John Bolton: SAD ne vide ruske pokušaje uplitanja na izbore, ali to čini Kina

John Bolton
15 komentara

Američki savjetnik za nacionalnu sigurnost John Bolton je rekao kako je njegov nadolazeći posjet u Moskvu usmjeren na nastavak rusko-američkog dijaloga i unapređenje bilateralnih odnosa i pitanja s kojima se oni  suočavaju.

“Otprilike za 10 dana dolazim u Moskvu i zemlje Kavkaza, a razlog je nastaviti dijalog kojeg su predsjednik Trump i predsjednik Putin započeli tijekom ljeta u Helsinkiju. Razgovarat ćemo o pitanjima odnosa s Rusijom i gdje možemo napredovati, kao i o pitanjima oko kojih se i dalje ne slažemo”, rekao je Bolton.

Bolton je rekao kako planira putovati u Armeniju, Azerbejdžan, Rusiju i Gruziju 20. listopada.

Glasnogovornica Ministarstva vanjskih poslova Rusije, Marija Zaharova, rekla je da se razmatra mogućnost susreta Boltona s ruskim ministrom vanjskih poslova Sergejom Lavrovim, a ruski veleposlanik u Sjedinjenim Državama Anatolij Antonov je izjavio da se Moskva nada kako će nadolazeći sastanak američkog visokog dužnosnika s njegovim kolegom u Moskvi, tajnikom za nacionalnu sigurnost  Nikolajem Patruševim, biti produktivni.

Bolton: SAD ne vide pokušaje ruske intervencije na predstojećim izborima

Zanimljiva je izjava koju je Bolton dao u intervjuu novinaru Hughu Hewittu, kojem je rekao kako Washington trenutno ne vidi pokušaje Moskve da intervenira na predstojećim američkim izborima.

“Trenutno ne vidimo da Rusija pokušava intervenirati na izborima na isti način kao i 2016. godine”, rekao je Bolton, odgovarajući na pitanje novinara.

Trumpov savjetnik za nacionalnu sigurnost je za uplitanje u srednjoročne izbore u Americi ponovio optužbe na račun Kine.

Bolton je istaknuo kako Washington slične pokušaje vidi iz Pekinga, što je nedavno prvi izjavio američki potpredsjednik Mike Pence. Prema Boltonu, Sjedinjene Države primjećuju da Kina pokušava utjecati na političku raspravu u zemlji.

Sjedinjene Države i dalje optužuju Moskvu da se uplela u predsjedničke izbore u Sjedinjenim Državama 2016. godine. Rusija pobija takve izjave. No, ove optužbe polako padaju u drugi plan, a ista retorika, vjerojatno i iste sankcije sada može očekivati Kina. Uz iste “nepobitne dokaze” kakvi su pronađeni i protiv Rusije, naravno.

američki izboriMarija Zaharova
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Duki
5 godine prije

Jučer RF.danas PRC .sutra mali zeleni sa Marsa isto kao i u GB truju samo Rusi !
Da vas ne upoređujemo vişe sa majmunima idiotima lopovima lažovima etc.etc.
GOSPODO PROBLEM JE U VAMA !! VAMA !!
i samo u vašem dvorištu !
Što prije shvatite -svima laķše !!

Son of Alerik
5 godine prije

U SAD je lobiranje ustavom zaštićeno pravo i s tim poslom se bavi preko 14000 ljudi.Svaka industrija, svaka profesija ima svoje lobiste koji utječu na donošenje političkih odluka. U igri je veliki novac. Prekoračuju li lobisti zakonske granice? Da, ali to se, u slučaju da ih se uhvati na djelu, sankcionira bez milosti. E sad, kako se i koliko može utjecati i na izbore? Onaj tko zna što hoće, vjerojatno zna i kako. ima li stranog kapitala u toj igri – sasvim sigurno ima. Ima li kineskog novca? Bilo bi nevjerojatno da nema, budući da Kini nije nebitno tko će pobijediti na američkim izborima. U Kini nema normalnih izbora pa nitko ne može utjecati ni na što, pa Amerikanci ne mogu uzvratiti s istim sredstvima. Koliko je taj kineski (financijski) upliv u američke izbore velik, bitan, to je ono o čemu računa vode tajne službe. Vjerojatnije je da ga političari… Čitaj više »

MilanCZ
5 godine prije

Opet izmisljanje tople vode da se svjetska medija mogu zabavljati,da se naivna raja ima cime baviti.Kao mala djeca ti politicari postali,pojedini mediji misle da je danas vecina naroda naivna i neraspoznaje sto je informacija od dezinformacije.Ali,moraju ,milioni novinara,medija od neceg zivjeti,kad nebi pislai dezinformacije,nebi mogli opstati.To je cista psihologija,citaoci vole bombasticne stvari iako su dezinformacije.Sve je tolijepo zamisljeno Boltone,ali postoji druga stvar a to je otpor,koji ti nemozes predvidjeti kod Kineza a to vecinu vas boli,da nemozete biti svjeski zandari vise.

eu kolonija
5 godine prije

u svakom slučaju najmanje interesa da se mješa u američke izbore ima rusija. rusija ima vojnu silu dovoljnu da obrani svoje nacionalne interese I svakodnevno je razvija a trgovinska razmjena između rusije I amerike je minimalna. najviše razloga da se mješaju u američke izbore imaju izrael I velika britanija a nisu daleko ni njemačka I francuska

rodoljub
5 godine prije

Sve vreme se govori o tome da se Rusi, a sada Kinezi, mesaju u americke izbore. U isto vreme Amerikanci ne govore da se USA mesa u izbore svih drzava na planeti , i to otvoreno, bez prikrivanja , cak i silom . Valjda smatraju da su oni to pravo dobili iz svemira , dok ostali moraju to pravo dobiti od Amerikanaca .

Har Megiddo
5 godine prije

Kad bude išao u Kinu, onda će reći da ne vidi kinesko miješanje, ali vidi rusko.

Ivo
5 godine prije

Ovi su definitivno na zalasku karijere kao supersila. Kao da se ne zna da su izbori kod njih unaprijed određeni, i da u svakom slučaju iza ‘pobjednika’ stoje cionistički gospodari novca i njihov liberalni kleptomanski sustav koji treba održavati bez obzira na sve.

Lobisti ne utječu na izbore, kako to neki poluinteligenti smatraju, već se bore za mrvice koje padaju sa stola. i potplaćuju (lobiraju) senatore i ostalu boraniju da im srede zemljište bez naknadi za neku tvornicu, proguraju neki bespotrebni oružani sustav u proizvodnju iako je beskoristan, itd.

Prave odluke se donose daleko od lobista i njihovog nadmudrivanja i daleko od izbornih mjesta. Sve je ovo sa uplitanjem samo show za domaću publiku.

bbbb
5 godine prije

Ne treba uopće čitati ove ciokaubojgusarske medijske trube, bolje je čitati ruse i kineze i irance.

tošo
5 godine prije

Polako se počinje zarobljivanje sveta ali kako hočete svetskog stanovninštva,,,samo pitanje koja strana če ga porobiti,,,na kraju možda obe dve…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI