Misteriozni raketni napad na Siriju – Službenih potvrda nema

Moguć napad na Siriju
24 komentara

Kako prenose The Guardian i više arapskih medija, noćas su sustavi protuzračne obrane u Siriji oborili projektile koji su ciljali zrakoplovnu bazu Al-Shayrat u sirijskoj pokrajini Homs.

Još uvijek nije jasno tko je proveo raketni udar i je li ga uopće bilo, obzirom na informacijski rat u tijeku.

Pentagon je službeno priopćio kako nema nikakve veze s ovim navodnim incidentom. Agencije upozoravaju da bi  se moglo raditi o propagandi, a vijest je prvi objavio lokalni reporter Ibrahim Joudeh na Twitteru i portal Al-Masdar.

O objavi je Al-Masdar prikazao dvije snimke projektila na nebu i djelovanje protuzračne obrane.

“Video pokazuje kako su projektili ispaljeni na nepoznate mete istočno od Damaska”, napisao je Ibrahim Joudeh i kasnije je to protumačeno kao raketiranje zrakoplovne baze Dumayr.

Citirajući ove izvore, The Guardian javlja kako je sirijska protuzračna obrana reagirala je na raketni napad na području Homsa, a meta je bila zračna baza Al-Shayrat. Prema informacijama koje kruže portalima, svi su projektili oboreni prije udara na metu.

Informacije o ovom navodnom napadu treba uzeti s rezervom. Ruska agencija TASS javlja kako je sirijska protuzračna obrana noćas uspjela odbiti dva raketna udara, koja su provedena na vojne zračne baze Al-Shayrat u Homsu i Dumayr, koja se  nalazi 50 kilometara sjeveroistočno od Damaska. Ruska agencija citira televizijsku postaju Al-Ekhbariya, koja, navodno, ima svoj izvor u zapovjedništvu sirijske vojske.

Al-Ekhbariya javlja kako su sirijski protuzračni sustavi pogoditi šest meta nad Al-Shayratom i još tri rakete koje su letjele prema Dumayru.

Portal Al-Masdar navodi kako su raketne udare proveli izraelski zrakoplovi iz zračnog prostora Libanona. Ovu informaciju još nije službeno potvrdio Damask. Glasnogovornik izraelskih snaga za TASS je rekao kako nema podataka o nikakvim napadima na Siriju.

Televizijski kanal Sky News Arabia, pozivajući se na svoje svjedoke, navodi kako su se u utorak navečer u dolini Bekaa u istočnom Libanonu sa sirijske strane granice čule jake eksplozije, ali dodaje kako je moguće da se radilo o topničkim udarima Hezbollaha koje su aktivne u tom području i bori se na strani sirijske vojske.

Hezbollahova televizija Al-Manar je izvijestila kako je noćas bilo intenzivnih letova izraelskih zrakoplova, koji su noću provodili letove duž linije razdvajanja sirijske i izraelske vojske na Golanskoj visoravni, oko 40 km od Damaska. Al-Manar navodi kako je izraelsko zapovjedništvo poslalo vojna pojačanja i oklopna vozila na to područje u slučaju mogućeg napada sa sirijske strane kao odgovor na raketne udare.

Fotografija ili snimaka koji bi mogli potvrditi informaciju koju je na Twitteru  prvi objavio Ibrahim Joudeh nema i sve državne agencije se suzdržavaju potvrditi ovaj navodni raketni napad.

NATO
Pretplatiti se
Obavijesti o
24 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Laki Topalović
6 godine prije

More dezinformacija, kao i uvijek. Al-Masdar, unatoč člancima u kojima slavi pobjede SAA, uporno gura vijesti, od osnutka, koje bi mogle isprovocirati sukob Iraela i Sirije. Npr, uzmimo da netko na jugu, a tamo ima svega, čita arapsko izdanje na mobitelu i ispali pet-šest granata na izraelske položaje? A napada, kako se čini, nije ni bilo. Nije da Izrael zaslužuje bolje, štoviše, ali Assadu sigurno ne treba totalni rat na jugu u ovom trenutku. Slika, nigdje, ako je oboreno 9, bila bi barem jedna krhotina, foto dijela rakete. Ništa od ničega.

Zagor
6 godine prije

Bila to istina ili ne, na netu su se pojavile slike oborenog projektila. Link ispod.
Ako je istina zanimaju me Rusi i njihov odgovor s obzirom da su u Bazi Dumayr bili i njihovi vojnici iz centra za pomirenje.
Vezana vijest uz Dumayr je ta da su se svi bradonje iz brigade “Commandos of Desert” uključujući i zapovijednika Muhammad Sha’abana priključili SAA.
Treba dodati i to da su civili u Rakki u velikom broju izašli na ulice i protestiraju te daju podršku predsjedniku Bašaru.

belay
6 godine prije

imam cudan osjecaj da i jedni i drugi prave budalu od mene …zudim za istinom ali je ne dobijam !

MilanCZ
6 godine prije

Nápad su izveli Britanci

MilanCZ
6 godine prije

To nisu napravili Izraelci kao prošli Půta to ameri napravili a řekli dá je Izrael napravo.Sada to odradili englezi a opět natovarili Izraelu.Razlog jednostavno, dá se sto vise napraví haos.

MilanCZ
6 godine prije

Juce sám pisao dá ce opět počet nová provokacija prema Rusiji a věc je to tu.Ceski mediji poceli su o tome pisati dá Rusija vrší kiberneticki udar,pa izjava danas ministra vanjskih poslova Njemačke Heika Massve dá Rusija vrší kiberneticki udar.Znaci polako se stvara novo informativno polje oko kibernetickog napadá a clanice Nato mogu iskoristiti clan 5.ugovora u Natu i izvrsiti masovni nápad na Rusiju.Polako izgleda pripemaju javnost.

mmm
6 godine prije

Znaci za potvrdu napada trebali slike,videos inked izjava 100 svjedoka,dok za navodne oboreno rakete u americkom napadu netreba nista samo objava na twitteru.to je to nepristrano izvjestavanje,Ali nema veze prije par Dana je bio tekst u kojem se na satirica nacin pokusava prikrit financiranje portala nece nitko primjetit

Kajzer Soze
6 godine prije

Ako nema službene potvrde o napadu ni od jedne strane onda su Židovi u pitanju jer oni nikada ne izlaze u javnost sa potvrdom napada .

davor
6 godine prije

Izrael SAD i Britanija mole Boga da Rusi, Iranci ili Sirijci ispale neki projektil na njihove trupe ili teritorij.

pippo444
6 godine prije

Sputnik javlja da nije bili nikakvog raketnog napada, nego je bila lažna uzbuna.

Lindita
6 godine prije

Ovo je nekako jako čudno …… prije dvije noći se je javljalo da su napadnute Iranske vojne baze, južno od Alepa i zapadno od Deir er Zora, čak su cionistički mediji javljali o velikom broju poginulih a sutra je sve demantirano pa sad ovo od noćas da je dejstvovala protuzračna obrana (opet mediji javljaju o eksplozijama, cionističkom napadu, broju oborenih raketa, o obaranju raketa elektronikom itd) a danas Sirijska vlada izjavljuje da nije bilo nikakvih napada i da je se dejstvovalo zbog lažne uzbune !!!!! Iz svega ovoga mogu doći do dva moguća zaključka a prvi je da Osovina otpora sama demantira napade cionista kako bi smanjila tenzije i pritisak javnosti pogotovo u Iranu da konačno uzvrati cionističkoj agresiji (Iran mora sam odabrati kad će odlučiti da poništi cionizam u Palestini a mislim da se na taj trenutak može čekati i više desetljeća) a mudri Perzijanci znaju da to sad… Čitaj više »

lllllll
6 godine prije

sto je, brisete komentare. uvalili im izraelci laznjaka eto koje su rakete bile a ovi ko muhe bez glave rokaju okolo u maglu. toliko o ruskoj tehnici i tehnologiji

Bacaju
6 godine prije

Beli fosfor

Bacali
6 godine prije

su beli fosfor. Koji je valjda dozvoljen za uporabo.

Sima i Mima
6 godine prije

Strašno. Ima snimak na f profilu Borisa Malagurskog. Nehumano pa da su i pacovi u pitanju.

Gogo
6 godine prije

To su bili Topalovići, deda Maksimilijan bacio dinamit!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI