Japan u novoj doktrini predviđa stvaranje ”ofenzivne vojske”

japan
8 komentara

Japansko Ministarstvo obrane namjerava razmotriti potrebu za opremanje jedinica svoje vojske oružjima sposobnima za napade na neprijateljske vojne baze, citirajući novog ministra obrane Itsunorija Onoderu prenosi japanski list Nikkei.

Prema ministrovim riječima, ”Sjeverna Koreja unapređuje svoj raketni program i Ministarstvo obrane Japana je dužno dobro razmisliti što mora biti učinjeno kako bi se zemlja zaštitila od balističkih projektila”.

Zabilježeno je da je Ministarstvo obrane Japana zbog povećanja napetosti sa Sjevernom Korejom namjerava konsolidirati strategiju preventivnog udara, koja će biti sadržana u sljedećem programu obrane od pet godina. Japanska vlada treba dovršiti dokument do kraja 2018.

No, ove su aktivnosti protivne trenutnom japanskom Ustavu iz 1947. godine, koji u devetom članku navodi kako zemlja odustaje od rata i stvaranja vojske.

Podsjetimo da je od 3. kolovoza japanska vlada gotovo u punoj ostavci i japanski premijer Shinzo Abe je imenovao novog ministra vanjskih poslova i čelnika Ministarstva obrane zemlje.

Itsunorija OnoderuShinzo AbeVojska
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Khmkhmkhm
6 godine prije

Odlicna prilika da se naorizaju i oni i njemci. Imaju pravo na to kao i svi drugi

Garibaldi
6 godine prije

To bi ih u konačnici moglo dovesti do uništenja ….

Osoba C
6 godine prije

Izgleda da su svjetski stilisti ove sezone lansirali kolekciju ”strategija preventivnog udara”. Svi bi je imali.

Zvrk
6 godine prije

Koliko znam, Japan sa svojim pacifističkim ustavom nema vojsku u punom smislu riječi, već takozvane samoobrambene snage.

dalmata
6 godine prije

Svabe su nakon 2 izgubljena svjetska rata prominile svoj ustav koji in je branija da Svabska vojska izlati iz drzave.Nema to veze sa pameti ni sa nukom.To je taka raca,rekli bi u Dalmaciji,a prevod bi bija to su genetske deformacije.Kako drugcije objasnit da ponovo isti sudjeuju u kreiranju novih ratova.A to isto vazi i za Japance,Znaci nsita nije slucajno.Ali uvik ima jedno “ali”.Pogrome Japanaca u Kini i na Filipinima i svugdi di su okupirali tude drzave,isti su ka oni Hitlerovi.Dodajte jos glavnog bolesnika USrA(koji vec 60 godina vrsu ratne zlocine po svitu)opet se javlja zlosutni Trojni pakt,narvno uz obavezni NATO u kojem Svabe imaju glavnu ulogu.A ima jedan protu otrov za ove zmije.a zove se Kina i Rusija,pa nek dobro drzu gace,kad nemaju pameti,da i dalje proizvode i mirno zive na svojim otocima.

Osoba C
6 godine prije

Nedavno su vlade Japana i Njemačke potpisale Sporazum o obrambenoj suradnji koji otvara mogućnost za nove transfere oružja između dvije države.
Intrigantna je jedna druga stvar.
Obavjest o tome je došla iz japanskih medija, koji su tvrdili da su se njemački dužnosnici protivili bilo kojoj vrsti publiciteta.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI