Mladić uhapšen zbog sumnjivog paketa u podzemnom vozu u Londonu

London, podzemna zeljeznica, undergound, terorizam
0
0

Londonska policija uhapsila je 19-ogodišnjeg muškarca na osnovu sumnje o planiranoj terorističkoj aktivnosti, a zbog pronađenog sumnjivog paketa u podzemnom vozu.

“Muškarca su uhapsili pripadnici londonske protivterorističke komande, uz pomoć svojih naoružanih kolega iz policije, na ulici u Holloway Roadu u sjevernom Londonu”, rečeno je u policijskom izvještaju.

Policija je saopštila da je paket, pronađen na željezničkoj stanici Sjeverni Greenwich u četvrtak prije podne, osiguran i trenutno se ispituje.

Inspektori iz protivterorističke komande su otvorili istragu nakon što je sumnjivi predmet pronađen. Iz policije je u četvrtak saopšteno da je izvršena “kontrolisana detonacija” paketa.

U petak navečer je došlo i do evakuacije londonskog gradskog aerodroma zbog sumnje da je izvršen “hemijski napad”. Ipak, u policiji nisu naveli moguću povezanost ova dva događaja.

Od avgusta 2014. godine prijetnja od terorističkog napada u Britaniji je na nivou “ozbiljne”, što je drugi najviši nivo. To znači da je ovaj napad bio “vrlo moguć”.

engleskapodzemni vozTerorizam
Pretplatiti se
Obavijesti o
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI