Kijev u Azovskom moru polaže mine i gradi utvrde protiv “ruskog agresora”

mornarica ukraine brod Gjurza
22 komentara

Osim izgradnje velikih utvrda na obali u blizini grada Mariupolja, ukrajinska vojska je minirala priobalni akvatorij Azovskog mora, izvijestili su dopisnici ukrajinskog televizijskog kanala “1 + 1”.

Priopćeno je kako se uspješno provode pripreme oružanih snaga Ukrajine za “ruski napad”.

“Naša vojska se priprema za bilo koji scenarij. Ove dvije lijepe stvari, duž cijelog kopna moćna obrambena linija koja je sada izgrađena na obali Azovskog mora i ove naprave nevidljive golim okom, napravljene su protiv neprijateljskih desantnih operacija”, rekao je dopisnik televizije “1 + 1”.

Ove eksplozivne barijere su postavljene u slučaju ruskog mornaričkog napada.

“Ove će mine će biti neugodno iznenađenje za one koji budu dolazili”, rekao je dopisnik.

Osim toga, zapovjednik antiamfibijske obrane Ukrajine je u intervjuu novinarima izjavio “kako je spreman pucati na desant Kremlja bez ikakvog oklijevanja”.

U vrijeme kada se bori da dobije nekoliko milijardi dolara od Međunarodnog monetarnog fonda da preživi, ovaj potez Kijeva je apsolutno neobjašnjiv.

Osim toga, čak su i SAD u posebnom izvješću navele da bi ukrajinska flota u Azovskom moru u borbi s Rusijom “preživjela nekoliko minuta”. Obalne utvrde u blizini Mariupolja su objekti kakvi su se gradili vrijeme Drugog svjetskog rata i koncept odavno napušten od svih modernih armija u svijetu.

Tijekom rasprave treba li Pentagon poslati svoju flotu u pomoć Ukrajincima u Crnom moru, američki stručnjaci su za časopis The American Conservative predvidjeli da bi ruska flota u Azovskom moru mogla uništiti bazu ukrajinske mornarice i sve brodove “za nekoliko minuta”.

The American Conservative je tada naveo kako Kijev, uz potporu Sjedinjenih Država, navodno namjerava graditi pomorsku bazu na obalama Azovskog mora. Međutim, autoru članka pojašnjava  da bi u slučaju sukoba svi ukrajinski vojni brodovi bili potopljeni, a vojna baza će odmah biti uništena.

Krim kerč azovsko more

FOTO – Područje Krima i Azovskog mora

Osim toga, autor članka je doveo u pitanje svrhu i poželjnost slanja američke flote da pomogne Ukrajini, obzirom na činjenicu da je Crno more “povijesno rusko”.

Čelnik Republike Krim Ruske Federacije, Sergej Aksenov, dva ukrajinska broda koja su ušla u Azovsko more nazvao “zahrđalim koritima”. Siguran je i da je raspoloženje posade brodova “Korec” i “Donbas”, koji su prošle subote ušli u ekskluzivnu gospodarsku zonu Ruske Federacije, bilo tužno.

Situaciju je nazvao tužnom za promatrati, kada su se uz veličanstveni Krimski most, uz pratnju modernih ruskih vojnih brodova, pojavila “dvije zahrđala korita” ukrajinske mornarice, koje se može nazvati “simbolima plutajuće devastacije”.

U prošlu subotu su ukrajinski ratni brodovi “Korec” i “Donbas” uplovili u ekskluzivnu gospodarsku zonu Ruske Federacije, zbog čega su pratili pripadnici Obalne straže ruskog FSB-a, sljedeći norme međunarodnog pomorskog prava, ali i zbog sigurnosti i  interesa Rusije. U nedjelju su brodovi prošli Kerčki tjesnac i krenuli prema Berdjansku, gdje će biti dio nove mornaričke baze Ukrajine.

Azovsko more se pretvara u područje sučeljavanja Ukrajine i Rusije, iako nije jasno je li to inicijativa “feldmaršala” Porošenka ili NATO pakta?

Zastupnica ukrajinske Vrhovne Rade  Irina Geraščenko je na svojoj Facebook stranici napisala da u novu ukrajinsku bazu stižu dva američka patrolna čamca za razminiranje.

“SAD su u Ukrajinu dale dva broda koja će biti opremljena oružjem. Prikladna su za jačanje vojne nazočnosti na Azovskom moru”, napisala je Geraščenko.

Međutim, riječ je o dva zastarjela patrolna čamaca koja se dugo nisu koristila i bila su u bazi američke Obalne straže “Baltimore”. Predsjednik Petro Porošenko je rekao da kako će ovo dodatno ojačati vojni savez dviju zemalja.

Patrolni brodovi “Cushing” i “Drummond” sagrađeni su 1988. godine i pripadaju seriji “B”. Prema riječima stručnjaka, pojava plovila ove klase ne može ozbiljno utjecati na operativnu situaciju u Azovskom moru. Osim toga, patrolni brodovi nisu namijenjeni borbenim operacijama.

The American Conservative

State Department upozorava Moskvu da ne smije kontrolirati vlastito more

Porošenkova “flota s veslima” spremna za rat s ruskom Crnomorskom flotom

Porošenko naredio vojsci da spriječi “ruske provokacije u Azovskom moru”

Ako vam se članak svidio, podijelite ga ->

najnoviji najstariji najviše ocjenjeniji
Obavijest
Ogi
Gost
Ogi

Ovi ukrajinci izgleda veze nemaju sa stvarnoscu. A i sami znaju da bi bili unisteni za par minuta. Zalosno je gdje ih njihovi zapadni “prijatelji” dovedose. Kome oni uvedu svoju demokratiju taj je vracen pola vjeka nazad. Uporedimo samo Libiju nekad sa Gadafijem i Libiju sad kad se ne zna ni ko pije ni ko placa. Ne moze se u Libiji bolje ziviti nego u Americi. Zato su im uveli “demokratiju”.

Dub Miroslav
Gost
Dub Miroslav

Tko tu koga zaje…?!

Segota
Gost
Segota

Ne znam kome da prijavim Ukrajince , zbog zagađenja prirodnog okoliša!!??

Komunista
Gost
Komunista

Ukrajinska mornarica bi u slučaju sukoba s ruskom preživjela toliko koliko je potrebno Oniksima da dolete do njihovih plovila.

kiki
Gost
kiki

Ne isplati se trošit Onikse na ovo…omanji katapult?

Komunista
Gost
Komunista

Pa dobro kiki, valjda imaju i neke veće brodove? ?

Tomica
Gost
Tomica

Izgleda da su svi normalni otjerani ili sami pobjegli iz državnog aparata Ukrajine. Ne zna se ko je luđi predsjednik, vlada ili vojni vrh. Mislim da ih Zapad vještački održava u životu jer mi je prosto nevjerojatno da još egzistiraju kao država.

preseren3
Gost
preseren3

Pa koliko je autoru članka jasno, vidi se iz obojenosti Krima…
Čiji je onda Krim?

nbava kua
Gost
nbava kua

@Logicno,niste napisali da li su Ukrajinci dobili na poklon i odgovarajuca vesla za ova dva patrolna camca!!

Ivo
Gost
Ivo

Logično je prilično uporan sa prikazivanjem Krima kao djela Ukrajine. Ne možete naći up to date kartu, slučajnost ili..?

erektvs maximvs
Gost
erektvs maximvs

karta na engleskom a propaganda na karti na našem

Fatih
Gost
Fatih

AUTORE!ZASTO SU KRIM I UKRAJINA MARKIRANI ISTOM BOJOM???

Kile
Gost
Kile

Eto zato

erektvs maximvs
Gost
erektvs maximvs

i ukrajinski? tri jezika jedna mapa

cogo
Gost
cogo

narod nema sta da jede nema plina da se griju a banda politicara igraju neki rat ,,trose muljune posuđenih dolara za nista a kad ce se narod pobuniti protiv pravih neprijatelja ?????????,,

Tupko Glupko
Gost
Tupko Glupko

Imaju sansu sljedece godine.
Predsjednicki izbori bi trebali biti odrzani do 31.03.2019., a parlamentarni tijekom 2019.
Ovakve stvari treba shvacati kao predizbornu kampanju Porosenka i drustva oko njega.

Ivo
Gost
Ivo

hahah…za ove muljatore mi je sve jasno, pričaju bajke i kradu, ali da stanovnici ukrajine generalno imaju toliko nizak IQ i puše sve ovo, je nevjerovatno. Kao, Rusija će vršiti pomorski desant na Ukrajinu, a imaju par tisuća kilometara kopnene granice, koju ruski oklop može preći gdje god hoće i bez komplikacija povezanih s desantiranjem.

U stvarnosti, mine nisu ni položene ali je netko dobio lovu kao da ih je isporučio, a te tzv. utvrde su vjerovatno prazne ljuske od najjeftinijeg betona (vjerovatno ne niti armiranoga), ali su naplaćene kao da su opremljene poput pentagona. Jad i bijeda, sve u svemu. I tipičan primjer što se događa kad se liberalna demonkracija obruši na naivne.

MilanCZ
Gost
MilanCZ

Má nista od Toga,sve su to ukrajinské dezinformacije sa kojima želé odvrátit paznju od kljucnim stvari u Ukrajini

Duki
Gost
Duki

Sretna okolnost je ta da je slanost Crnog(azovskog)mora niska !?
A-štoooo?
Tamo “kante”duže plutaju !!????

mile
Gost
mile

Zašto “Ruskog agresora” stavljate pod navodnike.
To je isto kao kad bi Hitlerov napad na Poljsku stavili pod navodnike.

Minus Collector
Gost
Minus Collector

Valjda ne smiju. Jer, nisu oni agresori nego “osloboditelji”.

cicos
Gost
cicos

@Mile sjedi na Banderi (Stepanu) i umače keks u … struju

POVEZANE VIJESTI

Izbornik