Izrael Rusiji obećava da se incident poput obaranja zrakoplova Il-20 više neće ponoviti

Izrael
60 komentara

Unatoč činjenici da trenutno nema naznaka da Rusija želi održati sastanak na vrhu s čelnicima Izraela, bilo na razini premijera i predsjednika ili ministara vanjskih poslova i obrane, Izrael se oglasio priopćenjem koje sugerira kako izraelski režim ne želi da ova faza odnosa s Rusijom traje “predugo”.

“Izrael će učiniti sve što je moguće kako bi spriječio ponavljanje tragedije poput one s ruskim zrakoplovom Il-20 u Siriji”, novinarima je izjavio direktor Odjela za euroazijske poslove Ministarstva vanjskih poslova Izraela, Yacov Livne.

Kao što je rekao, Izrael je pružio Rusiji sve informacije o tragediji sa zrakoplovom Il-20.

“Neposredno nakon tragedije je čelnik izraelskog ratnog zrakoplovstva posjetio Moskvu, pokazao što imamo o tome. Situacija je sasvim jasna, transparentna, dali smo sve informacije našim ruskim kolegama. Sve se mora učiniti da se takve tragedije više ne ponove”, rekao je izraelski diplomat.

Međutim, ruski vojni vrh i zapovjednik ruskog zrakoplovstva general Surovikin su to izvješće odbacili kao neutemeljeno i netočno, nakon čega je Moskva Siriji isporučila protuzračne sustave S-300.

Yacov Livne je rekao kako opskrba Sirije sustavima S-300 samo povećava rizike, ta da neće povećati stabilnost i sigurnost u regiji.

Rusko ministarstvo vanjskih poslova i Kremlj još nisu reagirali na ovu izjavu.

Podsjetimo, 17. rujna, oko 10:00 sati po lokalnom vremenu, četiri izraelska zrakoplova F-16 su gađala sirijske ciljeve na području grada Latakije. Udare su proveli leteći na niskoj nadmorskoj visini nad Sredozemnim morem i namjerno doveli u opasnu situaciju brodove i zrakoplove koji su se nalazili u tom području, izjavilo je rusko Ministarstvo obrane. Skrivajući se iza ruskog zrakoplova, izraelski su piloti doveli ruski Il-20 pod vatru sirijskih sustava protuzračne obrane, kao što je ranije objasnila ruska vojska. Zbog ovog namjernog i opasnog manevra je IL-20, čija je efektivna reflektirajuća površina puno veća od one zrakoplova F-16, pogođen projektilom sirijskog sustava S-200. Svih 15 članova ruske posade u zrakoplovu Il-20 je izgubilo život u blizini sirijske obale. Uz sve navedeno, Izrael je obavijestio Rusiju o svojoj operaciji samo minutu prije napada.

Rusija za incident i gubitak vojnika i zrakoplova odgovornim smatra Izrael i uslijedila je isporuka sustava protuzračne obrane S-300 sirijskim vladinim snagama.

Sputnik News

general Sergej Surovikin
Pretplatiti se
Obavijesti o
60 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
velebit2
5 godine prije

Izrael Rusiji obećava da se incident više neće ponoviti…..
zaboravo je reći: keve mi

Trubadur
5 godine prije

Hebiga Bibi… Neče Putin, da te primi evo več mjesec i po dana… Čak ti ni ne odgovara…Šta čemo.. Pa imaš još nešto onih poluvidljivih F-35, koje se stalno kvare… Preuredi jih u trosede ( pilot i dva mehaničara ) i eto ti šanse za napad na S-300…

Alen
5 godine prije

Summa summarum , izraelski avioni vise ne lete nad sirijom a kamoli da ispale koju raketu… Gdje su one papcine sto su tvrdile drugacije…

Hezbollah trans doo razvozi gdje sta hoce i kad hoce a ovi ne smiju ni prismrditi … Zakucavanje…

Adriana
5 godine prije

Postoji i garant da se neće ponoviti; zove se S-300, a ako budu ljutili Ruse, zvat će se S-400.
Čast svakom, povjerenje nikome.

Što ovi uopće žele reći ovom nazovi izjavom?
1. Više nećemo pokušavati bombardirati po Siriji, matere mi…
2.Više nećemo koristiti ruske avione ili druge objekte kao zaklon…
3. Molimo, usrdno molimo, dopustite nam nastavak bombardiranja po Siriji, držat ćemo se dalje od ruskih instalacija…Izgubit ćemo obraz ako prestanemo.
4. …

anix
5 godine prije

Ako su rusi sigurni da su cionisti isli sa namjerom da im se obori avion kladim se da ih cekaju i sa s300 i sa s400 jer ovo mi je nesto cudno da rusi tako predju preko svojih 15 sigurno velikih strucnjaka i opreme koja nije jeftinai mislim da je dodjela s300 siriji samo neka vrsta pokrica…

Alen
5 godine prije

Čuj obecava ,to oni kao mogu ali eto obecavaju da neće.. Koja parodija kad se zna da ne smiju prismrditi ni pod razno.. Čika s300 ceka spreman..

Weteran
5 godine prije

Pomiriće se!
Izrael će biti oprezniji prema Rusima, i puno, puno više kooperativniji?!
I nastaviće se stari, višegodišnji običaji, ….

Riddick
5 godine prije

Lazovi , nekoliko dana nakon incidenta dosli su u Moskvu i predali im lazna dokumenta o kretanju njihovih aviona i il20.
Toliko im je zao , to je jedna beskrupulozna skupina bez trunke morala koja vodi drzavu u kojoj se pobije preko 100 Palestinaca godisnje iz cista mira, gde se otima i krade imovina.

Sparkling
5 godine prije

Hmmm… Koliko mozemo vidjeti jos nitko nije napao Izrahell. i zakljucak se samo po sebi, (da zakljucimo jos jednom) DA JE S-300 OBRAMBENO ORUZJE!!!!!
LP

davor
5 godine prije

Krajnje je vrijeme da netko zaustavi Izrael prije nego što izazovu novi globalni rat i nestabilnost. Izrael je među najodgovornijim državama za migrantsku krizu koja pogađa Europu a europski čelnici neće ni da čuju. E jeste balavi i blesavi jadna vam majka. Nemožemo mi u Europi biti taoc povećanja teritorija Izraela, pa dokle ?? Najveći profiter bliskoistočnih rastakanja je Izrael, prije nego što se odabiru strane to treba biti razjašnjeno. Ljudi nažalost nemaju pojma što je Izrael kadar činiti i što čini.

Ivo
5 godine prije

Nemaju potrebe obećavati, rusi su se već pobrinuli za to. Sad ćemo vidjeti koliko su čuvari konc-logora zaista superiorni, a koliko je u pitanju mit.

apolo
5 godine prije

Izrael Rusiji obećava da se incident poput obaranja zrakoplova Il-20 više neće ponoviti-
Ako ovo nije direktno priznavanje krivice za obaranje ruskog aviona, sta bi moglo biti?

Brave new world
5 godine prije

Neće se ponoviti do slijedećeg puta. Treba vremena da Ujak Sam smisli kako letjeti a ne biti srušen.

Tom
5 godine prije

Bibi na aparatima tel aviv na meti iskandera

Mimi
5 godine prije

tim se ne vjeruje

Georgij Žukov
5 godine prije

Majku vam boziju, kada ce te konacno shvatiti da proleterijat ima samo jednog neprijatelja a to su kapitalisti ,burzoazija , bozji purani -kler , oligarhi , saudijski princevi , engleske kraljice i ostali kurci palci , uhljebi i neradnici , putin je manjsevik , nit piski nit kaki , rusija treba boljsevika poput staljina koji ce lupiti medvedjom sapom po geopolitickoj sahovskoj tabli i kazati Dijalektički materijalizam sprovesti iz teorije u praksu ili nas i vas vise biti nece.

Georgij Žukov
5 godine prije

Dvije su decenije prošle otkako je Francis Fukuyama objavio knjigu pod naslovom Kraj historije i posljednji čovjek, proglašavajući definitivni trijumf tržišne ekonomije i buržoaske demokratije. Danas, dvije decenije nakon pada SSSR-a, od ove buržoaske iluzije nije ostao kamen na kamenu. Svijet doživljava najdublju krizu još od 1930. Suočene sa katastrofalnom situacijom svjetskih razmjera, buržoazije SAD, Evrope i Japana su u stanju panike. Još 30-tih godina prošlog stoljeća je Trotsky napisao da „buržoazija, kao na toboganu, srlja u propast zatvorenih očiju.“ Zapravo je istina da u četiri protekle decenije buržoaski ekonomisti nikada nisu predvidjeli ni jedno ekonomsko opadanje ili recesiju. Umjesto toga su stvorili predivnu novu teoriju, tzv. „hipotezu efikasnog tržišta“. U njoj, zapravo, nema ništa novo. Ona se ustvari oslanja na staru ideju da će „prepušteno samo sebi, tržište riješiti sve. Samo će se automatski izbalansirati. Jedino je bitno da se vlasti ne miješaju i, prije ili kasnije, sve će… Čitaj više »

Georgij Žukov
5 godine prije

U nastupajućem periodu, ideje koje su bile ograničene na male grupe revolucionara počet će slijediti milioni. Prema tome, gospodinu Fukuyami možemo odgovoriti slijedeće: historija nije zavšila. Štoviše, tek što je počela. Kada buduće genereacije budu razmatrale stanje naše sadašnje “civilizacije”, imat će gotovo u potpunosti isti stav koji mi zauzimamo naspram kanibalizma. Glavni uslov za postizanje višeg nivoa ljudskog razvoja jeste okončanje kapitalsitičke anarhije i utvrđivanje racionalog i demokratskog plana proizvodnje u kojem muškarci i žene svoje živote i sudbine mogu uzeti u svoje ruke. “To je nemoguća Utopija!” reći će nam samoproklamovani “realisti”. Međutim ono što jeste dubinski nerealistično jeste zamišljati da će problemi sa kojima se sureće čovječanstvo biti riješeni u okvirima sistema koji je svijet doveo u postojeće žalosno stanje. Tvrditi da je čovječanstvo nesposobno naći bolju alternativu zakonima džungle je monstruozna uvreda ljudskoj rasi. Korištenjem kolosalnih potencijala nauke i tehnologije, oslobađajući ih od monstruoznih okova privatnog… Čitaj više »

Valter
5 godine prije

*Sve se mora učiniti da se takve tragedije više ne ponove”, rekao je izraelski diplomat. Evo Rusi su u duhu te izjave instalirali S-300, a vi židovi prestanite vršiti agresiju na Siriju i takve se tragedije sigurno neće više ponavljati.

Jole
5 godine prije

Sekta lažljivih kriminalaca bez kulture,morala i časti želi ponovo uspostaviti bliske kontakte sa Rusima ,da bi mogli ponavljati svoje svinjarije po Siriji.No Putinu je prekipjelo i čini se da je taj odnos završio.Zašto ne lete zasad ? Skužili su da niti su nevidljivi ( vide ih čim se dignu u Izraelu ),a osjetili su i da su ruski elektronski sustavi ometanja moćni.Njihove bahate izjave izbjegavanja svake krivnje za rušenje ruskog aviona ,te kasnije doljevanje vatre na ulje da će nastaviti bombardirati po Siriji pa čak i uništiti sustave S-300,samo su dodatno razbjesnili Ruse.I sad su mirni,a to je za kancerogeni tumor najgore,kad ne može širiti svoje zlo.Život u miru i nemogućnost teroriziranja susjeda.,njima je noćna mora.

Mis
5 godine prije

Ma ne boje se oni Rusa, nego tog Azijskog-Africkog trgovinsko,vojnog pakta od 4.5mlrd ljudi

bbbb
5 godine prije

Tko je tu subjekt a tko objekt uskoro će se vidjeti, dobro je rekao Weteran, jel Putin došao (u stvari nije došao poslat je da glumi da se brine za kao “ruske” interese) dolje da brani ili sprječava nastanak grosse Palestina………………..

bbbb
5 godine prije

Namjestit će da sirijski S-300 obori neki putnički zrakoplov i to će kao biti razlog da ga unište, nosferatu neće imati ništa protiv…………

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI