Mirnes Ajanović – Lista osoba u BiH odgovornih za katastrofalne odluke vezano za cijepljenje

Mirnes Ajanović
76 komentara

Vlada Federacije BiH, putem Federalnog ministarstva zdravstva dostavila je odgovor na zahtjev predsjednika BOSS-a Mirnesa Ajanovića za pristup informacijama – ko su članovi Stručnog savjetodavnog tijela za imunizaciju Federalnog ministarstva zdravstva koji su donosili faktički obavezne antikovid preporuke i mjere, na osnovu kojih su postupale i federalna i kantonalne vlade i krizni štabovi.

Podsjećamo, Stručno savjetodavno tijelo za imunizaciju Federalnog ministarstva zdravstva donosi zdravstvene mjere u FBiH o obaveznoj imunizaciji i antikovid potvrdama, te odlučuje o izboru proizvođača lijekova i antikovid ampula a određuje i ko će biti pod antikovid režimom, uključujući penzionere, trudnice, djecu, pa i imunokompromitovanu djecu, što je u suprotnosti sa službenim uputama proizvođača lijekova i antikovid ampula.

Tzv. zdravstvene mjere Stručnog savjetodavnog tijela su i u suprotnosti sa Ustavnom BiH, Evropskom konvencijom o ljudskim pravima i slobodama i propisima u BiH, što je po apelacijama advokata Mirnesa Ajanovića potvrdio Ustavni sud BiH Odlukom AP-3932/21 od 23. 2. 2022. godine, u kojoj je navedeno da su epidemiološke V/T/P mjere i obavezna imunizacija neustavne i nezakonite, da ozbiljno krše ljudska prava i da su suprotne vladavini prava i demokratskom poretku.

Na inicijativu Narodnog kriznog štaba BiH i Mirnesa Ajanovića, u cilju transparentnog djelovanja osoba koje su odlučivale o zdravlju i životima građana a odlučivati će i ubuduće jer im je mandat četiri godine uz dobru novčanu naknadu, BOSS – Bosanska stranka obavještava javnost da su Rješenjem Federalnog ministra zdravstva, broj: 01-37-3419-1/19 od 28.11.2019. godine za članove Stručnog savjetodavnog tijela za imunizaciju imenovani:
1. Dr. Amra Junuzović Kaljić,
2. Dr. Sanjin Musa,
3. Dr. Blaško Topalović,
4. Dr. Lutvo Sporišević,
5. Dr. Vesna Hadžiosmanović,
6. Dr. Ana Raguž Boban,
7. Dr. Anisa Bajramović,
8. Dr. Borko Rajić,
9. Dr. Emina Hadžimuratović
10. Mr.ph. Sanja Čustović,

11. Dženita Hukić.

Navedeno rješenje je izmjenjeno dana 24.11.2021. godine, drugim Rješenjem broj: 01-33-3419-2/21, te su istim za dodatne članove ovog tijela imenovani i:
1. Dr. Almira Ćosićkić,
2. Dr. Duško Anić.
BOSSCjepivaKovid MjereVlada Federacije
Pretplatiti se
Obavijesti o
76 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
hope
1 godina prije

Bravo GOSPIDINE Ajanovicu!svaka vam cast za sve sto radite u svrhu dobrobiti za narod i sto ste doslijedni u iznosenju istine!vi ste ono svjetlo na kraju tunela!zdravi i zivi bili dugo,dugo.

1 godina prije

posebna je zvijerka,a vjerovatno i glavna,prva navedena..amra junuzovic kaljic.uhodani nacin okrivljavanja,izmedju redova,onih zdravorazumnih..CIJEPITE SE RADI DRUGIH,jel.. gadovi. https://youtu.be/4KVTYUk8k7Q hvala.

roberto
1 godina prije

Valjda će bit kakva korist od toga,za narod.

Valter
1 godina prije

Ako ništa drugo, sad kad vidim “Dr.” ispred nečijeg imena, automatski se pitam o kakvoj rasi zlotvora se radi – plaćenik, kukavica, ili indoktrinirani bot?

Stravično, ali oni koji ne pripadaju jednoj od toj rasi su najrjeđi.

Krim
1 godina prije

Mišo T izgubio optimizam ta Putina pa se prebacio u sigurnije vode
Maglu je lakše prodati oFcama
PS
Plaćam miši i LR pivu ako ovo objavite
😞

Max
1 godina prije

Svaka čast.

Mrki
1 godina prije

Pratim ga od kada je počeo stavljati video zapise na YouTube istinu priča samo tako malo je časnih ljudi

1 godina prije

A ovi na Ajanovićevoj top listi nadrealista, ups, nadriliječnika i tko zna kakvih još faca, uveliko je popravilo krvnu sliku svojih bankovnih računa.
Sve su to platili Soros, Gates, Schwab i ostala sotonska gamad!!

Ganicus
1 godina prije

Nisam bio kod kod tzv doktora već dvije godine zato što tim ubicama ne vjerujem.Sto ne izlijeci narodna medicina juce ni ova njihova farmako otrovima

mrdo
1 godina prije

Kapitalisti i njihovi slugani uživaju političko pravni imunitet, pa ne mogu da budu kažnjeni za zločestoće protiv naroda. Nema više narodne vlasti i narodnog suda pa nema ko da im sudi. Sada kapitalisti kroje kapu.

Ivan
1 godina prije

Najvece postovanje za g Ajanovica.
Nazalost malo je takvih cestitih ljudi u politici, ili na polozajima gde mogu nesto da ucine…

Ivan
1 godina prije

Kako trcis pred rudu…
Covek je tek dobilo listu, tuzbu treba sastaviti, pa podneti itd
Ne moze sve u sekundi…

Ivan
1 godina prije

A posebno je ruzno sto napadas coveka koji se vec pokazao i dokazao u otporu globalistima.
Sta si ti ucinio?
Lako je bacati se kamenjem na druge…

čudila se aman ja
1 godina prije

…bio bi dobar potez ovo objesiti na stabla, mislim -spisak…

čudila se aman ja
1 godina prije

… Mirnes Ajanović- pravednik, jedan od….ima li ih deset? zbog kojeg još imamo šansu u ovom svijetu.

tihobl
1 godina prije

U Moldaviji policija krade satore demonstrantima. Odes u WC, vratis se i nema satora.
Tako policija smanjuje broj demonstranata protiv demokratse vlasti.

tihobl
1 godina prije

Za one koji su stalno pitali zasto Rusija ne izadje sa dokazima: У Женеви је периоду од 5. до 9. септембра одржан састанак држава потписница Конвенције о забрани биолошког и токсичног оружја у вези са кршењем I и IV члана Конвенције од стране САД-а и Украјине, који је покренула Руска Федерација. Министарство одбране РФ предало је земљама учесницама доказе о спровођењу војно-биолошких програма у Украјини. Према саопштењу начелника снага радијационе, хемијске и биолошке одбране Оружаних снага РФ, Игора Кирилова, САД су признале да су из Украјине извозиле узорке патогених сојева и биоматеријала украјинских грађана. Он је додао, да Украјина на седници није успела да објасни разлоге за хитно уништавање документованих доказа о војно-биолошким активностима спровођеним у сарадњи са САД-ом. Украјина је такође у потпуности игнорисала питање о неоснованом чувању толике количине биолошки опасних агенаса, као и о грубом нарушавању услова њиховог прикупљања. Украјина није успела да аргументује одговор на питање… Čitaj više »

tihobl
1 godina prije

У Немачкој нуклеарки дошло до цурења

tihobl
1 godina prije

У Бриселу масовне демонстрације грађана против неконтролисаних поскупљења. Окупљање организовали белгијски синдикати. Према подацима полиције на улице изашло више од 10 хиљада људи.

Kalle balle
1 godina prije

Streljat gadove u ime naroda.

BordoDNK
1 godina prije

Kakav Charles III… Mirnes je istinski narodni kralj. Bravo za gospodina Ajanovića. Argumentirano, prezentacijom neoborivih dokaza, doprinio je da mnogi neodlučni naučeni da vjeruju sistemu, odustanu od unošenja otrovne eksperimentalne mRNA genske terapije koju neuki covidovcoidi vakcinom zovu. A sada je prezentirao i listu onih koji se prodaše za trinaest srebrenjaka.

Realno
1 godina prije

Aco Rankoviću vrati se, sve ti je oprošteno. Deratizacija je opet potrebita, ovaj put temeljito na području cijele SFRJ.

Nikola
1 godina prije

Najbolje da gos.Ajanovic napravi bas sve zavas a vi i dalje glasajte za svojeu ekipu koja sad vlada.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI