Jackie Chan, koji je rodom iz Hong Konga, sudjeluje u pro-pekinškoj kampanji za zaštitu nacionalne zastave

Jackie Chan
7 komentara

Poznati kineski glumac Jackie Chan rekao je kako mu se srce lomi zbog masovnih nemira u njegovom rodnom Hong Kongu i podržao je inicijativu državne televizije za zaštitu nacionalne zastave koju su demonstranti “oskvrnuli”.

Glumac i majstor Kung Fu-a, Jackie Chan, podržao je Peking, kojeg tresu masovni prosvjedi započeti u ožujku. U intervjuu s kineskom državnom televizijskom televizijom CCTV, holivudski glumac rekao je da je „zabrinjavajuće“ svjedočiti nasilju koje je zahvatilo bivšu britansku kolonijalnu.

Chan je rekao da se odmah pridružio društvenoj medijskoj kampanji koju je pokrenula CCTV nakon što je skupina prosvjednika srušila kinesku zastavu koja je preletjela luku Victoria i nakon čega je bačena u more. Incident se dogodio ranije u kolovozu, a demonstranti su zamijenili crveni transparent zastavama na kojima je pisalo “Hong-Kongška neovisnost”.

Incident je izazvao bijes u kontinentalnoj Kini i potaknuo vodeće dužnosnike Hong Konga da objave nagradu u iznosu od 1 milijun HKD (127.000 dolara) za informacije koje vode do uhićenja osumnjičenih.

Kampanja se zove “Crvena zastava s pet zvjezdica ima 1,4 milijardi čuvara”, što je referenca na brojnost Kine.

„S jedne strane, trebao sam izraziti svoj najosnovniji patriotizam kao građanin Hong Konga i Kinez. Ja sam također jedan od čuvara zastave. S druge strane, nadao sam se da ću izraziti svoj kolektivni glas sudjelovanjem u takvoj kampanji “, rekao je glumac za CCTV.

Hong Kong je moje rodno mjesto i moj rodni grad. Kina je moja zemlja. Volim svoju zemlju. Volim svoj rodni grad. Iskreno se nadam da će se mir što prije vratiti u Hong Kong.

Krajem ožujka u Hong Kongu su izbili veliki prosvjedi zbog prijedloga zakona koji bi omogućio da kazneni osumnjičenici budu predani na kopno. Iako je zakon od tada suspendiran, prosvjedi su samo poprimili zamah, završavajući se u žestokim sukobima s policijom. Nedavni niz nemira poremetio je rad međunarodne zračne luke u Hong Kongu, a i policija se našla pred demonstrantima u pokušajima čišćenja terminala. Peking je prosvjednike nazvao “arogantnim luđacima” koji predstavljaju “sitnu manjinu” stanovništva, obećavajući “neposrednu kaznu” onima koji sudjeluju u nasilju.

Hong Kong demonstracijeProsvjedi
Pretplatiti se
Obavijesti o
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tbilisi
4 godine prije

Bravo Jackie. Tako se artikulira svoj identitet.

MDM
4 godine prije

Nebitno ,ali zato Stipe ponovo HW champion !!!!

Siniša
4 godine prije

Sumnjam da je za ukidanje autonomije Hong Konga ali je vjerujem veoma svjestan koliko Hong Kong može izgubiti.
Lično i sam bih bio protiv toga, ti se ljudi prosto moraju pameti dozvati;nije mi jasna ta manitost u djelovanju i bukvalna pogubljenost jer sam stekao dojam da nešto traže a ne znaju šta traže.

FATIH
4 godine prije

GOVNA ROJALISTICKA…

.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI