Brazil uvodi obavezno cijepljenje protiv Covida za djecu

Brazil cijepljenje djece Covid
74 komentara

U utorak je Ministarstvo zdravstva najavilo uključivanje cjepiva protiv Covida u nacionalni kalendar cijepljenja za 2024. Sljedeći tjedan Ministarstvo će također pokrenuti kampanju podizanja svijesti na televizijskim mrežama i društvenim medijima o testiranju na Covid, liječenju i cijepljenju.

Cjepiva protiv Covida bila su iznimno popularna među odraslim stanovništvom Brazila, a zemlja je brzo prestigla Sjedinjene Države u postotku cijepljenih odraslih nakon što su cjepiva postala dostupna. Prema posljednjim podacima, više od 167 milijuna Brazilaca – otprilike 82 posto ukupne populacije – primilo je najmanje dvije doze. Od početka pandemije Brazil je upotrijebio više od 518 milijuna doza.

Administracija bivšeg desničarskog predsjednika Jaira Bolsonara sporo je opskrbila brazilsko stanovništvo cjepivima. Bivši predsjednik nikada se nije javno cijepio i trenutno je pod istragom zbog korištenja lažnih potvrda o cijepljenju. Nakon velike dezinformacijske kampanje bivše Bolsonarove administracije, cjepiva protiv Covida nisu bila toliko popularna među roditeljima malodobne djece. Samo oko polovice djece u dobi od 5 do 11 godina primilo je dvije doze cjepiva protiv Covida. Djeca od 6 mjeseci do 5 godina bit će među prioritetnim skupinama u kampanji cijepljenja sljedeće godine. Prema brazilskom zakonu, cijepljenje djece je obavezno.

Također, lijek ritonavir dostupan je putem brazilskog javnog zdravstvenog sustava za pacijente starije od 65 godina ili odrasle osobe s oslabljenim imunološkim sustavom. Izvješće koje je u ponedjeljak objavila Zaklada Oswaldo Cruz, savezni zdravstveni istraživački institut, pokazalo je nedavno povećanje broja slučajeva Covida u nekim brazilskim saveznim državama. Stopa smrtnosti dramatično je pala nakon uvođenja cijepljenja.

Izvor: brazilian.report

BrazilCjepivaCovidDjeca
Pretplatiti se
Obavijesti o
74 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Majke
3 mjeseci prije

Hahahahha stopa smrtnosti nakon pelcanja je drastično pala… kud je pala, gdje je pala, kome je pala i na koji način… pali su oni koji su pelcovani, iznenada..

Biseru
3 mjeseci prije

. Stopa smrtnosti dramatično je pala nakon uvođenja cijepljenja.

Uupppsss. 😀

Darko 7
3 mjeseci prije

Jadni mali Brazilci. “Sljedeći tjedan Ministarstvo će također pokrenuti kampanju podizanja svijesti na televizijskim mrežama i društvenim medijima o testiranju na Covid, liječenju i cijepljenju” – evo prilike za eksperte poput Đikića, Cecija, Sriće, Trobonjače… da ponovo ožive svoju karijeru.

Schwarze Hunderte
3 mjeseci prije

Prvo u textu piše , Bolsonaro ” slabo opskrbio ” potom piše 85 % cijepljeno … 🤔 Hajde se više dogovorite sami sa sobom ili obrišite ovu objavu … Jeftin pamflet pisan sa baš ne previše pameti 👎

throne
3 mjeseci prije

Globalni i nasi stakori, jos nisu odustali od eugenickog bockanja, gotovo 60% populacije na zemlji je izbodeni jednom, dva ili tri x puta pa i boosterima. Ono sto ne mogu bocnuti, uništiti Ce ratovima. Ovih dana govore da su opet posjete u bolnicama zabranjene, puno bockanih u njima lezi svakakvih dijagnoza. Susjeda pezionerka koja se je bocnula boosterom, sada je završila u bolnici /ne znam dali Ce sve ok završiti za nju/, drugi susjed takodjer umirovljenik od posljedica boostera dobio je moždani, otpustili su ga iz bolnice, lezi kuci nepomičan, zrna se brine o njemu. Sumorna slika svijeta koji jos nije zahvaćen klasičnim ratom.
Lp /iako bas nije lijep/, bar je kosa za sada prestala.

Koja
3 mjeseci prije

Prosto nema logike da neko ubrizga neku čorbu u sirotinju i ista ozdravi i živi dugo, dugo..

nepoželjni
3 mjeseci prije

Ondje to ne kriju …a ovima kod nas ne vjerujem ni da se skinu goli na televiziji…šta je u “cjepivima” kojima redovno ubadaju malu djecu kod nas?? …kolika je vjerojatnost da pod krinkom “standardnih cjepiva” djeca budu ubodena i sa mRNA smećem? …može li pedijatar ili medicinska sestra garantirati svojim životom da ubod neće sa zadrškom i trajno oštetiti dječje zdravlje ??? Da ja danas imam malo dijete sigurno više ne bi dozvolio da ga ubadaju… Na kraju krajeva, razlog zašto ubadaju ljude je krajnje nebulozan i potpuno pogrešno interpretiran-kažu da ubod sa polumrtvim ili živim “virusom”(!?) i teškim metalima i drugom kemijom potakne naš imunitet na stvaranje Trajnih(!?) antitijela. To je za mene bezočna laž jer imunitetni sustav svakog zdravog djeteta i čovjeka, promptno reagira na susret sa patogenom i trenutno započinje borbu sa njim i to zasigurno nema veze sa prijašnjim susretima sa istim ili sličnim patogenom. I… Čitaj više »

Kako vas prskaju
3 mjeseci prije

Clanica BRICS-a uvodi obvezna cijepiva.

Rudar
3 mjeseci prije

Pa ljudi, nazovimo ih tako, stvarno nisu zaslužili da više budu prisutni na ovoj predivnoj planeti Zemlji !
Stvarno treba jedan dobar reset i sve te tkz. moćnike i elite izbrisati sa ove planete.
Drugog riješenja jednostavno nema.

Biti-ili-ne-biti
3 mjeseci prije

Imunitet se može lako održavati prirodnim sredstvima i nema nikakve potrebe za skupom i trovačkom farmaceutskom industrijom što se toga tiče.
Kada bi se ljudi više orijentirali na prirodne biljne preparate, farmacija bi propala, pa zato oni napišu “zakon” da ovima na silu osiguraju novce.
Ja osobno sva njihova “rješenja” izbjegavam i vremenom sam od raznih travara naučio kako se prirodnim sredstvima ojačava zdravlje i i imunitet.
Nisam bio kod doktora od svoje 20. godine – vremenom sam izgubio pojam da oni uopće postoje.

Mrčikola
3 mjeseci prije

Nekoć, davno je bilo pa se slabo sjećam, pričalo se da su se neki “brazilaci” dosjetili da bi se siromaštvo u Brazilu moglo iskorijenit osnivanjem “eskadrona smrti” koji bi legalno, s dozvolom nekog nadležnog ministarstva😁, ubijali sirotinju.
Zato ova “odluka” niti malo ne čudi, a značenje joj je dvostruko, tj. govori da majstori čvrsto drže uzde ljudskog postojanja i odlučuju o životu i smrti sviju koji su pristali da se njihovo postojanje poistovjeti s, tkz. OIB-om…oooooo, hoće li će više onaj “Subaruov meteor”…ili, barem, da počnu “preventivni” Ive nuklearca…pa da nas “oslobode” sramote, pred Bogom, Tvorcem, Svemirom…ili kako god, jer smo dozvolili ovima “s pogreškom u kromosomskom nizu” da nam izbiju, gotovo, sve što nas, uistinu, čini ljudima i “numeriraju”.

Ivan Bgd
3 mjeseci prije

Globalisticka agenda depopulacije ne prestaje!

Ico
3 mjeseci prije

Brazilska djeca su time i službeno postala “pokusni kunići” zločinaca iz Pfizera, kojima je uzor bio i ostao Joseph Mengele!

MNK
3 mjeseci prije

Vidite drugovi sto donosi BRICS…

hiber
3 mjeseci prije

Sreca je u BRICSu pa nece biti strašno. Eto i Kepec se tri puta cijepio pa ne znaju koliko ih ima i je li u frižideru?

Hagar
3 mjeseci prije

Ne moze se reci da sami Brazilici na izborima nisu izabrali ovo svojoj djeci. Budemo li i mi tako mudri i izaberemo npr. Mozemo i Zelene i nasa djeca ce imati istu sudbinu.

Mamu im 'bem 'mericku-satanisticku
3 mjeseci prije

Brasilci, jos li dozvoljavate da vas sexaju satanisti…

Koja
3 mjeseci prije

Neko me hoće ubediti da žele jaku, zdravu raju po favelama u brdima iznad Rija, odgovara im ceđenje čorbe iz tzv septičkih jama dole do obale di su bogataši

Slow Motion
3 mjeseci prije

‘Samo’ polovica djece je cijepljena?
Je.o me pas ak su oni normalni..

hiber
3 mjeseci prije

Inace, pročitajte Bakića, najnoviju statistiku rađanja u Hrvatskoj. Drugdje je jos i gore. Praktički su cijepivima sterilizirali Hrvatsku. A vi podržavajte triput cjepljenog Kepeca.

Jomla
3 mjeseci prije

Bezumno!

noppo
3 mjeseci prije

možda je to samo propagandni pamflet. Niko od nas ne zna šta se zapravo događa tamo. Brazil je daleko…

Samuraj
3 mjeseci prije

Grozno, dakle uvesti neprovjerenu gensku terapiju i to djeci.

Posve je jasno da ti ljudi, ako ih se uopće tako više može nazvati, dakle ne žele dobro svojemu narodu.

BlueZg
3 mjeseci prije

Eto ti ga vraže. Neki tet u vrtiću na Jarunu sa 48 godina došao na posao, sjeo na stolac i ishlapio. Rekoše da je bio moždani a vijest je prenešena i usvojena ko da je zec prdnul. Nigdje uznemirene javnosti, nigdje statistika, nigdje objašnjenja. Ako sad opet sa uzdignutom goozicom u zraku čekate iduću iglu, onda i zaslužujete da vas nema. Zašto mislite da ću ginut za vas i vašu dječicu koju sami nosite na žrtvovanje Bafobetu?

Max
3 mjeseci prije

To je čedomorstvo.

Gregor Samsa
3 mjeseci prije

Ma je’l to moguće da “progresivna”, “ljevičarska” (tj. “antifašistička”) brazilska vlast namjerno i sustavno uništava vlastitu djecu? Ma nemoguće. Sigurno su za to krivi sveprisutni “nacisti” koji su se infiltrirali u antifapšističku vlast u Braziliji.

Dokurčilomi
3 mjeseci prije

Da li se našao jedan doktor u svijetu koji će garantirati za Pfizerovo cjepivo da je sigurno?

Jadranka S.
3 mjeseci prije

Podizat će svijest da se djecu testira, liječi i cjepi?

Pa nek’ mi netko kaže da je na ovom svijetu išta normalno!!!

ddt
3 mjeseci prije

niki dan je partil Bogu na spovid fiumanski (rički) dotur Šustić, profešur na Medicinskom fakultetu,anasteziolog i reanimatolog ,peršona kaj po operativnim protokolima provodila Covid 19 mjere i bila veli promotor cipljenja pa sej cipil i precipil i finil kakoj finil mlad va 59 letu, a zač-aš je viroval va nedokazivu nauku. počival va miru.!

Dragan bumbar
3 mjeseci prije

Boze pomozi nam svima sve sto mogu reci. Nedozvolite da ovo kod nas dodje, zar vise nije ocikledno sta se ovdje radi.

ante
3 mjeseci prije

Koja svinja taj predsjednik?! Što sve narod neće popušiti?

ante
3 mjeseci prije

Tko mi želi nametnuti to govno za mene je neprijatelj i objavio mi je rat.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI