dok je pubertet bio normalan. Danas je pubertet bolest za koju je potreban nekakav lijek, a homoseksualnost vise nije bolest vec moda…

onaj najgl.....veći Dalton
Gost
onaj najgl.....veći Dalton
1 godina prije

Došli novi modni dizajneri?
🙂

Maja
Gost
Maja
1 godina prije

neka istrazivanja ukazuju da koristenje nekih medikamensta prije, ili za vrijeme trudnoce – odlucuje kasniju homo/lezbo orijentaciju. materija prednison u mnogim medikamentima, neke dijetalne pilule, amfetamini, hormoni stitnjace (u ovom slucaju preko 5% lezbijke). spolni hormoni u mozgu odlucuju sexualnu orijentaciju. izvj. iz stiva franz konz o pramedicini.

Bruno
Gost
Bruno
1 godina prije

Pa ti plaćaj porez da ovo financiras…

pera lozac
Gost
pera lozac
1 godina prije

Sve dolazi s one strane Atlantika.
Burteee upomooc, objasni nam da nije istina.
To moze biti samo Putinova propaganda.

mirko
Gost
mirko
1 godina prije

Nijesam nikakav teoreticar zavjera ili nesto slicno, ali ovaj video sa ovim nesrecnim djetetom me odmah podsjetio na bajku “Uspavana ljepotica”. Odvratno je za gledati. Tri vile i mala princeza. Po meni perfidna propaganda.

mnc
Gost
mnc
1 godina prije

Bik mi se izjasnio da je krava. Sada ne znam sta da radim tera me da ga muzem.

Kajzer Soze
Member
Kajzer Soze
1 godina prije

Koliko god to zvučalo glupo i bezdušno ali ljudskoj vrsti je potreban jedan novi svjetski rat i to po mogućnosti nuklearni pa ono što nas preživi da krene iz početka !

alan ford
Gost
alan ford
1 godina prije

ma kakva “konzervativna Italija”. “Konzervativna” samo na papiru, kao i Hrvatska i Hrvati, navodno “konzervativni”, ali kada se radi o tome, da se suprostavi agendi rodne ideologije i pedofilizacije, koju nameće globalistička elita iz duboke države, i da se bori za vlastitu djecu, onda se samo manjina suprostavlja. Kod nas je to Markićkina ekipa “U ime obitelji”, u Italiji postoji srodna obiteljska inicijativa, koja je prije 3-4 godine izvela preko milijun ljudi na ulice protiv rodne ideologije. Ali to nije ništa pomoglo. Jer tadašnja vlada masonske pudlice i Anjelijevog potrčka i bankara Rencija, uvela je gej brak i sve ono što su gospodari iz duboke države zahtjevali. Ist kao i kod nas.
Ali većina naroda ne čini ništa i ne suprostavlja se ničemu. Ne samo rodnoj ideologiji, već se ne suprostavaljaju ni pljački i lihvarizaciji i dužničkom ropstvu, ne suprostavljaju se nasilnoj Sorosevoj migraciji, ne suprostavljaju se vazalskom odnosu svojih država prema SAD-u, koji ih gura u sukobe sa Rusijom…itd. većina naroda su glupe ovce, koje gledaju ono samo po onoj narodskoj “u se, na se i poda se”.
Judith Reisman je prije 5 godina bila u Hrvatskoj i raskriknkala Štulhoferovu ekipu sa Kinseyevog instituta, koja je po nalogu Brisela uvela “zdravstveni odgoj” u hrvatske škole i koja sa novcem iz EU iu Soroseve zaklade, Svjetske banke, itd.. i dalje radi na provođenju agende rodne ideologije, samo se Markićkina i Batarelova ekipa suprostavljala. Na njih se sručila orkestrirana paljba medija u službi duboke države: Indexa, Jutarnjega, Večernjega, Slobodne Dalmacije, Globusa, Tportala, Nove TV. RTL-a itd..
Iz “konzervativnog” HDZ-a, skoro nitko se nije suprostavljao. Pojednici su samo malo galamili na tadašnju Milanovićevu vladu, ali kada je HDZ kasnije opet došao na vlast, oni rade isto kao i SPD. Plenkovićeva ekipa je prihvatila tzv. Istanbulsku kovneciju i sve ostalo. Sve su ti balkanski oportunistički gedžovani, koji bi prodali i rođenu mater za šaku Sorosevih dolara.
Judith Reisman je tada prije 5 godina u povjerenju rekla jednom hrvatskom aktivistu, da je razoočarana tako slabom reakcijom Hrvata. Jer, njoj su tamo u SAD rekli da su Hrvati kršćanski i konzervativni i da drže do svojih tradicija i da će to braniti. Ma hoće vraga. Većinu boli neka stvar, ovcama daj mobitele, igrice, big bradere, cajke, sise… i ovce pošalju svoj mozak na pašu. U Italiji je slično, odosno još gore. A u Španjolskoj još gore nego u Italiji, Italija i Španjolska, koje su nekada važile kao predziđe katoličanstva i konzervatizma, su dvije države koje se nalaze u procesu laganog propadanja.
Katolička crkva, koja je ranije bila bastion konzervatizma i tradicije, sada je teško kompromitirana, slučajevim pedofilije i zlostavljanja. Tako da je ona postala neuvjerljiva. Ustvari sada se pokazuje da su Vatikan i vodstvo KC na istoj strani kao i globalistička elita iz duboke države. Tajnik Vatikana, i 2. čovjek KC, nakon Bergolja, kardinal Pardolin, lani je bio na skupu Bilderbergovaca, zajedno sa srpskom premjerkom lezbačom Anom Brborić, Kissingerom,.. i ostalim zvjerkama elite. Službeni predstavnici KC u Italiji i Francuskoj, niti jednom nisu dali podršku obiteljskim inicijativama u Italiji i Francuskoj, koje se bore protiv rodne ideologije i koje su izvele milijun ljudiu na ulicu. Nijednom. Pojedinačni biskupi i svećenici su to podržavali, ali u svoje ime. Međutim iz vrhova KC i Vatikana, niti jednom u ovih zadnhjih 5 godina nije bilo podrške. Jezuitski bandit Bergoljo naravno radi za svoje gazde iz duboke države.
– A ovo sa dozvolom tog lijeka u Italiji za zaustavljanje puberteta je još jedan dokaz, da nova talijanska vlada Lege Nord i 5 zvjezdica nema stvarnu vlast u Italiji, kao što je nema ni Trump u SAD. Jer je mreža i struktura u vlasti u Italiji, kao i SAD, desetljećima u rukama duboke države. I Trump je u SAD, pokušao poduzeti mjere za zaustvaljanje agende rodne ideologije, da bi zadovoljio svoje birače, ali malo od toga mu je uspjelo. Jer duboka država sa sa svojom gustom mrežom posvuda drži sve u svojim rukama: Sveučilišta, škole, takozvane zdravstvene organizacije, itd.. i naravno i medije.

alan ford
Gost
alan ford
1 godina prije

Zašto Jutarnji Index, Večernji… ili zapadni korporativni mediji kao New York Times, Washington Post, CNN, BBC, Spiegel i drugi, javnosti i narodu nikada ne kažu, tko je utemeljitelj rodne ideologije? Ako je dakle rodna ideologija tako napredna i važna za svijet, kao što oni tvrde, zašto se onda u javnosti ne ističe i ne hvali tog genijalnog znastvenika, koji je sve to izmisilio. Kao što se ističe i hvali Einsteina, Pitagoru, Newtona, Teslu i druge velike znastvenike.
Zato što je osoba koja stoji iza toga, otac rodne teorije, bila zločinac, pedofil i zlostavljač djece. “Doktor Frankenstein”, dr. John Money, (1926-2004). John Money, je bio učenik isto tako zloglasnog Alfreda Kinseya . Money je 60-ih godina radio na Kinsey institutu i vršio čudovišne pokuse na djeci Da bi pokušao dokazati upravo ono što se podmuklo, ono ispod stola, pod krinkom tobožnje brige za ženska prava i zaštitu žena, želi progurati preko istanbulske konvencije; da je rod društveno određen i da se može mijenjati. Money je male dječake prisilno pokušavao odgajati kao djevojčice, i obrnuto, djevojčice kao dječake. Money je 60-ih godina vršio eksperimente na dječacima-blizancima Reimer i još 20-ak druge djece, Money je sa svojim eksperimentom od dječaka Brucea (Davida) Reimera htio napraviti djevojčicu., Bruce Reimer je zbog toga dobio trajne pshičke smetnje i kasnije je izvršio samoubojstvo. Kao i njegov brat blizanac, I ostala djeca na kojima je Money vršio eksperimente svi su završili sa trajnim psihičkim smetnjama. Money se izvukao od zatvora, zahvaljujuči moćnoj eliti, kao Rockefelleru, koja je stajala i iza njega i iza Alfreda Kinseya.. Nizozemac Theo Sandofort, veliki pajdaš i bivši suradnik Štulhofera, sa kojim se upozano na Kinsey institutu 90-ih godina, bio je učenik Johna Moneya. Sandfort je gej i deklarirani “djecoljubac” odnosno “dječakoljubac”. Član gej-pedofilne organizacije NAMBLA (North American Man Boy Loving Association=Sjevernoameričko udruženje muškaraca koji vole dječake). Sandfort je od 1987 do 1995. bioo glavni urednik pedofilnog magazina “Paidika” koji je sasvim legalno izlazio u naprednoj Nizozemskoj, a naprasno je prestao izlaziti, nakon što su u Belgiji tada izišla na javnost zločini Marca Dutrouxa, pa su se Sandfort i ostali usrali u gaće i odmah ugasili “Paidiku”. 80-ih godina, Sandfort je u Nizozemskoj sasavim legalno izdao svoju knjigu ” Muškarci u svojim odnosima sa dječacima”. Sandfort je posjetio svojh 25 gej-pedofilnih pajdaša, starkelja od 50-60 godina, koju su u svojim stanovima svi držali maloljetne dječake i spavali u krevetima sa njima. Sandfort je opisao njihove “odnose” i pisao kako su ti “odnosi” jako zdravi za te dječake, kada ih njihove “tatice” seksaju u krevetu. Predgovor za tu knjigu, napisao je John Money, koji je dakle bio Sandfortov mentor na Kinseyevom institutu.

alan ford
Gost
alan ford
1 godina prije

Opširinije o “doktoru Franknesteinu”, ocu rodne ideologije.
http://zdravstveniodgoj.com/news/ona-je-on

alan ford
Gost
alan ford
1 godina prije

https://katholisches.info/2019/03/09/akzeptiert-der-vatikan-pubertaetsblocker-zur-freude-der-gender-ideologen/

evo i neovisni katolicki portal tradicionalista, izvjestava o ovoj temi i optuzuje i Vatikan

Satir Papa und wasser
Gost
Satir Papa und wasser
1 godina prije

ALAN FORD svaka ti dala.

kremit
Gost
kremit
1 godina prije

Kad su masoni zabrinuti za prava djece, demokracije po svijetu itd onda je znak da se nesto gadno sprema. Trojanski konji su ubaceni u vlade. internet je jos dozvoljen. Cudno mada neki mrze internet.

mr mark
Gost
mr mark
1 godina prije

KAKO DOBITI ZADUŽBENU POMOĆ @ 2% KAMATNE STOPE

Nisam bio siguran u dobivanje vjerodostojnog zajmodavca na internetu, ali kad se više nisam mogao suočiti sa svojim dugom, moj je sin bio na bolničkom krevetu za operaciju koja je uključivala ogroman novac, a ja sam također trebao nešto novca za refinanciranje i dobivanje dobrog doma tražiti pomoć od prijatelja i kada više nije bilo nade, odlučila sam otići na internet i potražiti zajam i naći ću MARK WILLIAMS FUNDS (markwilliamstrustfirm@gmail.com) s kamatnom stopom od 2% i odmah primijeniti s mojim detaljima prema uputama. U roku od sedam dana od moje prijave, on je uplatio moj iznos zajma bez skrivenih troškova i mogao bih se pobrinuti za medicinske račune svog sina, obnoviti račun za stanarinu i otplatiti moj dug. Savjetovat ću svakom tražitelju kredita da kontaktira MARK WILLIAMS FUNDS s (markwilliamstrustfirm@gmail.com) za jednostavnu i sigurnu transakciju

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
73
0
()
x