Izrael jača vojnu prisutnost na okupiranoj Golanskoj visoravni

Paladin haubica izrael
11 komentara

Izrael jača svoju vojnu nazočnost na okupiranim područjima Golanske visoravni i jučer je na liniji razgraničenja sa Sirijom rasporedio dodatni broj vojnih postrojbi, tenkova i samohodnih haubica.

Izraelske vlasti su upozorile Damask da svoje snage drži dalje od granice, dok sirijske trupe i dalje napreduju u kampanji čišćenja područja pod kontrolom islamističkih terorističkih skupina.

U izjavi objavljenoj jučer, izraelska vojska je priopćila da je na tom području razmjestila vojna pojačanja i topništvo, rekavši kako je taj potez posljedica odluke donesene nakon procjene situacije u svjetlu razvoja događaja na sirijskoj Golanskoj visoravni.

Jedinice sirijske vojske su uspjele osloboditi niz gradova i naselja u južnim i jugozapadnim krajevima zemlje, iz koji su protjerale ili su prisilile na predaju terorističke skupine i lokalne jedinice takozvane “Slobodne sirijske vojske”.

“Izrael će nastaviti svoju politiku neinterveniranja u sirijskom sukobu”

U službenom priopćenju vojske izraelskog režima se navodi: “Nakon procjene stanja u Sjevernom zapovjedništvu, odlučeno je ojačati 210. diviziju na Golanskoj visoravni s dodatnim oklopnim i topničkim postrojbama. IDF će nastaviti svoju politiku neinterveniranja u sirijskom sukobu, ali će čvrsto reagirati na slučajeve u kojima budu ugroženi izraelski suverenitet ili civili. Izrael će i dalje, po potrebi, pružati humanitarnu pomoć sirijskim civilima.”

Golanska visoravanIDF
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
PDVNK bre
5 godine prije

Da je i Srbija tako radila na Kosovu ovako nebi imala sada ovakav problem sada.

Laki Topalović
5 godine prije

Pa nek jačaju, tko ih ‘be. Još prije dva tjedna je objavljena plan na izbijanje na granice iz prije 2011. , prije napada na Siriju. Ciosi s tim nemaju nikakvih problem,a što su i rekli. Dakle, SAA, samo naprijed, a ova će stoka sigurno okrenuti koji projektil na židovske položaje, namjerno, to je trik kojeg nekako treba eliminirati. Možda zračnim udarima u dva sata uništiti im sve topničke baterije i višecijevne bacače. Mada Izrael se*e. Više puta su rekli, znamo da su ispalili ti i ti, Nusra ili ko već, ali za sve što dolazi iz Sirije je odgovorna sirijska vojska.

Marko S.
5 godine prije

Izrael se le povukao na današnje granice u Golanu. Inače su bili blizu Damaska i mogli su ga zauzeti. Da su to učinili onda možda današnjeg problema nebi ni bilo. U Damasku bi vladala slobodna opozicija koja barem nebi zločinački mrzila Izrael, ako im već nebi bila naklonjena.

Euro
5 godine prije

Nije pogrjesio onaj austrijanac.

Zare
5 godine prije

Pa ajde Golan jesu Izraelci osvojili u ratu gde su prvi bili napadeni…jos jednom RATU Realno da ne budemo licemerni, ono kao da kazem Rusi jacaju odbranu u okupiranom Konigsbergu, vratite Kosovo Srbima etc. etc. btw. Krajem 40ih Jordanci zauzeli su skoro cio Jeruzalem i pod kontrolom imali celu zapadnu obalu pa onda Izraelci vratili u sestodnevnom ratu itd. Bit ce Golan Sirijski, Lobanonski ili Jordanski kad to oni to vojno povrate, al danas je Izraelski, sviđa se vam to ili ne

Zvrk
5 godine prije

Vjerojatno je posrijedi dogovor s Rusijom. Na kratke staze stradat će džihadistički ološ, a na duže…jednog danas se vraća čitavi Golan matici.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI