London: EU sutra uvodi teške sankcije Rusiji i Siriji “zbog korištenja kemijskog oružja”

Iako na izlasku iz Europske unije, Velika Britanija još uvijek ima veliki utjecaj na njene odluke, a one mogu imati dalekosežne posljedice i nakon dovršetka Brexita.

Naime, ministri vanjskih poslova EU će 15. listopada na sastanku Vijeća EU u Luksemburgu službeno odobriti novi režim za izricanje sankcija protiv pojedinaca i pravnih osoba odgovornih, prema mišljenju članica EU, za uporabu i distribuciju kemijskog oružja. Vijest je objavila služba za tisak Ministarstva vanjskih poslova Velike Britanije.

“Režim sankcioniranja su, nakon napada u Siriji i Salisburyu, predložili Velika Britanije i Francuska. On će službeno biti usvojen sutra na sastanku Vijeća ministara vanjskih poslova u Luksemburgu”, navodi se u priopćenju izvješću.

Služba za tisak Ministarstva vanjskih poslova Velike Britanije napominje da je ministar vanjskih poslova Jeremy Hunt danas razgovarao s kolegama iz Poljske, Češke, Mađarske, Slovačke, Slovenije, Bugarske, Hrvatske i Rumunjske, koje je pohvalio “zbog njihove podrške i predanosti globalnom nastojanju da se eliminira upotrebu kemijskog oružja jednom i zauvijek”.

Ministar vanjskih poslova Ujedinjenog Kraljevstva će iskoristiti ovaj trenutak kako bi se osigurala brza provedba novog režima sankcija protiv pojedinaca ili subjekata odgovornih za primjenu i proliferaciju kemijskog oružja u svijetu, a krivci su, kako se da vidjeti iz priopćenja, članovi državnog aparata i sigurnosnih struktura Sirije i Rusije.

Jeremy Hunt je također svojim kolegama rekao da je sada potrebno ubrzati raspravu o novom režimu sankcijama režima koji se odnosi na aktivnosti u kibernetičkom prostoru.

“Dugi niz godina postoji međunarodna zabrana za upotrebu kemijskog oružja, koja je nakon Sirije i Salisburya sada ugrožena. Sada moramo povući crvenu liniju koja će jasno pokazati onima koji koriste ovo strašno oružje da će cijena koju će platiti uvijek biti visoka. Ove nove sankcije su vrlo važne, ali stvar ne završava samo ovdje”, izjavio je u priopćenju britanski ministar Jeremy Hunt.

Podsjetimo da do danas ni protiv vlade u Damasku, kao ni protiv Rusije za slučaj navodnog trovanja Sergeja i Julije Skripal u Salisburiyu, nitko nije predočio nikakve valjane dokaze i sve se svodi na izvješća puna “moguće je… “, “vjerojatno je… “, “moglo bi biti… “, “sve upućuje na to da… ” i slične fraze, koje nisu potkrijepljene nikakvim argumentima i materijalnim dokazima o nespornoj krivnji u ovom slučaju Sirije i Rusije za kršenje Konvencije u zabrani korištenja i proliferacije kemijskog oružja.

najnoviji najstariji najviše ocjenjeniji
Obavijest
Davor
Gost
Davor

Sad me zanima da li će sankcije obuhvaćati i plinovod Sjeverni tok ili će se one prvenstveno odnositi na bjesne slavenske države i Mađarsku. Naročito me nervira ta UK priča u vezi sankcija koje treba poduzeti EU, a ona sama bježi od te zajednice. U ovoj situaciji mi izgleda kao da je EU vazal UK.

Annabella
Gost
Annabella

EU je bila i ostala vazal SAD-a, GB je ionako samo njihova produžena ruka, s Brexitom ili bez njega

Stephen
Gost
Stephen

Britanci stvarno imaju najbolji smisao za humor, svaka im čast !!

Dub Miroslav
Gost
Dub Miroslav

Čudi me da se englezi ovoliko trude oko pomoći Rusiji?!?. Nakon svakih sankcija Rusija i Kina su snažnije i samostalnije! Možda to nisu uočili?

Ivo Lola
Gost
Ivo Lola

Svijet je pun istorijskih falsifikata, a ovo je jedan od zloćudnih. To što GB i Francuska promoviraju po ovom pitanju i način na koji to rade je čista i iskonska filozofija sitnog kriminalca. Do sudnjeg dana odbijati odgovornost i lažno optuživati druge bez argumenata i dokaza. Zabrinjava kako te navodno demokratske države probleme žele riješiti lažnim optužbama, huškanjem i harangom, zloupotrebljavajući pri tom i javne medijske servise. Obratite pažnju, u zadnje vrijeme na HRT-u možemo gledati svijet isključivo kroz vizuru BBC-a jer, apsolutno svaki politički, putotopisni i znanstveni dokumentarac je iz njihove produkcije, nakalemite na to reprize Jamesa Bonda i drugih njihovih filmova i serija i imamo ono što nazivaju kulturnim imperijalizmom.

Rocky ajme onom koga englez hvali
Gost
Rocky ajme onom koga englez hvali

A

Ivan
Gost
Ivan

Nema nama mira sve dok Rusi ne izvjese svoju zastavu u Londonu!

Dub Miroslav
Gost
Dub Miroslav

?

kiki
Gost
kiki

Prilično dobroćudnog Hruščova englezi su uspjeli tako raspaliti da je rekao, otprilike, …”Nakon 3. svj.rata Engleske neće biti”.

Dub Miroslav
Gost
Dub Miroslav

Hvala! Mislio sam da je to rekao za Njemačku.

Komunista
Gost
Komunista

Ovi britanci su zaista komični. Ne mogu dokučiti šta je u pitanju, zašto se glupiraju. Ali, s obzirom da su oni najveći smutljivci na svijetu, nešto mute.
Imam osjećaj da se ne mogu pomiriti s gubitkom moći koju su nekad imali…

Davor
Gost
Davor

Volio bi vidjeti da Njemačka i druge države članice usvoje sankcije Rusiji za energetski sektor. Pa da dokažu svoju odlučnost da se spriječi Rusiju, a ne samo za pojede osobe i tvrtke sporadične važnosti.

Rotor
Gost
Rotor

Nisu komični, nimalo, nego principijelni u svojoj vanjskoj politici. Rat i mir na evropskom tlu je uvijek ovisio od odnosa na relaciji Britanija-Njemačka-Rusija. Britanci se, po logici stvari, redovno zalažu protiv najmoćnijeg aktera ovog trokuta. Britanska vanjska politika je odličan barometar moći na evropskom kontinentu. Ona svojim grotesknim potezima pokazuje da je Rusija trenutno najmoćnija evropska sila. Ovo su potezi očajnika kojim dominira strah od poraza i drugorazrednosti. Britanci se ne mire s činjenicom da gledaju nekome u leđa. Sa Njemcima su zbog toga započeli WWI, jer su ih uoči toga, u nekim oblastima, bili stigli i prestigli. Sa Rusima se Britanci vojno ne mogu nosit, ali zato je tu njihovo ‘čedo’ SAD. Nije im vjerovati. Sposobni si zavadit dva oka u glavi. Uvjerljivo najveći smutljivci na planeti.

Bobi
Gost
Bobi

Gubitak? Sumnjam, loza windsor ce promjeniti adresu i teraj dalje

shumadinac
Gost
shumadinac

Ako želite konfrontaciju sa nekim sa kojim ste duže vreme sarađivali nije najbolji put da ga odmah proglasite “vrhovnom pretnjom”. Treba stanovništvo postepeno pripremati (a ovim se upravo to čini) dok ne počne po automatizmu da reaguje na pomen “mrskog neprijatelja”. Ali ovo su još uvek benigne tvrdnje, pravi napadi i mere tek predstoje.
Obratite pažnju na sledeće: sve te tajne službe sasvim sigurno nisu nesposobne kako se nama čini a opet njihove podvale deluju tako amaterski. Oni to rade namerno, žele da stanovništvo prihvati metodu usvajanja “mi smo uvereni” dokaza. U predstojećem periodu to će biti od suštinske važnosti. To je jedan od razloga zašto mislim da su “hemijski napadi” gde je relativno lako odrediti odakle su došli samo priprema za biološke koji će biti mnogo opasniji i šokantniji za stanovništvo kome će tada lako prodati priču: “Opet Rusi! Zar vam nismo pričali? Sada su prevršili meru…” a sve bez trunke dokaza pa čak i bez suvislog motiva.

Mak
Gost
Mak

Pa kad vidiš kakve su gluposti nama podvaljivali naši neuki političari, onda ove priče brita i imaju smisla, samo za te njihove ovce!

krivA
Gost
krivA

..bila je jednom Atlantida.., bila je i Lemuria.., a mozda u vremenima pred nama bude i Britantida. Ok..nisu jos presli granicu za to ali..na dobrom su putu.

Ivo Lola
Gost
Ivo Lola

Nisu prešli granicu!? Zar nije dovoljno i previše je onih 500 godina masakra i eksploatacije Indije, a gdje je drugo? Heroinski ratovi vol. 1 i 2, Burma, JAR, Aboridžini, sjevernoamerički indijanci, Hitler i nacisti, Malvini… Ne postoji tačka na planeti gdje to oni nisu okrvavili ruke!

eu kolonija
Gost
eu kolonija

bitno je samo da se trgovina plina odvija bez problema. ostalo je manje bitno

igi
Gost
igi

….ponašaju se poput derišta koji ne može dobiti što želi pa se inati roditeljima;.. poput amera koji rade poteze za koje ne vode računa o dugoročnim posljedicama…meni ovo ima i pozitivnu stranu za rusiju i ruse….što ih više sankcioniraju sve brže će doći rusima iz dupeta u glavu da im oni nisu partneri već neprijatelji koji žele okupirati rusiju uzeti resurse i pretvoriti ih u još veće hazarske sluge bez samopoštovanja.

Boris
Gost
Boris

kad vidiš dvoje da se svađaju, znaj da je nedavno tu bio Englez

Ivo
Gost
Ivo

Hahah…kakve budaletine ovi mračni pedofili s ostrva… Krajnje je vrijeme da im Rusija spraši jednu ogledni Bulavu usred Temze. Nakon toga će moliti da radije koriste kemijsko oružje na njima.

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik

Sankcije o kojima govori tekst imaju veze s kemijskim oružjem koliko i današnje vrijeme s lanjskim snijegom. Ali očito imaju veze s Rusijom i EU. Budući da u nekakve prijetnje kemijskim oružjem nitko u EU ne vjeruje, osim po službenoj dužnosti, jedino pitanje na koje trebamo odgovoriti jest – što čelnici EU žele postići s ovim neizravnim napadom na Rusiju (i Siriju)?
Dok Francuska, Italija, Njemačka, Hrvatska, Mađarska pojedinačno odlaze Putinu u poluklečećem položaju, kad odluke donose zajedno, onda pokazuju natprosječnu bahatost. U čemu je kvaka? To što su istinski interesi država članica EU suradnja, uzajamno poštovanje, razvoj trgovine, a interes onih kojima EU služi kao štit iza kojeg se kriju te loze koje vuku podrijetlo iz Babilona je sasvim suprotan – izazivanje trajnog sukoba s carstvom nad kojim nikako ne uspijevaju preuzeti kontrolu?
Ta dvostrukost je očita. Da je vokabular haškog suda, onda bismo govorili o paralelnim zapovjednim linijama.
EU je i jedno, i drugo. I interesna unija slobodnih država, i hijerarhijski najviše mjesto s kojeg se može upravljati s gomilom država.
Sukob za prevlast u EU je permanentan. Ovakvi koraci tipa nove sankcije su tek klatno koje se slučajno prebacilo na stranu manipulatora, nije njihova konačna pobjeda.

OBICNOSAMOCITAM
Gost
OBICNOSAMOCITAM

Son nisi u pravu oko sukoba za prevlast u EU. To sto duznosnici dosta drzava iz EU idu Putinu na noge pokazuje sta u stvari zele te vlasti a i ti narodi. Oni zele normalne politicke i ekonomske s Rusijom jer je to u stvarnom interesu i tih drzava a i Rusije. To sto ti kazes da kad odluke donose zajedno da pokazuju bahatost nema veze s nicim. Te kako ih ti nazivas zajednicke odluke uopste ne donose oni, Te odluke donose oni koji drze stvarnu vlast u EU i takve odluke donose zato sto njih nije briga za narode i drzave EU nego rade u skladu sa zacrtanom strategijom ostvarivanja svjetske hegemonije pod apsolutnom njihovom kontrolom. Najveca prepreka na tom putu im je Rusija pa se zato i sve ovo dogadja jer ili oni moraju slomiti Rusiju ili ce polako Rusi i Kinezi uz pomoc BRICKS-a onemoguciti svaku mogucnost njihove zamisljene svjetske hegemonije a to znaci njihov kraj. EU je potpuno pod njihovom kontrolom i sanse da se izvuce iz nje su skoro nikakve. Oni imaju NATO a imaju i veci dio zlatnih rezervi Evrope u svojim rukama. Ako dodje do pokusaja drzava da se odupru krenut ce false flag napadi,vjerski i rasni sukobi te “teroristicki” napadi i EU ce se za vrlo kratko vrijeme naci u haosu. I onda ko ce dobiti veca ovlastenja? Agencije i tajne sluzbe pod njihovom kontrolom onda nastupaju sa NATO-m da vrate “red i mir” u EU i tek onda kad se nadju pod totalnom okupacijom ce vecina shvatiti sta se dogodilo.

Helena
Gost
Helena

Svaki nakaradni sistem treba rušiti, ali kreni od onog u kom živiš. Ne upiri prstom u drugog kako bi sakrio svoju sramotu i bedu, jer i da taj komšija nestane sa lica zemlje, tvoja će te beda i dalje pratiti. Ako je tebi ovaj sistem dobar vodeći se za principom “ima i gorih”, ako ti ne vidiš svu bedu lažnog sjaja, lažne demokratije, lažnih ljudskih sloboda, prava, lažnih humanitarnih akcija u vidu surovih masakara u kojima živimo, ako ti misliš da takav sistem nema alternativu i uporno ga braniš, jer si mali, slab, kukavan, jer misliš da bolji, pravedniji, dostojanstveniji ne zaslužuješ, onda sa tobom stvarno nešto nije u redu, Rogozine. A što se Rusa, Kineza, Afrikanaca, Sauda ili bilo koga drugog tiče, smatram da oni i samo oni imaju pravo da brinu o sistemu u kom žive. Ta arogantna übermenschen filozofije, genetski ili naknadno ukodirane, po kojoj ti i slični tebi smatrate da ste umniji od ostatka sveta i bogom dani da govorite i odlučujete o životima 6 milijardi ljudi, je sramotna. Jadna, bedna. Prevaziđena. Mi nemamo ama baš nikakvo pravo da nasilno marširamo kroz tuđe sudbine i ostavljamo pustoš u ljudskim životima. Jeste li vi zaboravili u svojoj lažnoj udobnosti, svom lažnom sjaju, da ste ljudi i da čovek jeste i može biti bog, ali samo sebi? Zaista te pitam, Rogozine, zamisliš li se ikad nad sobom i sopstvenim ljudskim potencijalima koje si obesmislio? Jel to biti čovek, dragi čoveče?

rodoljub
Gost
rodoljub

Bravo Helena. Sve u centar.

Helena
Gost
Helena

Hvala, rode ?

Helena
Gost
Helena

Važi, onda, plitak si, nesvestan, bezobrazan, licemeran, nametljiv, naporan… Mogu i konkretnije, ako želiš.

čitalac
Gost
čitalac

“…Poljske, Češke, Mađarske, Slovačke, Slovenije, Bugarske, Hrvatske i Rumunjske…”
Joj, joj….
Muko moja, pređi na drugog…

Duki
Gost
Duki

Dakle đubrad preuźmzimaju i poslove
VS -UN-a .koliko ja znam sankcije su do sada bile u njihovoh domeni a ovo je krajnje licemjerje ,Znaju gadovi gdje je najlakše dobiti potporu -kod država sjebanih njihovom zaslugom!
Mislim da Englezi trenutno imaju malo veći problem na jugu Afrike.(nacionalizacija zemlje) i to zovu totalnom katastrofom !
A Siriju su popušili Rusija ih ne je..e.
Dakle Putin ne mora ništa raditi samo čekati i potop i samouništenje je blizu !
A jbg takp to ide????

MilanCZ
Gost
MilanCZ

Morate shvatiti da preko 90% i više vecina ljudi i polticara nezna kako upravljati slozitim socijalnim supersistemom,kako se sve to radi i realizira.To proglasenje sankcija Ruse uopce nezanima,zapad ce dalje izmisljati razne finte kako bi napadalo Rusijua sa druge strane stoji ruski narod sa svojim rukovodstvom koji malo vise zna oko upravljanja slozitim socijalnim super sitemom,kako rukovoditi jednom drzavom.Sve su to jednom velike dezinformacije i kmecanje jer zapad treba kao sol ruska prirodna bogastva a najvise ih boli kad nemogu to imati badava na tanjuru i zato izmisljaju razne dezinformacije koje su sada obicna zabava za obicnu raju,voditelje raznih medija,tv kanala itd a 90% rusa se smije svemu tome.

bbbb
Gost
bbbb

nosferatu ćeka da naprave jednočinku sa objavom rata od strane ciogusara, pravi se lud da je rat već u tijeku…………

davor
Gost
davor

Vidi se iz aviona gdje je slijepo crijevo EU i najantieurocentrična država u modernoj povijesti. Doduše iz službenog Bruxellesa se ne vidi (iako nema niti 500km zračne linije) ali svako normalan u Europi i svijetu vidi.

spartak
Gost
spartak

A ja mislim da joj uvode sankcije zbog utjecaja plime i oseke na pubertet komaraca

Chosmos
Gost
Chosmos

Moze li mi neko strucno objasniti kakp smo dosli u situaciju da cijeli svijet moze propasti zbog sankcija par zapadnih drzava? Zasto npr Rusija ili cak Japan ne mogu zaprijetiti Americi sankcijama?

MilanCZ
Gost
MilanCZ

Má nista od Toga,to ce bití otpis svih elita u evropi

Ara
Gost
Ara

@Rogozine
Pa što se čeka ?
Idi rušiti……

dinaricus vulgaris
Gost
dinaricus vulgaris

odmah uvest sankcije trovačima a to je mi6 (ne sovjetski helikopter koji nas pol stolječa voze po otocima bez najmanjeg udesa pa smo za zahvali uzeli američke black hawk )

Njonjobobo
Gost
Njonjobobo

Ne krivo ste skuzili
Gb I fra ne uvode sankcije rusiji,
Vec preko Rusije uvode sankcije Njemackoj.citaj Berlinu.

Ali nema straha, Berlin ima I za Sebe Kolindu..

sex 'n' dugs 'n' rock 'n' roll
Gost
sex 'n' dugs 'n' rock 'n' roll

>>….da je ministar vanjskih poslova Jeremy Hunt danas razgovarao s kolegama iz Poljske, Češke, Mađarske, Slovačke, Slovenije, Bugarske, Hrvatske i Rumunjske, koje je pohvalio “zbog njihove podrške i predanosti globalnom nastojanju da se eliminira upotrebu kemijskog oružja jednom i zauvijek”. << – sve sami stihovi koji se nekaj pitaju

POVEZANE VIJESTI

Izbornik